Članek
Molčečnost
Objavljeno Oct 17, 2014

Glede na to, da sem v predhodnem blogu pod PS komentar zapisala, da bom danes težko tiho in bodo najverjetneje tipke laufale kot po maslu upam, da mi je in bo še do nadaljnega, pol oproščenega.

Kot običjajno, v času samolastnega kuliranja preberem veliko tujih zgodb. Življenja in občutenja drugih, postanejo za sekundo moja last... moj problem. Hvala bogu le za sekundo, dokler se ne izkašljam na papir. Seveda se moram tudi jaz ob kakšno izjavo spotakniti in obregniti. Saj sem vendar živa...  In moji atomi trkajo.

Tokrat se je to zgodilo ob zapisu soblogarice Marije Hrvatin, avtorici bloga Benigno ali maligno (podajam povezavo: http://www.publishwall.si/marija.hrvatin13/post/111087/benigno-ali-maligno).

Naše preljubo zdravstvo, ki to niti ni... Skrajni čas, da bi Slovenci začeli bob imenovati bob... Poznamo namreč en kup protislovij. Naj pričnem pri izrazu dohodnina, ki to ni. Ko slišim to besedo pričakujem namreč, da me bo enkrat letno denar DOHAJAL. NIKAKOR NE zapuščal in ODHAJAL, neznanokam... V nepovrat. Še veliko jih je, pa se mi sedaj res ne ljubi premlevati in mozgati. Morda bi omenila le še enega, ki je žal, na svetovni ravni zelo razširjen - delovanje v korist otroku ali premnogim raznokaterim žrtvam. Pri tem se seveda že uporablja pravo besedo, vendar dvomim, da je komu povsem jasen njen pomen. Na žalost deluje le ena šola. Pomagaj si sam in svet bo nosil zasluge tvoje samopomoči.

Tu  bi podala v razmislek še sledeči rek: Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni, za katerega sem bila skoraj prepričana, da ga je spisal Alighieri. Ob preverjanju spleta, nisem več tako prepričana.

No, pa naj se povrnem k lastnemu trnu v peti. Preventive, takšne in drugačne. Odličen način kako si s pomočjo vsakovrstnega poslploševanja oprati roke. Izvajamo programe... EU programe, zdravstvene programe, kar nekaj!!! Ljudje božji, kar nekaj!!!

Kapitalistični sistem. Kupoprodajne pogodbe. Vse bomo kupili! Nič več, nič manj! Kako? Tako, da jim podturimo nekaj, česar si pravzaprav posamezniki sploh ne želijo! Udarimo jih v čelo! Saj se ne poznajo, saj sploh ne vedo kaj hočejo. Lahko jih zmedemo!!! Koliko ljudi izmed vas pozna preproste Murphijeve zakone? Eden njegovih odličnih, v katerega sem nadvse zaljubljena, čeprav se ga sama ne poslužujem v manipulatorske namene se glasi: "Če jih ne moreš prepričati, jih zmedi!"

Povabijo te na program, da s tvojo podporo udejanijo neko lastno, bolano statistiko. Ob tem te prepričajo, da delujejo kot povsem skrbni starši in da se trudijo na vsak način zaščititi tvoje zdravje. Promovirajo ideje zdravega življenja iz New agervske literature katerim so sami, uboge ovce, nasedli...  F... Off!!! Kupujejo nas! Vsakodnevno!

Ko pa vas kaj resnično tare in boli, ko imate resnično težave...
S prstom mi pokažite na eno samo inštitucijo, ki vam je pripravljena vskočiti v pomoč. Hvala bogu se tudi te najdejo, ampak vsekakor niso več državnega značaja. Ni državnika, ki bi vam prisluhnil, kamoli verjel...

In vi, še vedno nasedate raznolikim manipulatorskim oblikam interakcije z vami?!

Pa halo, ljudje božji???

Če si ne boste pomagali sami, vam resnično ni več pomoči.