Članek
Korupcija v EU Komisiji, Evropski agenciji za zdravila EMA, CDC in FDA
Objavljeno Dec 24, 2022

Korupcija na najvišjih nivojih odločanja in regulatornih agencij: Predsednica EU Komisije, Evropska agencija za zdravila, Center za nadzor bolezni in Uprava za hrano in zdravila

 

Predsednica Evropske Komisije: Ursula von der Leyen

Evropska varuhina človekovih pravic (ombudsman) je predsednico EU Komisije Ursulo von der Leyen zaprosila za pojasnilo, kako je izgubila besedilna sporočila, ki jih je izmenjala z izvršnim direktorjem družbe Pfizer med pogovori o nabavi cepiva. Evropska varuhina človekovih pravic Emily O'Reilly, glavna uradnica za odgovornost in upravljanje EU, je začela preiskavo zavrnitve Evropske komisije, da bi predala vsebino sporočila med Von der Leyenovo in izvršnim direktorjem neimenovanega farmacevtskega podjetja o pogodbi za cepivo Covid-19. »Komisija je dolžna posneti sporočila o pomembnih političnih ali političnih vprašanjih, kot je nabava cepiv proti Covid-19,« so v izjavi o zadevi sporočili iz urada O'Reilly-eve. »Evropa je vložila milijarde v razvoj prvih svetovnih cepiv proti Covid-19,« je dejala O'Reilly-eva januarja. »Mnogi pozabijo povedati, da evrobirokrati z nakupom cepiv porabljajo naš denar z vlaganjem v tuja zasebna podjetja. To ni prvi sum korupcije s strani Pfizerja, ki si prizadeva za svetovni monopol.« (1)

*

*

Evropska komisija ne spoštuje odločitve evropske Varuhinje človekovih pravic Emily O’Reilly o objavi besedilnih sporočil, ki jih je predsednica EU komisije Ursula von der Leyen izmenjala z generalnim direktorjem družbe Pfizer Albertom Bourlo o nakupu cepiv proti Covid-19. Gre za prikrivanje vsebine pogodb med proizvajalci »cepiv« in Evropsko komisijo, medtem ko je predsednik uprave družbe Pfizer odklonil pričanje pred pristojnim odborom Evropskega parlamenta. Evropsko javno tožilstvo (EPPO) s sedežem v Luksemburgu je zato dne 14.10.2022 potrdilo, da je sprožilo preiskavo o postopku nakupa »cepiv« zoper COVID-19 v Evropski uniji.(2) Glede na dejstvo, da je Evropsko javno tožilstvo javno potrdilo uvedbo preiskave in, da obenem tesno sodeluje z nacionalnimi organi kazenskega pregona držav članic kot tudi z Eurojust in Europol gre sklepati, da že doslej zbrani dokazi ponujajo zadostno podlago za uspešen pregon morebitnih storilcev kaznivih dejanj.(3)

Italijanska predstavnica v EU Parlamentu Francesca Donato je povedala (4): »EU komisija je dala navodila , da se ne NIKJER na javnih medijih ali drugače, ne sme govoriti o strašnih posledicah covid-19 cepiv, ker naj bi to ogrožalo dobrobiti prebivalstva EU. Vsi, ki znanstveno hočejo dokazati zakaj so ta genska cepiva, ki se do danes niso nikoli izvajala nad ljudmi, škodljiva in smrtno nevarna, tudi če imajo znanstvene dokaze in pričevanja oškodovancev, tudi če imajo vse dokazane podatke, je navodilo EU komisije, da se prepove to govoriti in da je potrebno zablokirati vsakega, ki to počne, s silo ali s podkupnino.

Ursula Von in njena klika so že poslali obvestilo, da bo EU sprejemala iz ne- evropskih držav, samo cepljene prebivalce, to je iz Norveške, VB, Švice. Če se bo sprejel zakon o obveznem cepljenju, to pomeni pogubo za vse prebivalce EU, ukinila se bo svoboda mišljenja, govora, svoboda prepričanja, ukinila se bo pravica do dela, do moralnega prepričanja, do verskega prepričanja, osebna prepričanja, osnovne pravice državljanov EU in celo pravice otrok. Heiko, mož Ursule von der Leyen, je od decembra 2020 medicinski direktor podjetja Orgenesis, ki je specializirano za celične in genske terapije in je povezano s Pfizerjem. Preden je postala predsednica EU komisije, je bila obtožena korupcije, ker je njen mož prejel veliko denarja od Pfizerja. Pfizer je že prejel že 10 obsodb, ker je proizvajal škodljiva cepiva. Čeprav sedaj Pfizer priznava posledice svojih cepiv, je EU komisija dala dovoljenje za uporabo Covid-19 cepiv, ki so genska terapija in niso učinkovita niti varna. (4)

Hrvaški poslanec v EU parlamentu, sodnik Mislav Kulakušič je povedal (6): »Ursula von der Leyen je s svojim koruptivnim načrtom kupila skoraj 4 milijarde odmerkov cepiv za Covid-19 za 450 milijonov prebivalcev EU. To pomeni približno 10 odmerkov covid-19 cepiv za vsakega prebivalca EU, vključno z novorojenčki. Ursula von der Leyen nima odgovora na nobeno postavljeno vprašanje. Dokler se prebivalci EU ne dvignejo in zamenjajo sedanjega vodstva EU, ne bomo vedeli, kaj se je v resnici dogajalo med pandemijo Covid-19.«

*

Predsednica EU Komisije Ursula von der Leyen nima odgovorov

*

Belgijska socialistična poslanka Kathleen van Brempt, ki predseduje COVI, meni (7), da je odziv Komisije "nesprejemljiv". »Popolno pomanjkanje preglednosti koristi industriji, ne pa evropskim državljanom,« je zapisala na Twitterju. Van Bremptova je za Politico dejala, da pomanjkanje preglednosti še dodatno krepi mnenje, da je EU v žepu multinacionalk.

Vedeti moramo, zakaj je največja pogodba najmanj pregledna. Razumeti moramo, zakaj mora EU kupiti 1,8 milijarde cepiv Pfizer/BioNTech, ne glede na potrebe in ne glede na to, ali so na trg vstopili novi in boljši igralci. Veliko pogodb EU si je pridržalo "pravico" do nakupa, pri pogodbi s Pfizerjem pa imamo "obveznost" nakupa. Zakaj smo odstopili od običajnega postopka za pogodbo, ki večkrat pokriva naše potrebe, za obdobje, ko bi bili vsi že cepljeni (2022 in 2023)."

Poslanec EU Parlamenta Christian Terhes je ob zapisu van Bremptove dne 25.10. 2022 tvitnil: "EU komisija je skorumpirana, Ursula mora odstopiti." (8):

@kvanbrempt

je pravkar opozorila na nekatere velike težave, povezane z

@vonderleyen in #Pfizer:

- ni preglednosti pogodb;

- brisanje dokazov;

- "obveznost", da se kupuje od družbe Pfizer.

@EU_Komisija je skorumpirana #Ursula mora odstopiti

Direktor Pfizerja Bourla zavrača zaslišanje pred COVI- odborom Parlamenta EU, prav tako ni prisoten direktor BionTecha (9):

V središču pomislekov odbora so bila pretirano visoka javna naročila, ki jih je Evropska komisija pod vodstvom predsednice Ursule von der Leyen podpisala v imenu vseh držav članic EU, nad postopkom pa so viseli sumi korupcije zaradi besedilnih sporočil, ki naj bi si jih nemška predsednica Komisije izmenjala z direktorjem Pfizerja Bourlo, ki je bil na zaslišanju odbora v Parlamentu EU priročno odsoten.

Vendar je bilo bolj pomembno vprašanje: Kje je BioNTech? Te pogodbe niso sklenjene s podjetjem Pfizer, temveč s konzorcijem podjetja Pfizer in nemškega podjetja BioNTech, poleg tega pa je nemško podjetje BioNTech in ne Pfizer imetnik dovoljenja za promet v EU in na skoraj vseh trgih, kjer se prodaja cepivo podjetja BioNTech in ne podjetja Pfizer.

BioNTech je nemško podjetje, ki ga je nemška vlada v vsej njegovi kratki zgodovini močno spodbujala in subvencionirala, kot del programa "Go-Bio" za spodbujanje nemških biotehnoloških zagonskih podjetij, ki ni zagotavljal samo financiranja, ampak tudi vladno mentorstvo in pomoč pri privabljanju zasebnih naložb.

Nemška predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je bila tudi sama članica dveh zaporednih nemških vlad, ki sta v dveh krogih zagotovili financiranje zagonskih podjetij v okviru programa "Go-Bio", in sicer najprej raziskovalni skupini direktorja podjetja BioNTech Ugura Sahina na Univerzi v Mainzu od leta 2007, nato pa podjetju po njegovi ustanovitvi leta 2008. Von der Leyenova je bila dejansko članica nemške vlade na različnih položajih kar štirinajst let, nazadnje kot obrambna ministrica, preden je bila neposredno imenovana za predsednico Evropske komisije - čeprav sploh ni bila kandidatka za to mesto!

BioNTech je kljub nenehni podpori nemške vlade več kot desetletje ostal dejansko stalno zagonsko podjetje, ki je imelo vedno le izgubo in se ni nikoli niti približalo temu, da bi izdelek dalo na trg. Do pojava cepiva Covid-19, ko se je podjetje hitro preusmerilo z dela na razvoju zdravljenja raka na osnovi mRNA na razvoj cepiva Covid-19 na osnovi mRNA.

Ni presenetljivo, da bo državni sponzor podjetja, Nemčija, postala tudi glavni sponzor njihovega cepiva in septembra 2020 podjetju za podporo njegovih prizadevanj zagotovila 375 milijonov evrov nepovratnih sredstev. Družba BioNTech je 17. septembra, le dva dni po objavi nepovratnih sredstev, napovedala, da bo kupila ogromen proizvodni obrat v Marburgu, ki bi ji omogočil, da praktično čez noč postane samostojni glavni proizvajalec cepiva in ne bo odvisna le od licenčnih partnerjev (kot je družba Pfizer), ki proizvajajo v njenem imenu.

