Članek
Luka Dončić dal dres, cena narasla na 3000 evrov!
Objavljeno Aug 25, 2018

 V sklopu Košarkarske simfonije, poslovilne tekme Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja (30. avgust, 20.00, Stožice), se je danes začela tudi dobrodelna dražba dresa Dallas Mavericks s podpisom Luke Dončića, katere izkupiček bo v celoti namenjen projektu Botrstvo v Sloveniji.

Dražba se v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje in ob podpori Vala 202 začenja danes, zaključila se pa se bo v sredo na dobrodelni večerji v organizaciji župana Mestne občine Ljubljana, g. Zorana Jankovića, ki se je bodo udeležili vsi zvezdniki Košarkarske simfonije ter ugledni poslovneži.

Dres je zagotovil Luka Dončić v zahvalo Saniju Bečiroviću in Boštjanu Nachbarju za povabilo na Košarkarsko simfonijo, ki se je ne bo mogel udeležiti, saj se v ZDA že pripravlja na prvo sezono v Ligi NBA.

Izklicna cena dresa je 1.000 evrov, najnižja vsota za zvišanje pa 200 EUR. Dražiti je mogoče vsak dan od 7. do 19. ure po telefonu 01/475-2-202 oz. kadar koli po e-pošti: val202@rtvslo.si vse do srede, 29. avgusta, do 15.00. Potek dražbe lahko spremljate  na spletni strani www.val202.si. Zaključek dražbe bo na dobrodelni večerji v sklopu Košarkarske simfonije isti dan ob 21.00.

Izkupiček dražbe bo v celoti namenjen projektu Botrstvo v Sloveniji in bo tako trem mladim športnim talentom iz socialno ogroženih družin omogočil razvoj izjemnega športnega talenta.

Za Lukom Dončićem je izjemna sezona, v kateri je popolnoma razkril ves svoj talent – v slabem letu se je s slovensko reprezentanco okitil z zlato medaljo na evropskem prvenstvu, z Real Madridom postal prvak Evrolige, MVP zaključnega turnirja četverice in na koncu še MVP celotne evroligaške sezone. Klubu je pomagal do naslova španskih prvakov in postal najkoristnejši igralec španskega prvenstva. Vsekakor so to dosežki ene sezone, ki jih težko najdemo še pri kakšnem drugem košarkarju v zgodovini, zaradi česar je bil pri rosnih devetnajstih letih nagrajen s tretjim izborom na naboru najmočnejše lige na svetu ter bo tako od oktobra dalje zastopal barve kluba Dallas Mavericks.

Sani Bečirović:

»Zelo sem vesel, da je Luka znova pokazal, da je izjemen športnik na in izven parketa in bo preko dražbe njegovega ekskluzivnega dresa pomagal mladim, da se izkažejo v svetu športa. Žal mi je, da se Luka ne bo uspel udeležiti Košarkarske simfonije, se mu pa iz srca zahvaljujem za to gesto. Zahvala gre tudi njegovemu novemu klubu, Dallasu.«

Boštjan Nachbar:

»Izjemno me veseli, da je bil Luka pripravljen zagotoviti svoj novi dres, ki bo tako eden prvih podpisanih Dončićevih dresov Dallas Mavericksov v Sloveniji nasploh. Upam, da bomo na dražbi zbrali lepo vsoto za projekt Botrstvo in tako omogočili mladim športnikom, da pokažejo svoj talent.«

Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje:

»Neopisljivo hvaležni smo, da se je naš doslej najboljši košarkar odločil ponovno pomagati otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji, hkrati pa za zaupanje, ki ga je s tem izkazal projektu in naši organizaciji. V Sloveniji je še vedno preveč otrok in mladostnikov, ki zaradi pomanjkanja materialnih sredstev izpadejo iz treningov, saj ti predstavljaj bistveno previsoke stroške za družinski proračun. Veseli smo, da bomo s pomočjo dražbe lahko omogočili razvoj najstnikom, ki kažejo ogromen potencial, a nimajo finančnega zaledja. In prepričani smo, da bomo za te najstnike v zelo kratkem času lahko vsi skupaj navijali.«

#Reprezentanca