Kadilski fleš :)

Objavil/a Liza Whiteapple, dne 2017-05-28 ob 12:32:25

                           

Kako pride do izbruha jeze na lep sončni dan?

Spomin posvečam dejstvu, da sem dejansko ponovno prenehala s kajenjem. Drugič v življenju. In mi gre fino in molim, da vseeno, pa kakor se že obrne, nikdar ne postanem strastna antikadilka :). Najraje bi videla, da bi mi uspelo kakšnega pokaditi le občasno. Ta misel me še vedno mika. A je verjetno najtežja stvar. In hkrati test za stopnjo moje samokontrole. Povsem meni podobno, a vzamem za izziv.

Skratka, da ne nakladam. Začnimo lepo počasi, na začetku. Predstavljajte si naslednji film:

Si nadvse miroljuben državljan neke podalpske deželice, za katero se je včasih kaj rado govorilo, da je druga Švica, v zadnjem času pa vedno manj… Kako ne, saj to bi bilo naravnost neumno. Pa ne, da zares veš kako je v Švici, ali, da jo imaš pretirano v čislih… Je pa vseeno hudo očitno, da se ta krpica zemlje, med Balkanom (po moji teoriji sicer še kar konkretno v Balkanu) in racionalnim evropskim svetom, nikakor ne more primerjati s pojmom evropske funkcionalnosti in efektivnosti. Hja… Točen kot švicarska ura Slovenec gotovo ni, hehe. In tudi njegov rok trajanja ni tako dolg ali delovanje tako brezhibno. Včasih se na primer čudim kako to, da se polovica prebivalcev tega ozemlja recimo ne razmaže kar po cestah in avtocestah, ko kolovratijo okrog pijani, nestrpni, živčni, nadrkani, s telefoni v rokah in kaj jaz vem kaj še vse…

No, ustavite me, za božjo voljo… Torej, si miroljuben prebivalec neke podalpske državice, priden, nekonflikten, brigaš se zase, služiš svoje denarce in vestno plačuješ davke… Med delom študiraš, ali med študijem delaš, sam ne veš več katera je bolj verjetna… In tako z dneva v dan… Imaš seveda nekaj razvad, ki pa so po večini škodljive le zate in ti to veš, a nekako vzameš v račun. Ko bodo na koncu delili kazni, se boš pač pripravil na to, da te bo zaradi tega gotovo nekaj doletelo, a tako in tako nikomur ne uide… Tako si misliš. Kadilec si, med drugim. Nikdar ne preslišiš komentarjev o kadilcih, a si le misliš svoje. Najprej se prilagajaš. Kajenje je očitno aut. To je nekaj novega. Včasih so vsi kadili. Začelo se je dogajati, da se svojega kajenja včasih sramuješ, ker prestrežeš veliko opazk. Ne kadiš, kjer bi to koga motilo. S tem nimaš večjih problemov, saj si senzibilno bitje in nikdar nisi bil tip kadilca, ki bi se tresel, če ne dobi svoje doze nikotina. Nekako odmisliš in pozabiš, saj veš, da so taka tresenja brez veze.

Potem pa prideš v okolje, kjer ne gre več gladko. Večno pritoževanje čez kadilce se stopnjuje do skrajnosti…. Šimfanje, govorjenje, kot da te ni v prostoru, pritoževanje… Počutiš se neumno in diskriminirano, nikogar ne motiš, saj ljudi upoštevaš, tam pa te nekdo vsakodnevno psuje in žali in se vtika v tvoj življenjski stil, kot da gre za največjega idiota, kot, da nimaš svoje pameti in predvsem, kot, da si ne zaslužiš, da te nekdo naslovi v prvi osebi, namesto, da pred tabo, o tebi, govori v tretji…. Kot da si umazan, bolan, zanikrn, zapuščen izmeček človeške družbe, vsaj tako se včasih zdi, glede na ves gnev, ki se sprošča na račun kajenja. A te sploh niti ne vidijo s cigareto v rokah.

Potem pa se zgodi lep sončni dan, eden od prvih, spomladanskih, ki si jih tako željno čakal celo zimo… Po službi greš s sodelavci na kavo, ne ker bi si pretirano želel, a ker se spodobi, ker je prav, da se z vsemi čim bolje razumeš, ali ne? Nekam ven, na teraso lokala, lep sonček sije in z veseljem si ob kavi prižgeš cigareto. Eno, ne pet. Potem ti pa tista pička na sproti tebe, tista, ki celemu kolektivu, že dva meseca naklada o svoji ločevalni dieti, v službo nosi nekakšne nadomestke za prehrano, konstantno omenja vodni in sadni dan in ostalim ženskam nabija občutke krivde, ker jedo kot »prasice«, prične z roko mahati pred nosom, češ fuuuuj in fej, ne morem… A veš, ne morem dihat, kar slabo mi bo, tako mi smrdi… In oh… Poglej (obrneš se za prstom in tri mize stran zagledaš nosečo žensko)! Že prihaja tisti občutek… Že se počutiš kot kriminalec, nekaj nezaslišanega, umazanega polzi po jeziku in se trudi osvoboditi… In tokrat je res umazano… Potem pa v sekundi ugotoviš, da je bilo dovolj sranja in odpreš zapornico.

