Članek
Zakoni ne omogočajo obveznega cepljenja za Covid-19
Objavljeno Dec 19, 2021

Tjaša Vuzem FB 15.12. 2021

ODPRTO PISMO AVSTRIJSKIH ZDRAVNIKOV
Številni avstrijski zdravniki, so napisali odprto pismo predsedniku avstrijske zdravniške zbornice Szekeresu.
"Spoštovani gospod predsednik, z okrožnico 325/2021 z dne 2.12.2021, ki ni bila naslovljena na javnost, vendar je zdaj javno dostopna, ste kršili osnovna načela z dokazi podprte medicine in svobode zdravljenja ter grozili zdravnikom in zdravnicam z disciplinskimi sankcijami.
Diktatorsko ste določili, kako je po vašem mnenju treba opredeliti dolžnost zdravnika. Če predsednik zdravniškega združenja ravna na tak način, izgubimo verodostojnost in zaupanje pri naših pacientih.
Svojo trditev ste zapisali, ne da bi navedli kakršne koli vire: "V okviru trenutne pandemije lahko pojasnimo, da na podlagi razpoložljivih podatkov, z znanstvenega vidika in ob upoštevanju ustreznih priporočil nacionalnega odbora za cepljenje trenutno ni razloga, da bi bolnikom odsvetovali cepljenje proti COVID-19."
To izjavo komentiramo na naslednji način:
Podatki o učinkovitosti in varnosti cepiv COVID-19, ki so na voljo v Avstriji, nikakor niso enotni in nedvoumni ter se nenehno spreminjajo.
Če je še pred nekaj tedni veljalo, da osnovno cepljenje COVID-19 zagotavlja zaščito pred boleznijo, je zdaj znanstveno dokazano, da je ta zaščita, prvič, pomembna le pri hudih oblikah bolezni in, drugič, izgubi statistični pomen najpozneje po šestih do sedmih mesecih (glej npr. https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3949410).
Poleg tega je bilo znanstveno dokazano, da lahko cepljene in necepljene osebe v enaki meri prenesejo okužbo (glej npr. https://doi.org/10.1016/S1473-3099(21)00648). Argument, da je s cepljenjem mogoče doseči "čredno imunost", je zato zastarel. Ni jasno, ali lahko z dodatnim cepljenjem dosežemo nadaljnjo zaščito. Študije, ki so do zdaj na voljo, zajemajo le nekaj tednov in jasno kažejo, da so absolutni učinki v najboljšem primeru zanemarljivi in zagotovo ne bodo spremenili poteka celotne pandemije (glej npr. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2114255).
To se kaže zlasti v dejstvu, da ni mogoče dokazati povezave med stopnjo cepljenja in incidenco (glej npr. https://doi.org/10.1007/s10654-021-00808-7 ).
Poleg tega je SARS-CoV-2 zelo dovzeten za mutacije. Pri trenutno še vedno prevladujoči različici delta se je že pokazal zmanjšan in hitro upadajoč učinek cepljenja (glej npr. https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2114228).
Ni znano, ali sploh obstaja zaščita pred različico omicron, ki se trenutno širi.
Zaščitni učinek cepljenja proti COVID-19 je - če sploh - pomemben le za osebe z visokim tveganjem za hudo obliko COVID-19. Približno 98 % oseb s hudo boleznijo COVID-19 ima vsaj eno pomembno predhodno bolezen. Povprečna starost obolelih je več kot 80 let.
Zdravih ljudi, mlajših od 65 let, brez dejavnikov tveganja, hud potek COVID-19 (s hospitalizacijo, intenzivno nego ali smrtjo) običajno ne prizadene. Pri teh ljudeh je torej tveganje cepljenja zelo verjetno večje od morebitnih koristi.
Tem ljudem je treba omogočiti vsaj svobodno odločitev o cepljenju na podlagi poštenih in izčrpnih zdravstvenih informacij.
itd....
Univ.-Prof. Dr. Andreas Sönnichsen, Facharzt für Innere und Allgemeinmedizin, Wien, Salzburg
Dr. Walter Wührer, Arzt für Allgemeinmedizin, Salzburg
Dr. Maria Hubmer-Mogg, Ärztin für Allgemeinmedizin, Graz
Dr. Christian Fiala, Facharzt für Gynäkologie, Wien
Dr. Regina Ehrenberger, Fachärztin für Psychiatrie, Dornbirn
Dr. Katharina Anderhuber, Ärztin für Allgemeinmedizin, Landesschulärztin, Salzburg
Dr. Walter Lintner, Arzt für Allgemeinmedizin, Dornbirn
Dr. Anna Vouk-Zdouc, Fachärztin für Gynäkologie, Klagenfurt
Dr. Marco Spicker, Arzt für Allgemeinmedizin, Arbeitsmediziner, Laakirchen
Dr. Werner Pohl, Facharzt für Innere Medizin, Vöcklabruck
Dr. Ingo Wachernig, Arzt für Allgemeinmedizin, Völkermarkt
Dr. Lukas Trimmel, Facharzt für Physikalische Medizin und Rehabilitation, Wien
Dr. Terezia Novotna, Ärztin für Allgemeinmedizin, Notärztin, Wiener Neustadt
Dr. Christine Valentiny, Ärztin für Allgemeinmedizin, Egg
Dr. Fatma Gürel, Ärztin für Allgemeinmedizin, Salzburg
Dr. Gerlinde M. Akmanlar-Hirscher, Fachärztin für Gynäkologie, Salzburg
Dr. Sabine Wipfinger, Fachärztin für Kinder- und Jugendheilkunde, Hallein
Dr. Silvia Zeilinger, Ärztin für Allgemeinmedizin, Pasching
Dr. Wolfgang Grabner, Arzt für Allgemeinmedizin, St. Georgen im Attergau
Dr. Wilhelm Reisenzein, Arzt für Allgemeinmedizin, Hallein
Dr. Michael Hübl, Facharzt für Psychiatrie, Kufstein
Dr. Günther Lehenauer, Facharzt für Chirurgie und Vizeralchirurgie, Bad Dürrnberg
Dr. Nikolaus Hübl, Arzt für Allgemeinmedizin, Feldkrich
Dr. Helmut Glück, Arzt für Allgemeinmedizin, St. Peter am Hart
Dr. Sandra Höss, Ärztin für Allgemeinmedizin, Mattsee
Dr. Sharon Tagwerker, Fachärztin für Kinder- und Jugendheilkunde, Bludenz
Dr. Ursula Mayer-Zuchi, Ärztin für Allgemeinmedizin, Straßwalchen
Dr. Erich Fritsch, Arzt für Allgemeinmedizin, Pischelsdorf
Dr. Günther Beck, MMA, Arzt für Allgemeinmedizin, Aspach
Dr. Bettina Allgaier-Zalto, Fachärztin für Gynäkologie, Kuchl
Dr. Klaus Zalto, Facharzt für Gynäkologie, Kuchl
Dr. Andrea Rotheneder, Ärztin für Allgemeinmedizin, Mondsee
Dr. Ludwig Koch, Facharzt für Anästhesie, Salzburg
Dr. Claudia Riedelberger, Ärztin für Allgemeinmedizin, Seeham
Dr. Petra Wasenegger, Ärztin für Allgemeinmedizin, Thalgau
Dr. Berit Decker, Fachärztin für Zahn-, Mund- und Kieferheilkunde, Anif“
*
*
FB 2.5. 2022
Talijanski sud proglasio obavezno cijepljenje neustavnim, navode se “fatalne nuspojave” do rizične.
Sud za upravnu pravdu na Siciliji presudio je da je obavezno cijepljenje u Italiji neustavno.
Sud je naveo da se pokazalo da eksperimentalni tretmani mRNK namjenjeni zaštiti javnosti izazivaju 'ozbiljne ili fatalne štetne efekte'.
Sud objašnjava da čak i ako su takvi smrtni slučajevi rijetki, dovoljan je samo jedan smrtni slučaj da se mandat učini neustavnim. Sicilijanska presuda prebacuje odgovornost za odluku Ustavnom sudu, koji će sada morati da odluči o tom pitanju. Odvjetnik Marco Mori objašnjava presudu u videu.
*
Tjaša Vuzem 3.5. 2022 FB
NIKOGAR ni mogoče prisiliti v cepljenje je odločilo vrhovno sodišče v Indiji
Trenutno so najbolj uspešna v boju proti koronskim ukrepom in cepljenju uspešna sodišča v Indiji, kjer se pogumno bori odvetnica Dipali Ohja in njena ekipa ter sodišča v nekaterih zveznih državah v Ameriki.
Tako je vrhovno sodišče v ponedeljek, 02.05.2022 odločilo, da ni mogoče nikogar prisiliti v cepljenje in da pravica do nedotakljivosti telesne celovitosti iz 21. člena Ustave vključuje pravico do zavrnitve cepljenja.
Sodišče je tudi odločilo, da obveznost cepljenja, ki so jo v okviru pandemije COVID-19 uvedle vlade različnih zveznih držav in drugi organi, "ni sorazmerna«.
Sodišče je tako odločilo, ker v dokumentaciji ni bilo predloženih nobenih pomembnih podatkov, ki bi dokazovali, da je tveganje prenosa virusa COVID-19 od necepljenih oseb večje kot od cepljenih oseb.
Vlada ima pravico omejiti pravice posameznika v interesu javnega zdravja, vendar morajo omejitve izpolnjevati trojno zahtevo zakonitosti, legitimnosti in sorazmernosti, ki jo je določilo vrhovno sodišče v sodbi Puttaswamy. ""Indijska unija ali države niso predložile nobenih podatkov, ki bi izpodbijali gradivo, ki ga je predložil predlagatelj v obliki nastajajočega znanstvenega mnenja, za katerega se zdi, da kaže, da je tveganje prenosa virusa z necepljenih oseb skoraj enako tveganju prenosa s cepljenih oseb. Glede na to ni mogoče reči, da so omejitve za necepljene posameznike, ki jih z različnimi obveznostmi cepljenja uvajajo državne vlade/unijska ozemlja, sorazmerne," je navedlo Sodišče.
Sodišče je zato predlagalo, naj vsi organi, vključno z zasebnimi ustanovami in izobraževalnimi ustanovami, pregledajo omejitve za necepljene osebe. Vendar je Sodišče pojasnilo, da je ta usmeritev omejena na sedanje razmere v zvezi s COVID pandemijo. Poleg tega je pojasnilo, da se ne nanaša na nobena druga navodila o ustreznem ravnanju v zvezi s COVID-19, ki so jih izdali organi.
"Dokler stopnja okuženosti ostaja nizka in se ne pojavi kakršen koli nova znanstvena ugotovitev, ki bi ustrezno utemeljila uvedbo razumnih in sorazmernih omejitev pravic necepljenih posameznikov, predlagamo, da vsi organi v tej državi, vključno z zasebnimi organizacijami in izobraževalnimi ustanovami, pregledajo ustrezne odredbe in navodila, ki necepljenim posameznikom nalagajo omejitve glede dostopa do javnih prostorov, storitev in virov, če jih še niso preklicali. Pojasnjujemo, da je v okviru hitro razvijajočih se razmer, ki jih predstavlja pandemija COVID-19, naš predlog, da se pregledajo odloki za obvezno cepljenje, ki so jih uvedle države/ozemlje Unije, omejen samo na sedanje razmere in se ne razlaga kot poseganje v zakonito izvajanje pooblastil izvršilne oblasti, da sprejme ustrezne ukrepe za preprečevanje okužbe in prenosa virusa."
Politika cepljenja Unije ni nerazumna ali samovoljna.
Sodišče je tudi ugotovilo, da je politika vlade Unije glede politike cepljenja COVID-19 razumna. Menilo je tudi, da so bili podatki o kliničnem preskušanju cepiv objavljeni v skladu z ustreznimi normami. Gradivo, ki ga je predložila Indijska unija, ne potrjuje, da je bila odobritev nujne uporabe izdana v naglici.
Objavljanje poročil o neželenih dogodkih
Sodišče je Indijski uniji tudi odredilo, naj poročila o neželenih učinkih cepljenja (AEFI) s strani javnosti in zdravnikov objavi v javno dostopnem sistemu, ne da bi pri tem ogrozila podatke tistih, ki so neželene učinke cepljenja prijavili.
Cepljenje otrok
Sodišče je v zvezi s cepivom za otroke dejalo, da ne moremo ugibati o mnenju strokovnjakov in da cepljenje dejansko poteka v skladu s svetovnimi standardi in praksami.
*

Odvetnik Domen Gorenšek: Zahvaljujoč tokrat jasnim in obširnim odgovorom, ki jih je podal pristojni regulator – Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke, so iz pravnega vidika nepotrebne vsakršne nadaljnje razprave o obveznosti cepljenja zoper Sars-CoV-2, o tem ali obstaja “pravica do necepljenja” ali podobni bistorumni nesmisli.

Kot je razvidno iz prejetih, uradnih odgovorov JAZMP, ne le na območju Republike Slovenije, pač pa na celotnem območju Evropske unije trenutno ne obstaja cepivo, ki bi imelo standardno dovoljenje. Še več, za vsako izmed cepiv zoper Sars-CoV-2 so trenutno še vedno v teku klinična preskušanja. Dejtvo tako je, da v kolikor posamezna država Evropske unije ne želi povsem razgraditi pravnega reda in povoziti mednarodnih konvencij ter deklaracij, nima nikakršne veljavne pravne podlage za uvedbo obveznega cepljenja zoper Sars-CoV-2. Če so namreč še vedno v teku klinična preskušanja zdravil ali cepiv, mora biti vsak posameznik, ki želi sodelovati v takšnih študijah, o tem dejstvu kvečjemu predhodno obveščen in podati informirano soglasje. Takšno soglasje pa mora biti podano na podlagi svobodne odločitve, brez pritiska, prevare ali drugih napak volje. V nasprotnem primeru gre pravno gledano, v primeru cepljenja s cepivi zoper Sars-CoV-2 za izvedbo nedovoljenih poskusov na ljudeh. Več o tem v člankih:

https://domengorenseklaw.com/2021/10/03/pogoj-cpt-za-vsako-ceno/

https://domengorenseklaw.com/2021/10/12/varnost-ucinkovitost-in-odgovornost/

Odgovori Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke

Skladno s 17. členom Uredbe o upravnem poslovanju (Uradni list RS, št. 9/18, 14/20, 167/20 in 172/21) sem s strani JAZMP dne 17.12.2021 prejel še odgovore na preostala vprašanja, ki sem jih zastavil v okviru zahteve za dostop do informacij javnega značaja z dne 24. 11. 2021.

Pristojni regulator je izrecno potrdil, da so vsa cepiva zoper Sars-CoV-2, ki so trenutno dostopna na območju Republike Slovenije, prestala vse faze kliničnih preskušanj, potrebne za pridobitev pogojnega dovoljenja za promet (poudarek dodan). Nadalje iz vsebine odgovorov JAZMP povsem jasno izhaja kaj to pomeni in kakšne so nadaljnje obveznosti imetnikov takšnih dovoljenj.  Tako na primer tudi uradno izvemo, da “za vsako cepivo proti COVID-19 vzporedno poteka več kliničnih preskušanj z različnimi cilji raziskav in so v različnih fazah razvoja” ter, da se “osrednje klinične študije za cepiva proti COVID-19, na katerih temelji pogojno dovoljenje za promet, nahajajo v kliničnih preskušanjih faze 3″. Glede na navedeno je tako očitno, da so se vsa zatrjevanja izpostavljenega dela stroke očitno izkazala najmanj za zavajanje, saj s piedestala avtoritete, v zadnjem letu nikoli ni bilo uradno povedano v kateri fazi preskušanj se trenutno nahajajo cepiva zoper Sars-CoV-2, pač pa smo bili ves čas deležni zgolj neskončno ponavljajočih se fraz, kot na primer “zaupaj znanosti”, “zaupaj stroki”, “cepiva so varna in učinkovita”, “cepiva so odobrena”. Seveda so, pogojno.

V varnost in učinkovitost cepiv zoper Sars-CoV-2  lahko v tem trenutku objektivno ter s pravnega vidika še vedno kvečjemu le upamo, saj so v teku ustrezne študije, ki bodo to potrdile ali ovrgle.

To je namreč sedaj končno tudi uradno potrdil državni regulator, ki je, poleg EMA, v Republiki Sloveniji edini pristojen za izdajo dovoljenj zdravilom in cepivom. “Igre” z izsiljevanjem o ceopljenju zoper Sars-CoV-2 mora biti tako po mojem mnenju nemudoma konec.

Glede cepiva Comirnaty (Pfizer) je tako JAZMP v odgovoru povsem nedvoumno zapisal, da se “študija trenutno nahaja v fazi 3” (poudarek dodan).  Nadalje je v odgovoru še zapisal, da je “zaključek študije definiran kot datum zadnjega obiska zadnjega preiskovanca v študiji. Protokol študije narekuje sledenje preiskovancev 24 mesecev po drugem cepljenju, z namenom ugotavljanja dolgoročne varnosti cepiva. Po trenutnih podatkih je ocenjen datum zaključka študije 2. maj 2023” (poudarek dodan).

Glede cepiva Spikevax (Moderna) je JAZMP prav tako izrecno navedel,  da se “študija trenutno nahaja v fazi 3″. Zaključek študije pa je enako definiran in sicer kot datum zadnjega obiska zadnjega preiskovanca v študiji. Protokol študije navedenega cepiva narekuje sledenje preiskovancev 24 mesecev po drugem cepljenju, …”z namenom ugotavljanja dolgoročne varnosti cepiva. Po trenutnih podatkih je ocenjen datum zaključka študije 27. oktober 2022” (poudarek dodan).

V zvezi s cepivom Vaxzevria (AstraZeneca), je skladno z odgovorom Agencije za zdravila in medicinske pripomočke predviden datum zaključka študije na dan 14. februar 2023. Ob tem velja poudariti, da se tudi študija učinkovitosti in varnosti tega cepiva trenutno nahaja šele v 3. fazi.

Kako pa je s cepivom Janssen? V Združenih državah Amerike, Južni Afriki in v državah Latinske Amerike poteka multicentrična randomizirana, dvojno slepa, s placebom nadzorovana študija 3. faze. Predviden datum zaključka te študije pa je 2. januar 2023.

Glede cepljenja nosečnic in mladih žensk

Kot je razvidniz odgovora JAZMP, “za uporabo cepiv proti covid-19 med nosečnostjo ni na voljo prepričljivih kliničnih podatkov, saj so bile nosečnice izključene iz sodelovanja v osrednjih kliničnih študijah, ki so potekale pred pridobitvijo dovoljenja za promet” (poudarek dodan). V nadaljevanju sicer JAZMP navede, da so bile za vsako cepivo proti covid-19 izvedene predklinične študije in, da “Pri nobenem cepivu predklinični podatki na živalih niso pokazali učinkov cepiva na plodnost samic, preživetje zarodka in ploda, ali po porodu na rast in razvoj potomcev“. Imamo torej predklinične študije na živalih, ki naj ne bi pokazale kakšnih posebnih negativnih učinkov cepljenja mladih žensk in nosečnic. Imamo pa tudi upanje, da bo tako ostalo tudi pri ljudeh. Agencija namreč v nadaljevanju navede,  da “glede na pomirjujoče podatke iz predkliničnih toksikoloških študij in upoštevajoč, da so po do sedaj zbranih podatkih nosečnice dva do štirikrat bolj izpostavljene povečanemu tveganju za hujši potek bolezni covid-19 kot enako stare ne-noseče ženske, se zdi primerna individualna ocena razmerja koristi cepljenja nad morebitnimi tveganji za mater in plod.

v zvezi s cepljenjem nosečnic, iz odgovora agencije izvemo tudi, da je potrebno korist cepljenja nosečnic oceniti individualno in sicer predvsem v zvezi z možnostjo za hujši potek bolezni COVID-19 v posameznem konkretnem primeru.

Nadalje izvemo, da so bile namenske študije varnosti cepiv proti covid-19 pri nosečnicah v osnovi načrtovane v fazi po pridobitvi dovoljenja za promet in, da nekatere študije že aktivno potekajo. Nadalje izvemo tudi, da bodo v prospektivnih observacijskih študijah ocenili izide nosečnosti in poroda pri ženskah, ki so bile med nosečnostjo izpostavljene cepivu proti covid-19. V študije se vključuje nosečnice iz splošne populacije, ki bodo spremljane od vpisa do konca nosečnosti. Spremljali bodo živorojenost, mrtvorojenost novorojenčkov, prekinitev nosečnosti ali spontani splav. Živorojene novorojenčke bodo spremljali od rojstva do 1 leta starosti.

Razpolagamo torej ne le z upanjem, pač pa tudi s “pomirjujočimi podatki“, s tem kar se pač trenutno “zdi“, s predkliničnimi študijami na živalih in s študijami, v katere so vključene nosečnice iz splošne populacije ter so trenutno v teku. Po mojem mnenju in kar je seveda logično glede na dejstvo, da so klinična preskušanja še v teku, gre vendarle torej za precej nizek, praktično ničen dokazni standard, na podlagi katerega bi lahko kdorkoli, še posebej pa stroka in minister za zdravje, neposredno pozival nosečnice in mlade ženske k množičnem cepljenju na ta način:

Kaj pa otroci in mladoletniki?

