Članek
Celjanke državne prvakinje do 19 let
Objavljeno Mar 22, 2015
Igralke Athlete Celja so ubranile naslov državnih prvakinj do 19 let. Po izjemno napetem in zanimivem finalu, polnem odličnih akcij, so z 71:68 ugnale Triglavanke, ki so prav tako prikazale odlično igro. Tretje mesto je s košem v zadnji sekundi osvojila ekipa Konjic.
foto: KZS
foto: KZS

FINALNI TURNIR DP ZA DEKLETA DO 19 LET, Slovenske Konjice, 20.-22. marec 2015

Finale: Triglav - ATHLETE CELJE 68:71 (22:20, 19:21, 15:14, 12:16) (Jesenšek 18, Zupan 16 in 14 skokov; Dojkić 19, Lešek 16 in 10 skokov).

Končni vrstni red: 1. Athlete Celje 2. Triglav 3. Konjice 4. Krka

Najbolj borbena košarkarica finalnega turnirja: Ivana Dojkić (Athlete Celje) Najboljša strelka: Ivana Dojkić (Athlete Celje) Najboljša podajalka: Manca Jelenc (Triglav) Najboljša skakalka: Larisa Ocvirk (Athlete Celje)

Najboljša peterka: Maruša Seničar (Krka), Nika Pokorn (Konjice), Maja Jakobčič (Triglav), Ivana Dojkić in Zala Lešek (obe Athlete Celje).

Damir Grgič, trener Athlete Celja: "Čestitke igralkam obeh ekip, mislim, da je bil finale zelo zanimiv, igra pa borbena do konca. Četudi je ekipa Triglava v finalu pokazala več želje in borbenosti, lahko svojim igralkam čestitam za osmi zaporedni naslov prvakinj v kategoriji deklet do 19 let."

Gašper Sluga, trener Triglava: "Mislim, da smo spremljali izjemno finalno tekmo in, da so tudi gledalci prišli na svoj račun. V tem finalu sta se pomerili dve najboljši ekipi v državi, zmagala pa je srečnejša, za kar ji tudi čestitam. Iskrene čestitke tudi mojim igralkam za izjemno srčno borbo in strokovnemu štabu. S tem smo nekako zaključili petletno sodelovanje, ki smo ga želeli zaključiti z zlato medaljo, a je na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče. Vseeno je to izjemen uspeh."

#ŽenskaKošarka

Mar 22, 2015