Zakaj ne vidite priložnosti?

Objavil/a Miran Peterman, dne 2014-06-20 ob 09:28:16

Pred kratkim sem se s fotoaparatom sprehajal po prelepi naravi in ko sem hodil, so se pred mano odkrivali novi in novi čudoviti motivi. Bilo je resnično neverjetno. Dobival sem ideje za kompozicije kot nikoli prej. Gozdna potka in njene podrobnosti, ki bi bile ponavadi precej nezanimive, so dobivale novo perspektivo. Skala v bližnji reki, delček drevesa, pogled iz daljave, motiv iz bližine, ideje in kombinacije so se mi odvijale pred očmi. Neverjetna izkušnja...

In potem me prešine. Natanko tako je vse v našem življenju! Razlog zakaj vidim vse te motive, je v tem, ker jih iščem. Zavestno sem se podal na pot, da jih odkrijem in ves čas pozorno opazoval. In potem so se sami pojavljali pred mano. Novi in novi.

Enako je z priložnostmi v našem življenju. Ko smo odprti in opazujemo, zainteresirani in iščemo, se priložnosti pojavljajo okoli nas in pred nami. Moja gozdna izkušnja. Ista pot, isti obiskovalci. Nekateri vidijo eno za drugo in kar ne morejo verjeti. Novi in novi motivi, nove in nove priložnosti. Zakaj? Ker gledam, opazujem in sem pozoren. In drugi obiskovalci? "Joj, tale pot pa ni nič posebnega. Vse to sem že videl. No ja, saj nekako gre." Jamranje in jamranje. Gledajo in ne vidijo.

Perspektiva, naravnanost, objektiv in pripravljenost. Nekdo jo ima in izkoristi. Nekdo opazi in je prepozen. "Ko bi vsaj slikal ta motiv, ko bi vsaj zagrabil tisto priložnost! Naj grem sedaj nazaj in poskusim znova?" Takšna in podobna vprašanja. Nekdo pa hodi in hodi, gleda in gleda in nič ne vidi.

Kako pa gre vam? Ste opazovalci in iskalci in tisti ki priložnost vidijo in zagrabijo ali pritoževalci? Najbolj pomembno je, da imate interes. Da hočete! In potem boste opazili sami, ali pa boste prosili nekoga, da vam pomaga začeti gledati na stvari na drugačen način.

In življenje je čudovito, ko imamo mi čudovit pogled na življenje. In življenje je polno priložnosti, ko smo mi pripravljeni na priložnosti.

Vir: http://www.miranpeterman.com/zakaj-ne-vidite-priloznosti/

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
2
Miran Peterman
0
Jun 23, 2014
hvala:)
#2
P. J.
2
Jun 22, 2014
Zelo dobro.
#1
Miran  Peterman
Miran Peterman
Objavil/a 2014-06-20 09:28:16 (Jun 20, 2014)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ko boš prebral do konca, boš spremenjen/a!
Ključ do fantastičnega seksa
Kaj je resnični namen duhovnosti?
Nimam časa zase in kaj to pomeni?
Kako naprej? (5 uporabnih korakov)
Ali lahko spremeniš moškega?
Kako naučiti otroke, da postanejo kreatorji svojega življenja?
Pridna in poredna punčka
Kako pritegniti v življenje ljubečega moškega?
Koliko denarja, sreče, ljubezni preneseš?
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2023
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj