Članek
Objavljeno Aug 22, 2016
  Vprašalnik adidas Z.N.E. (Metropolis)
  1. Življenje profesionalnega športnika poleg obveznosti, prepolnega urnika in slave prinese tudi veliko pričakovanj, pritiskov in usklajevanja profesionalnega in zasebnega. Na kakšen način najdete fokus za športne podvige in izzive na profesionalni ravni in kako najdete fokus za vzporedno, zasebno življenje Gorana Dragića?
Trudim se držati distanco med profesionalnim življenjem, torej mojim poklicem in zasebnim življenjem. Služba je služba in kadar sem v službi, sem tej popolnoma predan, vendar pa neizmerno cenim svoje zasebno življenje, ki ga poskušam ločiti od svojega profesionalnega življenja. To poskušam storiti tako, da svojega zasebnega življenja, še posebej svoje družine, ne vpletam oziroma ne izpostavljam v medijih.  
  1. Katere so bile največje ovire, ki ste jih morali premagati na poti do doseganja profesionalne športne kariere? Največja ovira je bila zagotovo prehod iz mladinske kategorije med profesionalce, saj kar na enkrat igraš proti starejšim od sebe.
 
  1. Menite, da športna oprema odigra pomembno vlogo pri tovrstnem uspehu? Menim da do nekatere mere zagotovo, kajti košarkar mora imeti dobro opremo, da se v njej tudi dobro počuti. To je še posebej pomembno pri košarkarskih copatih.
 
  1. Zakaj Adidas? Za Adidas sem se odločil ker ima odlično košarkarsko opremo, tako kot tudi vso športno opremo, vedno pa so mi bila všeč tudi njihova oblačila in obutev za prosti čas.
 
  1. Ste zgolj uporabnik športnih kolekcij in tehničnih oblačil ali ste tudi sokreator – se vaše profesionalne izkušnje in uporabniška izkušnja izdelkov kot dragoceni vpogledi manifestirajo na kolekcijah, ki so na koncu na voljo tudi širši javnosti? Sem zgolj uporabnik, do sedaj namreč še nisem sodeloval pri kreaciji oblačil ali obutve.
   
  1. Vaš stil igranja košarke vs. vaš stil oblačenja. Kako bi ju opisali in ali imata skupne točke?
Težko bi rekel, da je med mojima stiloma igranja in oblačenja kakšna povezava.  
  1. Profesionalno ste organizator igre. Ste tudi organizator svoje garderobe?
Res je, na igrišču sem jaz tisti, ki organizira napade, ko pa je govora o moji garderobi je tudi glavni organizator moja žena.  
  1. Koliko dni na leto ne preživite v športnih oblačilih oz. ali se rekreirate tudi takrat, ko ne “športate” oz. niste v službi?
V športnih oblačili sem kar večji del leta, saj sem ves čas v pogonu in mi paše športen/športno-eleganten stil, tako da me tudi v prostem času lahko vidite v adidasovih oblačili. Seveda pa med letom pridejo tudi določene, bolj uradne obveznosti in dogodki, ko se moram obleči temu primerno.  
  1. Veliko časa (bo)ste preživeli v ZDA. Iz vidika športa, rekreacije in s tem povezane aktivne mode, kakšne so razlike med East Coast in West Coast in kje vmes je Slovenija?
Po pravici povedano nisem preveč pozoren na stil oblačenja drugih, je pa odvisno od kraja do kraja. Na Vzhodni obali je načeloma nekoliko topleje, tako da so ljudje v Miamiu na primer oblečeni bolj poletno, saj so temperature tudi pozimi veliko višje kot v Slovenji. Seveda pa je odvisno od mesta do mesta.  
  1. Kaj se je spremenilo od takrat ko ste začeli igrati košarko, do sedaj – se je spreminjala oprema, se je spreminjalo samo igranje košarke, se je skozi te spremembe spreminjal tudi vaš osebni stil?
Tako kot so se spreminjala določena pravila v košarki, se je spreminjala tudi oprema. Gre predvsem za izboljšanje kakovosti in tehnologije opreme, ki zagotovo pripomore tudi k boljši igri. Adidas je tu opravil odlično delo pri vključitvi boost pene v košarkarske copate, ki omogoča mehkejše pristanke, zaradi česar manj trpijo tako gležnji kot kolena. Tudi pri športnih oblačilih in oblačili za prosti čas so se izkazali z tehnologijo climachill, saj so oblačila lažja in bolj zračna, kar je pomembno tako pri športu kot pri vsakdanjem nošenju.  
  1. Kaj je po vašem mnenju prihodnost košarke? Je to šport, v katerega se bodo vpletale tehnologije ali bo še naslednja stoletja ohranjal svojo prvinskost žoge, koša in ljudi? Na to pa ne znam odgovoriti, vendar glede na ostale športe – čipi v žogah pri nogometu, eagle eye pri tenisu, verjamem, da se bo kaj zagotovo spremenilo tudi v košarki. Pustimo se presenetiti.