Kupljeni obrat BionTecha je mimogrede razvpiti Behringwerke, ki je bil kot hčerinsko podjetje veliko bolj razvpitega kemičnega sklada IG Farben vpleten v preizkušanje poskusnih cepiv na zapornikih koncentracijskega taborišča Buchenwald med drugo svetovno vojno.

Toda cepiva podjetja BioNTech ni podpirala le nemška vlada, temveč tudi sama EU! Junija 2020, še preden je Nemčija posredovala s 375 milijoni evrov nepovratnih sredstev, je namreč Evropska investicijska banka (EIB) - pod vodstvom njenega dolgoletnega predsednika, nekdanjega uradnika nemškega zunanjega ministrstva Wernerja Hoyerja - podjetju že zagotovila 100 milijonov evrov dolžniškega financiranja za podporo prizadevanjem za cepivo C-19. To je bilo drugo posojilo, ki ga je EIB odobrila podjetju BioNTech. Sredi decembra 2019 - da, praktično sočasno s prvim prijavljenim izbruhom okužbe s cepivom Covid-19 v mestu Wuhan na Kitajskem! - je EIB podjetju že zagotovila 50 milijonov EUR v obliki dolžniškega financiranja.

Prav te prepletene, da ne rečemo incestne odnose med BioNTechom, nemško vlado in samo EU prikriva velikokrat objavljeni, a povsem megleni "škandal" o besedilnih sporočilih med von der Leyen in Bourlo. Smisel omenjanja besedilnih sporočil je očitno namigovanje na korupcijo.

Vendar problem ni korupcija. Gre za očitno navzkrižje interesov, ki je bilo že od samega začetka vgrajeno v postopek odobritve in javnega naročanja EU, vendar ostaja nevidno, dokler se podjetje BioNTech ignorira. To je verjetno razlog, zakaj je bilo podjetje »persona non grata« na zaslišanju odbora Parlamenta EU za Covid, uradno znanega kot odbor COVI.

Sodelovala ni le Smallova iz Pfizerja, temveč tudi predstavniki nič manj kot petih farmacevtskih podjetij, in da je bilo to drugo od dveh takšnih zasedanj, na prvem pa so sodelovali predstavniki štirih drugih podjetij. Med povabljenimi so bili predstavniki podjetja Moderna (generalni direktor Stéphane Bancel), angleško-švedskega podjetja AstraZeneca, katerega cepivo Covid-19 se v EU ne uporablja že dobro leto, in celo podjetja CureVac, razvijalca drugega nemškega kandidata za cepivo mRNA, ki sploh ni pridobil dovoljenja!

Presenetljivo pa na zaslišanju COVI ni bilo prisotnega podjetja BioNTech, ki je lastnik in imetnik dovoljenja za promet s cepivom Covid-19, ki je daleč najbolj razširjeno cepivo v Evropski uniji.

 

In to kljub temu, da je iz informacij o javnih naročilih Covid-19 na spletni strani Evropske komisije nedvoumno razvidno, da je bilo velikansko naročilo EU za do 2,4 milijarde odmerkov cepiva oddano podjetjema Pfizer in BioNTech, pri čemer je BioNTech celo - kar je prav, da je tako - naveden na prvem mestu. Zakaj torej izvršni direktor podjetja BioNTech Ugur Sahin ni oseba, ki zanima odbor COVI?

Kasneje je nizozemski poslanec Rob Roos obtožil odsotnega direktorja Pfizerja Bourlo, da ga ne zanima pričanje pred odborom, temveč "milijardni dobički z davki državljanov EU".

Ali Rob Roos ne ve, da si Pfizer z BioNTechom deli dobiček v razmerju 50-50 in da je BioNTech na splošno od prodaje cepiva Covid-19 zaslužil veliko več kot njegov ameriški partner? Poleg tega, ali ni dejstvo, da BioNTech plača skoraj tretjino svojega velikega dobička v obliki davka od dobička pravnih oseb, s čimer je nemška vlada sama neposredno zainteresirana za uspeh podjetja, pomembnejše vprašanje glede poštenosti postopka javnega naročanja kot dejstvo, da sta si von der Leyen in Bourla izmenjala besedila?

Da ne govorimo o ugodnih učinkih na nemško rast podjetja, ki je v enem samem letu iz skoraj nič prihodkov doseglo 19 milijard evrov prihodkov! Več kot 15 milijard evrov teh prihodkov je predstavljalo dobiček, kar podjetju zagotavlja skoraj 80-odstotno stopnjo dobička. In Rob Roos in njegovi kolegi želijo govoriti samo o dobičku podjetja Pfizer?

Francoska poslanka v EUParlamentu, Michèle Rivasi bi nadaljevala nenavadno besedno zaroto molka o podjetju BionTech, ko ne bi izpostavila pomembnega vprašanje nestabilnosti mRNA,: tj. preprosto povedano, dejstvo, da se del mRNA v cepivu razgradi in tako dejansko ne deluje pri proizvodnji ciljnega antigena (beljakovinske bodice).

Kot je omenila poslanka Rivasi, je Evropska agencija za zdravila (EMA) to vprašanje izpostavila kot zaskrbljujoče. Vendar ustrezni dokument agencije EMA zahteva, da to vprašanje kot posebno obveznost imetnik dovoljenja za promet z zdravilom. Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom pa je družba BioNTech. Zakaj je Rivasi-jeva potem to vprašanje postavila podjetju Pfizer in ne podjetju BioNTech, kot to zahtevajo zakoni EU?!

