Članek
Ni bila lahka odločitev 3. del
Objavljeno May 30, 2018

V blogu ni bila lahka odločitev 2 del, sem zapisal, da čez nekaj dni sledi 3. del. Pa temu ni bilo tako. Delo, služba, spomladanska opravila, rdeče češnje.... :)

Obljubim, da bom sedaj razkril, krivnost, ki jo vlečem že v tretji blog, čeprav sem mislil, da bom vse skupaj spravil v eno verzijo.

Nissana qashqaia sem odpeljal na testno vožnjo. Za začetek sem naredil nekaj ovinkov po mestu. Ko sem se navadil na udobje, ki je v primerjavi z mojim rabljenim vozilom bilo čisto drugačne. Avti so v 10 letih (kolikor je star moj prejšnji) napredovali na čisto vseh področjih.

V Nissanu qashqaiu lahko najdete tehnologijo, ki pomaga pri mestni vožnji. Avtomatsko ustavljanje, speljevanje...niti ne vem čisto natančno. Avtomatskega ustavljanja niti nisem probaval, ker sem že velikokrat zasledil ta posnetek. Če se zgodi volvotu...ki svoj razvoj in prodajno strategijo gradi na varnosti...sem velikokrat preveč 100%.

Sledila je izven mestna vožnja, zapeljal sem nekaj "hitrejših" ovinkov in preizkušal prilaganjanje podvozja. 

Pri izbiri rabljenega vozila, sem se se na koncu spogledoval z nakupom honde civic, ki bi jo nedvomno vzel, če bi nakup avtomobila opravljal čez nekaj let. Novi model civica je bombastičen. Res pa je, da je lahko marsikomu zelo všeč, marsikomu zelo neprivlačen. Takšni smo pač ljudje.

Drugo rabljeno vozilo s katerim sem imel opravka je bil uvožen nemec. VW seveda. Audi in BMW sta zame predraga za vzdrževanje (glej 1 in 2 del.)  Na voljo sem imel golfa letnik 2016. Dobro ohranjen in 80.000 kilometrov. Vendar mi je nakup uvoženega avta iz tujine vedno nekoliko sumljiv. Da ne govorim o prodajalcu... Tile majhni avto dilerji so res stvar s katero moraš biti pozoren na vsakem koraku.

Na koncu sem se odločil za nissana qashqaia. Nekaj let garancije bo poskrbelo za brezskrbno vožnjo.

Srečno vožnjo vsem!

Ps: Točno takšnega imam (na vzunaj)

Pravilen način komunikacije s potencialnimi kupci. :) Pravilno zastavljeno, manjkajo samo še določeni detajli.