(vklopi imaginarni amplifikator) »Usedi se za drugo mizo, če ti kaj ne paše, baba glupa! Poln kufer imam tebe, tvojih nekadilskih javkanj, tvoje ločevalne diete in tvojih neprestanih pritoževanj! Napiši si jih na listek in zatlači v rit, kdo te bo poslušal?!!«

Sodelavki bolščita, kot, da jima bodo oči skočile iz jamic, pička pa najprej zaripne, se ozre po ostalih dveh, seveda, išče oporo in se, ko vidi, da je bila tvoja reakcija, prav po vseh kriterijih splošnega pretirana, prisilno umiri, naredi zaprepaden izraz in izstreli nekaj brez dvoma pametno pravičniškega, med tem, ko se ti jezno pobiraš drugam. Ostalima dvema zameriš, saj sta bili pol leta nazaj čisto znosni, res da precej brez karakterja, a se je dalo z njima precej dobro zabavati, če je tako naneslo. Vraga, ena te je, vsakokrat, ko je kaj spila, celo žicala za cigarete. Čeprav nekadilka. Potem pa je prišlo to sterilno bitje s svojimi dietami, s svojimi zateženimi, ozkogledimi in našpičenimi načini življenja in obrnilo cel kolektiv. Zakaj že? Ker je bilo včasih precej debelo in da… Še smo se spominjali tistih časov, potem pa se je lepega dne pojavilo lepo shujšano in s pobeljenimi lasmi in finimi cunjicami, s poudarkom na roza… In pričelo celemu kolektivu vsiljevati monologe o svoji dieti, na kateri je očitno doživljenjsko…. Ker vraga, zdi se ti, da tej fazi ni ne konca ne kraja… Pomisliš, da je v bistvu ubogo, ker se dobro zaveda, da bo tako moralo živeti celo življenje… Tako, ali pa debelo… Vmes očitno ne gre… Gotovo doma sanja o pizzi in hamburgerjih, potem pa se zjutraj zbudi in si pol ure, obredno, enega za drugim, daje v usta peščico oreškov, kot bi jedlo ne vem kaj in jih žalostno ter vdano v usodo poplakne z litrom in pol vode, za lažje jutranje odvajanje… Ne moreš pozabiti piknika, ko se je peklo čevape in njegovega izraza na obrazu, ker je imelo dan orehov in banan… In vode… Iz torbice je užaloščeno potegnilo na pol zeleno banano in za pest orehov, ki jih je, tik preden se je nekam pobralo, ker pač seveda tudi ni smelo piti alkohola, grizljalo, med tem, ko smo se mi basali z mesom in čebulo in ajvarjem, ono pa si je gotovo, prepričana sem, dopovedovalo, da ravna prav. Da je vredno. Gotovo se je umaknilo, ker je bil, seveda, pogled na naše hranjenje neznosen, in ker je zaključilo, da atmosfera ni prava za pogovore o dieti… Ja, prav imate, sliši se kot pretiravanje, a pri bogu ne vem, če se je z njim dalo pogovarjati še o čem drugem… Mislim, meni ni nikdar uspelo. No…seveda… Nisem se niti hudo trudila, priznam. Nekaj me je odbijalo. Morda tisti pravičniški izraz na obrazu… Ali pa pretiran rožnati sij, ki je puhtel od njega… Takoj v ponedeljek, po tistem pikniku,  je posledično še pojačalo brainwashing, ki ga je izvajalo nad manj karakternim delom kolektiva… Gotovo iz maščevanja. Zato, ker sta se na pikniku oddaljili in upognili pod skomini in razvado hranjenja…. Ter posledično druženja. Mortalni greh.

