Članek
Ukrajina
Objavljeno Feb 27, 2014

Večer, malo gledam TV, malo skušam ignorirati dejstva a to ne gre. Ukrajina. Ste bili  kdaj tam? Ste doživeli vas v Ukrajini, te ljudi(ne mesto). Jaz sem bolj iskal vezo z Rusini (Rusnaci, Rutheni), da vidim, kako je kaj.a živjenje teče. Poslušam,  sedaj zagovarjajo enotno Ukrajino. Zakaj že, celo SLO....zakaj že. Mi smo bili v "zosu" 1991  hoteli smo samostojnost. Dejstvo je, da so komunisti načrtno naselili ljudi vna KRIM, Ruske prebivalce, isto, kot pri nas po 1963 z juga neizobraženo ljudstvo, ki naj bi nadomestilo minus Slovencev, ki je bilo pobito v 1945. Danes pravim, naj gre KRIM po svoje, naj pusti Ukrajina KRIM rusom, drugače ne bo miru. Isto sem mislil o Kosovu, deliti Kosovo in danes bi imela Srbija več. . Tako je v Ukrajini, tako je bilo v SFRJ a nekateri pozabljajo, žal.

Ja, svoji k svojim sploh ni tako slab recept. Srbi in Albanci se dejansko ne bodo NIKOLI dobro razumeli. Niti ne Hrvati in Srbi. Poglejte samo odpor proti tablam v cirilici. Žal se tudi Slovenci ne bomo nikoli dobro razumeli. Eni bodo do smrti "rdeči", drugi do smrti "črni". In najslabše, kar je: svoje obarvanosti se taki NISO sposobni znebiti do konca življenja. Država pa zaradi tega tone še bolj, kot bi sicer!

Janukovič je še en primer krutega diktatorja, simbolnega patriarhalnega očeta, ki je dušil in zdaj pobijal lasten narod. .....ob besedi Ukrajina imam takoj asociacijo nanj, čeprav morda nima zveze s tem kar si napisal..Ti narodi, Ukrajinci, Belorusi, Rusi, itd.. so mahnjeni na diktatorje vseh vrst. Ni potrebno iti nazaj do skrajno sadističnega Ivana Groznega,..Zakaj že? Narod si vedno piše sodbo sam...Cankar je imel prav.