Članek
Sarajevčanka napisala slovensko enciklopedijo
Objavljeno Aug 27, 2015
Enciklopedija slovenskih košarkarskih reprezentantov, ki so branili barve domovine od osamosvojitve do svetovnega prvenstva v Španiji, septembra 2014, je pravkar prišla iz tiska in postaja dostopna svoji ciljni publiki. [caption id="attachment_26473" align="alignnone" width="375"]2708_adriana_kuci_00 Avtorica in Zoran Dragić (foto: Kzs.si)[/caption]

Knjiga avtorice Adriane Kuči, ki je objavljena v založbi podjetja Nobis iz Slovenskih Konjic, v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije, je bila javnosti predstavljena na novinarski konferenci KZS, 26. avgusta 2015.

Enciklopedija je prva knjiga v kateri so, skozi tople človeške in nadvse motivirajoče zgodbe predstavljeni vsi naši reprezentanti iz omenjenega obdobja, staroste evropske in slovenske košarke: Borislav Stanković, Ivo Daneu in Iztok Rems, ter tudi nekateri novinarji, katerih življenje in kariera se vrti okrog parketa in oranžne žoge.

Tudi Temnikova

Podjetje Nobis je do sedaj v sodelovanju z nekdanjo reprezentantko Katjo Temnik že objavljalo knjige košarkarske tematike (Ukradene sanje 1. in 2. del, Dražen Petrović: Neukotljiva legenda, Priprava tekme za življenje: John Wooden). Cilj Nobisa je bil, da skozi zgodbe teh uspešnih in predanih ljudi junake predstavimo slovenski javnosti tudi z druge strani.

Kot je v predgovoru Enciklopedije zapisal Anže Blažič, predstavnik za odnose z javnostmi na KZS, "je to knjiga, v kateri ne boste našli le splošno znanih suhoparnih podatkov, ali statističnih primerjav, z enim klikom dostopnih na medmrežju. Pred vami je zapis osebnih pričevanj, spominov in predstavitve kariere reprezentantov ki so vsaj enkrat oblekli slovenski dres na uradni tekmi, med katere štejemo vsa velika tekmovanja. Gre za njihove misli, občutke in njihovo dojemanje košarke."

#EuroBasket2015