JAZMP je sedaj podal tudi uraden odgovor na vprašanje glede cepljenja s cepivi zoper Sars-CoV-2 mladoletnikov. Med drugim agencija navede, da”Cepivi Vaxzevria (AstraZeneca) in COVID-19 Vaccine Janssen nista odobreni za uporabo pri mlajših od 18 let“. Navedini cepivi torej nista niti pogojno odobreni za uporabo na mladoletnikih. Glede na navedeno in dejstvo, da je Zdravstveni inšpektorat doslej ugotovil 87 primerov cepljenja mladoletnih z vektorskima cepivoma, je po mojem mnenju skrajni čas, da primere v resno obravnavo prevzamejo pristojni organi. Ob tem naj zgolj dodam, da Zdravniška zbornica Slovenije, kateri je Zdravstveni inšpektorat predal ugotovitve in najverjetneje tudi ustrezno dokumentacijo, ni eden izmed organov, ki jih imam v mislih. 
 

Vsa osrednja klinična preskušanja za omenjena cepiva še vedno potekajo…”. –JAZMP

Vsi predvideni datumi zaključkov preskušanj so navedeni v odgovoru na 3. vprašanje. Ob tem velja poudariti, da nobeno osrednje klinično preskušanje ne poteka izključno v Evropski Uniji, oziroma večina omenjenih kliničnih preskušanj ne poteka v EU, temveč v ZDA, Peruju, Čilu ter Združenem Kraljestvu.”  – JAZMP

“Zaradi samega številčnega obsega priglašenih kliničnih preskušanj je tako nemogoče oceniti, kdaj bodo klinična preskušanja na območju Evropske Unije zaključena.” -JAZMP

 

Konec je. Konec je sprenevedanja stroke, medijev in politike. Konec je s kakršnokoli možnostjo predpisati obvezno cepljenje, tudi posredno, saj bi to pravno pomenilo, da so državljanu odvzete ali omejene marsikatere pravice in svoboščine, v kolikor ne želi biti del kliničnih poskusov v fazi 3. To pa je seveda v nasprotju z 18. členom Ustave RS, v nasprotju s Splošno deklaracijo o človekovih pravicah, z Ženevsko konvencijo, Oviedsko konvencijo s protokoli in celo s samim Nürnberškim kodeksom.

Več o tem katere svoboščine bi laho bile necepljenim zoper Sars-CoV-2 kršene na:https://domengorenseklaw.com/2021/09/26/moznost-uvedbe-obveznega-cepljenja-zoper-virus-sars-cov-2-vprasanje-z-vidika-dejanskega-stanja-ter-pravne-podlage/

JAZMP je med drugim in poleg že predstavljenega v nadpisanem, navedel, da se kljub temu, da je na voljo že sorazmerno veliko podatkov o kratkoročni do srednjeročni učinkovitosti cepiv proti covid-19, podatki o dolgoročni učinkovitosti cepiv še zbirajo in dopolnjujejo s podatki iz študij faze 4 in, da se bo preiskovancem v osrednjih kliničnih preskušanjih faze 3 sledilo do 2 leti (za cepiva Comirnaty, Spikevax, Janssen) oz. do 1 leta (Vaxzevria) po prejetju drugega oz. zadnjega odmerka cepiva, z namenom ugotavljanja dolgoročne varnosti in učinkovitosti. Poleg podatkov o trajanju zaščite proti okužbi s SARS-CoV-2 bodo izsledki osrednjih in drugih kliničnih preskušanj vsebovali tudi podatke o stopnji učinkovitosti cepiv pri imunsko oslabljenih ljudeh, nosečnicah, in ali cepiva preprečijo asimptomatsko okužbo. Nadalje JAZMP navede, da bodo poleg kliničnih preskušanj v sklopu pridobitve dovoljenja za promet, tudi neodvisne študije cepiv proti covid-19, ki jih usklajujejo organi EU, in podatki iz opazovalnih raziskav dali tudi več informacij o dolgoročni varnosti in učinkovitosti/koristi cepiva za splošno populacijo.

Verjetno mi ni treba posebej pojasnjevati, zakaj poudarjam besede, kot so “bodo“, “je v teku“, “so v teku“, “zdi se“, “dosedanji pomirjujoči podatki” in podobno. Vse to namreč pomeni, da so klinični poskusi v teku in, da se sočasno zbirajo podatki, ki še niso znani. To pa je bistveno, saj s tem odpade tudi predpogoj za kakršnokoli abotno razpravo ali celo poskus uvedbe obveznega cepljenja s cepivi zoper SarS-CoV-2 in enačenje le-teh z običajnimi cepivi.

Lahko se sprejme novela Zakona o nalezljivih boleznih, lahko se razglasi epidemijo kljub upadanju števila okuženih in hospitaliziranih, kar se mene tiče se lahko razglasi tudi izredno stanje. Bistveno je, da se ustavnopravno ne more uvesti obveznega cepljenja. Po dveh letih je skrajni čas, d se zdravstvena stroka znova posveti pacientom. Tistim, ki imajo druge, morda resnejše bolezni. V zvezi s Sars-CoV-2, pa naj se končno zagotovi zgodnje zdravljenje, zaščiti ranljive, predvsem v bolnišnicah in domovih za starejše občane in se preneha s sejanjem strahu, saj so negativne posledice v družbi že vidne, te pa se bodo le še stopnjevale.

Naj tokrat za zaključek citiriam slovenskega pravnika, filozofa in publicista, prof.dr. Boštjana M. Zupančiča: " Kakšna pravna neumnost je zdaj to, da “ne obstaja pravica do necepljenja”? Ne obstaja pravica ne biti neumen?
*****
Do kdaj so cepiva v Slo V KLINIČNIH PRESKUŠANJIH faze 3?
 Pfizer: 2. maj 2023
 Moderna: 27. oktober 2022
 AstraZeneca: 14. februar 2023
 Janssen: 2. januar 2023
Bosanski odvetnik Mirnez Ajanovič o tem, zakaj covid-19 cepiva ne morejo biti obvezna: https://www.facebook.com/100001529076156/posts/4713337575393832/?sfnsn=mo
VAKCINALIZAM 9: PRISILA DOBROVOLJNOG VAKCINISANJA
KOMPLETNA UPUTSTVA PROIZVOĐAČA COVID VAKCINA SA ANALIZOM DOSTAVLJAJU SE JAVNOSTI
Po zahtjevu BOSS-Bosanske stranke za pristup informacijama o vakcinaciji protiv koronavirusa, Vijeće ministara BiH (akt broj: UPI-0-29-2-0-21 od 5. 10. 2021. godine,) dostavilo je BOSS-u informaciju Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH (broj: 10-02.3-593-1/21 od 22. 9. 2021. godine), koja sadrži upute proizvođača vakcina, koje ni do sada javnosti nije adekvatno i javno prezentirao niko iz vlasti, kriznih štabova ili medicinske struke bilo gdje u svijetu, niti se bilo gdje u svijetu upute nalaze dostupne građanima u zdravstvenim ustanovama.
Slobodna Bosna i Hercegovina je jedina država na svijetu gdje je vlast pod pritiskom BOSS-a i građana odustala od naredbe za uvođenje covid potvrda, ali u cijelom svijetu nastavlja se sa prisilnom vakcinacijom i najavljuju se oštrije mjere prema nevakcinisanim i licima koja su preboljela koronavirus uvođenjem covid-potvrda kojim se u prvoj fazi uskraćuje sloboda kretanja i pravo na rad, iako je dokazano da i vakcinisani prenose zarazu. To je objavio i generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije 24. 11. 2021. godine: „ZABRINUTI SMO ZBOG LAŽNOG OSJEĆAJA SIGURNOSTI DA SU VAKCINE OKONČALE PANDEMIJU I DA LJUDI KOJI SU VAKCINISANI NE MORAJU PODUZETI DRUGE MJERE OPREZA“. „NE MOŽEMO TO DOVOLJNO JASNO REĆI: ČAK I AKO STE VAKCINISANI, NASTAVITE DA PREDUZIMATE MJERE PREDOSTROŽNOSTI KAKO BISTE SPRIJEČILI DA SE SAMI ZARAZITE I DA ZARAZITE NEKOG DRUGOG KO BI MOGAO DA UMRE“
Vlast u cijelom svijetu prisilnom vakcinacijom uvođenjem covid-potvrda vrši direktnu diskriminaciju građana i povredu osnovnih ljudskih prava, što je, recimo, u BiH zabranjeno članom 2. Zakona o zabrani diskriminacije BiH, ali i sankcionisano, između ostalog, članom 177. Krivičnog zakona Federacije BiH za koji je propisana kazna zatvora za pravna i fizička lica od šest mjeseci do pet godina zatvora, a za službena lica od jedne do osam godina, a slične odredbe postoje u zakonima širom svijeta.
Uputstvo proizvođača vakcine Sputnik: "NA DAN VAKCINACIJE, DOBROVOLJCA MORA PREGLEDATI LIJEČNIK", dokazuje prisilu na dobrovoljno vakcinisanje eksperimentalnom vakcinom, zbog čega je advokat Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-Bosanske stranke podnio krivične prijave protiv odgovornih premijera, ministara i članova kriznih štabova, ali i apelacije Ustavnom sudu BiH.
BOSS još jednom apeluje na akademsku zajednicu, političke i društvene subjekte i medije u cijelom svijetu, da se otvori slobodan dijalog o opasnostima koje prijete građanima usljed prisilnog i neadekvatnog provođenja vakcinacije, te da se afirmiraju međunarodni pravni argumenti koji štite građane od diskriminacije uvođenjem covid-potvrda ili pasoša, ali i da se omogući otvorena medijska rasprava i pravo na drugačije mišljenje po osnovu ustavnog prava na slobodu mišljenja i izražavanja, bez bilo kakvih cenzura ili pritisaka na medije, ljekare, pravnike, političare ili bilo koga.
Službena dokumentacija koja je dostavljena BOSS-u od strane Vijeća ministara BiH i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i zvanične upute proizvođača vakcina, postavljeni su na web stranicu advokata Mirnesa Ajanovića, BOSS-Bosanske stranke, i Ajanovićeve i BOSS-ove kanale na društvenim mrežama, sa dozvolom da se sadržaj može preuzimati i koristiti bez ograničenja, kako bi se adekvatno pružio otpor uskraćivanju ljudskih prava od strane totalitarne vlasti bilo gdje u svijetu.
U prilogu: BOSS nakon četiri analize uputstava proizvođača vakcina objavljuje i skraćeni sveobuhvatan izvještaj.
Za Pfizer vakcine u uputstvu proizvođača navedeno je: "KADA JE VAKCINA NA SOBNOJ TEMPERATURI, NJEŽNO OKRENUTI BOČICU 10 PUTA. NEMOJTE TRESTI BOČICU. NAPOMENA: AKO SE BOČICA PROTRESE, BACITE VAKCINU". Za vakcine Sputnik je navedeno: "NIJE DOPUŠTENO PROTRESANJE BOČICE ILI AMPULE! SADRŽAJ PAŽLJIVO PROMIJEŠAJTE LAGANIM KRUŽNIM POKRETIMA". Za vakcinu AstraZeneca: "NEMOJTE TRESTI BOČICU.".
Navedeno obavezuje sve vlade u svijetu da odmah obavijeste javnost da li zdravstvene ustanove primjenjuje uputstvo da se bočica vakcine prije vakcinacije mora nježno okrenuti 10 puta i da se bočica mora baciti ako se protrese, a da se druge vakcine moraju pažljivo miješati laganim kružnim pokretima i da nije dopušteno tresti bočicu. Potrebno je objaviti zvanične garancije da se bočice vakcina nisu i neće protresati prilikom transporta do mjesta vakcinacije, te šta se to nalazi u vakcini zbog čega se mora baciti nakon što se protrese, a posebno što je u uputstvu vakcine Sinopharm navedeno: "VAKCINU SNAŽNO PROTRESTI PRIJE UPOTREBE.", A U UPUTSTVU VAKCINE SINOVAC: "PRIJE UPOTREBE DOBRO PROMUĆKATI.".
Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH i Pravilnik o postupku i načinu davanje dozvole za stavljanje lijeka u promet, a tako je u cijelom svijetu, propisuju šta uputstva lijekova, uključujući i vakcine, moraju sadržavati na način razumljiv laiku u odnosu na moguće prepreke za uzimanje lijekova, mjere opreza u odnosu na hranu i piće, alergije, kontraindikacije, interakcije sa drugim lijekovima, efekti na trudnoću, dojenje, djecu, starije osobe itd.
U službenim uputstvima vakcina, u dijelu u kojem se mora obavezno navesti interakcija vakcine sa drugim lijekovima ili drugim vakcinama, za Sputnik vakcinu proizvođač je naveo: „Nije prostudirana“. Uputstvo za AstraZeneca vakcinu, kao i za Pfizer, ne sadrži obavezni dio o interakciji vakcine sa drugim lijekovima. Za vakcine Moderna nije uopšte dostavljeno uputstvo. Sinopharm u dijelu interakcije sa drugim lijekovima navodi: "Rezultati kliničkog ispitivanja ove vakcine u kombinaciji sa drugim rutinskim vakcinama nisu još utvrđeni. Osobe koje uzimaju ili su nedavno uzimali bilo koji lijek, uključujući i lijekove koji se kupuju bez ljekarskog recepta trebaju na vrijeme obavijestiti ljekara". U uputstvu za vakcine Sinovac navodi se: "Ne postoje nikakvi podaci za procjenu uticaja istovremene primjene ovog proizvoda sa drugim vakcinama". "Kako bi se spriječile interakcije sa drugim lijekovima koje pacijent koristi, preporučuje se da se pacijenti pod terapijom prije vakcinisanja posvjetuju sa ljekarom.".
Dakle ni za jednu vakcinu u uputstvima nisu navedene interakcije sa drugim lijekovima, odnosno kakva su uzajamna dejstva vakcina i lijekova i kakve su neželjene i štetne posljedice.
Zdravstveni propisi služe da spriječe zdravstvene komplikacije jer veliki broj građana, posebno starijih, ima više hroničnih bolesti i koristi različite lijekove, pa se ne smije dopustiti da se bilo čije azdravstveno stanje pogorša ili da dođe do smrtne posljedice uslijed primanja vakcine.
U zvaničnim dostavljenim uputstvima proizvođača vakcina navedeno je za Sputnik vakcinu da se primjenjuje "KOD ODRASLIH STARIJIH OD 18 GODINA STAROSTI. KONTRAINDIKACIJE: TRUDNOĆA I DOJENJE; UZRAST ISPOD 18 GODINA (ZBOG NEDOSTATKA PODATAKA O SIGURNOSTI I DJELOTVORNOSTI). PRIMJENA TOKOM TRUDNOĆE I DOJENJA: LIJEK JE KONTRAINDIKOVAN TOKOM TRUDNOĆE I DOJENJA, JER NJEGOVA EFIKASNOST I SIGURNOST U TIM PERIODIMA NISU PROUČAVANI", što nedvosmisleno znači da primjena vakcine nije dopuštena, jer bi pogoršala zdravstveno stanje ili ugrozila život.
Vakcine AstraZeneca, Sinovac i Sinopharm isključivo se primjenjuju po uputstvu: "18 godina i stariji", a Pfizer: "Osobe iznad 16 godina i starije.".
Uputstvo Sputnik vakcine, navodi da su kontraindikacije teže alergijske reakcije u prošlosti kod pacijenta, te kao mjera opreza navedeno je: DA SE VAKCINA APLICIRA SA OPREZOM U SLUČAJEVIMA HRONIČNIH OBOLJENJA JETRE, BUBREGA, ENDOKRINIH POREMEĆAJA, OZBILJNIH OBOLJENJA HEMATOPOETSKOG SISTEMA, EPILEPSIJE I DRUGIH OBOLJENJA CNS-A, AKUTNOG KORONARNOG SINDROMA I AKUTNOG CEREBROVASKULARNOG DOGAĐAJA, MIOKARDITISA, ENDOKARDITISA I PERIKARDITISA, A DA ZBOG NEDOSTATKA PODATAKA, VAKCINACIJA MOŽE PREDSTAVLJATI RIZIK ZA PACIJENTE SA AUTOIMUNIM BOLESTIMA. LOKACIJE GDJE SE VRŠI VAKCINACIJA MORAJU IMATI DOSTUPAN ANTI-ŠOK TRETMAN. Uputstvo Pfizer i AstraZeneca, između ostalog, navodi "OSIGURAJTE DA ZDRAVSTVENI RADNIK KOJI JE KOMPETENTAN ZA IDENTIFICIRANJE I LIJEČENJE OVIH REAKCIJA I POTREBNA OPREMA I LIJEKOVI BUDU NA RASPOLAGANJU. PODUZMITE MJERE OPREZA KAKO BI SE IZBJEGLE POVREDE U SLUČAJU DA DOĐE DO POJAVE GUBITKA SVIJESTI KOD OSOBE KOJA JE PRIMILA VAKCINU".
BOSS još jednom javno poziva struku u cijelom svijetu da odgovori građanima, a u BiH posebno krizne štabove i ministarstva zdravstva na čelu sa najodgovornijim vakserom Goranom Čerkezom - zašto se primoravaju građani na vakcinaciju eksperimentalnom vakcinom pod prijetnjom uskraćivanja slobode kretanja i rada, kada proizvođači vakcina upozoravaju u kontraindikacijama (faktičkom zabranom vakcinisanja) da određene grupacije građana posebno sa hroničnim oboljenjima ne mogu primati vakcinu i zašto se najavljuju strožije mjere za vakcinisanje kada to može rezultirati masovnim ugrožavanjem zdravlja građana pa i smrtnim posljedicama. Takođe, u ad-hoc vakcinalnim punktovima po tržnim centrima, u odnosu na uputstva proizvođača vakcina, ne može se vršiti uvid u zdravstveni karton koji je jedini relevantan radi utvrđivanja kontraindikacija, posebno zbog upozorenja da ranija oboljenja u kombinaciji sa vakcinom mogu izazvati gubitak svijesti i nova teža oboljenja, istakao je advokat Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a.
U prilogu video prezentacija - VAKCINALIZAM 9
www.boss.ba | press@boss.ba
Saopštenje za javnost
KOMPLETNA UPUTSTVA PROIZVOĐAČA COVID VAKCINA SA ANALIZOM DOSTAVLJAJU SE JAVNOSTI
(video) VAKCINALIZAM 9: PRISILA DOBROVOLJNOG VAKCINISANJA
19. 12. 2021. Press BOSS-a, Muamer Dedić
*******
Švica napoveduje referendum za prepoved obveznih cepljenj. 
*
KOLIKO JIH JE CEPLJENIH V CDC, GOSPA NEVE (SE DELA NORCA). POHVALNO OD GOSPODA ,KI POVE DA. JE NECEPLJENIH 75 PROCENTOV V USTANOVI, KI PRIPOROCA CEPLJENJE.
*
Romunski poslanec v EU o obveznem cepljenju: https://www.youtube.com/watch?v=WjIlrT6qeHQ
*

Študija: https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2957/rr-1?fbclid=IwAR385JWE7EAJe027cn7kyz3TE8WnCgc8vijBpP7Mz053jTpcvBBBP7mXBPU

Evidence is insufficient to back mandatory NHS staff vaccination, says House of Lords committee

*

https://brownstone.org/articles/16-studies-on-vaccine-efficacy/

https://www.eutimes.net/2021/12/red-alert-austria-and-greece-draft-laws-to-jail-unvaccinated-people-over-vaccine-hesitancy/

https://siol.net/novice/svet/eu-podpisala-pogodbo-o-nakupu-18-milijarde-odmerkov-cepiva-pfizer-551758

https://www.nytimes.com/2021/11/30/world/europe/greece-vaccine-fine-covid.html?smid=fb-nytimes&smtyp=cur&fbclid=IwAR3dMFNUL94zesFcxn3NPzshb3D52Q-wlIYXtGz4SWPqimkg24ntPhbUI_4

https://www.24ur.com/novice/korona/direktor-pfizerja.html

https://www.slovenec.org/2021/12/09/who-ni-zagovornik-preuranjenega-uvajanja-obveznega-cepljenja/?fbclid=IwAR24kK2NlL2_fmoLOiKq0rilbpn_5QSmgtw6JKqU3ORXwUnm-MS5fvrhCSs

Pravna mreža o obveznem cepljenju: https://www.facebook.com/pravnamreza/photos/a.108656337898657/277433904354232/

Strokovnjaki o cepljenju (po 30.00 min): https://www.countdowntothekingdom.com/following-the-experts/?fbclid=IwAR2uqcJYWgwR6S0h0dK5iAaeLzvpd-ZzrxZmOAGkvBFoBa87CNr6f6DRrLA

https://citizengo.org/hr/node/205534?fbclid=IwAR1ifHudCTilEqkVqC9JNLqvm6iM0C33WnJcpuKSYYZM5xjnw30UPLyFp_4

https://www.zurnal24.si/slovenija/beovicevo-pozivajo-k-odstopu-377523?fbclid=IwAR0g9MZ8TgDB2UK5TXifOOcoCUIADJqiuBd_cK8NuN0dopsWzB5J49YA8Zw

Tomaž Mastnak: Od kod hitenje z obveznim cepljenjem, Dnevnik 8.12. 2021: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=703036804036839&id=100029915763591

https://www.zurnal24.si/zdravje/samo-to-je-potrebno-da-uvedemo-obvezno-cepljenje-proti-covidu-19-377515?utm_medium=Social&utm_source=Twitter&fbclid=IwAR2iwpnYxU_NOHo0BmvQ5JOaRV-lLt9r5z8v5kDfwRIJZ3Gjo4dZtXt9JT8#Echobox=1638513958

*

https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2957

Evidence is insufficient to back mandatory NHS staff vaccination, says House of Lords committee

*

Direktor Pfizerja: Vsakoletno cepljenje proti covidu-19 zelo verjetno

*

*

https://www.youtube.com/watch?v=YTIvlu9DjdI

5 MEPs responding to Ursula von der Leyen's proposal to talk about mandatory vaccination in EU

*

Prijava v mednarodno kontrolno skupino, ki ne bo cepljena: https://www.change.org/p/european-parliament-european-commission-council-of-the-european-union-respect-promote-and-protect-freedom-of-informed-vaccination-consent-throughout-europe/u/29714340

https://www.vaxcontrolgroup.com/about.html

*

https://www.delo.si/novice/slovenija/zupanom-na-pomoc-bodo-priskocili-gasilci-civilna-zascita-in-verske-skupnosti/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1639493203

*

Japonska dodala opozorilo na etikete cepiv COVID-19 podjetij Pfizer in Moderna ter obsodila vsakršno diskriminacijo na podlagi cepljenja

 

Japonski organi so odobrili načrt, da se na etiketah cepiva COVID-19 natisne seznam "resnih neželenih učinkov", vključno z miokarditisom. Izrazili so zaskrbljenost zaradi tveganja vnetja srčne mišice pri mladih moških po injiciranju cepiv mRNA podjetij Pfizer in Moderna, strokovnjaki pa so opozorili, da cepiva predstavljajo sedemkrat večje tveganje za smrt ljudi v 20. letih kot sam virus. Na spletni strani ministrstva za zdravstvo je zapisano:"Čeprav spodbujamo vse državljane, da se cepijo proti COVID-19, cepljenje ni obvezno in se opravi le, če je oseba, ki bo cepljena, dala informirano soglasje. Nobeno cepljenje ne bo opravljeno brez privolitve. Nikogar na delovnem mestu ali v skupnosti ne silite k cepljenju in ne diskriminirajte nikogar, ki ni cepljen.

