Članek
Pridna in poredna punčka
Objavljeno Mar 01, 2016
Se spomniš časov, ko si bila še “mala”? Bila si “odločna punčka”Vedela si kaj hočeš, imela si cilje in jasno vizijo. Karkoli si si zastavila, si dosegla. Toliko časa si vztrajala, dokler ni prišel rezultat. Če si hotela novo punčko, si povedala svoji mami: “Želela bi novo punčko.” In vsakič, ko sta se z mamo sprehodili mimo trgovine si pokazala: “Takole punčko hočem, mami!”. In mama je rekla, da ni denarja ali karkoli že.Vendar se nisi vdala. Naslednjič si zopet pokazala: “Tole punčko sem mislila”. In se nisi vdala. In če je nisi dobila, si pisala Miklavžu ali Dedku mrazu. Ali pa prosila babico. Ali pa razbila hranilnik in kupila punčko sama…

In potem si odraščala… Razložili so ti, da vsega ne moreš imeti. Da vsega ne moreš zahtevati, si želeti. DA MORAŠ BITI PRIDNA PUNČKA!

In potem si bila “pridna punčka” in postajala vedno bolj “neuspešna punčka”. Polna kompromisov, pozabljenih sanj, pokopanega upanja. Na voljo drugim, ki so zadovoljni s tabo. Pridna in nesrečna!

In sedaj je čas, da se znova zbudiš in v sebi odkriješ tisto odločno punčko, ki je vedno dosegla kar si je zadala in verjela, da je nihče ne more ustaviti. Ti si edina, ki lahko odloča o sebi, o tem kar ti pripada in kako boš živela. In danes je dan, da to svojo pravico zahtevaš nazaj in začneš zopet verjeti v pravljico, princeske in prince in čudežno kraljestvo kjer se dogajajo same čudovite stvari. In ne samo verjeti, ampak tudi živeti svojo pravljico in v njej uživati vsak trenutek. 

Pozabi na “pridno punčko”, prebudi v sebi “poredno punčko” in zaživi življenje.

In ne pozabi: PRIDNE PUNČKE PRIDEJO V NEBESA, POREDNE PA POVSOD! <3