Članek
Ključ do fantastičnega seksa
Objavljeno Sep 02, 2016

love

Kako pogosto seksate? Kako pogosto pa je sploh pogosto? Ni časa! Ni časa za seks? Za seks je vedno dovolj časa! Ni časa za predigro! Aha, ni časa za predigro? Kje pa se začne predigra? V postelji? Napačen odgovor! Predigra se začne v naši glavi!

Pari na splošno premalo seksamo! Ne mislim seksa, kot biološke potrebe, kajti bolj ali manj priložnostno seksajo tudi tisti, ki nimajo stalnega partnerja, vendar je to bistveno drugače. Seks s partnerjem je poglobljen izraz njunega odnosa. Danes razmišljam o partnerskem seksu.

Se še spomnimo tisto, kar v današnjem času zelo poredko slišimo: S tabo bom (prvič) seksala, ko bom čutila, da bi seksala s tabo. Zakaj ne čutimo? Razen tega da ni časa, se nam ga zdi škoda, oziroma si ga ne vzamemo za to? Najmanj pa to, da bi pa sedaj morali seks še planirati.

Seks naj bo spontan. Spontan in posledično bolj redek? Ker ni časa in ker ne čutimo. In zakaj ne čutimo? Ker smo se malenkost, eni bolj, drugi manj, odvisno koliko časa smo skupaj, oddaljili. Oddaljili v naših odnosih. Boli malo tole?

V začetku, ko se spoznamo, je naša veza vroča. Vanjo veliko investiramo, trudimo se razumeti našega partnerja, investiramo v to, da se pokažemo v najboljši luči, partnerja pogosto razveselimo, presenetimo,… Ker smo seveda na osvajalskem pohodu. In delamo vse, kar je potrebno, da padejo zadnje barikade do partnerjevega srca. Se še spomnite tega?

In potem, ko je partner osvojen, ga vse bolj jemljemo za samoumevnega. Za našo lastnino. Za nekaj kar nam pripada. In tudi stvari, ki naj bi jih partner delal za nas, so samoumevne. Samoumevno je, da ona skuha, lika, pospravlja in samoumevno (čeprav še bistveno preveč redko) je, da on pomaga pri gospodinjskih opravilih, kasneje sodeluje pri vzgoji otrok,…

Samoumevno? Od kdaj že? Saj je moja mama tudi to delala! To je pač žensko opravilo, si mislijo številni moški. A res? In moško opravilo je, da gre na lov in domov prinese srno in nahrani družino? Kdaj je to že bilo?

Narava moških in ženskih opravil je nekaj, druga stvar pa je naš odnos do teh opravil in naš odnos do partnerja, ki to opravlja. Kaj pa: Draga, danes si čudovito skuhala (ali pa dragi, kdor je pač na vrsti)? Ljubica, hvaležen sem, ker si zlikala perilo! Dragi ponosna sem nate, ker me podpiraš, ker mi pomagaš, ker me razumeš, ker si vzameš čas zame! PS. In dragi moški, to pomeni, da ji je treba pomagati, jo podpirati, se potruditi, da jo razumete, si vzeti čas zanjo!

Hvaležnost in potrditev sta ključna v naših odnosih. Hvaležnost partnerju, da ga imaš, hvaležnost za vse kar dela zate in za vaju. Ker tega ne bi bilo treba! Kar navajeni postanemo na vse usluge in storitve v partnerstvu. Potrditev in priznanje, ki ga damo partnerju, zato, da ga imamo, da je z nami, za vse kar delamo drug a drugega, za ves čas, ki ga preživimo skupaj, za vse drobne malenkosti.

Hvaležnost, potrditev, priznanjem so ključi do našega srca. Včasih mislim, da bi partnerja morala ostati v odnosu na stopnji, ko drug drugemu ničesar ne obljubita. Ne obljubim, da bom s tabo. S tabo bom, če mi bo lepo, če bom užival, če se bova trudila drug za drugega.

Skupaj v dobrem in slabem! Zakaj že? Ta fraza potem postane izgovor, ko se nehamo truditi drug za drugega, ko se nehamo prizadevati drug za drugega. Vsak dan moramo osvojiti partnerjevo srce, njegovo/njeno pozornost z drobnim dejanjem, presenečenjem, skrbjo, hvaležnostjo, besedo, darilom, malim razvajanjem,…

Predigra se začne v naši glavi. Fantastičen seks tudi. In v takem odnosu se ves čas nekaj dogaja, nekaj prasketa, nekaj žubori in fantastičen seks je samo posledica, nadaljevanje, vrhunec takšnega odnosa. In čas sploh ni pomemben, prav tako ni pomembno ali resnično “seksamo” ali se samo stiskamo in uživamo čas skupaj. Si lahko to predstavljate? Pogrešate? Si želite, hočete? Hočete več?

Predigra se začne v naši glavi. Hvaležnost in priznanje pa se začneta v naših srcih. Ljubezen ni čustvo, ljubezen je odločitev. Odločitev, da daješ. In seveda, da si skupaj z osebo, ki je ravno tako pripravljena dajati. In sprejemati in se igrati čudovito igro partnerstva.