Dec 2021

*

https://kroativ.at/sve-je-vise-austrijskih-lijecnika-protiv-cijepljenja-200-lijecnika-potpisalo-otvoreno-pismo-predsjedniku-lijecnicke-komore/?fbclid=IwAR16eKQpgmiICCmp_3KJwYM89R_r_h4u2Oz5jSDfp2hki24B1JPhQ16IlYQ

*

https://www.rt.com/news/543927-covid-unvaccinated-hunters-austria/?fbclid=IwAR3OQbnYg-bbifuXQWi129PJ_pLNaHjAZWEVUobfCMa8YJYXkUR-LQctsuI

Lovci na necepljene v Avstriji

*

Dr Andraž Teršek: ni zakonske podlage za obvezno cepljenje: https://andraz-tersek.si/pravni-pravilo-pct-snelkurz/?fbclid=IwAR31SWq6o-QbKoQo8H9UsBaLS75TTIz9pnawsEgXITgPS3GqN2Up4QJvN5c

*

https://pravna-mreza.si/obvezno-cepljenje-med-javnozdravstveno-stroko-in-politiko/

Ustavno sodišče je nedavno objavilo odločitev o obveznem cepljenju za zaposlene v državni upravi. Čeprav je odlok vlade določal, da morajo zaposleni v organih državne uprave za opravljanje nalog na delovnem mestu izpolnjevati pogoj prebolevnosti ali cepljenja, gre v resnici za obvezno cepljenje, saj si pogoja prebolevnosti praktično ni mogoče izbrati.

Kaj je tokrat ugotovilo Ustavno sodišče?

Ustavno sodišče tokrat ni ugotovilo, da je z zakonsko podlago za sprejem odloka kaj narobe, ugotovilo je le, da je vlada za njegov sprejem uporabila napačno podlago in s tem napačen postopek. Obvezno cepljenje se lahko uvede samo na zdravstveni podlagi (Zakon o nalezljivih boleznih), ne pa na organizacijski (Zakon o vladi) ali delovnopravni (Zakon o varnosti in zdravju pri delu). Na prvi pogled gre za formalnost, a v tej formalnosti se skriva bistveno več: Zakon o nalezljivih boleznih omogoča uvedbo obveznega cepljenja tudi proti covid-19, a po postopku, v katerem nujno sodeluje zdravstvena stroka, ki pa po javno dostopnih podatkih obveznemu cepljenju nasprotuje.

Kdo po zakonu odloča o obveznem cepljenju?

Zakon o nalezljivih boleznih v 22. členu loči dve kategoriji bolezni, za katere je predvideno obvezno cepljenje: za prvo kategorijo (hemofilus influence b, davica, tetanusu, oslovski kašelj, otroška paraliza, ošpice, mumps, rdečke in hepatitis B) je cepljenje obvezno po samem zakonu, za drugo kategorijo (steklino, rumeno mrzlico, trebušni tifus, klopni meningoencefalitis, gripo, tuberkulozo in druge nalezljive bolezni) pa le, če za to obstajajo epidemiološki razlogi in tako določa letni program cepljenja, ki ga določi minister za zdravje na predlog NIJZ. Po tej poti je mogoče uvesti tudi obvezno cepljenje proti covid-19.

Zakon torej predvideva, da je odločitev o obveznem cepljenju tudi za nove bolezni politična, a je pred tem nujno, da se s takšno odločitvijo strinja zdravstvena stroka, in sicer v obliki predloga letnega načrta cepljenja. Po zapisih, objavljenih v medijih, NIJZ kot uradni predstavnik epidemiološke stroke nasprotuje obveznemu cepljenju, tako epidemiološki kolegij kot strokovni svet NIJZ nista naklonjena uvedbi obveznega cepjenja. Obvezno cepljenje proti covid-19 naj bi ogrozilo ostala obvezna cepljenja, dodatno povečalo polarizacijo družbe, njegov vpliv na povečanje precepljenosti pa je vprašljiv.

V tem smislu je logičen sklep, da je vlada iskala rešitve, kako bi nasprotovanje zdravstvene stroke zaobšla. Dopuščam tudi možnost, da ministrstvo oz. vlada pobude na NIJZ sploh nista naslovila in sta se v napačen, to je delovnopravni postopek, podala brez razmisleka o možnih alternativah.

Ali je obvezno cepljenje (proti covid-19) skladno z ustavo?

Uvodoma je torej treba ugotoviti, da ne drži ugotovitev vodje vladne svetovalne skupine za covid-19, ki je pred kratkim za Odmeve dejala, da je v Sloveniji situacija drugačna kot v Avstriji in Italiji, kjer za obvezno cepljenje že obstaja ustrezna zakonska podlaga, medtem ko naj v Sloveniji uvedba obveznega cepljenja ne bi bila zakonita. Ustavno sodišče tokrat zakonske ureditve obveznega cepljenja za covid-19 sicer ni presojalo z vidika načela sorazmernosti, ampak je zgolj ugotovilo, da je vlada uporabila napačen postopek. Vendarle pa je iz odločbe mogoče razbrati, da se večina ustavnih sodnikov implicitno strinja s tem, kar je Ustavno sodišče o obveznem cepljenju proti otroškim boleznim zapisalo pred več kot 15 leti: “Korist, ki jo cepljenje prinaša skupnosti, odtehta škodo, ki jo cepljenje v izjemnih primerih lahko naredi posamezniku.” Ustavna sodnica dr. Špelca Mežnar v ločenem mnenju sicer opozarja: “Stališče, da je Ustavno sodišče že odločilo, da korist cepljenja proti otroškim boleznim pretehta morebitno škodo, javnosti pošilja napačen signal, da je tudi rezultat presoje v primeru obveznega cepljenja proti covid-19 že znan.” Pri tem izpostavlja razliko med cepljenji zoper otroške bolezni in cepljenjem proti covid-19, saj je pri slednjem posledica lahko tudi smrt, kar pri otroških boleznih v ustavni odločbi iz leta 2004 ni bilo ugotovljeno. Kljub temu si je težko zamisliti, da bi ustavni sodniki vladi zapovedali: “Za uvedbo obveznega cepljenja je treba uporabiti Zakon o nalezljivih boleznih, nismo pa še prepričani, da je skladen z ustavo.”

Kakšno rešitev za obid nasprotovanja zdravstvene stroke obveznemu cepljenju je našla vlada?

Vlada je obvezno cepljenje v državni upravi uvedla kot delodajalec. Zato obveznega cepljenja ni uvedla v sektorjih oz. za poklice, kjer bi bilo to najbolj razumno in razumljivo (recimo v zdravstvu in šolstvu), ampak zgolj za zaposlene na ministrstvih, v organih v njihovi sestavi (npr. v policiji), vladnih službah in upravnih enotah. V šolstvu in zdravstvu država ni delodajalka, ampak so delodajalci samostojne (javne) pravne osebe, praviloma javni zavodi, zato tu preko delodajalske funkcije ni mogla uveljaviti svoje volje.

Če bi vladi kot delodajalcu dopustili, da zgolj na podlagi organizacijskih in delovnopravnih pravil odloča o obveznem cepljenju za nove bolezni, bi se s tem izognili vsem varovalkam za uvedbo obveznega cepljenja, pa tudi posledicam, ki so predvidene pri obveznem cepljenju. Pri tem gre zlasti za pravico do odškodnine za morebitno škodo na zdravju zaradi cepljenja, ki jo Zakon o nalezljivih boleznih za obvezno cepljenje predvideva, vladni odlok o obveznem cepljenju v državni upravi pa je ni.

Je odločitev za obvezno cepljenje medicinsko-strokovna ali vrednostno-politična?

Eno temeljnih vprašanj, na katerega je potrebno odgovoriti, ko govorimo o obveznem cepljenju, je, ali gre pri tem za medicinsko-strokovno ali vrednostno-politično odločitev. Sama menim, da gre v prvi vrsti za strokovno vprašanje, saj se v procesu odločanja analizirajo individualna in družbena tveganja in koristi, ki niso stvar prepričanja in verjetja, ampak poglobljenega študija in poznavanja raziskav tako s področja mikrobioloških, infektoloških, imunoloških, torej naravoslovnih znanosti, kot tudi s področja javnozdravstvene, torej epidemiološke znanosti. Se pa strinjam, da mora odločitev o obveznem cepljenju na koncu biti politična, saj je ugotovljena tveganja in koristi potrebno pretehtati v demokratičnem procesu odločanja. Menim, da Zakon o nalezljivih boleznih na tej točki pravilno razporeja odgovornost med stroko in politiko: brez stroke politika ne more uveljaviti obveznega cepljenja, če pa se stroka z uvedbo strinja, je dokončna odločitev o uveljavitvi politična. NIJZ torej deluje kot garant pred prekomernimi in arbitrarnimi posegi politične oblasti.

Kje se skrivata NIJZ in epidemiološka stroka?

O tovrstnih vprašanjih je možno javno razpravljati le, če se pristojne strokovne institucije, kot je NIJZ, vanjo sistematično in transparentno vključujejo. V zadnjem letu in pol smo nekoliko pozabili, da je NIJZ osrednja javnozdravstvena institucija s skoraj 500 zaposlenimi, od katerih ima polovica najmanj univerzitetno izobrazbo.

Zdi se, da se NIJZ pod sedanjim direktorjem ter predstojnikom Centra za nalezljive bolezni najbolje počuti, če ostaja neviden oz. se v javno razpravo vključuje po svoji (ne)volji. Razumljivo: v državi, v kateri odločitve ustavnega sodišča v najbolj gledanih nacionalnih medijih pojasnjuje minister za notranje zadeve, vrhovna sodnica v edini pravniški strokovni reviji za smrti zaradi covid-19 (poleg protestnikov) krivi ustavne sodnike, glavnina komentatorjev pa ustavnih odločb ne prebere, razumna razprava ni mogoča. Epidemiološko stroko, ki se je odločila za molk kot manjše zlo, je v tem smislu mogoče razumeti. Žal nimamo vzporednega sveta, da bi videli, ali je njena odločitev za molk dala prosto pot nestrokovnemu in neodgovornemu političnemu upravljanju z epidemijo ali pa bi njen glas vnesel še več zmede in dodatno doprinesel k dezorientiranosti že tako zmedenega prebivalstva. Kdaj je molk zlato, je ena najtežjih odločitev, ki smo jo vedno znova prisiljeni sprejeti.

* Prispevek je v skrajšani obliki izšel tudi pod naslovom Obvezno cepljenje – med stroko in politiko, Dnevnik, Objektiv, 18.12.2021.

*

https://www.facebook.com/ivsincic/videos/1066043197306766

Vilibor Sinčič - hrvaški poslanec v EU Parlamentu: cepljenje ne more biti obvezno, ker to cepivo ni varen produkt)

*

https://www.vecer.com/slovenija/slovensko-zdravnisko-drustvo-za-uvedbo-obveznega-cepljenja-10264051

*

DO 25.12.2021 je prišlo 35.616 pritožb glede obveznega cepljenja v Avstriji. Do 09.01.2021 bi jih morali obdelati, kar jim ne bo uspelo.

https://exxpress.at/nur-zehn-tage-fuer-35-616-einwaende-impfpflicht-gesetz-vor-dem-scheitern/

*

Odvetnik Domen Gorenšek, ustavni pravnik Boštjan Zupančič o Covid-19 plandemiji in obveznem cepljenju, 25.12. 2021: https://www.youtube.com/watch?v=XDYslAm645k

https://www.facebook.com/stoplaznivimmedijem/videos/1259513491126031

*

Proti obveznemu cepljenju za covid-19: odprto pismo Vladi RS

Predsednica Evropske komisije Ursula van der Leyen je nedavno pozvala vlade držav članic Evropske unije, naj "razmislijo" o uvedbi obveznega cepljenja proti kovidu-19. Prepričani smo, da strokovno in znanstveno utemeljen ter politično in moralno odgovoren razmislek narekuje zavrnitev te pobude. Zato od vlade RS pričakujemo in jo pozivamo, da skladno z našo ustavno ureditvijo in mednarodnim pravnim redom ter v skrbi za dobro prebivalstva naše države zavrne pobude za uvedbo obveznega cepljenja proti kovidu-19.

Cepljenje je načeloma lahko pravno določeno kot obvezno, a le v primeru, da so bila cepiva razvita po ustaljenih medicinsko znanstvenih kriterijih za prava cepiva, ter v skladu z veljavnim pravom, vzpostavljenimi znanstvenimi procedurami in pogoji ter zahtevami medicinske etike in deontologije. Za kovidna cepiva ni mogoče neizpodbitno dokazati, da izpolnjujejo vse te znanstve in pravne (pred)pogoje.

Sodna veja oblasti bi že zdavnaj morala odgovoriti na sila pomembno pravno vprašanje, če se cepiva za covid-19 sploh smejo uporabljati. Ta cepiva so po medicinskem in pravnem statusu še vedno le eksperimentalna in so dobila zgolj začasno dovoljenje za rabo v Evropski uniji (na splošno gre za uporabo izven okvira dovoljenja za promet, t.i. »off-label«). Tudi po uradnem pojasnilu JAZMP ne na območju RS ne na celotnem območju EU trenutno ne obstaja cepivo za covid-19, ki bi imelo standardno dovoljenje za uporabo. Na spletišču NIJZ pa je še vedno mogoče najti izjavo, ki so jo ljudem ponudili pred cepljenjem, v kateri je zapisan tudi stavek »3. odmerek mRNA cepiva proti covid zaenkrat ni registriran za uporabo.”

Po sodbi ESČP (Vavrička proti Češki, 2020) se cepljenje lahko uzakoni kot obvezno in se tudi predpišejo sorazmerne kazni za odklonitev cepljenja, toda le pod pogojem, da so izpolnjeni vsi pravni in znanstveni pogoji glede nujnosti, varnosti in učinkovitosti cepljenja in če so cepiva namenjena posebej nevarnim prenosljivim boleznim, ki imajo visoko smrtnost. Izkušnje slabega leta cepljenja proti kovidu kažejo, da cepiva niso varna in da je njihova učinkovitost omejena. Medtem ko v določenih primerih lajšajo posameznikom virulentnost bolezni, ne ščitijo skupnosti, ker ne preprečujejo niti okužb niti prenašanja okužb. Poleg tega kovid-19 dokazano in neizpodbitno ni posebej nevarna prenosljiva bolezen, četudi je bila v prvo skupino najnevarnejših prenosljivih bolezni uvrščena že spomladi 2020 –vendar zgolj s sklepom vlade, ne z zakonom. Za to kvalifikacijo ni prepričljivih in nujno potrebnih medicinsko znanstvenih razlogov. Globalno je stopnja smrtnosti pri okužbah s kovidom-19 0,15%, za populacijo, mlajšo od 70 let, trikrat manjša in za populacijo do 45 let še znatno manjša.

Mednarodno, skupno evropsko in slovensko pravo ne dovoljuje diskriminacije na temelju sleherne osebne okoliščine, vprašanje cepljenosti pa je pravno relevantna osebna okoliščina. Mednarodno pravo - zlasti Nürenberški kodeks, Helsinška deklaracija in Oviedska konvencija - in Ustava RS ne dovoljujeta ne preizkusov na ljudeh, kar predmetno cepljenje de facto je, ne prisile v medicinske posege. Cepljenje je tudi po sodbi ESČP (v primeru Solomakhin proti Ukrajini, 2012) zelo invaziven in nadvse resen medicinski poseg v fizično in moralno integriteto posameznika, ki ima lahko za posledico tudi njegovo smrt, zato pravo vsakemu posamezniku zagotavlja varstvo njegovih pravic in interesov glede medicinskih posegov. Tudi Ženevska deklaracija Svetovnega zdravniškega združenja kategorično prepoveduje uporabo medicinske vednosti za kršitev človekovih pravic in svoboščin.

Ljudje, ki se cepijo, imajo še vedno status »prostovoljcev.« Na ta način se oblast in proizvajalci cepiv poskušajo izogniti pravni odgovornosti za škodljive posledice cepljenja. V Sloveniji se je po pričevanju ljudi in nekaterih medijev pred cepljenjem celo ponudilo v podpis zgoraj omenjeno izjavo, da prevzemajo odgovornost za morebitne škodljive stranske učinke 'cepiv' (zaključuje jo stavek: »Izjavljam, da se uporaba cepiva izven okvira dovoljenja za promet opravi na mojo željo in s podpisom na tem obrazcu podajam soglasje za tako cepljenje ter sprejemam odgovornost za svojo odločitev”). Tako ravnanje zaznamuje utemeljen sum storitve kaznivega dejanja.

Kvalificirana večina slovenske javnosti morda ni dovolj poučena o tem, da se cepljenje povsod in vselej ne izvaja v skladu z medicinsko deontologijo, zakonodajo (zlasti ZPPac) in jasnimi navodili samih proizvajalcev cepiv. Pri tem mislimo zlasti na natančno zdravniško in predhodno analizo zdravstvenega stanja posameznika, odgovorno izvrševanje natančne pojasnilne dolžnosti medicinskega osebja, ki izvaja cepljenje, zlasti glede poteka, možnosti, možnih stranskih učinkov in učinkovitosti cepljenja, posebej in natančno predpisani način ravnanja s cepivom pred cepljenjem in prisotnost zdravnika, ki takoj po cepljenju natančno pregleda posameznika. Uveljavljena praksa cepljenja prepogosto poteka celo kot »drive-in« cepljenje, h kateremu so v dneh pred Božičem intenzivno in vsiljivo pozivali javna oblast in v medijih nastopajoči predstavniki zdravniške stroke. Praksa cepljenja, ki ne ustreza deontologiji, zakonodaji in navodilom za ravnanje, ponuja dobre razloge za utemeljen sum storitve hudega kaznivega dejanja.

Neposredno ali posredno siljenje ljudi v cepljenje, še bolj pa morebitna uradna uvedba obveznega cepljenja proti kovidu-19, so v očitnem in hudem nasprotju z mednarodnim pravom, ustavnim redom RS, medicinsko etiko in deontologijo, univerzalno moralo ter občim dobrim prebivalcev naše države.

dr. Tomaž Mastnak, prof. dr. Gregor Radonjič, Srečko Šorli, izr. prof. dr. Andraž Teršek, prof. dr. Boštjan M. Zupančič.