In veste… Ne morem, da ne bi začela razmišljati o dojemanju miroljubja in strpnosti… Mislim, a če si kadilec, si pa avtomatsko v marginalizirani grupi, a? Kje je strpnost? Zakaj diskriminacija? Ali ni vsaka diskriminacija negativna? Mi bi reševali vojne konflikte, begunce kaj vem kaj… Ne moreš pa pogoltnit tistega gneva, ko zavohaš malo cigaretnega dima?! In se obnašaš, kot, da bi te kdo na silo držal v strupenem oblaku, brez možnosti za odhod od tam… ej! Če ti kaj ne paše, dvigni rit in piči. Isto, kot to naredim jaz.  To govorim za situacije, ko je kajenje povsem legitimno. Ko prideš na obisk h kadilcu… Ja, takrat nimaš kaj jokat… Ko sediš zunaj na terasi… jebat ga… Pač ozonsko luknjo širi še marsikaj drugega in terase lokalov so še edini prostor kjer lahko umazani kadilec uživa v tisti svoji sladki pregrehi… Ker, a veš, kaj pa če pa pri sosednji hiši recimo kurijo kres, pa veter zapiha v tvojo smer? Lol,  nimaš kaj! Če bi šel sikat, bi se ti smejali… Kadilcu pa misliš, da lahko težiš, le zato, ker je na nek način že itak diskriminiran? Btw, gre za isti dim. Bolj ali manj. Kaj če bi se recimo jaz začela vtikat v moteče navade nekadilcev? Recimo vaše jebene dišeče smrečice ali deodorante za zrak, ki jih tako radi natikate v avtomobile in stanovanja? Ker a veš… Očistijo zrak (krohot). Umetne arome so strupene. To ve vsak froc. In mene obvezno začne bolet glava, ne prenesem tiste kemije, kot tudi ne brutalno dišečih posameznikov, ki mislijo, da s svojo Inteso sex-unisex očarajo okolico in, da zaradi cheap deodoranta bejbe padajo na rit… (spet krohot).  No… Ne. Le izdate svoj nezahtevni okus in simpleton naravo. Kar je ok. Čisto ok, dokler se ne vtikate v ostale, z drugimi smrdljivimi navadami.

Vsak ima svojega. Smrad, namreč. A ni tako? :D

No, kje je zdaj ta strpnost? A, človekoljubi? To se sprašujem. In držim prekrižane prste, da tudi mene ne bo minila.

profileimage
Všeč mi je
4
Komentarji
8
Liza Whiteapple
0
Jan 04, 2018
:D Hvala, Zim Zelen! In enako!
#8
Zim Zelen
2
Dec 31, 2017
.Naj bolhe tisočih kamel preplavijo mednožje tistega, ki ti je uničil dan in naj bodo njegove roke prekratke, da bi se popraskal!

Še zmeraj se režim, ko to preberem :-)
(iz dežele kamel)
#7
Komentar izbrisal Liza Whiteapple
i k a
1
Jun 01, 2017
Liza :) ne pa ne bom nič "šimfala". Ob večernih urah se ne želim razburjati. Ob večernih urah se ču_dim :P
Jaz se ponavadi razburjam v dopoldanskem času. Kaj čem. To ni moj del dneva. ... tako na večer pa pozabim, kaj se je vse dogodilo čez dan in to je tudi ok...
Bodi leteča Liza. Dober let in še boljši pristanek :D
#5
Taja in ...
1
Jun 01, 2017
Kot da bi te slišala. Imela sem lep dan.
In vesela sem za nov zagon.
Lahko noč.
T.
#4
Liza Whiteapple
2
Jun 01, 2017
Ika, Taja, se oproščam za tako neažuren odziv... Malo me je življenje prehitelo in sem bila zelo leteča :).
Ma ja, kaj vem. To je bilo takrat. Zdaj pač ne kadim. No ja, vsaj ne več kot enkrat tedensko, recimo ;).
Ika, ja... :). Včasih malo odprem ventilček. Ti kar napiši. Včasih je fino malo pošimfat :P.

Lp obema in lep dan vama želim!
L.
#3
Taja in ...
2
May 31, 2017
:-)
Eh...
Bi zamahnila z roko in pokadila celo škatlo cigaret ob takih, čeprav zadnje časa bolj malo kadim, se pa redim :-)
Nikoli ni prav.
Lp
T.
#2
i k a
1
May 29, 2017
Liza. Odprla si velikoooo in še ooo - jev bi lahko dodala. Jaz.
Se vedno znova čudim od kje nekaterim ljudem, ki živijo na tem ozemlju, da mislijo, da so najbolj pametni, sposobni, delavni in še in še... seveda pozabila sem ... ja, da so najlepši :) kot, da so edini na svetu ... in sploh v vesolju. Čuden pojav presežnikov...
#1
Liza Whiteapple
Liza Whiteapple
Objavil/a 2017-05-28 12:32:25 (May 28, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Beautiful trap
Balada o dlaki Agati
Autunna
Vesoljna dvojina
Kadilski fleš :)
Sivina
Je ne sais pas
Tabula rasa
O svojeglavosti, mrhovinarstvu, estetiki, minimalizmu in lepoti
Hipna nedeljska melanholija
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
April 2021
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj