Članek
Kako pritegniti v življenje ljubečega moškega?
Objavljeno Feb 26, 2016
Pred kratkim smo imeli delavnico “Začuti svojo ženstvenost”, katera rdeča nit je v bistvu naše nenehno iskanje ljubezni skozi življenje.

Po delavnici sem dobil email gospe, ki je napisala: “Moje mnjenje je, da ženska bi bila lahko bolj ženstvena, če bi ji v prvi vrsti ob strani stal mož, tako pri delu kot tudi pri dajanju ljubezni. Današnje ženske bi morale biti dobre v službi, dobre matere, gospodinje in žene. In kje je pri vsem tem mož? Mož si vzame čas za prijatelje, šank, šport. On se sprosti, ne glede, kaj ob tem čuti žena. Po mojem je ključ do ženstvenosti samo v tem, da mož ženi pomaga pri opravilih in otrocih in da ji izkazuje ljubezen. Ženska, ki bo vse to dobila od moža, bo ljubezen dalje delila otrokom in je vračala možu. Imela bo čas in željo, da si bo vzela čas zase, pa naj bo to meditacija (kot navajate) ali katera druga oblika sprostitve.”

Drage moje, s tem se absolutno strinjam! To bi bilo idealno! Kako pa to deluje v praksi? Vsi poznamo zakon privlačnosti in vemo, da energija, ki jo oddajamo, privlači podobno oziroma enako energijo. Kaj to pomeni? To pomeni, da če nečesa kot oseba nimamo ali ne znamo, ne moremo v svoje življenje pritegniti osebo, ki bi to imela. In ženska, ki se ne ceni in ne čuti svoje vrednosti, bo v svoje življenje zelo težko pritegnila moškega, ki jo bo cenil, spoštoval in naučil ljubezni.

Pa poglejmo najprej zakaj se ženska v osnovi ne ceni. Glavni razlog zakaj se ženska ne ceni, spoštuje in čuti (dovolj) svoje vrednosti je v tem, ker jo v življenju (še) nihče ni dovolj cenil in jo spoštoval, začenši, ko je bila majhna deklica. Ker ji nihče ni resnično pokazal in ni imela izkušnje ljubezni, sreče in potrditve. 

In zakaj ji nihče oz. najbolj pomembno njena mama tega ni dala? Ker seveda tega nikoli ni prejela sama. In tako gremo lahko naprej in naprej. In zakaj tega nihče ni dal? Ker tega ni imel sam in ker ni imel tega znanja. Tako, da lahko rečemo, da v resnici ni nihče kriv in smo vsi samo žrtve žrtev in se vsi samo učimo. Tako, da ne glede na to kakšna je situacija, nimamo pravice in osnove, da kogarkoli obtožujemo. 

c: Seveda so različni nivoji ljubezni do sebe in cenjenja in nekdo se bolj ali manj ceni, gre tukaj bolj za raziskovanje življenjskega principa.

Ker vemo, da v življenju lahko damo samo to kar imamo, to pomeni, da lahko dajemo ljubezen in vrednost ljudem okoli sebe samo če sami občutimo ljubezen do sebe in svojo vrednost. Ne moreš dati drugim 10 bombonov, če jih imaš sama samo 5.

Če želiš spremeniti svoje življenje, moraš spremeniti svoje življenje. Edini način, da lahko spremeniš svoje življenje je, da nekaj novega pride v tvoje življenje. Nova energija, nova informacija, nova spodbuda, novo znanje.
Novo znanje, inspiracijo lahko dobiš z novo knjigo, filmom, udeležiš se delavnice, webinarja, poiščeš podporo in pomoč prijateljice, ki je že korak pred tabo ali pa ti pomaga coach (svetovalec). V glavnem gre za nivo vere oziroma komu lahko verjameš. To pa je odvisno od tega kakšne izkušnje si imela v preteklosti, koliko imaš trenutno pozitivnih sporočil in pozitivne energije. Nekateri ljudje iščejo novo znanje in informacije in jim je dovolj nova knjiga. Preberejo knjigo, dobijo informacijo, inspiracijo in gredo v akcijo. Spet drugim, ki imajo manj energije to ni dovolj in ne deluje. Potrebujejo večji moment, več energije, več spodbude in velikokrat nekoga, ki verjame vanje.

Ne glede na to kje se nahajaš, je najbolj pomembno, da se zavedaš kje se nahajaš, to sprejmeš in se odločiš, da greš naprej, da absolutno hočeš spremeniti svoje življenje in zaživeti takšno, ki ti pripada. 

In kako se začeti ljubiti in ceniti? Če se tega še nisi naučila, se pač moraš naučiti od začetka. Kot mali otrok. Ne glede na to kje si, koliko si stara, kakšna je tvoja situacija, danes je nov dan, danes je nova priložnost, danes je pravi čas in nikoli, nikoli, nikoli ni prepozno. In potem se učiš. Kako naj se imam rada? Kaj je na meni, da imam lahko rada? Kako imam lahko to rada? In se pogovarjaš sama s sabo. Kot z malim otrokom. In ga učiš. Korak za korakom. In če ne gre, si poiščeš pomoč. Prijateljico, ki te spodbuja in vodi, coacha. Karkoli, komurkoli lahko zaupaš se predaš in te lahko vodi.

Seveda, bi bilo idealno, da bi te spodbujal in vodil tvoj partner. Vendar kot smo že prej pogledali, če sama še nisi taka, je malo verjetno, da si takega partnerja pritegnila v življenje. 

Kaj torej lahko narediš? Prvi korak je, da najdeš način, da se naučiš ceniti in ljubiti. Bolj kot se boš cenila in ljubila, več kot boš naredila na sebi, avtomatsko ti pripada partner ki te ceni, spoštuje in občuduje. In ko boš postala svoja največja oboževalka, se boš znala razvajati in crkljati, bo prišel partner, ki te oboževal, razvajal in ljubil kot kraljico. Da dobiš takega, moraš postati taka. 

In za vse tiste, ki že imate partnerje in se sprašujete: kaj pa lahko jaz naredim, kako pa naj jaz spremenim svojega partnerja (ker itak nič ne šteka;) ), ali naj partnerja zamenjam,…? Pa poglejmo naslednji princip. Tam, kjer je največja blokada, je tudi največji potencial. Če si v življenje pritegnila partnerja, ki te ne ceni in podpira dovolj, to pa seveda, ker se doslej nisi cenila tudi sama, je princip, da ker imaš ti v sebi to “blokado”, imaš v sebi hkrati tudi neizmeren “potencial”, da se naučiš dajati sebi in drugim ljubezen in se ceniti. Ta potencial ima v sebi ravno tako tvoj partner. Kako to veš? Glede na zakon privlačnosti, si v svoje življenje pritegnila partnerja, ki ima podobne potenciale, kot jih imaš tudi sama (ne glede na to kako sedaj on izgleda čuden in nezainteresiran :) ). In potem je tu samo vprašanje časa, da bolj kot se boš ti delala na sebi in se spreminjala, bolj bo avtomatsko tudi tvoj partner postajal dovzeten in se začenjal spreminjati. TO JE PRINCIP!

To pomeni, da nikoli ne rabiš skrbeti kako naj nekaj razložiš partnerju! Kako bi bilo dobro, da tudi on razume neke stvari! Razloži samo sebi in sama sprejmi in razumi te stvari in tvoj partner bo avtomatsko začenjal sprejemati in razumevati stvari in se spreminjati. Enako velja, če si moški in želiš spremeniti svojo drago. SPREMENI SEBE IN SPREMENIL SE BO SVET OKOLI TEBE!

Želim ti čudovito sprejemanje, spreminjanje in uživanje življenja. Življenje je čudovito, ko imaš ti čudovit pogled na življenje! :)

Vir: http://www.sproscena.si/kako-pritegniti-v-zivljenje-ljubecega-moskega/