26. december 2021

https://www.planet-lepote.com/odprto-pismo-vladi-rs-proti-obveznemu-cepljenju-za-covid-19?fbclid=IwAR0NxTd5_KX54iY2Yt7dFUCaiVGwvQZjFRVcY85UTuo6Eu-AAodReXqIep0

https://topnews.si/2021/12/28/pravnika-andraz-tersek-in-bostjan-m-zupancic-pater-karel-grzan-sociolog-tomaz-mastnak-gregor-radonjic-in-srecko-sorli-proti-drive-in-in-obveznemu-cepljenju/?fbclid=IwAR2Q-KWvLd2O-QPmD5I_ZqW0sODEUwmRj5lidJ_6u1-KGwqv-yIChqltM0c

https://www.vecer.com/slovenija/skupina-vidnejsih-posameznikov-pozvala-vlado-zavrnite-pobude-da-naj-bo-cepljenje-proti-covidu-19-obvezno-10264293?utm_source=facebook&utm_campaign=odprto_pismo_proti_obveznemu_cepljenju-27122021

https://www.facebook.com/1481531435/posts/10227416989238706/?sfnsn=mo

*

Mag. prava in odvetnik Mirnez Ajanovič o cepivih covid-19: https://www.youtube.com/watch?v=FEJdcPSMcAg

*

Gospod predsednik, v demokratični državi ne gre nič na silo. Kaj pa če bi stroka ugotovila, da je ogroženo javno zdravstvo, javno zdravje? Takrat pa se začnemo spogledovati z obveznostmi. Obvezno cepljenje, ponekod je že. Kakšen je vaš, čisto nestrokoven, odnos do tega?

 

Kot ste videli, se nikoli nisem opredeljeval do odločitev zdravstvenih in političnih oblasti, do ukrepov, pač pa sem se trudil po svojih najboljših močeh, da jih spoštujem. Kar zadeva obvezno cepljenje, naj rečem naslednje: če bi slovenska znanost in stroka ocenili, da je obvezno cepljenje, ali za določene skupine prebivalstva ali za vse odraslo prebivalstvo, bistvenega, odločilnega pomena, da izidemo iz epidemije, potem bi se odločil, da bi v skladu s 107. členom ustave in 292. členom poslovnika državnega zbora prosil za nagovor pred državnim zborom, kjer bi ga prosil, da vse poslanske skupine v njem enotno podprejo odločitev o obveznem cepljenju, tako kot predlagata znanost in stroka.

https://www.rtvslo.si/slovenija/pahor-nimam-nacrtov-ki-so-povezani-s-slovensko-politiko/606595

*

Svetovni svet za zdravje izjavlja (https://worldcouncilforhealth.org/campaign/covid-19-vaccine-cease-and-desist/), da so "cepiva" Covid-19 nevarna za uporabo pri ljudeh. Proizvodnja, distribucija, dajanje in promocija teh injekcij kršijo osnovna pravna načela.  Svetovni svet za zdravje  tudi izjavlja, da vsako neposredno ali posredno sodelovanje pri proizvodnji, distribuciji, dajanju in promociji teh injekcij krši temeljna načela običajnega prava, ustavnega prava in naravne pravičnosti, pa tudi Nürnberški kodeks, Helsinško deklaracijo in druge mednarodne pogodbe.

Celotno izjavo preberite tukaj: worldcouncilforhealth.org/campaign/covid-19-vaccine-cease-and-desist https://worldcouncilforhealth.org/campaign/covid-19-vaccine-cease-and-desist/

*

"Pravilo 2-G je protiustavno": pravni odbor ostro kritizira zahtevo po certifikatu

Zdravi ljudje bi bili izključeni iz velikega dela javnega življenja. Te omejitve temeljnih pravic je treba utemeljiti veliko bolje, kot so trenutno, pojasnjuje skupina. Švicarski odvetniki zanikajo, da je izključitev necepljenih s potrdilom 2-G sorazmerna.: https://www.nzz.ch/schweiz/juristenkomitee-2-g-regel-ist-verfassungswidrig-ld.1662136?reduced=true

*

Franc Pok Strokovni svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana sestavljajo strokovni direktorji klinik, vodi pa ga strokovna direktorica Jadranka Buturović Ponikvar...

https://www.24ur.com/novice/slovenija/strokovni-svet-ukc-ljubljana-podpira-obvezno-cepljenje-proti-covidu-19.html

*

https://www.rtvslo.si/zdravje/matjaz-zwitter-cepljenje-s-prisilo-bi-le-se-poglobilo-razdor-v-druzbi/603671?fbclid=IwAR2J0orLrGWdnoQtiexA_RltHzDzfRlmAUMZHcuskvPqpXwKydemT9lo-P8

*

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/svetovalna-skupina-vztraja-obvezno-cepljenje-za-starejse-od-50-let-in-tiste-z-drugimi-boleznimi/606616?utc_source=ios_app

https://www.dnevnik.si/1042979769/objektiv-nova/strokovna-skupina-za-covid19-protokol-spodletelega-svetovanja

Strokovno skupino za obvladovanje epidemije je vlada imenovala marca letos. Vodi jo infektologinja Mateja Logar, v njej so še Simona Repar Bornšek, Bojana Beović, Milan Krek, Miroslav Petrovec, Nina Gorišek Miksić, Lucija Mak Uhan, Tjaša Žohar Čretnik, Irena Grmek Košnik in Matjaž Jereb.

*

Hrvaški poslanec v EU Parlamentu, Vilibor Sinčič o tem, zakaj covid-19 cepljenje ne more biti obvezno: https://www.facebook.com/ivsincic/videos/653448149005252

*

https://andraz-tersek.si/spirala-lahko-gre-in-gre-samo-navzgor-to-so-take-taki-vstavljajte-samostalnike-in-pridevnike-to-je-taka-antimedicina-da/?fbclid=IwAR3X_EJKMJSqwoTXs0pDB6Mc9LroSMAgpADT94z_Q7L0DlR0wedytHU5_to

*

Epidemiologi tudi tretjič proti obveznemu cepljenju, nenaklonjeni tudi PC-pogoju

Epidemiologi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so v sredo znova odločali o pobudi za uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19 in tudi tokrat s tem ne soglašajo, prav tako ne z uvedbo PC-pogoja. Po naših informacijah je o možnosti obveznega cepljenja v sredo skupaj z vlado razpravljal tudi ožji del svetovalne skupine za covid-19, a konkretnih zaključkov naj ne bi bilo.
*
Domnevno "strokovna stroka" nas želi OBVEZNO cepiti s cepivi, ki NE DELUJEJO proti novi Omikron mutaciji SARS CoV-2, ki sicer povzroča povsem blago obliko bolezni COVID-19.
Študija: Različica Omicron (B.1.1.529) koronavirusa SARS-CoV-2 (koronavirus 2 hudega akutnega respiratornega sindroma) je bila šele pred kratkim odkrita v južni Afriki, vendar se je pozneje močno razširila tako regionalno kot globalno1. Pričakuje se, da bo v prihodnjih tednih postala prevladujoča2 , verjetno zaradi večje prenosljivosti.
Presenetljiva značilnost te različice je veliko število mutacij beljakovinske bodice, ki ogrožajo učinkovitost sedanjih cepiv COVID-19 (koronavirusna bolezen 2019) in terapij s protitelesi4. To zaskrbljenost še povečujejo ugotovitve iz naše študije. Ugotovili smo, da je B.1.1.529 izrazito odporen proti nevtralizaciji s serumom ne le rekonvalescentnih bolnikov, temveč tudi posameznikov, cepljenih z enim od štirih splošno uporabljenih cepiv COVID-19.
Celo serum oseb, cepljenih in okrepljenih s cepivi na osnovi mRNA, je pokazal znatno zmanjšano nevtralizacijsko aktivnost proti B.1.1.529. Z ocenjevanjem skupine monoklonskih protiteles proti vsem znanim skupkom epitopov na beljakovini spike smo ugotovili, da je bila aktivnost 17 od 19 testiranih protiteles odpravljena ali oslabljena, vključno s trenutno odobrenimi ali odobrenimi za uporabo pri bolnikih.
Poleg tega smo identificirali tudi štiri nove mutacije spike (S371L, N440K, G446S in Q493R), ki zagotavljajo večjo odpornost proti protitelesom B.1.1.529. Različica Omicron resno ogroža številna obstoječa cepiva in terapije proti COVID-19 ter zahteva razvoj novih ukrepov, ki predvidevajo razvojno pot SARS-CoV-2.
*
ŠTRUKELJ
Tako pa je Štrukelj lani grozil staršem: https://www.facebook.com/anicabidar/videos/3143454519266910
" Vaš otrok ne smel v vrtec, v šolo, ne bo se smel družiti z drugimi. Naredili bomo tak program, da bodo necepljeni izločeni iz družbe"
****
*
Pozorni moramo biti, da ne izvedejo istega manevra kot Avstrijci.  Preden so objavili obvezno cepljenje, so bliskovito povečali število testiranj (10 x več kot je bilo EU povprečje). Graf natanko sledi napoved cepljenja (22.11.), potem takoj upade.  Lejko taisto straši sedaj pri nas, da pol populacije ne bo zmožno delat v 14 dneh, pa nikakršnega omicrona od nikjer. Na nobenem grafu ga ni zaznati. Verjetno so zato skrajšali teste na 24 ur, da povečajo število testov.

*

Zdaj imamo Omicron in cepivo za wuhanski virus  ne učinkuje pri novem koronavirusu. Torej ni smiselno obvezno cepljenje: V soboto so ob opravljenih 1981 PCR-testih potrdili 829 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Delež pozitivnih izvidov je bil 41,8-odstoten.

https://www.delo.si/novice/slovenija/respiratorni-fizioterapevti-pomembni-pri-zdravljenju/

*

Pozivom pa se niso pridružili epidemiologi NIJZ-ja. Cepljenje je pomemben javnozdravstveni ukrep, poudarjajo, a ob tem dodajajo, da epidemiološka stroka trenutno ne more podpreti uvedbe obveznega cepljenja proti covidu-19, "saj ni izdelan implementacijski načrt, ki bi njegovo izvedbo omogočil". V okviru načrta naštevajo pravno podlago, administrativne postopke, ukrepanje ob odklonitvi cepljenja in prepovedi.

Spomnili so tudi, da je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) posvarila pred dolgoročnimi posledicami uvedbe obveznega cepljenja. Ob tem dodajajo, da se je ob novi različici omikron vloga cepljenja nekoliko premaknila od obvladovanja prenosa okužb k zaščiti zdravja posameznikov. Ob svojih odločitvah pa so opomnili še, da je NIJZ neodvisna strokovna institucija, ki sprejema strokovne odločitve in ne političnih. 

Ministrstvo bo sledilo usmeritvam NIJZ-ja

Po zakonu o nalezljivih boleznih lahko minister za zdravje cepljenje proti covidu-19 na seznam obveznih cepljenj uvrsti na predlog NIJZ-ja. Še v sredo je zdravstveni minister Janez Poklukar dejal, da čaka na pozitiven odgovor NIJZ-ja, dan po tem pa so z ministrstva sporočili, da bodo pri odločanju o morebitni uvedbi obveznega cepljenja sledili usmeritvam NIJZ-ja.

O obveznem cepljenju sta v sredo popoldne razpravljali strokovna skupina za covid-19 pod vodstvom infektologinje Mateje Logar in vlada. Po neuradnih informacijah skupina in vlada nista sprejeli nobenih dokončnih stališč glede možnosti uvedbe obveznega cepljenja.

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/epidemiologi-proti-obveznemu-cepljenju-brez-nacrta-obveza-lahko-postane-mrtva-crka-na-papirju/606915

*

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/komisija-za-medicinsko-etiko-naklonjena-razmisleku-o-obveznem-cepljenju-dolocenih-skupin/607334

*

Poziv k takojšni uvedbi pravila PC

04.01.2022 15:57

Slovenska medicinska akademija, Komisija za medicinsko etiko, Zdravniška zbornica Slovenije in Slovensko zdravniško društvo opozarjamo, da se ob hitrem širjenju omikrona zapira časovna past, v katero smo se z nizko precepljenostjo ujeli v slovenski družbi. Skoraj četrtina (23 odstotkov) prebivalstva, starejšega od 50 let, ni cepljena, s čemer so izpostavljeni hujšemu poteku bolezni ali celo smrti. Po dosedanjih študijah jim lahko pomagata vsaj 2 odmerka cepiva mRNA. Pozivamo k takojšnji uvedbi pravila PC in v primeru nadaljevanja epidemijskih valov tudi k uvedbi obveznega cepljenja.

https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/obvestila/2022/01/04/poziv-k-takoj%C5%A1ni-uvebi-pravila-pc?fbclid=IwAR149MrNmBpDTyo6cbzm5COtEHw8NyfrmMZXEDR0P2xeZID5rqMWYvfE258

*

Bojan Gorjanc Fb: Japonska: Cepivo ne bo zagotovljeno brez soglasja

Pozdravljam japonsko vladi, da je sprejela bolj etičen pristop k cepljenju, tako da državljanom zagotavlja pravico do lastnih odločitev v zdravstvenem varstvu. Država je sporočila, da so cepiva spodbujana, a ne obvezna:
“Čeprav vse državljane spodbujamo k cepljenju proti COVIDU-19, to ni obvezno ali obvezno. Cepljenje bo po posredovanih informacijah izvedeno le s soglasjem osebe, da bo cepljena. "
Cepiva bodo zdaj vsebovala opozorilne oznake, tako kot vsa zdravila poleg seznama cepiv proti COVIDU-19. “Ta izdelek vsebuje aditiv, ki še nikoli ni bil uporabljen v cepivu,” bo navedeno v opisu izdelka. Stranski učinki, kot je miokarditis, bodo zabeleženi na embalaži, da se zagotovi preglednost; tisti, ki se odločijo za cepivo, morajo razumeti tveganja, ki so povezana s tem. Država gre stvari še korak dlje s tem, ko zahteva strogo poročanje o neželenih učinkih cepljenja, ki jih je treba vložiti v 28 dneh od prejema druge injekcije. Namesto da bi domnevali, da so njihovi državljani ovce, ki bodo slepo sledile ukazom, japonska vlada ljudem daje izbiro, hkrati pa jim zagotavlja dejanske informacije. Zanimivo bo videti, kakšne stranske učinke pripravlja japonska vlada, saj nobena druga država trenutno ne zagotavlja prave pelucidnosti.
Poleg tega, morda enako pomembno kot prepoved mandata, je japonska vlada dejala, da niti javni niti zasebni sektorji ne smejo diskriminirati necepljenih ljudi. Prepoved diskriminacije posameznih zdravstvenih odločitev je sprememba večine razvitih držav, ki zdaj del svojega prebivalstva obravnavajo kot gobavce družbe.
“Prosimo, cepite se po lastni odločitvi in razumevanju učinkovitosti preprečevanja nalezljivih bolezni in tveganja neželenih učinkov. Brez privolitve ne bo cepljenja. Prosim, ne silite nikogar na svojem delovnem mestu ali tistih okoli vas, da se cepijo, in ne diskriminirajte tistih, ki niso bili cepljeni. "
* * *

https://www.regionalobala.si/novica/italija-uvedla-obvezno-cepljenje-zaposlenih-kazen-za-upor-1500-evrov-sluzbo-bodo-obdrzali-ne-bodo-pa

*

https://pravda.si/post/617359/obvezno-koronsko-cepljenje-brez-ene-varnostne-studije-in-matematicni-model-ucinkovitosti-koronskih-cepiv

*

https://www.24ur.com/novice/korona/v-komisiji-za-medicinsko-etiko-za-razmislek-o-obveznem-cepljenju-za-del-prebivalstva.html?fbclid=IwAR3fCwWc_7VmBT7bu5HdknbYXhyZYutMub8H_gn3JuJ5GwKRnUItbRH0NDA

*

https://bosniapress.net/sutkinja-ruzica-jukic-kada-prestane-tiranija-sa-mjerama-pojedinci-ce-odgovarati-pred-zakonom/

*

https://bosniapress.net/advokat-mirnes-akanovic-slijedi-krivicna-prijava-za-vise-krivicnih-djela-protiv-premijera-ks-clanova-vlade-kriznog-staba/

*

Pismo NIJZ: Gibanje zdrava družba: https://www.zdravadruzba.si/javno-pismo-slovenski-epidemioloski-stroki-strokovnim-svetom-svetovalni-skupini-in-nijz-recite-ze-vendarle-ne-rezimu/

*

https://www.logicno.com/politika/prosvjedi-djeluju-cijepljenje-u-austriji-mozda-ipak-nece-biti-obavezno.html?fbclid=IwAR3HMSWuKuUpRhRdQghbNVU0DncRkc_fYVxbkYX4HqjIjEbLHcIrr098pTg

*

Odvetnik Aaron Siri je danes dosegel pomembno zmago na področju preglednosti cepiv:

Zvezni sodnik je odločno zavrnil zahtevo agencije FDA (Uprave za hrano in zdravila), da predloži dokumente o cepivih podjetja Pfizer po 500 strani na mesec (kar bi trajalo več kot 75 let (https://t.me/LibertyOverwatchChannel/6104)), namesto tega pa je agenciji FDA odredil, naj vse podatke predloži po 55 000 strani na mesec (približno 6 do 8 mesecev)!

To je velika zmaga za preglednost in odpravlja eno od ovir, ki so jih imeli zvezni "zdravstveni" organi glede podatkov, ki jih neodvisni znanstveniki potrebujejo, da lahko ponudijo rešitve in obravnavajo resna vprašanja v zvezi s sedanjim programom cepljenja - vprašanja, ki vključujejo pojemajočo imunost, pridobljeno s cepivi

https://blogs.bmj.com/bmj/2021/08/23/does-the-fda-think-these-data-justify-the-first-full-approval-of-a-covid-19-vaccine/

https://fortune.com/2021/11/26/omicron-south-africa-covid-variant-vaccine-resistant-pandemic/ različice, ki se izogibajo imunosti, pridobljeni s cepivi

in, kot je potrdil Center za nadzor bolezni (CDC), podatke o tem, da cepiva ne preprečujejo prenosa 

 https://www.cdc.gov/media/releases/2021/s0730-mmwr-covid-19.html

Nobena oseba ne bi smela biti prisiljena, da se udeleži neželenega medicinskega postopka.  In čeprav je dovolj hudo, da je vlada kršila to osnovno pravico do svobode, ko je predpisala cepivo Covid-19, je želela tudi skriti podatke, saj bi s popolno predajo dokumentov, na katere se je FDA zanašala pri izdaji licence za Pfizer cepivo, čakala dokler ne bi umrl skoraj vsak danes živeči Američan. 

Sodnik je priznal, da je objava teh podatkov izrednega javnega pomena in bi morala biti ena od najpomembnejših prednostnih nalog FDA. Nato je ustrezno citiral Jamesa Madisona:

"Ljudska vlada brez ljudskih informacij ali sredstev za njihovo pridobivanje je le prolog k farsi ali tragediji." 

in Johna F. Kennedyja:

Kennedyja: "Narod, ki se boji, da bi njegovo ljudstvo na odprtem trgu presojalo resnico in laž, je narod, ki se boji svojega ljudstva." 

