Članek
Slovenija ostala še brez Aleksandre Krošelj, jutri prva s Poljsko
Objavljeno May 28, 2023
Slovenske košarkarice se od petka v Mariboru pripravljajo na junijsko domače evropsko prvenstvo. V ponedeljek ob 18. uri jih čaka nova pripravljalna tekma, ko se bodo v dvorani Tabor pomerile s Poljsko. Vstopnice na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, neposredni prenos na Šport TV. Slovenke na prvenstvu tudi brez Aleksandre Krošelj.
#RAKETE TOUR 2023 Ponedeljek, 29. maj 2023, ob 18. uri Maribor – Dvorana Tabor SLOVENIJA : POLJSKA – prenos na Šport TV Četrta pripravljalna baza slovenskih košarkaric je Maribor, kjer jih v ponedeljek ob 18. uri čaka že nova tekma. V dvorani Tabor se bodo pomerile s Poljsko. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena posamezne vstopnice za tekmo je 5 evrov, mladina do vključno 14. leta pa ima prost vstop. Na vsaki lokaciji bodo na dan pripravljalne tekme na prodaj tudi vstopnice evropskega prvenstva. Le te bodo zgolj tam in takrat na voljo z 20 odsotnim popustom. NAKUP VSTOPNIC #RAKETE TOUR 2023 Reprezentanci Slovenije in Poljske sta sicer odigrali že dvanajst medsebojnih tekem, vsaka pa se je zmage veselila šestkrat. Nazadnje sta se ekipi pomerili prav v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo, na katerem Poljakinje ne bodo nastopile. Novembra lani so na Poljskem zmagale Slovenke, letošnjega februarja na Kodeljevem pa Poljakinje. Obe tekmi sta se končali s sedmimi točkami razlike (78:71 in 58:65).

Slovenke ostale še brez Aleksandre Krošelj

Potem, ko je v petek postalo jasno, da #raketam na letošnjem EuroBasketu ne bo mogla pomagati visoka Mojca Jelenc, je reprezentanco v Mariboru doletela nova slaba novica. Slovenke so namreč ostale še brez branilke Aleksandre Krošelj, ki bo domače evropsko prvenstvo primorana izpustiti zaradi težav s poškodbo goleni. Krošeljeva je vse od začetka priprav zaradi bolečin vadila po prilagojenem programu. V zadnjem tednu se je sicer vse bolj vključevala v vadbo z ekipo, a po nekaj treningih je postalo jasno, da ji poškodovana golen ne onemogoča dela pod polno obremenitvijo. Po dogovoru z vodstvom reprezentance je branilka, ki je za izbrano vrsto debitirala 11. novembra 2017 in zbrala 22 uradnih nastopov, že zapustila priprave. Aleksandra Krošelj, slovenska reprezentantka: ''Zelo mi je žal, da zaradi poškodbe ne morem nadaljevati s pripravami, še bolj pa ker ne bom del ekipe na domačem evropskem prvenstvu, ki so sanje vsakega športnika. Odločitev je bila težka, vendar se zavedam, da je zdravje na prvem mestu. Zahvalila bi se košarkarski zvezi, štabu in soigralkam za podporo ter jim ob enem zaželela srečo na evropskem prvenstvu.''
#ŽenskaKošarka