Članek
Union
Objavljeno Jan 18, 2021

Union je aktualna tematika za vse tiste, ki se radi odžejajo z okusnim in kvalitetnim pivom. Union je namreč ime za najbolj znano slovensko pivovarno, ki se nahaja v Ljubljani (natančneje na Celovški cesti). Že na daleč je lepo vidna zaradi svoje velikosti in napisa. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še veliko več podatkov o omenjeni pivovarni. Poleg tega pa se bomo osredotočili tudi na predstavitev nekaterih najbolj popularnih pijač, ki jih varijo v pivovarni Union. V kolikor bi želeli izvedeti več o tej tematiki, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli veliko novega!

Union svetlo pivo - 24 x 0,5l - Rundasekunda

Pivovarna Union

Pivovarno Union so ustanovili že zelo dolgo nazaj. To je bilo leta 1864, ko so ljudje živeli še popolnoma drugače. Vendar pa so še takrat zelo dobro vedeli, kaj je okusno in dobro. Točno takšno je bilo tudi pivo, ki so ga takrat začeli variti v omenjeni pivovarni. Od takrat pa do danes jim je uspelo recept še bolj nadgraditi in zato je pivo še toliko bolj okusno in obenem tudi kvalitetno. Kot zanimivost pa lahko omenimo še to, da je pred 5 leti omenjeno podjetje prevzelo svetovno znano podjetje Heineken International. V pivovarni Union se od takrat ni nič kaj spremenilo, saj še vedno z velikim veseljem varijo pivo, ki ga vsi preprosto obožujejo! Že več let je najbolj priljubljeno pivo, ki ga varijo v pivovarni, ravno Union svetlo pivo. Gre za pijačo, ki je že vrsto let v samem vrhu nenadomestljivih alkoholnih pijač.

Union vrček 0,5l (6 kosov) - Rundasekunda

Njegov okus je izredno bogat in poln, dopolnjuje pa ga ravno prav izražena grenčica. Zagotavljamo vam, da boste naravnost navdušeni tudi nad njegovim izredno dišečim in nežnim vonjem ter videzom. Že na daleč ga namreč lahko prepoznate po njegovi »kraljevski« zlato-rumeni barvi. Pivovarji pa so mnenja, da ta pijača omogoča pravi gastronomski užitek! Predlagamo vam, da to pivo čim prej poskusite tudi vi, če ga seveda še niste. Pijača vsebuje 4,5 % alkohola, najbolj pa jo je servirati pri temperaturi od 6 do 8 stopinj. Takrat je namreč njen okus najbolj izrazit! Svetujemo vam tudi, da pivo iz steklenice ali pločevinke prelijete direktno v steklen kozarec. Tam bo namreč lahko »zadihalo« in sprostilo vse svoje arome, grenčico. Pivo pa se bo lažje tudi spenilo in tako bo zaščite ostala tekočina ter mehurčki.

Brezalkoholni Union

V primeru, da vam pijače z alkoholom niso najbolj pri srcu ali pa ne smete uživati alkohola, vam predlagamo, da poskusite Union brezalkoholno pivo. Slednji je edinstven, saj ima več kot 20 – letno tradicijo. Nastal je kot plod dolgoletnih izkušenj v povezavi s prvovrstno tehnologijo. V njem se prepleta prijetno ujemanje hmeljne grenčice in sladne arome, ki mu zagotavlja prijeten in predvsem zelo osvežilen karakter.

Union brezalkoholno pivo - 24 x 0,5l - Rundasekunda

Ta pijača vsebuje zanemarljivo vrednost alkohola, in sicer 0,5 %. Gre za naravno izotonično pijačo, ki pa vpliva tudi na vzdrževanje zadostne količine v človeškem telesu. Glede na to, da pijača vsebuje tako malo vrednost alkohola, se lahko z njo odžejate tudi pred vožnjo z avtomobilom. Svetujemo pa vam, da pijačo najprej dobro ohladite, in sicer na temperaturo od 4 do 6 stopinj. Brez slabe vesti se z brezalkoholnim pivom odžejajte kadarkoli in kjerkoli!

Dragons Selection

Vse ljubitelje težjih karakterjev pa bodo naravnost navdušili izdelki Dragons Selection. Slednji imajo namreč karakteristično hmeljno aromo, ki se skriva za imenom Pale Ale in Indian Pale Ale (IPA). Eno izmed takšnih je pijača Dragons Eye, ki je karakteristično grenko in ima poudarjeno hmeljno aromo. To pa sicer na splošno velja za vsa piva tipa IPA. Hmeljni karakter je pridobljen s prav posebnim postopkom, in sicer s postopkom suhega hmeljenja. Zraven pa je prisotna še mešanica izbranih Ameriških sort. Njegova grenkoba je izredno dobro izražena, in sicer 55 % (BU). To pivo vsebuje 6,2 % alkohola in ga je najboljše piti takrat, ko je ohlajen na 6-8 °C.

Izdelki Union | Dragon's Eye

Ostale pijače

V pivovarni Union pa seveda varijo še veliko več ostalih pijač. Med drugim so to priljubljeni Radlerji, ki so jih naredili v alkoholni ali brezalkoholni različici. V Sloveniji sta trenutno med najbolj priljubljenimi brezalkoholni Union Radler z okusom grenivke ali z okusom bezga. Slednji vsebuje 4,5 % sadni delež, kjer so prisotni: izvlečki bezga, sok limete, limone in pomaranče. Ta pijača se odlično prileže v vročih poletnih dneh, vendar pa mora biti predhodno zelo dobro ohlajena!

Union Radler grenivka

Radler z okusom grenivke pa lahko pusti pravi gastronomski užitek, saj vsebuje 6 % sadni delež. Pivovarji so mnenja, da gre pri tej pijačo za podvojeno osvežitev! Pa naj vam na tem mestu predstavimo še Radler, ki ima okus limone. Gre za mešanico svetlega piva in pa sadnega limoninega soka.

Union Radler 0.0 grenivka - 24 x 0,5l - Rundasekunda

Ta vsebuje 4,7 % sadnega deleža in 2 % alkohola. Vsi našteti Radlerji so izredno okusni, osvežilni in preprosto »odlični«. Kupite jih lahko v različnih živilskih trgovinah. Za vas pa so jih pripravili tudi v spletni trgovini Rundasekunda.si. V kolikor bo vaš nakup znašal več kot 50 evrov, vam poštnine ne bo potrebno plačati.

Ostali izdelki

Svetujemo vam, da si ogledate še ostalo ponudbo, ki so jo za vas pripravili v omenjeni spletni trgovini. Nikakor ne spreglejte kozarcev za pivo, podstavkov za pivo, ostalih osvežilnih pijač in pa točilnih naprav Blade in The Sub.

Točilna naprava za pivo Blade - Točeno pivo doma - Rundasekunda

Slednjo so v zadnjem letu med najbolj prodajanimi, saj so izredno funkcionalne in priročne. Poleg tega pa so tudi zelo lepo in elegantno oblikovane. Delujejo s pomočjo elektrike! V kolikor se boste odločili za nakup točilne naprave, pa lahko izbirate tudi med različnimi barvami. Ne čakajte in si ponudbo v spletni trgovini Rundasekunda.si oglejte še nocoj!