Sodba Zveznega sodišča z dne 6.1. 2022 je na strani: https://www.sirillp.com/wp-content/uploads/2022/01/ORDER_2022_01_06-9e24e298ae561d16d68a3950ab57077b.pdf

*

Odvetnik Mirnez Ajanovič: kazenska ovadba proti vladi zaradi obveznega cepljenja za starejše od 60 let: https://www.facebook.com/1097007206/posts/10220194369624912/?sfnsn=mo

*

https://lokalec.si/novice/z-omikronom-pandemija-covida-19-prehaja-v-endemijo/?fbclid=IwAR0Dca9aMN_5MMm4IQGod6zAA3DA8ap35Pw3Dt-AMQmtREzuqk-oxD-ZYcQ

*

https://domengorenseklaw.com/2022/01/11/ministrstvo-za-zdravje-cas-je-za-priznanje-neuspeha/?fbclid=IwAR3P0j0w9U4kDUXyUIuRC4XQ3cvc3j3S38yyqLpOHSCztwoLmzTIs_KkAvA

*

https://www.mladina.si/213224/je-v-sloveniji-smiselno-uvesti-obvezno-cepljenje-je-to-izvedljivo/ Trampuž

*

https://www.fox29.com/news/supreme-court-blocks-covid-19-vaccine-mandate-for-us-businesses?utm_campaign=trueanthem&utm_medium=trueanthem&utm_source=facebook&fbclid=IwAR1fnKIk5Q8kYCWVPBCD83YlGdVqwFhckO1n2KScWJ9b1lwEwaPHTPw1Cgs

Pomembna odločitev Ameriškega Vrhovnega sodišča, ki je ustavilo obvezno cepljenje 84 milijonov zaposlenih v podjetjih:

To je odločitev Vrhovnega sodišča, da bodo sprejeli pritožbo zoper odločitev 6. okrožnega sodišča Ohio in je ZADRŽALO OBVEZNO CEPLJENJE, ki ga želi uvesti Predsednik ZDA Biden.
6. Okrožno sodišče ni ugodilo delavcem za zadržanje oz. ustavitev obveznega cepljenja (ali testiranja) za cca 84 miljonov delavcev. Za ta čas do svoje odločitve so zadržali odločitev sodišča - ki je dalo prav organizaciji OSHA - ki je delovnopravna organizacija.
Potem sledijo v tej odločitvi Vrhovnega sodišča pritrdilna mnenja in ločena mnenja. Iz pritrdilnega je pomembno to, da je o obveznem cepljenju potrebna široka razprava v Kongresu saj gre za odločitev izvoljenih predstavnikov, ki bo vplivala na 84 milijonov prebivalcev, In da se taka odločitev ne more kar z odlokom prenesti na neko delovno organizacijo.
Pomembno je tudi to, da iz ločenega pritrdilnega mnenja izhaja, da ne more delovna organizacija zahtevati obveznega cepljenja - saj tak ukrep, ki bi moral biti povezan z varnim delovnim okoljem - vpliva tudi na človeka, ko delovno okolje zapusti, in gre za nepopravljiv in nepovraten poseg, zato takega ukrepa ni mogoče uvesti kot odločitev organizacije OSHA, ki se ukvarja z zagotavljanjem delovnih pogojev, ne pa z javnim zdravjem.
Komentar odvetnika Domna Gorenška na Twitterju:
Vrhovno sodišče ZDA je zavrnilo splošno obvezno cepljenje zaposlenih in v svoji obrazložitvi večkrat ošvrknilo predsednika Bidena (njegovo administracijo) za samodržca, ki skuša vladati brez potrebnega pooblastila kongresa. Urejanje gospodarskih zadev je namreč v pristojnosti zveznih držav. Z mandatom obveznosti cepljenja, bi bila kršena ustavna klavzula o prosti trgovini. Predsednik zahteva pooblastila, ki mu ne gredo in mu jih kongres ni podelil.
Obvezno cepljenje zaposlenih nasprotuje tudi zdravemu razumu, saj naj bi bil namen prav v sprejetju nujnih ukrepov zoper SARS-COV-2. Agencija OSHA pa je potrebovala skoraj dva meseca, da je pripravila in izdala "nujno" odredbo, pri čemer ni navedla niti datuma, kdaj se bodo "nujni" ukrepi končali. Agencija je močno prekoračila tudi svoja pooblastila.
Odločitev Vrhovnega sodišča je na strani:
*
Dr. Miroslav Huskič: pismo vladi:
Pred dnevi sem poslal na vlado tole pismo. Seveda nisem dobil odgovora, pa tudi mediji ga očitno ne želijo objaviti.
Spoštovani!
V javnosti se vse bolj pojavljajo zahteve po obveznem cepljenju in samo še NIJZ, ki je edini kvalificiran, da poda strokovno oceno, temu nasprotuje. Zahteva temelji na strahu, kaj bo, če bo... in zanimivemu paradoksu, da imamo praktično po celem svetu (vir: WHO Covid-19 Explorer, https://worldhealthorg.shinyapps.io/covid/) v zadnjih mesecih več okužb na dan, kot jih je bilo v istem času leta 2020, ko še ni bilo nobenega cepljenja. Podatki za celoten svet kažejo, da trenutno zboleva dvakrat toliko prebivalcev zemlje kot januarja 2021. V Evropi, ki je najbolj precepljena, pa se trenutno na dan okuži celo štirikrat toliko ljudi (1.278.000 dne 6. 1. 2022) kot v rekordnem novembru 2020 (314.600, dne 5. 11. 2020). V Sloveniji smo bili rekorderji že leta 2020, zato je pri nas dnevna okuženost le rahlo višja, kot je bila takrat. Se je pa smrtnost v Evropi iz 6-7.000 na dan, konec 2020, znižala na 3-3.500. Tudi v svetovnem merilu se je smrtnost znižala na polovico, v Sloveniji pa se je znižala iz rekordnih 66 (8. dec. 2020) na okoli 10 na dan. Veliko število okužb v Sloveniji naši „strokovnjaki“ pripisujejo nizki precepljenosti. Ja, napisal sem „strokovnjaki“, ker bi od strokovnjakov pričakoval razlago, ki bi razložila tudi rekordno okuženost v državah, kjer imajo 90 % precepljenost prebivalstva. Npr. na Danskem so po podatkih WHO porabili 224,5 doz cepiva na 100 ljudi imajo trenutno preko 3000 okuženih na milijon prebivalcev, decembra 2020 je bil dosedanji rekord okoli 600. Smrtnost imajo trenutno manj kot 2-3 na 1 milijon (1M), medtem ko je bila rekordna okoli 7. Zanimivo, na Švedskem, kjer so se, namesto z zapiranjem družbe, s Covidom spoprijeli s prekuževanjem, imajo trenutno sicer tudi rekordno okuženost (skoraj 1000 na 1M dnevno), ki pa je manj kot dvakrat višja kot rekordnega januarja 2021. Tudi dnevna umrljivost je okoli 1 na 1M, porabili pa so 165,6 doz cepiva na 100 ljudi, kar je približno tretjino manj kot na Danskem. Od kje torej vera, da je cepljenje edina rešitev? Cepljenje očitno ne ščiti pred obolevanjem, ker pa se cepljeni lahko prosto družijo brez testiranj se virus tudi prosto širi in to je razvidno iz uradnih podatkov WHO. Da pa mi nebi kdo očital, da ne upoštevam večje kužnosti omikrona pa naj povem, da so rekorde v kužnosti, države z visoko precepljenostjo, podirale že pred tem sevom. Visoka kužnost pa tudi nikoli ni bila razlog za obvezno cepljenje in če smo pošteni, niti za kako paniko. V januarju 2020 so bile nekatere naše šole več kot polovično prazne zaradi virusov, pa smo o tem slišali le par kratkih novičk.
Toliko o podatkih, zaradi katerih se nekateri zavzemajo za obvezno cepljenje. Poglejmo še v podatke, zaradi katerih smo mnogi proti obveznemu cepljenju. Ne, ne mislim na čipe in grafen oksid ter podobne neumnosti. Pojdimo po vrsti.
1) Podatki o smrtnosti so, ne le pri nas, pretirani. Pri tem ne želim zanikati velike smrtnosti, ki je tudi opazna v statistiki. Covid je vsekakor ubil veliko ljudi. So pa številke bistveno višje od realnih. To je delno posledica spremembe spremljanja smrtnosti po okužbi, ko jo je uvedla WHO. Ta zahteva, da se za vsakega, ki je v roku 28 dni po pozitivnem testu umrl, zapiše kot smrt zaradi Covida. To spremembo je WHO uvedla ob epidemiji Covida, nikoli pa niso pojasnili zakaj je bila potrebna! Če pretiravamo, pa verjetno ne, je nekdo, ki je bil na testu pozitiven, ki nima ne vročine ne drugih simptomov, pa ga je do smrti povozil avto, umrl zaradi Covida.
2) Podatki o smrtnosti so pretirani zaradi manipulacije z bolniki, zagotovo z rakavimi, morda pa še s katerimi. Rakave bolnike v zadnjem stadiju premeščajo iz onkologije umret na Covidni oddelek. Znanko so tako prestavljali vsak ponedeljek, na dan njenega pogreba pa je neka zdravnica tudi na TV izjavila, kako veliko število rakavih bolnikov je na Covidnem oddelku. Da gre za manipulacijo, je razvidno že iz tega, da je karantena trajala 10 dni, njo pa so selili po enem tednu. Da ne gre za osamljen primer, kažejo tudi podatki o smrtnosti zaradi raka. V registru raka so v letu 2020 dobili informacijo o cca 500 umrlih za rakom manj kot prejšnja leta (v Sloveniji imamo cca 6500 umrlih za rakom letno). Od 2704 umrlih za Covidom leta 2020 jih torej lahko odštejemo 500 ali skoraj 20 %. Pri tem pa moramo vedeti, da so (in še vedno) ti bolniki zasedali postelje na Covidnem oddelku (tudi na intenzivni negi), in ga po nepotrebnem obremenjevali. Na ta način pa se ustvarja panika, da so naše kapacitete na koncu in dobili smo izjave v stilu »Kmalu bomo morali odločati komu nuditi zdravljenje in komu ne.« Niso pa rakavi bolniki edini. Poznam primer, ko so sorodnico peljali umreti v bolnišnico zaradi odpovedi ledvic. Umrla je po tednu dni, uradno zaradi Covida, čeprav o Covidu do njene smrti ni bilo govora.
Pri številu umrlih v letu 2020 (3428 več kot 2019) pa se seveda postavlja tudi vprašanje, zakaj je številka bistveno višja od Covidne. Od česa je umrl velik višek ostalih? 700 prebitnih smrti letno ni nekaj nenormalnega (leta 2015 jih je bilo 948 več kot 2018), je pa med višjimi. Če pa jim prištejemo še izginule smrti zaradi raka, pa dobimo absolutni rekord od 2. svetovne vojne dalje. Po podatkih v medijih (v SURS jih še ni, da bi preveril) gre delno za povečano samomorilnost, delno pa verjetno za omejeno dostopnost do zdravstvenih storitev za necovidne bolnike. Oboje je seveda povezano z ukrepi, s katerimi smo neuspešno ščitili stare in bolne, umirali pa so mlajši.
3) Poslušamo izjave, da so cepiva za Covid varna, in da še nobeno cepivo ni bilo tako testirano, kot so ta. V letu 2020 so cepiva razvili in testirali, kot še nobeno do zdaj in ga konec leta že uporabili??? Ni treba, da si genij, da ugotoviš, da je to nesmisel, saj nam že desetletja isti strokovnjaki trdijo, da so zdravila draga, ker gredo skozi večletno testiranje. Je pa res, da še nobeno cepivo ni bilo testirano tako, kot so ta. Preskočili so testiranja cepiv proti Covidu na živalih, jih testirali na okoli 40.000 ljudeh (Pfizer) in začeli množično cepljenje. Pri tem pa nekateri vidimo težavo, in sicer, da smrtnosti po cepljenju ne obravnavamo enako kot smrtnost zaradi Covida. Zato so se pojavile govorice o številnih smrtih, ki pa jih uradno ni. Mnogi se ne želijo cepiti, ker poznajo ljudi, ki so umrli kmalu po cepljenju. Osebno sicer ne poznam nikogar, slišal sem za 4, trenutno pa je v bolnišnici znanka, ki je tja prišla zaradi težav po poživitvenem odmerku. Uradno pri nas zaradi cepljenja umre samo tisti, ki pride v medije, to sta dva primera. So pa pri drugem primeru sporočili, da je bilo skupaj še 14 sumljivih smrti. V tistem času je bilo v Angliji takih primerov skoraj 1700. Če bi, tako kot za smrtnost po Covidu, šteli vse, ki umrejo v 28 dneh (ali dalj, če so kmalu po cepljenju prišli v bolnišnico) bi dobili bistveno višje številke. To kažejo tudi statistični podatki SURS-a o presežni umrljivosti v letu 2021, če jih primerjamo s podatki o cepljenju. Slika, ki je kopirana iz spletne strani Covid-19 Sledilnik (https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats) prikazuje tedensko porabo cepiv. Cepljenje je intenzivno potekalo do začetka junija, nato pa je zanimanje do začetka septembra močno upadlo. Takrat se je, zaradi plačljivih testiranj, omejitev za necepljene in propagiranja poživitvenega odmerka, število cepljenj ponovno močno povečalo ter vrh doseglo v začetku novembra.
Sedaj pa poglejmo podatke o presežni smrtnosti (PS) v 2021. V januarju je bila 28,3 %, za Covidom je uradno umrlo 799 ljudi. Februarja je bila negativna (-0, 4%), kljub temu, da je za Covidom umrlo 340 ljudi. Izgleda sicer paradoks, a odgovor za upad PS je v začetku epidemije, leta 2020, dala dr. Logarjeva. Takrat je izjavila nekako takole: »Umirajo v glavnem taki, ki bi v kratkem umrli.« Ker je bila smrtnost zaradi Covida predvsem v novembru in decembru 2020 zelo velika (2366) je takrat umrlo tudi veliko število tistih, ki bi sicer umrli v začetku 2021. Decembra 2020 pa se je začelo cepljenje in z marcem 2021 se je začela povečevati presežna smrtnost. Marca je bila 2,6 %, aprila 8,4 %, maja 10,6 % in junija 15,2 %. Medtem, ko za marec in april presežno smrtnost še lahko pripišemo Covidu (če zanemarimo dejstvo da v novembru in decembru niso umrli le tisti, ki bi umrl do februarja, ampak tudi kasneje) pa za maj in predvsem junij tega ne moremo trditi. Junija je le 44 ljudi umrlo zaradi covida, presežna smrtnost (216) pa je presegla polovico januarske. Če damo te podatke v graf s številom cepljenj dobimo praktično linearno odvisnost rasti PS z rastjo števila cepljenj. V juliju in avgustu se je PS znižala na -2,8 % in -4,1 %. Če pogledamo na graf porabe cepiv vidimo, da se je takrat zelo malo ljudi cepilo. Presežna smrtnost pa se je zopet povečala s septembrom, ko se je povečalo število cepljenj in je dosegla 17,6 %, oktobra 18,1 % in v novembru (zadnji javni podatki) dosegla 49,4 %. Novembrski presežek predstavlja 479 umrlih za Covidom (29,7% PS) in 319 umrlih iz neznanega vzroka (19,7 % PS). Ali je bila že kdaj presežna smrtnost v enem mesecu tako velika, ne da bi poznali vzrok?
Presežna smrtnost pa ne narašča le v Sloveniji in tudi v Evropi, kar zasleduje EUROMOMO. (Euromomo: EuroMOMO pooled estimates show substantial excess mortality), a žal nimam ne možnosti ne znanja, da bi podrobneje pogledal v podatke drugih držav.
Mislim, da so podatki o povezanosti presežne smrtnosti s številom cepljenj skrb vzbujajoči in da bi jih pred uvedbo obveznega cepljenja morali dobro preveriti. Predvsem bi morali analizirati, koliko cepljenih je umrlo v kratkem času po cepljenju, kakšni so bili vzroki in kako se to sklada z dosedanjim umiranjem. Enako velja za analizo smrtnosti zaradi Covida. Potrebno bi bilo ugotoviti, koliko ljudi je dejansko umrlo zaradi Covida, koliko pa bi jih umrlo zaradi drugih bolezni, na primer raka. Velika smrtnost je namreč glavni razlog, zaradi katerega nekateri zahtevajo obvezno cepljenje. Tu bi bilo potrebno tudi preveriti, ali so bile vse premestitve na Covidni oddelek res potrebne, ali pa je šlo le za polnjenje bolnišnične blagajne, kar pa je verjetno že naloga policije.
4. Dolgoročni učinki cepiv na zdravje niso znani. Po nekajmesečnem testiranju in tudi po enoletnem masovnem testiranju z začasnim dovoljenjem EMA, FDA in ostalih institucij, nihče ne more trditi, da se ne bodo pokazali dolgoročni stranski učinki. Zgodovina farmacevtskih družb je namreč povezana z velikim številom zdravil, ki so šla skozi dolgotrajen postopek testiranj, pa so jih vseeno morali po nekaj letih vzeti iz prodaje. Taka zdravila so npr. Bextra, Vioxx, Celebrex, in Thalidomide, ki so jih prodajali in reklamirali, tudi za bolezni za katere niso bila registrirana. Ljudje so zaradi tega umirali in zaradi mahinacij in prikrivanja dejstev so bila podjetja tudi kazensko in odškodninsko odgovorna. Podjetje Pfeizer je med njimi verjetno rekorder, saj je leta 2009, za poravnavo v eni sodbi, ki je vključevala več zdravil, plačalo 2,3 milijarde dolarjev odškodnin in kazni. In temu podjetju naj sedaj verjamemo, da je v enem letu razvilo in stestiralo varno cepivo. Vsa vera naših »strokovnjakov« v varnost cepiv temelji na tem, da ljudje ob cepljenju ne umrejo takoj. Kaj bo čez pet let jih ne zanima, ali pa bodo tudi takrat blesteli pred kamerami in iskali zdravila ter rešitve za nove bolezni, ki bodo morda posledica cepljenj. Kaj se bo zgodilo z neko plastiko, ali drugim materialom, lahko dokaj natančno napovemo s pospešenimi testi. Kako bo zdravilo učinkovalo na naše telo pa na žalost ne!
Upam, da sem vas uspel prepričati in ne boste podprli predloga o obveznem cepljenju. Podatki, ki sem jih prikazal, so javni in uradni, (o presežni smrtnosti sicer še vedno začasni, ampak se ne spremenijo veliko) in zato preverljivi. Glede na nedvomno korelacijo med smrtnostjo in cepljenjem, in dejstvom, da cepljenje olajša obolevnost in zmanjša smrtnost, moramo ljudje imeti svobodno izbiro, kateri rizik bomo sprejeli. Odločitev bo naša in prav tako posledice!
V kolikor se vseeno odločite za obvezno cepljenje pa vas pozivam, da definirate tudi realne kazalnike za odškodnine, ki bodo posledica cepljenj. Zakon trenutno določa 10.000-20.000 € odškodnine za smrt in 60.000 € za trajne posledice. Prvič je to malo, drugič pa, še do tega večina ne pride, saj se, v nasprotju s smrtjo zaradi Covida, išče vse možne razloge za smrt. Postavite še tu mejo 28 dni in vesel bom, če se bo moja statistika izkazala za zgolj naključno.
Lep pozdrav!
Dr. Miroslav Huskić
*
Glenn Youngkin, prvi republikanski guverner Virginije (ZDA) (https://t.me/LibertyOverwatchChannel/5852) po več kot desetih letih, ni izgubljal časa z uresničevanjem svojih predvolilnih obljub, saj je podpisal devet izvršilnih ukazov in dve izvršilni direktivi. V nekaj urah po prisegi je Youngkin med drugim:
2. Razglasil Virginijo odprto za poslovanje in začel revizijo obremenjujočih Covid ukrepov;
Izvršilni ukaz: https://www.governor.virginia.gov/media/governorvirginiagov/governor-of-virginia/pdf/74---eo/74---eo/EO-6---Keep-Virginia-Open---COVID-Workplace-Standards.pdf?fbclid=IwAR1E_OtqlH0wxwJY4LVxSSr0okuXkV-DJn6SbbTIMZCNUKwmx_ECLB74po0
"Medtem je novi generalni državni tožilec Jason Miyares (ki je pravkar prisegel) ukinil celoten oddelek za državljanske pravice v uradu generalnega državnega tožilca (med njimi je bilo veliko odvetnikov, ki jih je podpiral Soros).
Generalni državni tožilec Miyares je tudi opozoril vse okrožne tožilce, da bo vložil obtožnice za kazniva dejanja, za katera sami nočejo vložiti obtožnice. To je opozorilo lokalnim državnim tožilcem v zvezni državi, naj ne počnejo tega, kar počne newyorški državni tožilec. Vir: General Michael Flynn
*
*
*
Da razjasnimo nekaj zadev glede obveznega cepljenja v Avstriji...
1.Zadeva se ni sprejeta, o tem se bo odločalo v cetrtek in ne bo veljala za delavce migrantje, na delovnem mestu ostaja 3G.
2. Vceraj so objavili samo osnutek predlaganega zakona
3. Potrebna je vecina za sprejem zakona, s strani dveh odvetnikov z Dunaja , je zbrano ze skoraj 100 tisoc podpisov, kar zadostuje za ponovno obravnavo zakona v parlamentu, vkolikor bi prislo do sprejema zakona.
4. Nekaj zadev iz predlaganega zakona vkolikor bi ta bil sprejet..
- veljalo bo prehodno obdobje vse do 16.3., torej do takrat, ne bo nihce kaznovan.
- kazni se ne bodo pošiljale na 3 mesece avtomatsko, kot je bilo sprva receno.
- kazni bodo pisali samo izključno policisti in to samo ob nakljucni kontroli ( pr. prometna kontrola, vstavi vas policist, vprasa po prometni, vozniski in ce vas vprasa, kar dvomim tudi po 2G, vas lahko kaznuje) Policist vam vzame podatke, v 30ih dneh dobite po posti kazen in obvestilo v katerem bo pisalo, da vkolikor prejmete prvo dozo cepiva v 14ih dneh, vam kazen ni potrebno poravnati.
- glede na zgornji odstavek pomeni, da bo zakon veljal za vsakega posameznika sele od takrat, ko bo imel bližnje srečanje s policistom in ga bo ta povprašal po 2G, saj se bo se vedno lahko sele takrat cepil in izognil kazni. ( s tem, da je veliko policistov necepljenih )
- vsak posameznik bo lahko kaznovan max stirikrat, torej petic vas policist ne sme kaznovati, tako je zapisano v predlogu zakona, kar pomeni, da ce placate 4 kazni, ste si kupili svobodo vse do konca veljave predlaganega zakona, kateri naj bi se končal konec januarja 2024.
- kazen ni 600 eur, kazen je v visini od 30 do 600 eur, višina kazni se bo preracunala na osnovi vašega osebnega dohodka, vzdrževanih clanov, otroci itditd... Torej recimo, ce zasluzite 1600 eur neto imate dva otroka, je za vas kazen med 100 in 150 eur, ce jo placate stirikrat, ste si za par sto evrov kupili svobodo do konca korone.
- drzava prevzema odgovornost v primeru smrti in raznih posledic zaradi cepljenja.
*
*
Odprto pismo UKMFA poslancem o obveznem cepljenju COVID-19 za zaposlene 
 
Pred parlamentarno razpravo 24. januarja 2022 v zvezi z obravnavo peticije: UKMFA je napisala to odprto pismo vsem poslancem, v katerem jih poziva, naj temeljito preučijo vsaj tri točke: "Prepovejte delodajalcem, da od zaposlenih zahtevajo cepljenje proti COVID-19":
 
- COVID-19 Cepiva ne preprečujejo virusnega prenosa ali okužbe.
 
- Pri dobri medicinski praksi je najpomembnejša informirana privolitev.
 
- Varnost cepiv COVID-19 ni bila ugotovljena.
 
Naše podpornike prosimo, da kopijo tega pisma pošljejo svojemu poslancu in ga na široko delijo po družbenih medijih ter k temu spodbudijo tudi druge.
*
*
Iniciativa slovenskih zdravnikov
Poziv k takojšnji ustavitvi pogojevanja svobode javnega življenja s cepljenjem
Iniciativa slovenskih zdravnikov (ISZ) je v svojem odprtem pismu pozvala k takojšnji ustavitvi cepljenja otrok in mladostnikov s COVID-19 cepivi v Sloveniji. Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) je pripravila in javno objavila uradno strokovno mnenje njene ekspertne skupine o odprtem pismu ISZ, v katerem med drugim zatrjujejo, da ISZ strokovno nepravilno oceni,
- da so mRNK in vektorska cepiva v tretji fazi kliničnih raziskav (ekspertna skupina navaja: “Testiranje cepiv v 3. fazi se je uspešno končalo konec leta 2020 oz. v začetku 2021”)
- da imajo ‘cepiva’ le pogojno dovoljenje za promet.
Odgovor, ki ga je podal nacionalni pristojni regulator – Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) na zahtevo po pridobitvi informacije javnega značaja s strani odvetnika Domna Gorenška, je jasen: “Vsa cepiva zoper Sars-CoV-2, ki so trenutno dostopna na območju Republike Slovenije, imajo samo pogojno dovoljenje za promet! Osrednje klinične študije za cepiva proti COVID-19, na katerih temelji pogojno dovoljenje za promet, se nahajajo v kliničnih preskušanjih faze 3!”
To so uradne informacije in to je dejstvo! Trditev uradne stroke je napačna in s tem ljudem lažno prikazujejo cepiva kot varna in preizkušena. Neizpodbitno dejstvo je, da klinična preizkušanja za cepiva proti COVID-19, ki so dostopna na območju Republike Slovenije še vedno potekajo in da le ta nimajo rednega dovoljenja za promet in se kot taka ne morejo in ne smejo promovirati kot varna in učinkovita. Zato uradna zdravniška stroka ravna skrajno neodgovorno, neetično in škodljivo, ko poziva k uvedbi obveznega cepljenja s cepivi, ki imajo samo pogojno dovoljenje za promet.
Empirična dejstva potrjujejo, da cepiva proti COVID-19 ne ščitijo ljudi pred zbolevanjem in prenašanjem bolezni iz človeka na človeka. Jasno je, da lahko tako cepljeni kot necepljeni prenašajo to bolezen. Uradna medicinska stroka pa promovira pogoj PCT in sedaj še pogoj PC kot orodje za obvladovanje širjenja okužb! S tem se daje lažen občutek varnosti cepljenim ljudem, hkrati pa se diskriminira necepljene in seveda promovira širjenje okužb!
Zato je popolnoma nesmiselno in nestrokovno razmišljanje naše uradne stroke o uvedbi samo PC pogoja, saj to pomeni, da si ne prizadeva za ustavitev širjenja okužb, temveč samo za čim večjo precepljenost!
V skladu z zgoraj navedenim pozivamo ljudi, ki predstavljajo uradno medicinsko stroko v naši državi, da:
1. Nemudoma jasno obvestijo ljudi, da cepiva proti COVID-19 v naši državi še nimajo rednega dovoljenja za promet in, da so še v fazi 3 kliničnega preizkušanja.
2. Takoj ustavijo promocijo obveznega cepljenja.
3. Takoj prenehajo s promocijo omejevanja svobode javnega življenja necepljenih ljudi.
4. Takoj prenehajo s promocijo PC pogojev
5. Naj objektivno informirajo politike o nedokončanih kliničnih raziskavah kovid cepiv, njihovih stranskih učinkih ter njihovi neučinkovitosti v zaščiti pred prenosom okužb in zbolevanjem.
Povezave do v besedilu navedenih dokumentov najdete v članku na naši spletni strani

https://www.slovenskizdravniki.si/poziv-k-takojsnji-ustavitvi-pogojevanja-svobode-javnega-zivljenja-s-cepljenjem/?fbclid=IwAR3oYEVuvWJQfjtvo95mt6xpdr7cjudNXzK0V9AHfXJnuEO-lFNb8KfFgJg

*

Cepljenje proti COVIDU na Češkem ne bo postalo obvezno, je danes na novinarski konferenci dejal premier Petr Fiala. "Ne želimo poglabljati razpok v družbi," je dodal Fiala. Nova češka vlada ukinja tudi načrtovani mandat cepljenja proti koroni za ljudi nad 60 let in zdravstvene delavce. Začel bi veljati marca.
*
do 25. 01. 2022 lahko oddamo predloge na nov pravilnik o cepljenju.
 Forwarded message ---------
Od: Miha Kordiš <miha.kordis@gmail.com>
Date: pet., 21. jan. 2022 14:31
Subject: Obvezno cepljenje
To:
Bodite pozorni kako se na zadnja vrata pripravlja podlaga za obvezno cepljenje. Prilagam link do "PRAVILNIK O DOLOČITVI PROGRAMA CEPLJENJA IN ZAŠČITE Z ZDRAVILI ZA LETO 2022". Tu lahko sami pregledate dokument, kako si odločevalci pripravljajo osnovo, da preko NIJZ, pod pretvezo porasta okuženosti, vsilijo obvezno kovid cepljenje. Možnost je oddaje pripomb, dokler je ta dokument v medresorskem usklajevanju. Zato delite naprej in oddajajte pripombe na ta predlog!
*
NIJZ predlaga letni program cepljenja Ministrstvu za zdravje,minister nato doloci/sprejme letni program cepljenja (25.clen ZNB).
 *
Iz okrogle mize znanstvenikov Epidemija in znanost:
Dušan Keber: Ukiniti je treba testiranje, opustiti PCT pogoje in dopustiti, da so ljudje na delovnih mestih, prvenstveno je treba zaščititi starejše in ogrožene.
Epidemiolog Ivan Eržen: epidemiološka stroka ne podpira obveznega cepljenja. Številne odločitve vlade so se izkazale kot »nepotrebne, ali pa dvomljivega uspeha, učinka, v nekem delu tudi škodljive.«
**
*
*
Tjaša Vuzem
BEATE BAHNER TOŽI "BIG PHARMO"
AFA Deutschland (nemška različica CISP) sprožili tožbo
Pravna strokovnjakinja Beate Bahner toži podjetje Big Pharma s pomočjo AfA Deutschland (nemška različica CISP).
"Cepljenje" naj bi bilo vse od začetka koronske krize glavni ukrep v boju proti COVID-19. Zato se je razvoj cepiv po vsem svetu intenzivno spodbujal predvsem tako, da je bila "BIG PHARMA" po vsem svetu oproščena dragih postopkov odobritve - in s tem tudi velikih prizadevanj in stroškov raziskav in razvoja - ter (domnevno tudi odgovornosti).
Medtem bi moralo biti jasno, da imajo vsa cepiva precej bolj občutljive in veliko bolj razširjene stranske učinke kot vsa druga cepiva v zadnjih 20 letih skupaj.
Kljub temu politiki in mediji že več mesecev vodijo kampanje za množično cepljenje, večinoma brez kakršnih koli resnih informacij o možnih (tj. tudi izjemno redkih) stranskih učinkih in zapletih cepljenja, ki so medtem dejansko vzpostavili obveznost družbenega cepljenja.
Glede na stopnjo cepljenja in število neprijavljenih primerov poškodb zaradi cepljenja je treba domnevati, da obstaja na milijone primerov neželenih učinkov in zapletov zaradi cepljenja, vključno s smrtnimi primeri. Vse več je dokazov o akutni smrtnosti zaradi avtoimunskega vaskulitisa, ki ga povzročijo spike beljakovine v cepivu SARS-CoV-2 , smrtnih motnjah koagulacije in anafilaktičnem šoku, pa tudi o kasnejši smrtnosti zaradi avtoimunskih reakcij proti bolnikovim lastnim organom, ki povzročijo odpoved srca, miokardni infarkt, pljučni infarkt ali odpoved več organov.
Vsaj del takšnih primerov se tudi beleži in raziskuje - celo sama farmacevtska industrija. Kljub temu se o teh primerih v javnosti ne govori, čeprav je že zdaj jasno, da je trpljenje zaradi neželenih učinkov in zapletov cepljenja nesorazmerno s koristjo, ki jo prinaša cepljenje.
Nemški zakon o zdravilih na eni strani ureja odškodninske zahtevke proti proizvajalcem cepiv za škodo, povzročeno s cepivi, na drugi strani pa tudi zelo daljnosežne zahtevke žrtev cepljenja v zvezi z informacijami. V skladu s členom 84a AMG morajo farmacevtska podjetja zagotoviti informacije o:
"... znanih učinkih, neželenih učinkih in interakcijah ter domnevnih primerih neželenih učinkov in kontraindikacijah, ter vseh drugih ugotovitvah, ki so lahko pomembne za oceno upravičenosti škodljivih učinkov."
Odvetnica in strokovnjakinja za medicinsko pravo Beate Bahner in AfA Anwälte für Aufklärung (e.V.) sta zdaj razvili in sprožili vzorčne postopke za uveljavljanje teh zahtevkov glede informiranja proti vsem proizvajalcem cepiv ter pristojnim nadzornim in strokovnim organom - sprva izvensodno, po potrebi pa tudi sodno.
Pisne vloge, informacije in drugi rezultati teh vzorčnih postopkov so dokumentirani in objavljeni tukaj v prosto dostopni obliki.
*
Odvetnik Mirnes Ajanovič: vlada kantona Sarajeva želi uvesti obvezno cepljenje in ukazali so policiji, da sprovajajo obvezno cepljenje. 24.1. 2022 so umaknili ukaz o obveznem cepljenju. Agencija za zdravila (kot je JAZMP v Sloveniji) je dala izjavo, da nobeno cepivo za covid-19 nima dovoljenja za promet.
*
 

V združenju svetov delavcev proti delovnopravnemu sankcioniranju zaposlenih, ki se ne cepijo

Ljubljana, 26. januarja - V Združenju svetov delavcev Slovenije so oblikovali predloge in pripombe na predlog pravilnika o določitvi programa cepljenja in zaščite z zdravili za 2022, v katerem v enem od poglavij vidijo prikrito uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19 za zaposlene. Delovnopravno sankcioniranje zaposlenih, ki se ne cepijo, je nesprejemljivo, sporočajo.

https://www.sta.si/2993910/v-zdruzenju-svetov-delavcev-proti-delovnopravnemu-sankcioniranju-zaposlenih-ki-se-ne-cepijo

Predsedstvo združenja svetov delavcev je predlog pravilnik obravnavalo v torek in oblikovalo pripombe in predloge, ki jih je posredovalo vladi ter ministrstvoma za zdravje in delo.

V predsedstvu ob poudarjanju, da nikakor ne nasprotujejo cepljenju in vsem razumnim ukrepom za preprečevanje širjenja covida-19, v omenjeni dikciji prepoznavajo prikrito uvedbo obveznega cepljenja proti covidu-19 za zaposlene, kar pa je po njihovem prepričanju lahko ustavno močno sporno.

Da gre za prikrito uvedbo obveznega cepljenja, ocenjujejo predvsem zato, ker konkretno določitev tako kroga zavezancev kot sankcij za morebitno odklonitev cepljenja predlog v celoti prepušča posameznim delodajalcem in njihovim splošnim aktom, to je izjavam o varnosti z oceno tveganja. V tem vidijo "absolutno nedopusten pristop".

Zlasti nesprejemljivo se jim zdi, da bi bilo mogoče morebitno odklonitev cepljenja zaradi kršitve splošnih aktov delodajalca kaznovati tudi s krivdno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi, ki je sicer tipična (in najhujša) sankcija po delovni zakonodaji, in s tem z izgubo eksistence zaposlenega.

Takšen pristop se jim zdi povsem nepojmljiv, na ta način pa po prepričanju predsedstva združenja v nobenem primeru ni mogoče in pravno dopustno sankcionirati delavcev, ki se ne želijo cepiti, "pa naj se z njimi strinjamo ali ne".

"Vsako odrejanje in sankcioniranje varnostnih ali zdravstvenih ukrepov, ki pomenijo poseg v ustavno pravico posameznikov do nedotakljivosti njihove telesne in duševne celovitosti", lahko po njihovem prepričanju odredi in sankcionira le zakon ali na njegovi podlagi izdan predpis, ki natančno in neposredno določit tudi krog zavezancev.

Zato bi morala država jasno in nedvoumno opredeliti, ali se s pravilnikom oziroma programom cepljenja za zaposlene uvaja obvezno ali zgolj priporočeno cepljenje proti covidu-19. Če gre za prvo, bi torej morali biti natančno opredeljeni zavezanci in sankcije, ki pa bi jih morala izvajati država. V drugem primeru pa bi moralo biti predpisano vsaj soglasje delavcev k izjavi o varnosti z oceno tveganja, če ne jasne določbe, da delavcev zaradi odklanjanja cepljenja ni mogoče kaznovati po delovni zakonodaji, ampak se jim lahko predpiše le delo od doma ali čakanje na delo doma.

*

https://www.slovenskizdravniki.si/poziv-k-takojsnji-ustavitvi-pogojevanja-svobode-javnega-zivljenja-s-cepljenjem/?fbclid=IwAR35HWJFOViIPNJUZ66Q73-Uiz-bVUOgJebsYlu2s4tgc6g9A1q5H6bVueI

Iniciativa slovenskih zdravnikov (ISZ) je v svojem odprtem pismu pozvala k takojšnji ustavitvi cepljenja otrok in mladostnikov s COVID-19 cepivi v Sloveniji. Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) je pripravila in javno objavila uradno strokovno mnenje njene ekspertne skupine o odprtem pismu ISZ, v katerem med drugim zatrjujejo, da ISZ strokovno nepravilno oceni,

  • da so mRNK in vektorska cepiva v tretji fazi kliničnih raziskav (ekspertna skupina navaja: “Testiranje cepiv v 3. fazi se je uspešno končalo konec leta 2020 oz. v začetku 2021”)
  • da imajo ‘cepiva’ le pogojno dovoljenje za promet.

Odgovor, ki ga je podal nacionalni pristojni regulator – Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) na zahtevo po pridobitvi informacije javnega značaja s strani odvetnika Domna Gorenška, je jasen: “Vsa cepiva zoper Sars-CoV-2, ki so trenutno dostopna na območju Republike Slovenije, imajo samo pogojno dovoljenje za promet! Osrednje klinične študije za cepiva proti COVID-19, na katerih temelji pogojno dovoljenje za promet, se nahajajo v kliničnih preskušanjih faze 3!”

To so uradne informacije in to je dejstvo! Trditev uradne stroke je napačna in s tem ljudem lažno prikazujejo cepiva kot varna in preizkušena. Neizpodbitno dejstvo je, da klinična preizkušanja za cepiva proti COVID-19, ki so dostopna na območju Republike Slovenije še vedno potekajo in da le ta nimajo rednega dovoljenja za promet in se kot taka ne morejo in ne smejo promovirati kot varna in učinkovita. Zato uradna zdravniška stroka ravna skrajno neodgovorno, neetično in škodljivo, ko poziva k uvedbi obveznega cepljenja s cepivi, ki imajo samo pogojno dovoljenje za promet.

Empirična dejstva potrjujejo, da cepiva proti COVID-19 ne ščitijo ljudi pred zbolevanjem in prenašanjem bolezni iz človeka na človeka. Jasno je, da lahko tako cepljeni kot necepljeni prenašajo to bolezen. Uradna medicinska stroka pa promovira pogoj PCT in sedaj še pogoj PC kot orodje za obvladovanje širjenja okužb! S tem se daje lažen občutek varnosti cepljenim ljudem, hkrati pa se diskriminira necepljene in seveda promovira širjenje okužb!

Zato je popolnoma nesmiselno in nestrokovno razmišljanje naše uradne stroke o uvedbi samo PC pogoja, saj to pomeni, da si ne prizadeva za ustavitev širjenja okužb, temveč samo za čim večjo precepljenost!

V skladu z zgoraj navedenim pozivamo ljudi, ki predstavljajo uradno medicinsko stroko v naši državi, da:

  1. Nemudoma jasno obvestijo ljudi, da cepiva proti COVID-19 v naši državi še nimajo rednega dovoljenja za promet in, da so še v fazi 3 kliničnega preizkušanja.
  2. Takoj ustavijo promocijo obveznega cepljenja.
  3. Takoj prenehajo s promocijo omejevanja svobode javnega življenja necepljenih ljudi.
  4. Takoj prenehajo s promocijo PC pogojev
  5. Naj objektivno informirajo politike o nedokončanih kliničnih raziskavah kovid cepiv, njihovih stranskih učinkih ter njihovi neučinkovitosti v zaščiti pred prenosom okužb in zbolevanjem

Strokovno mnenje ZZS

*

Mihaela Vrzel FB 25.4. 2022

Univ. docent, Dr. Hannes Strasser (doktor medicine, magister zdravstvenih znanosti), približen prevod izpostavljenih delov iz posnetka: ​
21.4.2022 je v avstrijskem parlamentu poudaril, da se v osnovi sme cepiti izključno zdrave ljudje, ki tudi po cepljenju ostanejo zdravi - po principu, ki velja vsaj že zadnjih 2.500 let: prvo ne škodi, drugič s previdnostjo in tretjič ozdravi tretjega -"primum non nocere, secundum cavere, tertium sanare". Predstavil in komentiral je mnoge primere javno objavljenih študij priznanih uradnih institucij iz sveta medicine.
Da bi se realizirala prisila v cepljenje, bi morala učinkovito zagotoviti sledeče:
- ​preprečiti okužbo z virusom (​po uradnih študijah​ ameriške CDC, časnika Science​ ​iz avgusta 2021 ​zboli večje število ljudi, ki so ​polno ​cepljeni​ v primerjavi s tistimi, ki niso oz. so delno cepljeni. Strokovnjak prof. dr. Andreas Radbruch, znanstveni direktor DRFZ in eden najuglednejših imunologov v Evropi v študiji ugotavlja, da je učinek cepljenja​​ dokazano kratkotrajen, s trikratnim cepljenjem telo zaradi zasičenosti preneha optimalno reagirati na nadaljnja cepljenja=Original antigenic sin,​ ​prisila v cepljenje zato ne bo pomagala niti rešila problema)
preprečiti prenos okužbe z virusom (polno cepljeni ali necepljeni enako prenašajo virus)
varovati pred zbolevanjem zaradi okužbe (polno cepljeni prav tako zbolijo kot necepljeni)
varovanje pred smrtjo zaradi okužbe z virusom (praktični primer bolnišnice Voralberg, ki (kot ena redkih) ves čas vodi popolne statistike: dne 8.4.2022 je bilo skupno 81 covid pacientov, 17 od teh necepljenih, vsi prestali cepljeni pa s tremi dozami...5 pacientov intenzivna, vsi polno cepljeni. Anglija, HSA: februarja 91,2% umrlih korona pacientov je polno cepljenih, od tega le 8,8% ne(polno)cepljenih)
- in onemogočiti pojav težjih stranskih učinkov po cepljenju v večjem številu (dolgo je veljalo in se množično izpostavljalo, da cepivo nima stranskih učinkov, torej da je povsem varno za vsakogar. Po spremljanju podatkov na EMA: do dne 9.4.2022 preko 1,6 mio javljenih primerov stranskih učinkov, z opombo, da je zaradi otežene in zamudne birokracije v zvezi s prijavo primerov, o kateri poročajo zdravniki, na agencije javljenih zgolj približno 6% vseh stranskih učinkov. Glede na ugotovljeno bi moralo biti po preračunu zabeleženih ca. 25 mio stranskih učinkov​ po cepljenjih s cepivi proti covid19​.​ Med stranskimi učinki cepiva covid19 je zaznati, lahko prizadene praktično vse organe v telesu. Zaznan je obenem nenadni porast bolezni, ki jih do sedaj ni bilo, jih niso poznali. Ocenjujejo, po podatkih EMA, ki so javno dostopni na spletu, da je v Evropi za posledicami cepljenja doslej umrlo že preko 300.000 ljudi...
Samo v Nemčiji so zdravniki glede na podatke zdravstvene zavarovalnice, obravnavali in zdravili preko 2-3 mio pacientov za posledicami cepljenja s cepivom covid19, od tega je bilo na Paul-Ehrlich-Institut uradno pri/javljenih zgolj nekaj čez 7,5%. Tudi v tem primeru se pokaže jasen ekstremen razkorak med dejanskim in dokumentiranim stanjem. Iz navedenega nemški strokovnjaki ne izključujejo posledične nevarnosti za ljudstvo.
V Ameriki so v februarju 2022 izdelali analizo na populaciji ameriških vojakov in ugotovili sledeče: pri določenih znanih boleznih se je odstotek ​primerov potisočeril (visok krvni tlak preko 2.000%​, obolenja živčnega sistema preko 1.000%, raki skoraj do 900%, MS 680%...))

