Članek
Men je Rog potekel ...
Objavljeno Jun 08, 2016

Iskreno rečeno sem nad argumentacijo in retoriko precej razočaran. Prazne floskule, nič konkretnega, otipljivega. ‘se strinjamo s tem in delamo to kar je tukaj …’ Resno? To je največ kar zmorejo?
Celo N’toko, ki je v svojih kolumnah v Mladini precej luciden in pronicljiv ne spravi ničesar prepričljivega iz sebe. Očitno je denar, ki ga prejme tam boljša motivacija od teh ‘dejavnosti, ki jih opravlja tukaj zunaj institucij’.
Zgolj na čustven naboj s solzavostjo ne moreš špilat in kako so tam povezani, pa skupna kreativnost in brez tekmovalnosti. Tudi historičen haklc je mal švoh. Niti mi ne užgejo suze na oko, zato k je tam skupina ljudi, ki je ne morš razpustit … al je tam delovala večja skupina ljudi. Je bla fabrika. Pa so jo razpustil. Tako, da ta ‘ ne moreš’ ni ravno kredibilen.

Sploh se mi pa zdi, da vsi kar mal na pamet opletamo. Naj se predstavi prostorski načrt, plani rušenja, plani zidanja in tako dalje. To da so pa zastonj vlagali tja noter pa – ja jebi ga! A niso vedeli, da bodo nekega dne prišli bagri? So, so …

Če je tam toliko tega, kar je omembe in občudovanja vrednega … zakaj tega nihče ne omeni? Pokaže? Razloži? Samo blebečejo pa še to ne prepričljivo.
Slabo opremljeni se v bitko podajajo. Predstavnik MOLa je predstavnika Roga v Odmevih sesul v sončni prah. Žal. A koga bolj spretnega pri takih soočanjih nimajo? Če njim ni nerodno nastopat v takih zadevah, jih je meni definitivno nerodno gledat.
Pa vsak mulc zna bolje predstaviti svoj izdelek pri tehničnem pouku, kot pa so tile predstavili desetletno delovanje. Bruke.
Saj jih je veliko na strani Rogovcev, ki so javnega nastopanja vajeni. Ki pa so? Majo druge obveznosti, kjer bodo padle šuške in gredo raje tja, kakor pa da bi naredili nekaj za stvar?

https://www.youtube.com/watch?v=3GtNCLG-Tko

Celo, ko spodbudiš zagovornike k temu naj ti za božjo voljo povedo ZAKAJ je Rog tako zelo pomemben, odgovorov ne dobiš.
Dobiš pa poziv ‘pejt jim pomagat!’, vprašanje ‘kolikokrat si bil pa sploh tam?’ ter očitek ‘pojma nimaš o čem govoriš’.

Da bi pa kdo povedal in neposvečenemu pojasnil nepogrešljivost Roga kot takega in ne denimo obnovljenega pa jok bre brate!

So pa na hitro pripravili razstavo v podporo Rogu … zdaj pa ne vem – a naj bi to ljudi in oblasti prepričalo, koliko se je tam dogajalo, ali je rahel poskus iz obupa, da bi pokazali kolikšno podporo imajo? Da ne bo to bolj ‘kasno Marko na Kosovo dodje’.
Se pa vprašam koliko je med sodelujočimi umetniki dejansko samih Rogovcev …
Po celodnevnem nesmiselnem preklanju in pripravljenostjo biti razsvetljen, skrušen in poražen priznam, da ne mogu više.

Hvala svima za nekonstruktivne debate, neutemeljene odgovore in argumente osnovane na ničemer.
Prav tako se zahvaljujem za ignorantski odnos in zavzemanje vzvišene pozicije, ko ni več česa povedati, čeprav bi od ljudi, ki se imajo za razgledane, izobražene, stvari vedo in zavzemajo položaje v samem vrhu ene od cerkva in je celo varuh piskra in svete ponve, pričakoval več.

Vedno bolj se mi pa dozdeva, da so in ta cerkev in ta center in ti anarhisti ena navadna parodija in karikatura tistega, kar se v svetu i šire smatra za ustvarjalno bazo, valilnico idej in kjer bi bil konstruktiven dialog možen, da bi samonikli projekti tudi kaj obrodili, pa ne le za uporabnike temveč tudi za zajednicu.

Ajd živeli!

sluk.gif

Share this: