Članek
Prioritete Slovenca so adijo pamet!
Objavljeno Feb 12, 2014

Imam znanca, ki že 25  let dela v Avstriji. Vsak vikend pride v Ljubljano, greva na kavo in se o marsičem pogovarjava. Tudi o tem, kakšne prioritete imajo v svojem življenju Avstrijci, kakšne pa Slovenci.

Kakšnih 20 let nazaj se je znanec poročil z Avstrijko. Pustimo sedaj to, da se je po desetih letih ločil.

Poročil se je namreč s pomočjo "poročne" agencije, kar je v Avstriji čisto normalno. In takrat je plačal za posredovanje za Slovenca docela nepredstavljivih 5000 mark (2500 evrov).

To, da se je, kot rečeno, kasneje ločil, meni osebno ne pomeni, da je iskanje partnerja preko agencije nujno slabo. Mogoče je le zamolčal kakšno svojo res pomembno lastnost?

Danes pravi, da so cene nižje. Vstopna cena je nekje 500 evrov, ampak vse dodatne usluge (profesionalno fotografiranje kandidata/kandidatke), pa tudi ogled fotografij oseb, ki te zanimajo, se plača posebej.

Pri nas pa je velika večina mnenja, da je za iskanje partnerja škoda dati celo 10 evrov.

Kot da partnerji rastejo na drevesih, če pa gremo na tržnico, jih pa srečamo na poti tja in nazaj vsaj sto. Takih pravih, primernih za nas.

Medtem, ko ljudem ni problem dati 15.000 ali 20.000 evrov za pločevinasto kletko, s katero se nekateri tudi "fentajo", jim je, kot rečeno, žal dati recimo 200 evrov za to, da jim poročna agencija najde čim bolj ustreznega partnerja.

Govorim o prioritetah Slovencev. In se nujno vprašujem, ali je avto res bolj pomemben od primernega partnerja?

Ali se bomo z avtom vozili 30 ali 40 let, ali pa jih bomo (avtomobile namreč) menjali kot strgane gate?

Če pa seveda menjamo nam bližnje ljudi, ali celo partnerje kot strgane gate, potem je pa dejansko bolje, da se celo življenje ukvarjamo le z avtomobili!

In jih menjamo, ko se jih naveličamo, ali ko zarjavijo...