Članek
Kje so kamioni in bagri SCTja in ostalih propadlih gradbenih podjetji?
Objavljeno Oct 19, 2013

V oči mi je padla stran podjetja FIIC SL, očitno slovenskega lastnika in slovenskega vodstva, ki v afriški državi Sierra Leone gradi vojaški kompleks za nastanitev in usposabljanje častnikov in vojakov Republike Sierra Leone.

Izvaja in vodi tudi naložbe in projekte v regiji Sierra Leone in Zahodni Afriki nasploh. Sedež podjetja se nahaja v mestu Rokel, kjer se nahaja tudi kamnolom, cementarna in drugi proizvodni obrati.

Posebna ponudba in specialiteta tega podjetja pa je prodaja kamionov in gradbene mehanizacije propadlih slovenskih gradbenih velikanov. V njihovi ponudbi najdete kamione in gradbeno mehanizacijo SCTja, CPMja, ...

Žalostno, kako se je končala velika zgodba slovenskega gradbeništva. Vsaka kriza in stečaj pa je seveda priložnost za nekoga drugega in Slovenci smo sposobni za nov začetek, pa četudi v Afriki, ali ne?

Mimogrede, zasledil sem tudi, da so mediji poročali o uspehu stečajnega upravitelja, da je leta 2011 prodal 70 vozil za 300.000€, da pa glej ga zlomka, s tem da je komaj pokril stroške same dražbe oz. stečaja :)  Škoda, da niso objavljene cene, po katerih se prodajajo sedaj tile kamioni in bagri, saj je skoraj vsak malo boljši gradbeni stroj ali tovornjak stal nov precej več kot je bila licitirana vrednost za vseh 70 vozil.

Na SCT-jevi dražbi so v dveh urah prodali kar 70 avtomobilov, s čimer je stečajni upravitelj ustvaril 300.000 evrov dobička. A večina denarja bo šla za poplačilo stroškov stečaja, medtem ko bodo morali upniki na denar še počakati.

Evo, pa je prišla tudi k nam :(

Direktorica iz prve roke, kaj se dogaja v Sierre Leone. Groza..

Jao, Ebola mu bo uničila biznis, upam da jo ne prinesejo Slovenci, ki delajo tam, na letališče Jožeta Pučnika.

@Laščan Zlatorog - In Sierra Leone, FIIC Donates Fire Engine to National Fire Force ...The Chief Executive Officer (CEO) of FIIC, Mr. Jenko Turnsuk expressed his company’s satisfaction in establishing relationship between the people and Governments of Sierra Leone and Slovenia. He also expressed optimism that the fire engine will serve its intended purpose, whilst assuring his company’s continued support to the people of Sierra Leone... Več na http://news.sl/drwebsite/exec/view.cgi?archive=8&num=20974 ... CEO FIIC SL Ltd. Jenko Turnsuk je Janko Turnšek, bivši lastnik Elektro Turnšek...

Laščan, kdor zna - zna. In vsak čat takim, ki obvladajo in znajo.

Mitja, pa kaj ima sedaj Janko s propadom SCTja. Kamione bi lako kupil tudi ti in jaz, bila je licitacija. Vrnil je bankam vse evre, saj je uspel prodati svojega kabelskega operaterja. Si si upal ti kupiti kakšen bager? Bili so res poceni...

Še tole, Sierre Leone ni država, kamor bi si recimo upal naš zunanji minister. Tudi v Libijo ga ni bilo, medtem ko je Angela takoj priletela in pred nosom Slovencem speljala mega posel. Namesto mega poslov imajo pri nas strategijio v excel preglednici, kako bodo davke pobirali.

Samo SCT je imel ogromno tovornjakov in gradbene mehanizacije. V Afriki jih je samo manjši del. Ne razumet narobe, podjetnik, ki jih je kupil na licitaciji in ustvaril nov biznis v Afriki, si zasluži nagrado GZS, ne tam eni preprodajalci kitajskih in še s strani EU subvencioniranih prozvodov!