Članek
Kyrie Irving želi LeBrona Jamesa v Dallasu
Objavljeno Jun 06, 2023

Kyrie Irving je eden najboljših košarkarjev v ligi NBA, a tudi eden najbolj nepredvidljivih. Po tem, ko je bil zamenjan iz Brooklyna v Dallas, kjer igra z Luko Dončićem, je postal prosti agent in zdaj išče novo ekipo. Njegova želja pa je presenetljiva: rad bi se ponovno združil z LeBronom Jamesom, s katerim je osvojil naslov prvaka leta 2016 v Clevelandu.


Po poročanju Shamsa Charanie iz The Athletic je Irving že stopil v stik z Jamesom in ga poskušal prepričati, da bi zaprosil za menjavo iz Los Angeles Lakers v Dallas Mavericks. Irving verjame, da bi trojica James-Irving-Dončić bila nepremagljiva in da bi lahko prinesla prstan v Teksas.


Vendar pa je ta scenarij zelo malo verjeten. James ima še eno leto pogodbe z Lakersi, ki so letos prišli do finala zahodne konference. James ima tudi družinske in poslovne razloge, da ostane v Los Angelesu, kjer bo njegov sin Bronny začel študirati na USC. Poleg tega bi bila menjava za Jamesa zelo težka iz finančnega vidika, saj bi Mavericksi morali odšteti veliko denarja in igralcev za njegovo plačo.


James in Irving sta bila nekoč neločljiva tandem v Clevelandu, ki je prekinil 52-letni post brez naslova v mestu. Vendar pa je Irving leta 2017 zahteval menjavo, ker ni bil zadovoljen s svojo vlogo ob Jamesu. Od takrat sta se oba preselila v več ekip in imela različne uspehe. Zdaj se Irving očitno spominja boljših časov in si želi ponoviti zgodovino.


A James ni edini, ki ima besedo pri svoji prihodnosti. Tudi Mavericksi imajo svoje načrte in cilje. Dončić je njihova glavna zvezda in bodočnost franšize. Irving je bil dober soigralec zanj, a ni bil dovolj za uvrstitev v končnico. Mavericksi potrebujejo predvsem boljšo obrambo in globino na klopi.
Irvingova ponudba Jamesu je morda le fantazija ali pa del njegove strategije za pogajanja z drugimi ekipami. V vsakem primeru pa je malo možnosti, da bi se uresničila.

#DallasMavericks #KyrieIrving #LeBronJames #LigaNBA #LukaDončić #MavericksFuture #NBAStar