Morda najbolj osupljiv primer strahu poslancev pred besedo "BioNTech" pa je predstavil romunski poslanec Cristian Terhes. Terhes je družbo Pfizer obtožil, da je 14. januarja 2020, le nekaj dni po tem, ko je kitajska vlada objavila genetsko zaporedje virusa, začela testirati "svoje" cepivo Covid-19.

Testiranje se je morda res začelo tako hitro. Verjetno je bilo, saj družba BioNTech nikoli ni skrivala, da je začela razvijati svoje cepivo sredi januarja 2020, takoj po objavi genetskega zaporedja. Glejte na primer časovnico BioNTechovega projekta "Project Lightspeed" .Toda družba Pfizer se je projektu pridružila dva meseca pozneje, ko je z družbo BioNTech podpisala pogodbo o sodelovanju.

Predstavnica Pfizerja ga. Small je priznala, da Pfizer ni nikoli testiral ali cepivo preprečuje prenos virusa. To spodkopava celotno utemeljitev potnih listov za cepljenje: "cepite se za druge" je bila res vedno laž. Toda ne glede na to, koliko so to laž ponavljale - predvsem vlade in medvladne organizacije, kot je Evropska unija -, je bilo dejstvo, da klinični poskusi niso bili zasnovani tako, da bi preverjali preprečevanje prenosa, znano že od samega začetka. Nič manjša avtoriteta kot Tal Zaks, takratni glavni zdravnik družbe Moderna, je to javno priznal že oktobra 2020 - ko so preskusi še potekali!

Tukaj so imena nekaterih vidnejših kritičnih ali skeptičnih poslancev Evropskega parlamenta, ki so kritični do cepiva: Virginie Joron (Francija), Cristian Terhes (Romunija), Ivan Sinčić (Hrvaška), Rob Roos (Nizozemska), Michèle Rivasi (Francija) in Christine Anderson (Nemčija). Kdaj bo kdo od njih premagal logofobijo in začel govoriti o BioNTech?

Če jim bo to kdaj uspelo, si bodo morda želeli zastaviti naslednja res neprijetna vprašanja: Ali se Ursula von der Leyen ne bi morala izločiti iz pogajanj s podjetjem, ki ga je tako močno spodbujala vlada, katere članica je bila sama manj kot leto dni prej?

Kaj pa Nemčija, ki je neposredno sodelovala v pogajanjih s svojim industrijskim varovancem kot članica "skupne pogajalske skupine" sedmih držav, ki je pomagala Komisiji? (9)

Vrhunsko srečanje EU je zaznamovala aretacija levičarske podpredsednice Evropskega parlamenta zaradi obtožb o korupciji. Vsi so vedeli, da je Bruselj poln korupcije, zdaj pa je zadeva dosegla stopnjo, ko je morala ukrepati policija," je zapisal madžarski premier Orbán, ki se je udeležil srečanja Evropskega sveta ob koncu leta. (10)

* * *

Podobna korupcija ni le v EU, temveč tudi v drugih državah, kot je pokazal škandal s podkupnino Pfizerja v Avstraliji, zaradi česar je odstopilo šest koruptivnih uradnikov in premierka Berejiklian iz Novega Južnega Walesa (Avstralija). (11)

Več kot pol ducata osebja avstralske premierke Novega Južnega Walesa Gladys Berejiklian je odstopilo, zaradi suma, da so vpleteni v ogromen sistem korupcije, povezan s koronavirusom iz Wuhana (Covid-19). Gospa Berejiklian in njeni tovariši so po poročanju prejeli več deset milijonov dolarjev od Big Pharma v zameno za spodbujanje ukrepov zadrževanja (lockdown) in "cepiv", ki uničujejo nešteta življenja in podjetja.

Po besedah nekdanjega poslanca v avstralskem parlamentu sta Pfizer in AstraZeneca plačala lobistom, da bi prebivalstvu vsiljevali cepiva in tako zagotovili stalen tok nezakonito pridobljenega dobička. Tik pred odstopom je premierka Berejiklian povedala otrokom, ki so se zbrali na množični akciji cepljenja, da je treba cepiti proti kitajskemu virusu, zato da ostanejo "varni" in "zdravi", kar je laž. Lahko sklepamo, da je to le vrh ledene gore, prihaja pa še več obtožb in odstopov, tako v Avstraliji kot v tujini. Morda bodo vsa ta razkritja kmalu končala obveznost cepljenja.

Evropska agencija za zdravila (EMA)

NAVZKRIŽJE INTERESOV IN KORUPCIJA V EVROPSKI AGENCIJI ZA ZDRAVILA – EMA (12)

Pred letom 1993 je bila vsaka država zase odgovorna za odobritev dovoljenj za uporabo zdravil/cepiv na trgu. Leta 1993 pa so sprejeli zakon, ki so ga leta 2004 posodobili, in ta določa, da je za odobritev zdravil/cepiv odgovorna EMA. V EMA je administrativni svet, v katerem je 36 članov, ki večinoma predstavljajo države članice.

Administrativni svet EMA določi izvršilnega direktorja, ki ga obkroža sedem strokovnih komitejev. EMA je prisotna tudi v drugih organizacijah (ki nosijo različna imena – od agencij, pisarn, opazovalnih teles..), ki svetujejo Evropski komisiji o tehničnih vprašanjih. Evropska komisija, ki je politična institucija, ima možnost slediti ali pa zavrniti priporočila EMA. Evropska komisija dokončno potrdi dovoljenje za promet, a EMA je tista institucija, ki velja za strokovno telo in pripravi strokovne podlage.

Letni proračun EMA znaša 346 milijon evrov. 85,70% tega denarja prispeva farmacevtska industrija in samo 14,30% javne dajatve, ki ji priskrbi Evropska unija.

Ker je EMA agencija Evropske komisije, je vsa dokumentacija, ki se nanaša na njeno delo, v resnici javna (javnost ima pravice do vpogleda vanjo). Revija Prescrire pa je dokazala, da EMA zavrača dostop do mnogih dokumentov in informacij javnega značaja, če pa jih že pošlje, pa jih skoraj v celoti zatemni. Agencija EMA je delovala netransparentno, ko ni želela razkriti, koliko denarja so plačali za posamezna cepiva, poslancem pa niso želeli pojasniti, na kakšni podlagi so bili izbrani laboratoriji, iz katerih so bila izbrana cepiva.

Ko je Thomas Lönngren leta 2011 odstopil kot izvršni direktor EMA, se je pridružil družbi za lobiranje za farmacevtska podjetja (NDA Ltd.). Leta 2011 ga je nasledil Italijan Guido Rasi, ki je bil zaradi evropskih sodišč prisiljen odstopiti, ker ni prijavil navzkrižja interesov. Leta 2015 so ga ponovno imenovali za direktorja EMA.

Sedanja direktorica EMA, Emer Cook, je sedem let delala pri EFPIA, ki je glavno lobistično podjetje farmacevtske industrije, ki je zadolženo za organizacijo srečanj med predstavniki evropskega parlamenta in s podjetji, kot so GSK, Roche, Novartis, Pfizer…Emer Cook, ki je odobrila nevarna Covid-19 cepiva za otroke od 5 do 12 let, je na EMA pripeljala farmacevtska industrija - vodja EMA je postala novembra 2020, tik pred postopkom odobritve cepiva za Covid-19. Potem ko je Emer Cooke prevzela funkcijo članice upravnega odbora EMA, so cepiva proti Covid-19 v EU v zelo kratkem času odobrili za naslednja farmacevtska podjetja:

- 21. decembra 2020 za Pfizer in BioNTech,
- 29. januarja 2021 za AstraZeneca in
- 12. marca 2021 za Johnson & Johnson (Janssen)

Avstrijski poslanec Gerald Hauser sprašuje, ali lahko oseba s tako močnim farmacevtskim ozadjem, kot je Emer Cooke, sprejme nepristransko odločitev o odobritvi cepiv? (15)

Evropsko računsko sodišče je leta 2012 potrdilo obstoj navzkrižja interesov znotraj EMA. Opozorilo je, da vodstvo EMA izbira strokovnjake znotraj znanstvenih komitejev, ki so v navzkrižju interesov zaradi povezanosti s farmacevtskimi podjetji, katerih izdelke naj bi neodvisno ocenjevali. Tudi časopis Le Canard Enchaîné je odkril, da so nekateri strokovnjaki, ki so znotraj EMA, plačani s strani farmacevtskih podjetij, katerih izdelke naj bi ocenjevali.

Žvižgači opozarjajo: «Že več mesecev naše farmacevtsko podjetje diskretno poplača strokovnjaka, ki lobira za naš izdelek. Ta strokovnjak je hkrati tudi strokovnjak pri EMA.« EMA celo sama nudi farmacevtskim podjetjem storitve svetovanj, tako da jim pomaga napisati vlogo za dovoljenje za promet, tudi za začasno dovoljenje, kot v primeru cepiv za Covid-19. Zdravila, ki jih odobrijo za promet po hitrem postopku, ponavadi nimajo zadostnih podatkov iz kliničnih študij. Še huje, teh podatkov ne izboljšajo niti po tem, ko je izdelek že na tržišču.

*

Poročilo o EMA iz leta 2017 (13) opozarja na splošno sprejemanje korupcije, na neučinkovite strukture vodenja, na neustrezne mehanizme financiranja in na neenakomerno razdelitev resursov. »Farmacevtska industrija drži vajeti orjaške lobistične mašinerije, ki je bogato poplačana in ki ima sistematičen dostop do odločevalcev znotraj Komisije in bruseljskih institucij, tudi do institucije EMA,« ugotavlja poročilo.

