Članek
Bivši šefi celjskih študentov KŠCR po mafijsko nategnili na tisoče
Objavljeno Jan 25, 2014

Slovenci smo bili vedno znani kot marljivi, pridni in pošteni delavci, ki včasih sicer malce pregloboko pogledamo v kozarec, morda kateri skoči iz mosta ali si da štrik okrog vrata, ampak sposobni!  In predvsem pošteni!

Nove priložnost globalizma in kapitalizma (beri demokracije) spreminjajo ta imidž naroda. Vse bolj veljamo za goljufe, lopove, mafijce in na drugi strani nesposobneže, ki znanjo samo kritizirati in nič narediti sami.  

In v teh časih so se kalili naši "celjski študenti" Alek Gradišnik, Danijel Kociper, Dejan Špeglič in Marko Romanič iz Celja, ki so zgradili pravo kriminalno mednarodno družbo in so "uspešni"  tudi mednarodno (njihove slike sedaj visijo tudi na Interpolovi strani, resnici na ljubo, slovensko mejo res ne smejo več prestopiti - vsaj še nekaj mesecev, dokler ne zastarajo vsi postopki, ki tečejo proti njim).

Svojo "kariero" so začeli že daljnega leta 2002, ko so spraznili račune Kljuba študentov celjske regije (KŠCR) za nekih 300.000 evrov.


Okrožno državno tožilstvo v Celju je že leta 2009 zaradi zlorabe položaja in poneverbe ovadilo Kocipra, njegovega prijatelja Gradišnika pa zaradi suma goljufij in oderuštva.

Ovadbe so se nanašale na leto 2002, ko naj bi Kociper in Gradišnik skupaj z Romanićem Klub študentov celjske regije oškodovala za okrog 292.000 evrov. Trojica je ustanavljala t. i. slamnata podjetja in prek njih denar Kluba študentov celjske regije občanom posojala z visokimi obresti, vrnjena posojila pa si potem nakazala na svoje račune, odprte v tujini. Med drugim so bili ti računi odprti v ZDA in Dominikanski republiki.

Posle so nadaljevali s posojanjem denarja pod oderuškimi pogoji in prevarali ogromno naivnežev (predvsem starejših!). Fantje so iz "odličnih" družin, z vezami in poznanstvi na vseh ravneh, študirani, skratka celjska smetana (nekdanje vodstvo celjskih študentov lepo vas prosim, intelektualci!), zato se jim dosedaj ni zgodilo še nič pretresljivega. Večina obtožnic je že ali bo kmalu zastarala, opeharjenci pa kolnejo nad sistem in samim sabo, nekateri so kot pravi Slovenci že končali svoj lajf s štrikom okrog vrata ali pa so postali pijanci in brezdomci. Zanimivo bi bilo zapisati, kdo vse je mastno zaslužil na teh biznisih, da imajo tako neverjetno podporo! In kdo vse jim drži štango - da to zapišem, grem jaz takoj za desetlet v čuzo. Bo sodnica prednostno obravnavala moj primer :)  Torej, o tem bomo kdaj drugič, ....ali kdo drug :)  Veliko žalostnih zgodb lahko preberete tudi na Facebooku (www.facebook.com/zrtveceljskihgoljufov) oz. na hrvaški strani www.facebook.com/pages/Stop-lihvarskoj-hobotnici/264406433691896

Uspešen know how so fantje (slovenski bankirji, kot jih imenujejo lepi naši sosedi) prestavili tudi na Hrvaško, kjer so po poročanju Jutranjega lista v zadnjem desetletju prišli za drobiž do najmanj 660 hiš, koliko avtomobilov so preprodali lokalni avto dealerji ni podatka ne za Slovenijo ne za Hrvaško. Posli so miljonski!!!!

Ustanovili so okoli 50 poslovalnic, njihova posojila pa je najelo približno 40 tisoč prevaranih ljudi. Na Hrvaškem naj bi s prevarami premoženje izgubilo 660 oseb, številke pa bi utegnile biti še višje, dodaja časnik.

Hrvaška obtožnica jih bremeni, da so se na Hrvaškem od leta 2006 v štirih letih okoristili za 91 milijonov kun (12 milijonov evrov). Denar naj bi posojali obupanim, predvsem starejšim ljudem, ki jim ni uspelo dobiti bančnih posojil. Ko oderuhom niso več zmogli plačevati obrokov posojila, so jim ti vzeli nepremičnine, pa tudi avtomobile.

Baje so "know how" patentirali tudi v ZDA to je Kaliforniji, kjer naivnežev tudi ne manjka, prav tako očitno ni problem pridobiti na svojo stran tudi lokalne institucije. Fantje živijo res na veliki nogi in so kao uspešni biznismeni - the sky's the limit!

Veljajo za prave slovenske mafijce!  Metode so jim prefinjene. Čisto nov slog. Neki bakici, ki se ni hotela izseliti iz svoje hiše, so odmontirali sredi zime vsa okna češ, da jih bodo brezplačno obnovili in prepleskali. Bakica se je hočeš nočeš morala izseliti iz hiše, ko je temperatura padla pod nulo. Skratka slovenska mafija iz Celja!

Pa še naj kdo reče, da Slovenci nismo sposobni!

Evo, fantje imajo v SLO top odvetnike :)