Zaradi navedenega iz znanstvenega in medicinskega vidika, po besedah dr. Strasserja, prisila v cepljenje nikakor nni priporočena, obenem kot alternativa obstajajo učinkovita zdravila (sploh pa pozabljen pravočasen pričetek zdravljenja). https://www.facebook.com/herbertkickl/videos/694643421744288
* * *
*
Odvetnik Domen Gorenšek maj 2022

Morda se spomnete. Konec decembra leta 2021 sem v celoti objavil odgovore Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP), ki sem jih prejel na podlagi podane zahteve za dostop do informacij javnega značaja ter veljavne uredbe o poslovanju organov. Iz odgovorov edine pristojne agencije za registracijo cepiv in zdravil v Sloveniji sem prejel nedvoumne odgovore na jasno zastavljena vprašanja:

https://domengorenseklaw.com/2021/12/18/konec-je-jasna-vprasanja-in-tokrat-povsem-jasni-odgovori/

No, Zdravniška zbornica, očitno nezadovoljna z  odgovori, se je dobra dva meseca kasneje obrnila na JAZMP po dodatno razlago. Rezultat tega je priložen dopis iz katerega med drugim izhaja, da so bili objavljeni odgovori, ki sem jih prejel verodostojni, da so trditve in citati točni. Problem naj bi bil zgolj v nestrinjanju z interpretacijo. Kakorkoli že, iz odgovora JAZMP izvemo tudi, da sploh več ni pomembno v kateri fazi kliničnega testiranja se nahajajo “cepiva” zoper COVID-19, saj je pozitivno razmerje med koristmi in tveganji potrjeno.

OK, ni več pomembno v kateri fazi kliničnega testiranja se  nahajajo “cepiva” zoper COVID-19, potrjeno je pozitivno razmerje med koristmi in tveganji. Vse to v dobrem letu. Znanost napreduje, ni kaj. A vendar…

Kaj pa meni sam proizvajalec “cepiv” zoper COVID-19?

Medtem ko so na JAZMP pisali odgovor, ki bi morda vsaj delno iz zagate rešil posamezne vidne predstavnike Zdravniške zbornice, pa je iz druge strani Atlantika prispelo letno poročilo neke gospodarske družbe. Gre za poročilo družbe BioNTech, ki ga je ta predložila Komisiji ZDA za vrednostne papirje in borzo (SEC), kot to zahteva zakon.  Tako sem hkrati z dodatnimi pojasnili JAZMP izvedel še resnico s strani proizvajalca “cepiv” zoper COVID-19. Če namreč še lahko zavajaš uporabnike lastnih izdelkov, pa si v Združenih državah Amerike zagotovo ne smeš privoščiti laganja obstoječim ali bodočim investitorjem, kaj šele Komisiji ZDA za vrednostne papirje in borzo (SEC). Tej komisiji je namreč potrebno predložiti resnične podatke. Zakaj? Najpomembnejši pristojnosti in nalogi komisije sta zaščita vlagateljev in zagotavljanje poštenih, urejenih in učinkovitih trgov. Ameriški Kongres je namreč SEC ustanovil leta 1934, torej pet let po tem, ko je oktobra 1929 prišlo do zloma na borzi in se je posledično zmanjšalo tudi zaupanje javnosti v ameriške trge. Od takrat dalje so podjetja, ki na borzi ponujajo vrednostne papirje, javnosti dolžna razkriti resnico o svojem poslovanju in o tveganjih, povezanih z morebitnim vlaganjem v njihove družbe.

Tako sem s strani samega proizvajalca “cepiv” zoper COVID-19 izvedel še več kot bi morda nekateri želeli. Sam proizvajalec namreč v poročilu zapiše, da obstaja realna možnost, da tveganja in koristi “cepiv” zoper COVID-19 ne bodo dosegla standarda, ki se zahteva za  pridobitev rednega dovoljenja za promet, s čemer v celoti diskreditira odgovor JAZMP-ja Zdravniški zbornici.  pozitivno razmerje med koristmi in tveganji je potrjeno? Res? Sporočite prosim novico proizvajalcu “cepiva”, zagotovo bodo investitorji navdušeni.

Iz vsebine poročila družbe BioNtech sicer izvemo še druge malce “umazane resnice”.

Družba BioNtech namreč investitorjem preko vsebine poročila SEC-u pojasni možna tveganja, ki lahko negativno vplivajo na njihov bodoči poslovni rezultat. Družba je namreč investitorjem odškodninsko odgovorna v kolikor se izkaže, da jih je zavajala, zamolčala dejstva oziroma v primeru, če ni razkrila vseh znanih tveganj. Poslovna tveganja družbe BioNtech, ki izhajajo iz poročila so tako med drugim:  

  • Možnost, da jim ne uspe dokazati zadostne učinkovitosti ali varnosti cepiva COVID-19, da bi lahko pridobili trajno regulativno odobritev v Združenih državah Amerike, Združenem kraljestvu, Evropski uniji ali drugih državah, kjer je bilo cepivo odobreno za uporabo v nujnih primerih oziroma je prejelo pogojno dovoljenje za promet;
  • Tudi, če se pridobi regulativno odobritev, izdelki/cepiva morda ne bodo več dobro sprejeti na trgu med zdravniki, bolniki, bolnišnicami, centri za zdravljenje raka in s strani drugih deležnikov v zdravstveni skupnosti, kar pa je bistvenega pomena za komercialni uspeh;
  • Nepredvidena varnostna vprašanja in zahtevki za osebne poškodbe ali smrti, kot posledica uporabe cepiva zoper COVID-19; 
  • Negotovost nadaljnjih prihodkov družbe, ki so v veliki meri odvisni od uspešnosti prodaje cepiva zoper COVID-19;
  • Trajanje imunskega odziva na mRNK cepivo, ki v kliničnih testiranjih še ni bilo dokazano oziroma prezentirano;
  • Koliko bodo cepiva zoper COVID-19 v bodoče sploh še potrebna, glede na razvoj epidemije;

In, da ne bomo le naštevali. To bi namreč lahko počeli v nedogled. Naj si vsak sam prebere poročilo, ki se nahaja na povezavi, na tem mestu pa naj predstavim zgolj nekatere zanimive zapise za širšo javnost. Družba BioNtech v poročilu med drugim dobesedno zapiše: “Naše cepivo zoper COVID-19 še ni odobreno s strani Ameriškega združenja za prehrano in zdravila (FDA),  Evropske agencije za zdravila (EMA) ali s strani drugih regulativnih organov v državah članicah.” V nadaljevanju poročila še navede, da nameravata družbi BionTech – Pfizer Inc. še naprej pozorno spremljati njuno cepivo zoper COVID-19 in kandidatno cepivo za druge različice COVID-19 in sicer v globalnih kliničnih preskušanjih. V poročilu nato družba tudi prizna, da je povsem možno, da poznejši podatki iz kliničnih preskušanj morda ne bodo tako ugodni kot so bili podatki, ki  jih je družba predložila agenciji FDA, EMA oziroma drugim regulativnim organom, za namen pridobitve dovoljenja za uporabo v nujnih primerih oziroma pogojnega dovoljenja za promet. Možno pa je tudi, da se pojavijo novi pomisleki in skrbi glede varnosti cepiva zoper COVID-19. Vse to in še marsikaj drugega lahko negativno vpliva na bodoče poslovanje družbe BioNtech. Novsaj po mnenju samega proizvajalca in ne nujno po mnenju stroke in pristojnih regulatornih organov, kateri bi morali v prvi vrsti skrbeti za dobrobit uporabnikov in ne investitorjev.

Evropska komisija je v primeru cepiv zoper COVID-19 edini pristojen organ za izdajo dovoljenj

Če je morda kdo spregledal del vsebine odgovora JAZMP, ki je priložen na začetku tega dopisa velja opozoriti, da je v konkretnem primeru centraliziranega postopka edini pristojen organ za izdajo dovoljenj kar Evropska komisija (!?) . Torej ne Evropska agencija za zdravila (EMA), kot sem sam in morda tudi še kak drug naivnež napačno mislil in kot meni sam proizvajalec cepiv. Ta v poročilu namreč jasno zapiše,”Naše cepivo zoper COVID-19 še ni odobreno s strani Ameriškega združenja za prehrano in zdravila (FDA),  Evropske agencije za zdravila (EMA) ali s strani drugih regulativnih organov v državah članicah.”

V konkretnem primeru je tako kar Evropska komisija pod vodstvom Ursule von der Leyen  pristojen organ za izdajanje dovoljenj “cepivom” zoper COVID-19.  Zakaj pa ne? Zakaj bi komplicirali? Pustimo finese kot so na primer pristojnosti posameznih organov ob strani.

Kako naprej v Sloveniji…

Zdravniki bodo morali predvsem sami pri sebi čimprej presoditi do kod so z molkom še pripravljeni podpirati vrh Zdravniške zbornice in NIJZ. Njihov nadvse časten poklic namreč v družbi iz meseca v mesec izgublja na ugledu. Laž za lažjo, zavajanja, prikrivanja ali morda zgolj nevednost s strani nekaterih, v zadnjih letih vidnejših posameznikov pač meče slabo luč na celotno stroko.

Kakorkoli, to ni več stanovska organizacija, ki bi lahko  z moralnega piedestala disciplinirala svoje člane, ki si upajo spregovoriti. Če bi bil sam del takšne stanovske organizacije, bi mi bile “ugotovitve” njenih odborov, da sem kršil neke določbe Kodeksa zdravniške etike, ker sem javnost opozoril na nezadostno preizkušenost “cepiv” kvečjemu v posebno čast in ponos.

Še o globalnem sporazumu Svetovne zdravstvene organizacije

Pristojnega ministra za zdravje javno opozarjam, da ni nad Ustavo Republike Slovenije in torej nima nikakršnih pooblastil za predajo ali krnitev njene suverenosti za račun katerekoli mednarodne organizacije, kaj šele organizacije, ki je z vidika financiranja prej globalni farmacevtski konglomerat kot mednarodna organizacija saj se v pretežnem, več kot 80% deležu, financira iz donacij farmacevtskih družb in nekaterih “nevladnih organizacij”.

Govorim seveda o načrtovanem Globalnem sporazumu po katerem bi Svetovna zdravstvena organizacija v določenih a vendar povsem nespecificiranih ter nejasnih okoliščinah prevzela pristojnosti in s tem suvereno Republiko Slovenijo spravila v povsem podrejen položaj. Slovenija z nikakršnim podpisom nekega ministra ne more prenesti del lastne suverenosti. Za kaj takšnega nima noben minister mandata državljanov poleg tega pa je preambula, ki je duh Ustave RS povsem jasna:   “Izhajajoč iz Temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije, ter temeljnih človekovih pravic in svoboščin, temeljne in trajne pravice slovenskega naroda do samoodločbe, in iz zgodovinskega dejstva, da smo Slovenci v večstoletnem boju za narodno osvoboditev izoblikovali svojo narodno samobitnost in uveljavili svojo državnost, sprejema Skupščina Republike Slovenije Ustavo Republike Slovenije.

Ustava RS nato v 3. členu povsem jasno določa, da je Slovenija država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe in v kateri ima oblast ljudstvo. Res sicer je, da lahko Republika Slovenija skladno s 3a členom Ustave prenese izvrševanje dela suverenih pravic na mednarodne organizacije, ki temeljijo na spoštovanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin, demokracije in načel pravne države, A tudi za kaj takšnega je potrebno predhodno doseči dvotretjinsko večino glasov vseh poslancev.

Rekli boste, pa saj smo že del te organizacije. Res je. Smo tudi del Evropske unije in NATO pakta. A odločitev je sprejemalo ljudstvo na referendumu. To, kar se pripravlja z Globalnim sporazumom SZO pa je daleč od kakršnekoli mednarodne organizacije, kakršna je včasih dejansko bila SZO. Gre za poskus povsem novega ustroja družbe in s tem posledično tudi Slovenije kot suverene države, v kolikor ta ne bo pristop k takšnemu sporazumu povsem jasno in pravočasno zavrnila. V primeru SZO po mojem prepričanju ne gre več niti za organizacijo, ki bi spoštovala človekove pravice in temeljne svoboščine zato se velja kvečjemu vprašati ali sploh še obstaja ustavna podlaga za to, da v takšni organizaciji še vztrajamo. Kaj šele za to, da bi se za njen račun odpovedali lastni suverenosti. 

Zato javno sporočam, da sam kot pravno veljavne nikoli ne bom priznaval nikakršnih ukrepov, ki bi jih v bodoče Republiki Sloveniji morda nalagala Svetovna zdravstvena organizacija in bi nasprotovali z Ustavo Republike Slovenije zagotovljenim človekovim pravicam in temeljnim svoboščinam. Nikoli tudi ne bom spoštoval pravno neveljavnih aktov, ki bi bili v nasprotju s slovenskimi ustavnimi načeli kot tudi ne oblastnih dejanj, ki to glede na ustavno zapisano državno ureditev (80. člen in naslednji), dejansko ne bi bila. Pristojnemu ministru vljudno priporočam, da jasno odkloni vsakršno nadaljnjo predajo naše suverenosti. Saj veste, nad ustavo je le modro nebo.

https://www.who.int/news/item/01-12-2021-world-health-assembly-agrees-to-launch-process-to-develop-historic-global-accord-on-pandemic-prevention-preparedness-and-response

https://domengorenseklaw.com/2022/05/01/ko-lazejo-in-so-ujeti-se-ponovno-zlazejo-ter-povedo-se-vec/?fbclid=IwAR2NlW4AeqjWoRRIcT40DRlw7UlDtYG_MPv6z8q4RHgoVuFgLMAY8gjkJwY

+

*

Naši ljudje niso živina': predsednik Kostarike ukinil obveznost cepljenja proti covidu..https://tierrapura.org/2022/08/09/nuestro-pueblo-no-es-ganado-el-presidente-de-costa-rica-suprime-el-mandato-de-vacunacion-contra-el-covid/

Novoizvoljeni predsednik Kostarike je v sredo odpravil mandat države za "cepivo" proti covidu.

"Od danes naprej cepljenja niso obvezna," je na novinarski konferenci 3. avgusta sporočil predsednik Rodrigo Chaves Robles. "In zato je vsako dejanje proti vsakomur, ki se ne želi cepiti, dejanje, ki je v nasprotju z zakonom."

Predsednik Kostarike je poudaril, da je stališče njegove administracije enako stališču Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), Panameriške zdravstvene organizacije (PAHO) in večine držav sveta, pri čemer je trdil, da mandati terjatev Kostarike so torej "v nasprotju z mednarodnimi standardi".

Chaves je svojo trditev podkrepil s poudarjanjem izjave WHO iz aprila 2021, v kateri je navedeno, da "cepiva" pooblastila "posegajo v svobodo in avtonomijo posameznika" in da "moramo uravnotežiti blaginjo skupnosti s svoboščinami posameznika."

*

6. julija 2022 je sodišče v Firencah potrdilo sodbo, s katero je razveljavilo ukrep, ki ga je proti enemu od svojih članov sprejel red psihologov Toskane, in sicer iz razloga, da "začasna prepoved opravljanja poklica ogroža primarne pravice posameznika, kot sta pravica do preživetja in pravica do dela".

 

Sodnik je odločil, da psihologu za opravljanje dela ni treba biti cepljen, tako da je ugotovil, da:

 

te snovi ne preprečujejo okužbe in prenosa. Zato po italijanski zakonodaji ne more obstajati obveznost.

 

Prav tako priznava, da te snovi povzročajo hude neželene učinke.

Zato je še manj legitimno kogar koli prisiliti k cepljenju.

 

Sodnica je v središče postavila človekovo dostojanstvo in dvakrat omenila obdobje nacizma in fašizma. Obvezno cepljenje je mogoče, če obstaja informirana privolitev. Za injekcije Covid je pojasnila, da informirana privolitev ni mogoča, saj zaradi industrijske in domnevne vojaške skrivnosti ne poznamo sestavin in mehanizmov teh snovi.

 

Ta začasna odločba je utemeljena z resno ugotovitvijo: ni pravice, da se državljanu začasno odvzame pravica do dela na podlagi te nezakonite zahteve za cepljenje s temi eksperimentalnimi snovmi.

 

S to zgodovinsko odločitvijo sodišča je "tveganje za človeški genom zdaj zakonito ugotovljeno", je v intervjuju za italijanski radio dejala Renate Holzeisen, italijanska odvetnica, ki se ukvarja z varstvom človekovih pravic.

 

"To bi lahko bil mejnik," je dejal Reiner Fuellmich med zasedanjem odbora Corona 113, ko je intervjuval Renate Holzeisen.

V središču je dostojanstvo človeka. Obvezno cepljenje ni mogoče, ker zaradi industrijske in domnevne vojaške skrivnosti glede sestavin in mehanizma teh injekcij ni informiranega soglasja.

 

https://childrenshealthdefense.eu/eu-issues/historic-decision-by-italian-court/

*

Od vseh, bi namreč po tem izračunu uvedbo obveznega cepljenja za vse starejše od 18 let podprlo vsega okrog 6% slovenskih zdravnikov.

