Članek
Kaj je resnični namen duhovnosti?
Objavljeno Jul 06, 2016

pexels-photo-27802

Z duhovnostjo se ukvarjam že preko 25 let. Videl in srečal sem že skoraj vse. Ljudi, ki vidijo in komunicirajo z angeli, se pogovarjajo s svetlobnimi bitji, gredo lahko ven iz telesa, občutijo energijo na tak ali drugačen način, vidijo barve, auro, energijo, izganjajo hudiča, rešujejo izgubljene duše… In edina stvar, ki me zanima je, ali to resnično deluje. Kako ti lahko pomaga tukaj in zdaj, kako ti lahko pomaga v resničnem in realnem življenju.

Smisel in namen našega življenja je, da se razvijamo, da doživimo fizično izkušnjo v fizičnem telesu. Da občutimo ljubezen, objem, seks, hrano, naravo, srečo. V fizičnem telesu. Preden smo se utelesili, smo kot duša prebivali v energijskem svetu, duhovnem svetu, če hočete. Živeli smo duhovno izkušnjo. Sedaj pa živimo zemeljsko.

Duhovni svet, duhovna bitja in duhovne izkušnje so seveda fascinantne, še posebej za nas, ki sedaj živimo tukaj in smo jih na nek način pozabili. Z razlogom se mi zdi. Namen našega življenja tukaj je, da se povežemo s tem duhovnim svetom, ki je vir vsega znanja, informacij in energije zato, da osmislimo našo sedanjo zemeljsko izkušnjo. To pomeni, da razvijemo oz. ojačamo sposobnost, da lahko v vsakem trenutku dobimo navodila kako ravnati, informacije, znanje, ki ga lahko uporabljamo v vsakodnevnem življenju. In tisto, kar šteje, je realnost. Če imaš povezavo z “zgoraj”, potem si tudi uspešen v življenju, ker ves čas dobivaš navodila. Če je tvoje življenje ena velika zmeda, misliš pa, da si duhoven, potem zagotovo nečesa ne razumeš.

Če si se rodil v obljudenem svetu, sredi civilizacije in živiš v letu 2016, potem je tvoje poslanstvo izkušnja življenja v letu 2016 z vsem kar temu pripada. Potem ni tvoje poslanstvo, da se umakneš v Tibet, pobegneš od sveta in civilizacije in meditiraš. Če bi bilo tvoje poslanstvo Tibet, bi se po vsej verjetnosti rodil v Tibetu. Nekako ne razumem ljudi, ki kot glavni smisel tukajšnjega zemeljskega življenja izberejo raziskovanje duhovne izkušnje. Kako iti ven iz telesa, kako se prehranjevati samo s svetlobo,… Vse to je super in fascinantno, vendar čutim, da to ni smisel tega tukajšnjega, zemeljskega življenja. Preden smo se utelesili, smo že potovali izven telesa in se prehranjevali s svetlobo, sedaj pa smo tukaj in zdaj in živimo to čudovito izkušnjo. Vse preveč ljudi na nek način išče tolažbo in beži v duhovno izkušnjo namesto, da bi reševali in rešili tisto, za kar smo se rodili in se naučili uživati v tem.

Namen naše duhovne povezave ali intuicije je, da nam pomaga narediti tukajšnje življenje lažje, uspešnejše, zabavnejše in srečnejše. In tukaj edino, kar šteje, je realnost. Če nekaj ni v redu v tvojem življenju, če nimaš rezultatov, ki si jih želiš, potem enostavno tvoja povezava ni dovolj dobra in ne razumeš stvari, ki bi jih in kot bi jih moral. In potem to veš in delaš na tem. “Mene pa to ne zanima, jaz se pa ukvarjam z višjimi energijami in povezavami”, so samo izgovori nekoga, ki beži iz realnosti in se noče soočiti, ker je pač to drugo lažje.

Realnost. Življenje je zaradi naše duhovne povezave toliko bolj čudovito in fascinantno. Vendar mora ta povezava in povezanost ostati pot in sredstvo in ne cilj in pobeg. Včasih rečemo: “To je pa tako dobro, da bi še angelčki jedli”. No angelčki nimajo te možnosti, mi pa jo imamo. In zajemimo jo s polno žlico. Pa še angelčki bodo uživali z nami.

Vir: http://www.miranpeterman.com/kaj-je-resnicni-namen-duhovnosti/