Članek
Še dobro, da so volitve
Objavljeno Jun 24, 2014

Gledam, berem in opažam. Volitve nas prevzemajo. Volitve nas počasi okupirajo. Voilitve nas počasi preusmerjajo od tega, kar je dejansko pomembno. Našega življenja. Pa ne, da volitve niso pomembne, problem je v tem, da je v interesu tistih, ki so na drugi strani televizorja, da se ne ukvarjamo sami s sabo, svojim razvojem, svojimi rezultati in svojimi uspehi. Če bi se, bi drugače gledali na svet in v sekundi spregledali vse modele, katerih želja je spet samo razširiti in poglobiti svoj žep in zanetiti razprave, debate in tudi razdore, kar pa je vse umetno, distrakcija od tega, kar je resnično pomembno v življenju. In to si ti, tvoje življenje, tvoja sreča, ljubezen in tvoj uspeh. 

Pa ne pravim, da politika ni pomembna, vendar se z njo ukvarjajmo smo toliko kolikor je absolutno potrebno in čisto nič več, kajti namen politike je, da se ukvarjaš s politiko in ne s samim sabo in svojim življenjem.

Ko pa se odstraniš od tega hipnotičnega dogajanja in narediš sam korak naprej, narediš edino razliko, ki je v tvoji moči. In več nas bo takih, ki bomo razumeli stvari, manj bo možnosti, da se bodo takšni in drugačni politiki in sleparji sploh pojavljali na sceni, ker bomo sami razumeli, da nimajo tam kaj početi in nam nimajo kaj dati. 

Saj poznete tista dva kroga: krog vpliva in krog skrbi. Skrbi me kaj če bo, če ne bo, kako bo in lahko vplivam na... Držimo se tega!