Odvetnik Domen Gorenšek

https://domengorenseklaw.com/2022/08/18/ko-dejstva-in-dokaze-zamenjata-fikcija-in-cenzura/?fbclid=IwAR0dJB-vBbP9bLZnfEXTD9x26lEEBRxj0iX7ATaAeekMKkoBOhn_IIjn6uI

*

Cepljenje v nobeni fazi ne bo obvezno, je dejal Fafangel. 18.8. 2022 https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/nijz-ukrepi-v-dveh-fazah-ne-bo-karanten-ali-prepovedi-prireditev-maske-obvezne-le-ponekod/637527

*

Študija na 50 straneh je pokazala, zakaj so obveznosti cepljenja COVID za študente neetične in 98-krat hujše od virusa

Skupina devetih strokovnjakov s Harvarda, univerze Johns Hopkins in drugih vrhunskih univerz je objavila pomembno raziskavo o (ne)učinkovitosti in (ne)varnosti cepiv za COVID-19 ter o tem, zakaj je obvezno cepljenje študentov neetično.

https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-vaccine-mandate-college-students-unethical-et/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=f6710295-67e8-4bee-b9e1-e238b3f96bdb

https://nocollegemandates.substack.com/p/mathematics-professor-paul-bourdon?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=web https://nocollegemandates.substack.com/p/questioning-the-logic-of-covid-vaccine

ZDA: Predstavniški dom sprejel predlog zakona o odpravi obveznosti cepljenja za vojaško osebje v okviru obrambnega paketa https://thepostmillennial.com/breaking-house-passes-bill-to-end-vaccine-mandates-for-military-personnel-in-defense-package?utm_campaign=64474

profesor matematike: Obvezno cepljenje ni logično https://nocollegemandates.substack.com/p/mathematics-professor-paul-bourdon?utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=web

Obvezno cepljenje proti covid-19 za določene poklice, kot so zdravstveni delavci, učitelji in pripadniki oboroženih sil, ki ga je vlada v Rimu uvedla lani, ter suspenz z dela za tiste, ki tega ne izpolnjujejo, sta skladna z zakoni in ustavo, je v četrtek odločilo italijansko ustavno sodišče. Več italijanskih sodišč je pred tem izrazilo pomisleke glede zakonitosti obveznega cepljenja proti covid-19, pa tudi glede sorazmernosti sankcij, zlasti za tiste, ki delajo na daljavo, in glede varnosti cepiv. Ustavno sodišče je po dolgi obravnavi vse pomisleke zdaj zavrnilo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Razsodilo je, da odločitve, sprejete glede obveznega cepljenja zdravstvenih delavcev v času pandemije, niso bile nerazumne in nesorazmerne. O vprašanju, ali necepljeni zdravstveni delavci ne smejo delati, tudi če niso v stiku z bolniki, medtem niso vsebinsko odločali, saj so ga zavrnili že iz postopkovnih razlogov, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. https://siol.net/novice/svet/italijansko-sodisce-odlocilo-za-dolocene-poklice-obvezno-cepljenje-proti-covidu-19-593654?fbclid=IwAR26_bR8kNNaS3crf6KyvY8_DzeqfAGdTcD8i7-L602wqbMgT-m-5rOjMsM#

Rand Paul je danes (30. 11. 22) v spremstvu več republikanskih senatorjev organiziral tiskovno konferenco, na kateri je zahteval glasovanje za ukinitev Bidenovega mandata za vojaško cepljenje proti Covid -19. A preden so se podali na govorniški oder, so napisali pismo svojim kolegom v Washingtonu, D. C. Tukaj je kratek odlomek iz pisma 13 republikanskih senatorjev, v katerem so zahtevali ukinitev mandata: https://www.redvoicemedia.com/2022/11/senators-stand-with-armed-forces-demand-senate-vote-on-ending-military-covid-19-vax-mandate/ref/8/

Univerza v Zahodnem Ontariu je v torek po nekaj mesecih po pravnih izzivih in protestih študentov, ki so tej zahtevi nasprotovali, tiho opustila obveznost cepljenja. Univerza Western je to objavila v "povzetku stanja", ki ga je 29. novembra objavila na svoji spletni strani. Srednja šola trdi, da se je za preklic pooblastila odločila po posvetovanjih z uradniki javnega zdravstva. https://tnc.news/2022/11/29/western-reverses-vaccine-mandate/

Sicilijansko upravno sodišče je razsodilo, da je obvezno cepljenje proti kovidu v Italiji v nasprotju z ustavo. Sodišče je navedlo, da je bilo dokazano, da poskusno cepljenje z mRNA cepivi, namenjeno zaščiti javnosti pred Covidom, povzroča "resne ali usodne neželene učinke". Sodišče je pojasnilo, da čeprav so takšne smrtne posledice redke, je že ena sama smrtna žrtev dovolj, da je obveznost protiustavna. Sicilijanska sodba odločitev prenaša na ustavno sodišče, ki bo moralo zdaj odločiti o tem vprašanju. https://rairfoundation.com/italian-court-rules-mandatory-vaccination-unconstitutional-fatal-side-effects-to-risky-video/

Odstavljeni grški necepljeni zdravstveni delavci so začeli novo gladovno stavko: Ob objavi odprtega pisma, ki poziva k preklicu obveznega cepljenja grških zdravstvenih delavcev in ustavitvi privatizacije grškega javnega zdravstvenega sistema, so trije delavci, ki so od 1. septembra 2021 zaradi necepljenja brez plače, 17. novembra začeli gladovno stavkati. https://childrenshealthdefense.eu/uncategorized/suspended-unvaccinated-greek-medical-workers-launch-new-hunger-strike/

Nova italijanska desničarska vlada bo ponovno zaposlila vse necepljene zdravstvene delavce. Prav tako preklicujejo globe, ki so bile naložene osebam, starejšim od 50 let, ki se niso cepile. Velika zmaga za svobodo. https://twitter.com/PeterSweden7/status/1586085947267252224?t=N_wjXzOw1yTDDNZLbtQUkA&s=35

Sodišče je mestu New York naložilo, naj ponovno zaposli vse, ki so bili odpuščeni zaradi obveznega cepljenja Covid https://thepostmillennial.com/breaking-new-york-city-ordered-by-court-to-reinstate-all-those-fired-over-covid-vaccine-mandates

21 znanstvenih razlogov proti obveznemu cepljenju https://physiciansforinformedconsent.org/covid-19-vaccines/?fbclid=IwAR2t2b5Dv1d_E0VoEOX1eYGiTksp69sFiQSyqY4uQXdh-6mkjQ3VEGcuLs4

Argentina je uvedla obvezno cepljenje prebivalstva https://www.globalcitizen.org/en/content/esto-es-lo-que-necesitas-saber-sobre-la-nueva-ley/

https://epoha.com.hr/2023/01/27/nakon-kaznene-prijave-protiv-lauterbacha-nove-tuzbe-prste-u-njemackoj-zbog-obveznog-cijepljenja-i-propagande/

https://childrenshealthdefense.org/defender/chd-win-new-york-covid-vaccine-mandate/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=c2384d76-1d1b-43f5-94b1-9888754ae9f6

https://childrenshealthdefense.org/defender/san-diego-california-schools-covid-vaccine-mandate-court-win/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=1285968a-52a0-43a2-aee6-b840487fbae5

Sodnik: obvezno covid-19 cepljenje za zdravstvene delavce v New Yorku je "nično, neveljavno in brez učinka." zdravstveni oddelek ni imel pooblastil, da bi to uvedel https://merylnass.substack.com/p/11323-judge-ny-healthcare-worker?utm_source=post-email-title&publication_id=746368&post_id=96690547&isFreemail=true&utm_medium=email

Razlogi proti obveznemu cepljenju https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-vaccine-mandate-college-students-unethical-et/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=f6710295-67e8-4bee-b9e1-e238b3f96bdb

Od 1. siječnja 2023. godine, u Njemačkoj će konačno pasti obveza cijepljenja vezana uz ustanove u medicinskom području. Danas kruži sve više izvještaja da bi obveza Bundeswehra o obveznom cijepljenju protiv korone za sve druge oblasti uključujući i vojsku, također mogla postati povijest do istog datuma. To je već odavno trebalo napraviti, ali nažalost nije. Dakle, poglavlje obveznog cijepljenja protiv Covida u Njemačkoj još uvijek nije gotovo. Na web stranici Bundeswehra kontroverzni pripravci mRNA ne samo da se opisuju kao učinkoviti, već i kao “bezopasni” poput juhe u restoranu. https://epoha.com.hr/2022/12/21/obavezna-cijepljenja-protiv-covida-u-njemackoj-jos-nisu-gotova-vojnici-su-i-dalje-duzni-se-cijepiti/

Kongres namerava odpraviti obveznost cepljenja COVID za vojsko, Biden ne bo vložil veta Predstavniški dom ameriškega kongresa bo predvidoma še ta teden glasoval o preklicu Pentagona glede cepiva COVID-19, potem ko so republikanski zakonodajalci zagrozili, da ne bodo glasovali za zakon o odobritvi nacionalne obrambe, vreden 858 milijard dolarjev. https://childrenshealthdefense.org/defender/united-states-pentagon-covid-vaccine-mandate/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=4e210306-8b59-4ac7-a9ee-7662a6c93232

Nemška vlada ni podaljšala obveznega cepljenja v sistemu zdravstva in varstva in s tem potrjuje tako rekoč vse domnevne »teorije zarote« tako imenovanih stranskih mislecev in nasprotnikov cepljenja, ki so bili skoraj dve leti podvrženi grozljivim sovražnostim in diskriminaciji. Korona pravljice se sesuvajo Laži koronskega režima zdaj padajo kot domine. Tudi javna RTV se ne more več izogniti obdelavi nezaslišanih dogodkov in njihovi kritiki, čeprav veliko prepozno in še vedno zadržano. “ Mitteldeutsche Rundfunk ” (MDR) je zdaj v podrobni analizi izrisal bilanco, v kateri se končno pokaže več kot dvomljivo obnašanje Karla Lauterbacha in brutalno blatenje necepljenih. Lauterbachov padec Potem ko je Lauterbach večkrat trdil, da bodo cepljenja zaščitila pred korono in da je to najučinkovitejše zdravilo proti okužbi ali vsaj proti hudim boleznim, je prejšnji teden na ZDF nenadoma mimogrede objavil, da želi odpraviti obveznost cepljenja v zdravstveni negi . Razlog za to je navedel: »Cepljenje ne ščiti več pred okužbo. Če ne ščiti več pred okužbo, potem v teh ustanovah ni več razloga za to . " Predvsem pa "novih različic" korona virusa "ni mogoče odkriti" s trenutnim cepivom , je blebetal. "To pomeni, da se še vedno lahko okužite, kar bo verjetno veljalo tudi za različico BQ1.1 . " Drznost teh izjav človeka osupne. https://www.wochenblick.at/corona/pflege-impfpflicht-laeuft-aus-ampel-bestaetigt-wirkungslosigkeit-der-spritze/

Prizivno sodišče potrdilo oprostitev pripadnikov ameriških letalskih sil od obveznega cepljenja CINCINNATI, OH - Prizivno sodišče šestega okrožja je soglasno potrdilo https://www.opn.ca6.uscourts.gov/opinions.pdf/22a0255p-06.pdf sodno odredbo za celoten razred, ki ščiti pripadnike ameriških letalskih sil pred obveznim cepljenjem za COVID-19, saj krši njihovo versko svobodo v skladu s prvim amandmajem in Zakonom o obnovi verske svobode iz leta 1993 (RFRA). V odredbi za zadevo Hunter Doster in drugi proti Hon Frank Kendall in drugi je šesto okrožje v mnenju sodnika Murphyja, ki sta se mu pridružila sodnika Bush in Kethledge, potrdilo odločitve nižjega sodišča in zavrnilo pritožbo zvezne vlade, da bi od celotnega razreda pripadnikov letalskih sil zahtevala cepljenje za COVID-19. Sodba /PC

Senator Ron Johnson: "Prisiliti kogar koli, da si sprejme injekcijo Covid-19, je nenormalna politika "Bistvo je, da cepivo ne preprečuje okužbe - ne preprečuje prenosa. Zakaj bi torej koga silili, da ga vzame?" je vprašal Johnson (https://twitter.com/SenRonJohnson/status/1598058275613777920?s=20). "Dejstvo je, da obstajajo varnostni signali, zaradi katerih bi lahko bil zaskrbljen vsak, ki preučuje podatke Centra za nadzor bolezni (CDC), Nacionalnega inštituta za zdravje (NIH) in Uprave za hrano in zdravila (FDA). Del našega problema je, da FDA, CDC in NIH niso bili iskreni. Niso bili transparentni." Vir: Telegram /PC

875 predlogov zakonov, povezanih s cepljenjem, vloženih v 44 državah - kaj se dogaja v vaši državi? Nacionalni informacijski center za cepiva je med zakonodajnim zasedanjem leta 2022 analiziral, spremljal in objavil stališča o 875 predlogih zakonov, povezanih s cepivi, v 44 državah in okrožju Kolumbija. https://childrenshealthdefense.org/defender/vaccine-related-bills-state-cola/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=aed51bba-83de-4a2d-ba56-1e5b012183b8

Po vsej državi so republikanski zakonodajalci letos pripravili kopico zakonov proti cepljenju. Po podatkih akademikov, ki spremljajo ta pojav, je bilo v državnih zakonodajnih telesih predloženih več kot 80 zakonov proti cepljenju, kar je manj kot število nasprotnih zakonov za cepljenje. Strokovnjaki za javno zdravje se pripravljajo na vsesplošno vojno proti šolskim obveznostim in drugim ukrepom glede obveznega cepljenja v državah, kot je Teksas. https://www.technocracy.news/80-anti-vaccine-bills-have-been-introduced-in-state-legislatures/

Sodnik odločil, da je obveznost cepljenja za člane policijskega sindikata v New Yorku "neveljavna Sodnik newyorškega vrhovnega sodišča je odločil, da je treba newyorškim policistom, ki so člani Policijskega prostovoljnega združenja in so bili odpuščeni, ker niso izpolnjevali mestne zahteve glede cepiva COVID-19 za občinske uslužbence, vrniti delovna mesta. https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-vaccine-mandate-nyc-police-union-members-et/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=4a37f90e-78b0-423f-a2ab-230b85c71cda

27 gasilcev iz Seattla toži mesto zaradi odpovedi pogodbe o zaposlitvi po uvedbi obveznega cepljenja za COVID-19 https://childrenshealthdefense.org/defender/bb-seattle-firefighters-suing-city-termination-vaccine-mandate/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=d419c86c-9312-47d4-988f-cbab1017e781

Avstralija: Čeprav prisilno cepljenje v novem predlogu zakona ni neposredno navedeno, je zaradi nejasnega besedila predloga zakona možna takšna razlaga.. https://thecountersignal.com/australia-bill-opens-the-door-to-forced-vaccinations/

Vrhovno sodišče v ZDA je zavrnilo pritožbo na Bidnovo obveznost cepljenja COVID za zdravstvene delavce Vrhovno sodišče je v ponedeljek zavrnilo pritožbo desetih večinoma konservativnih držav, ki so Bidnovo administracijo tožile zaradi obveznega cepiva COVID-19 za zdravstvene ustanove, ki prejemajo zvezno financiranje. Januarja 2022 je vrhovno sodišče ustavilo izvajanje mandata Bidnove administracije o cepljenju ali testiranju za velike delodajalce. Vendar je sodišče dovolilo obveznost cepljenja, ki jo je uvedlo ministrstvo za zdravje in socialne zadeve za osebe, zaposlene v zdravstvenih ustanovah, ki prejemajo zvezno financiranje prek programov Medicare in Medicaid. Ta ukrep zadeva približno 10 milijonov delavcev. Po trditvah zveznih držav mandat "zdaj uničuje majhne, podeželske in skupnostne zdravstvene ustanove in sisteme po vseh zveznih državah" zaradi pomanjkanja delavcev, ki so ga povzročili zaposleni, ki so zavrnili cepljenje. Bidnova administracija je ugovarjala, da se države zanašajo na zastarele informacije o zaposlenih in da lahko ministrstvo določi zahteve za ustanove, ki prejemajo zvezni denar. Prizivno sodišče ZDA za 8. okrožje s sedežem v St. Louisu je pritrdilo zvezni upravi. https://childrenshealthdefense.org/defender/bb-supreme-court-turns-away-challenge-vaccine-mandate-health-workers/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=f0f46a34-59de-47b7-a8a7-63f46b911219

Ameriški zvezni sodnik je v sredo odločil, da zveznih predpisov o šolskih maskah in cepivih ni mogoče uveljavljati, ker "interesi svobode posameznikov ... prevladajo nad vsemi interesi, ki izhajajo iz obveznega dajanja cepiv". Zvezni mandat obveznega cepljenja je prizadel 280 000 učiteljev, osebja in prostovoljcev v programu Head Start, ki jim je bil postavljen ultimat "delo ali cepivo". Sodnik Terry A. Doughty, imenovan s strani nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, je svoje 27-stransko mnenje začel s citatom Federalista št. 51 Jamesa Madisona: "Kopičenje vseh oblasti, zakonodajne, izvršilne in sodne, v istih rokah, bodisi enega, nekaj ali več, in bodisi dednih, samooklicanih ali izvoljenih, lahko upravičeno razglasimo za definicijo tiranije. https://www.breitbart.com/politics/2022/09/21/federal-judge-eliminates-federal-school-mask-vaccine-mandates/ Sodba je na naslovu: https://libertyjusticecenter.org/wp-content/uploads/2021/12/2022-9-21-Brick-v.-Biden.pdf

Študija na 50 straneh je pokazala, zakaj so obveznosti cepljenja COVID za študente neetične in 98-krat hujše od virusa Skupina devetih strokovnjakov s Harvarda, univerze Johns Hopkins in drugih vrhunskih univerz je objavila pomembno raziskavo o (ne)učinkovitosti in (ne)varnosti cepiv za COVID-19 ter o tem, zakaj je obvezno cepljenje študentov neetično. https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-vaccine-mandate-college-students-unethical-et/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=f6710295-67e8-4bee-b9e1-e238b3f96bdb

Organizacija Children's Health Defense (CHD) je vložila tožbo proti uradnikom v Washingtonu, D.C., ki od vseh učencev javnih šol v okrožju, starih 12 let in več, brez zdravniške ali verske izjeme zahtevajo cepljenje z nelicenciranim cepivom Pfizer-BioNTech ( za katerega še vedno velja dovoljenje za nujno uporabo), da bi se lahko udeležili šolskega leta 2022-23. Društvo CHD ni prejelo nobenega odgovora Dr. Christine Grant, državne nadzornice izobraževanja, na pismo Roberta F. Kennedyja mlajšega, v katerem je Grantovo pozval k preklicu programa ali tožbi - zato društvu CHD ni preostalo drugega, kot da vloži tožbo.

Naši ljudje niso živina': predsednik Kostarike ukinil obveznost cepljenja proti covidu.. Novoizvoljeni predsednik Kostarike je v sredo odpravil mandat države za "cepivo" proti covidu. "Od danes naprej cepljenja niso obvezna," je na novinarski konferenci 3. avgusta sporočil predsednik Rodrigo Chaves Robles. "In zato je vsako dejanje proti vsakomur, ki se ne želi cepiti, dejanje, ki je v nasprotju z zakonom." Predsednik Kostarike je poudaril, da je stališče njegove administracije enako stališču Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), Panameriške zdravstvene organizacije (PAHO) in večine držav sveta, pri čemer je trdil, da mandati terjatev Kostarike so torej "v nasprotju z mednarodnimi standardi". Chaves je svojo trditev podkrepil s poudarjanjem izjave WHO iz aprila 2021, v kateri je navedeno, da "obvezno cepljenje "posega v svobodo in avtonomijo posameznika" in da "moramo uravnotežiti blaginjo skupnosti s svoboščinami posameznika." https://tierrapura.org/2022/08/09/nuestro-pueblo-no-es-ganado-el-presidente-de-costa-rica-suprime-el-mandato-de-vacunacion-contra-el-covid/

Prejšnji četrtek je bil zadnji dan, ko so pripadniki nacionalne garde bodisi izpolnili vsiljiv mandat Bidnove administracije glede cepiva proti covidu-19 bodisi se soočili s takojšnjo odpustitvijo z dolžnosti. Posledično je vse bolj avtoritarna zvezna vlada Združenih držav uradno ocenila približno 40.000 vojakov Nacionalne garde iz vseh 50 zveznih držav in štirih ozemelj, zaradi česar se bodo milijoni Američanov spraševali, kako daleč bo šel Biden, da bi izbrisal njihovo zdravniško avtonomijo. (če še ni izbrisana). K sreči so nekateri zakonodajalci prepoznali to hudo krivico za to, kar je -- napad na pogumne moške in ženske v ameriški vojski -- in zdaj je priložnost, da jim pomagamo pri napredku zakonodaje za konec Bidnovega napada na nacionalno gardo naše vojske. https://www.votervoice.net/LifesiteNews/campaigns/96154/respond

Tjaša Vuzem 3.5. 2022 FB NIKOGAR ni mogoče prisiliti v cepljenje je odločilo vrhovno sodišče v Indiji Trenutno so najbolj uspešna v boju proti koronskim ukrepom in cepljenju uspešna sodišča v Indiji, kjer se pogumno bori odvetnica Dipali Ohja in njena ekipa ter sodišča v nekaterih zveznih državah v Ameriki. Tako je vrhovno sodišče v ponedeljek, 02.05.2022 odločilo, da ni mogoče nikogar prisiliti v cepljenje in da pravica do nedotakljivosti telesne celovitosti iz 21. člena Ustave vključuje pravico do zavrnitve cepljenja. Sodišče je tudi odločilo, da obveznost cepljenja, ki so jo v okviru pandemije COVID-19 uvedle vlade različnih zveznih držav in drugi organi, "ni sorazmerna«. Sodišče je tako odločilo, ker v dokumentaciji ni bilo predloženih nobenih pomembnih podatkov, ki bi dokazovali, da je tveganje prenosa virusa COVID-19 od necepljenih oseb večje kot od cepljenih oseb. Vlada ima pravico omejiti pravice posameznika v interesu javnega zdravja, vendar morajo omejitve izpolnjevati trojno zahtevo zakonitosti, legitimnosti in sorazmernosti, ki jo je določilo vrhovno sodišče v sodbi Puttaswamy. ""Indijska unija ali države niso predložile nobenih podatkov, ki bi izpodbijali gradivo, ki ga je predložil predlagatelj v obliki nastajajočega znanstvenega mnenja, za katerega se zdi, da kaže, da je tveganje prenosa virusa z necepljenih oseb skoraj enako tveganju prenosa s cepljenih oseb. Glede na to ni mogoče reči, da so omejitve za necepljene posameznike, ki jih z različnimi obveznostmi cepljenja uvajajo državne vlade/unijska ozemlja, sorazmerne," je navedlo Sodišče.

Odvetnik Domen Gorenšek: Tako sem s strani samega proizvajalca “cepiv” zoper COVID-19 izvedel še več kot bi morda nekateri želeli. Sam proizvajalec namreč v poročilu zapiše, da obstaja realna možnost, da tveganja in koristi “cepiv” zoper COVID-19 ne bodo dosegla standarda, ki se zahteva za pridobitev rednega dovoljenja za promet, s čemer v celoti diskreditira odgovor JAZMP-ja Zdravniški zbornici, da koristi cepiv presegajo tveganja. https://domengorenseklaw.com/2022/05/01/ko-lazejo-in-so-ujeti-se-ponovno-zlazejo-ter-povedo-se-vec/?fbclid=IwAR2NlW4AeqjWoRRIcT40DRlw7UlDtYG_MPv6z8q4RHgoVuFgLMAY8gjkJwY