Hrvaški poslanec v EU Parlamentu, Mislav Kolakušič je povedal (14): »Cepiva so učinkovita samo 0,5% in EMA, korumpirana agencija je sprejela trditve proizvajalcev brez neodvisnih študij o Covid-19 cepivih.«

Ob tem spomnimo na podobno prakso slovenske Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP), ki se ob zahtevah za razkrivanje podatkov o obveznih cepivih, ki bi morali biti javni, vede podobno kot EMA. Še več; podatkov o varnostnih študijah, na podlagi katerih je JAZMP izdala dovoljenje za promet cepivom, s katerimi morajo starši obvezno cepiti svoje otroke, ne razkrije niti pediatrom, ki morajo opravljati pojasnilno dolžnost in staršem otrok pojasnjevati, zakaj je cepljenje za njihove otroke varno.

Ameriški Center za nadzor bolezni (CDC) in Uprava za hrano in zdravila FDA

Ugledni kardiolog, internist in epidemiolog dr. Peter A. Mc Cullough je v članku (28) poročal, kako sta družbi Pfizer in Moderna uporabili podjetje Weber Shandwick, da bi v Center za nadzor bolezni (CDC), korporativno Ameriko, družbene medije in zdravniške odbore potisnili Covid-19 cepiva. Več milijard USD vredna enota mreže Interpublic Group Network je zagrešila sindicirano goljufijo za veliko farmacevtsko družbo.

Weber Shandwick je podjetje za odnose z javnostmi in trženje, ki je vredno milijardo dolarjev in je hčerinsko podjetje IPG, velikega podjetniškega konglomerata. Podjetje Pfizer je podjetje Weber Shandwick že dolgo časa uporabljalo kot ponudnika za različne farmacevtske izdelke in cepiva. Leta 2020 je družba Weber Shandwick začela izvajati dejavnosti odnosov z javnostmi in trženja za podjetje Moderna. To je bilo približno v času, ko je podjetje za trženje dobilo zvezno pogodbo od centra CDC. Pred kratkim so podjetje Weber Shandwick ujeli, ko je skrivaj upravljalo vgrajeno marketinško enoto v nacionalnem centru CDC za cepljenje in respiratorne bolezni, na kar je 24. oktobra 2022 s pismom opozoril senator Rand Paul.

Ameriški Senator Rand Paul je v zvezi s to goljufijo in navskrižjem interesov pisal direktorici Centra za nadzor bolezni (22):

Senat Združenih držav Amerike 24. oktober 2022

Spoštovana Rochelle P. Walensky, dr. med. direktorica U.S. Centers for Disease Control and Prevention

Pišem v zvezi z nedavnim poročanjem, da je Center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) sklenil pogodbo z istim podjetjem za odnose z javnostmi, ki zastopa družbi Pfizer-BioNTech in Moderna.

To razkritje sproža resna vprašanja o
morebitnih navzkrižjih interesov, povezanih s CDC. (Priporočila za cepivo COVID-19. Center CDC je 28. septembra 2020 podjetju Weber Shandwick podelil zvezno pogodbo za izvajanje storitev marketinškega svetovanja za Nacionalni center za cepljenje in bolezni dihal (NCIRD).*

NCIRD je odgovoren za zagotavljanje storitev upravljanja in podpore Svetovalnemu odboru za cepljenje (ACIP), ki centru CDC izdaja priporočila glede cepiv, vključno s cepivom COVID-19.
Konec pisma Senatorja.

Podjetje Weber Shandwick, ki zastopa zasebni farmacevtski korporaciji Pfizer in Moderna, je hkrati tudi močno poslovno vpeto v Nacionalni center za cepljenje in respiratorne bolezni (NCIRD), ki deluje pod okriljem javne agencije CDC in katerega naloga je izvajanje programov cepljenja ter nadzor nad delom Svetovalnega odbora za cepljenje (ACIP). (16)

Po podatkih Medical Marketing and Mediaje podjetje Weber Shandwick septembra 2020, torej v prvem letu pandemije COVID, sklenilo pogodbo s Centrom za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC), in sicer v potencialni vrednosti skoraj 50 milijonov dolarjev.Predmet pogodbe naj bi bila podpora Nacionalnemu centru za cepljenje in respiratorne bolezni CDC. Prvo leto pogodbenega razmerja se je izteklo 21. septembra 2021, vendar pa pogodba določa možnost podaljšanja še za štiri leta, in sicer do konca septembra 2025. Kot je razvidno iz ameriške zvezne baze podatkov o javnih naročilih, bo Weber Shandwick poleg zagotovo donosnih pogodb z zasebnima korporacijama Pfeizer in Moderna ter drugimi farmacevtskimi podjetji, zaslužil še dodatnih 49,9 milijona dolarjev javnih sredstev ameriških davkoplačevalcev. (16)

V zvezi s tem je McCullogh navedel (28): Preiskovalni novinarji ter zvezne in državne preiskave bodo razkrili veliko globino sindiciranih goljufij, ki so razširjene v svetu velikih tehnologij, podjetij, medicine in celo zdravnikov. Nedavno je družba Weber Shandwick izvedla dejavnost izbire programa za pripravo naslova "Ko zdravniki predpišejo napačne informacije". Tako sta v navzkrižju interesov odbor za interno medicino ABIM (American Board Of Internal Medicine ) in "Skupna izjava o širjenju napačnih informacij" družb Pfizer in Moderna prek pogodbenega podjetja Weber Shandwick in njihovega partnerja Blackbird.AI. Platforma Blackbird.AI nadzira vsebine o COVID-19 na Twitterju. Ker ABIM nadaljuje z uničevanjem karier visoko usposobljenih in citiranih zdravnikov, ki raziskujejo in skrbijo za bolnike s COVID-19, bo dogovarjanje podjetij osrednji vir preiskave ABIM in njihove vloge v biofarmacevtskem kompleksu.

