Članek
januar 2011
Objavljeno Feb 03, 2015

02.01.2011, o vražah
Če  drži, da te tistokar počneš na noviga lejta dan, spremlja vse leto bom s počutjem na psu, mačkast, utrujen in slabovoljen, neumitih zob z razdraženim želodcem in do komolcev v francoski solati.

02.01.2011, o voščilu
Spodobi se – jaz vsem želim boljše leto kot je bilo preteklo, vse dobro in vsega zadosti. Da ne bi nikomur nič manjkalo, da bi bili spočiti, siti in umiti, da bi imeli toliko, da bi vam ne bilo težko deliti, da bi nagi tekali med sončnicami in žiti.
Da bi vas kdo igrivo našeškal po riti.

05.01.2011, o mestih
Najboljši način za spoznati neko mesto je, da se sam kaki dve uri sprehajaš sem ter tja. Včeraj sem po tem principu spoznal Sežano. Odkril lokal ‘Dylan’ na temo Dylan Doga, lastnica/natakarica pa je naredila vtis. Žal slab.

06.01.2011, o razpoložljivosti
V trajno last bi rad dobil slovenske filme “Ljubezen nam je vsem v pogubo”, “Tistega lepega dne”, “O težavah s Kalmanovim truplom in neprimerni ljubezni med Frančekom in Gelo” ter Yu/črnogorska filma “Virđina” in “L(j)epota poroka”. Če bi imel kdo kakšno idejo kje bi bilo to moč dobiti/kupiti, v skrajni sili odtujiti naj mi prišepne.

07.01.2011, o Smogovcih
Au, memorije! Ako se ovoga dobro sječate, onda ste več dugo punoljetni, malčice čelavi i poneki vam je dio glave več bio posjedio. Toliko od moga pokušaja purgerskog. Ijekavski mi nikad nije baš polazio za rukom.

11.01.2011, o slaboumnosti
Včasih se počutim kot debil. Ponavadi kadar imam opraviti s številkami. Nikol mi ne bodo jasni borzni indeksi, ki pri informativnih oddajah laufajo na dnu ekrana v dveh vrstah, vsaka v svojo smer in kadar vidim ljudi, ki vplačujejo športne stave. Nula za Široki Brijeg, dvojka na Westhagen, enka za Dortmund. Kwa?

13.01.2011, o pravoslavnem novem letu
O! Danes bo pa na pinku spet veselo! Cune, Tozovac, Brena, Miroslav ilić, pa same dobre stare pesme! Sretna nova!

14.01.2011, o štopanju
razmišlja o izdaji Štoparskega pravilnika.
Prvo pravilo: postavi se tako, da ti voznik, ki bi ti rad ustavil, to lahko stori varno!
Drugo pravilo: ne drži se kot bi imel v nahrbtniku odžagano šibrovko.

16.01.2011, o oliki
V istem dnevu sem bil dvakrat priča uriniranju na javnem mestu. Prvič se je na pločniku olajšal vaški posebnež, drugič pa je na vrtu lokala enako dejanje opravil policist, ki je popil nekaj piv, a je bil v civilu oziroma ni bil na dolžnosti. Pri obeh so ljudje zmajevali z glavo in si mislili svoje, a ne enemu ne drugemu ni nihče niti črhnil. Zakaj? Kot pravijo Dalmatinci:” Štita riči …”

18.01.2011, o Dvoru
Auu! Al su se Srbi pokazali. U “Dvoru” kao prvu izbaciše afričku lepoticu. Na nesvrstane zaboraviše. Jebem ti narod.
Urška Čepin se uči srbskih pregovor in rekov. Ne samo to, še udejanja jih. Prvi je: “Nije pi_ka sapun da se troši”.

25.01.2011, o kadrovanju
DMX voice: ” Ready for round two! Got the gloves on, ain’t gonna choke or cough, but if they give me shit, then the gloves are off …”

31.01.2011, o ‘projektu’
Prav bi mi prišla skrinjica v stilu “skrinje zakladov”. Če kdo ve za kakšno, bi bil zelo hvaležen. Najbolje bi jo bilo napolniti z zakladi. Zato bom vesel knjigic o žabah, piratih in škratih, bavbavih in strahih, pošastih in rokomavhih ter o vsem zanimivem malčkom. Prostora bomo dali tudi palčkom! Pa zmajem in velikanom! Vstop imajo tudi volkovi, ježki in ostale živali, ki bi jih otroci radi spoznali.