* * *

V začetku meseca septembra 2022 je direktorica pri ameriškem Centru za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) Rochelle P. Walensky potrdila priporočilo Svetovalnega odbora za cepljenje (ACIP), ki deluje pri tem istem centru. (16) Sporočilo direktorice CDC glede posodobljenih poživitvenih bivalentnih »cepiv« zoper COVID-19 podjetij Pfizer-BioNTech in Moderna se je glasilo: »To priporočilo sledi celoviti znanstveni oceni in temeljiti znanstveni razpravi, če se lahko cepite, ne obstaja več neprimeren čas za cepljenje s temi poživitvenimi odmerki zoper COVID-19, zato vas k temu dejanju močno spodbujam.”

Dr. Paul Offit, direktor izobraževalnega centra za cepljenje v pediatrični bolnišnici v Philadelphiji, je takšno odločitev javno kritiziral. Za časopis Wall Street Journal je dejal, da »CDC s pretiranim akviziterstvom novega bivalentnega cepiva ogroža zaupanje javnosti«. Ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) je podobno kot Evropska komisija to »cepivo« pogojno odobrila brez kakršnekoli predhodno izvedene faze kliničnega testiranja. Za to bivalentno »cepivo« se tako kar na splošni populaciji izvaja klinično testiranje prve faze tega pripravka, kar je v nasprotju z vsemi etičnimi in pravno zavezujočimi normami, vključno z Oviedsko konvencijo in Helsinško deklaracijo, ki zavezuje zdravstvene delavce. (16)

CDC in FDA zavračata objavo svojih analiz varnosti Covid-19 cepiv (17):

V skladu s standardnimi operativnimi postopki sistema za spremljanje neželenih učinkov cepiv VAERS mora tudi Center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC_ Centers for Disease Control and Prevention) izvajati analize podatkovnega rudarjenja z uporabo podatkovnega rudarjenja s sorazmernim razmerjem poročanja (Proportional Reporting Ratio - PRR). PRR meri, kako pogost je neželeni dogodek za določeno zdravilo v primerjavi z vsemi drugimi zdravili v zbirki podatkov.

Ko je časnik The Epoch Times zaprosil center CDC za objavo svojih rezultatov, ga je CDC zavrnil. Po navedbah časopisa The Epoch Times je CDC "v odgovorih na vprašanja dvakrat predložil napačne informacije"

"Agencija je sprva dejala, da ni bila opravljena nobena analiza PRR in da je podatkovno rudarjenje 'zunaj pristojnosti agencije'. Nato je agencija dejala, da je analize PRR izvajala, in sicer od februarja 2021. Pozneje je agencija priznala, da to ni bilo res.

Agencija je začela izvajati PRR šele marca 2022, je za časnik The Epoch Times povedal njen tiskovni predstavnik. Roger Andoh, referent za dokumentacijo, je podal prvotni odgovor, pri čemer se je skliceval na Urad za cepljenje in varnost CDC. Dr. John Su, uradnik CDC, je podal drugi odgovor.

Še vedno ni jasno, od koga so informacije izvirale. Epoch Times je predložil zahteve po zakonu o prostem dostopu do informacij o interni elektronski pošti, ki bi lahko dala odgovore.

Uprava za hrano in zdravila (FDA) je doslej vztrajala, da podatki ne dokazujejo resnih neželenih učinkov cepiva COVID. Edini možni signal, ki so ga odkrili do 16. aprila 2021, je bil za povišano telesno temperaturo. Časopis The Epoch Times v članku navaja več dokumentov, v katerih FDA in/ali CDC trdita, da so njuna prizadevanja za pridobivanje podatkov bila neuspešna.

Toda če je to res, zakaj je razlog za takšno nepripravljenost za objavo podatkov? Ali ne želijo, da bi bili prepričani, da so ta Covid cepiva tako varna, kot trdijo? Zakaj bi čakali na razbremenilne dokaze? Razen če seveda podatki dokazujejo, da sta FDA in CDC ves čas lagala.

Naturopatski zdravnik Henry Ealy in dva senatorja iz zvezne države Oregon, Kim Thatcher in Dennis Linthicum, si že od marca 2022 prizadevajo za sklic posebne Velike porote za preiskavo odločitev zveznih uradnikov, ki so "znatno ogrozili točnost in celovitost podatkov, povezanih s COVID".

V skladu s peticijo z dne 7. marca 2022, vloženo v Portlandu v zvezni državi Oregon, je 30 obtožencev manipuliralo s statističnimi podatki, da bi ustvarili "znatno hiperinflacijo števila primerov, hospitalizacij in smrti v programu COVID-19", kar je posledično povzročilo 3,5 bilijona USD goljufivih izdatkov davkoplačevalcev.

Obtoženci, ki so posebej navedeni, so nekdanji direktor CDC Robert Redfield in sedanja direktorica CDC Rochelle Walensky, nekdanji sekretar za zdravje in socialne storitve (HHS) Alex Azar, direktor HHS Xavier Becerra in direktor Nacionalnega centra za zdravstveno statistiko Brian Moyer.

Kot je pojasnil Ealy v zgornjem videoposnetku, so imeli obtoženci 60 dni časa, da odgovorijo na peticijo z dne 7. marca. Po naključju je ministrstvo za pravosodje za zagovornika določilo ameriškega tožilca za Oregon Scotta Asphauga - zanimiva izbira, saj so Ealy, Thatcher in Linthicum leta 2021 prosili Asphauga, naj preišče navedene obtožence, kar pa je zavrnil.

Asphaug je nemudoma vložil prošnjo za podaljšanje roka, s čimer so imeli na voljo še 60 dni. Obtoženci so imeli zdaj čas za odgovor do 26. avgusta 2022. Nenadoma, 13. julija, je ministrstvo za pravosodje Asphauga prerazporedilo v Nairobi v Keniji. Asphaug je 17. julija odstopil s položaja ameriškega tožilca, nato pa sta obrambo centra CDC prevzeli ameriški tožilki Natalie Wight in Dianne Schweiner.

Ko so tožene stranke zamudile rok 26. avgusta, so Ealy, Thatcher in Linthicum vložili zahtevek za izdajo zamudne sodbe. Dva dni pozneje, 29. avgusta, sta Wightova in Schweinerjeva nasprotovali zamudni sodbi.

Schweinerjeva se je za zamudo roka opravičila s tem, da je bila zaposlena s skrbjo za svojega hudo bolnega psa. Kot je Linthicum zapisal v svojem glasilu,31 "noben urednik znanstvene fantastike, ki se spoštuje, ne bi dovolil, da bi šlo mimo njegove mize kaj tako nenavadnega, ko skuša zgodbo o integriteti in preglednosti narediti verodostojno".

Ealy je zdaj prepričan, da se CDC čuti ogroženega in poziva Američane, naj podpišejo peticijo organizacije Stand for Health Freedom za sklic posebne Velike porote za preiskavo ravnanja CDC med COVID-19. Kot ugotavlja Ealy, je CDC storil kaznivo dejanje goljufije s podatki.

Obstajajo zakoni, ki prepovedujejo manipulacijo podatkov s strani zveznih agencij, in zakoni, katerih namen je preprečiti, da bi do nje sploh prišlo. CDC je te zakone kršil ne le enkrat, ampak večkrat, zato morajo odgovorni za to odgovarjati. Agencija za javno zdravje ne sme kršiti zakonov o podatkih, da bi upravičila škodovanje javnosti.

Domnevne namerne kršitve CDC in FDA so opisane v novem recenziranem dokumentu (19) o stališču, ki na podlagi več kot 20.000 ur preiskovalnih raziskav obravnava naslednje teme:

- asimptomatski prenos okužbe SARS CoV-2 ni bil nikoli dokončno dokazan na podlagi petih zlatih medicinskih standardov empiričnih dokazov za ocenjevanje nalezljivih bolezni (in ki je podlaga za obvezno maskiranje in politiko socialne distance).

- zavračanje na dokazih temelječega zdravljenja COVID-19 s strani FDA in CDC.

- namerna kvalitativna uporaba testov PCR (čeprav so testi PCR kvantitativni testi) za spodbujanje števila primerov Covid-19.

- napačni modeli napovedi COVID-19, vključno s tistimi, ki predpostavljajo pogostost asimptomatskega prenosa.

- pomanjkanje preglednosti glede eksperimentalnih bioloških zdravil za COVID-19, ki so v preiskavi glede varnosti in učinkovitosti do zaključka njihovih preskušanj v letih 2022 in 2023.

Kot so poročali strokovnjaki na panelnem dogodku februarja 2021 z naslovom "CDC: Podatkovna katastrofa", ima organizacija Stand for Health Freedom trdne dokaze, da uradne številke COVID, o katerih se poroča, niso točne. Še več, te številke so bile izkrivljene, da bi vzbujale strah in se sklicevale na javne politike, ki so korenito spremenile način, kako kot družba delamo, častimo, se učimo, gibljemo po družbi in komuniciramo z drugimi, vključno z našimi družinskimi člani.

Združene države Amerike so že več kot leto dni v stanju izrednih razmer na področju javnega zdravja. Američani imajo dovolj. Ne moremo brezbrižno sedeti in dovoliti, da se agencije, ki jim je zaupano varovanje našega zdravja, sklicujejo na slabe politike, nas držijo v stanju nenehne zaporne nevarnosti ali se ukvarjajo z namernimi kršitvami na račun naših osnovnih človekovih pravic. Zato pozivamo k novi zvezni preiskavi delovanja agencija za javno zdravje CDC in FDA..

Bidnov izvršni ukaz o Nacionalni pobudi za biotehnologijo in biološko proizvodnjo vsem državnim agencijam nalaga, naj spodbujajo transhumanizem. Uprava za hrano in zdravila (FDA) ni izgubljala časa. (20) Prihodnja zdravila za gensko modifikacijo bodo zaobšla testiranje in bodo šla neposredno v javno porabo. Ta trenutna kampanja za "krepitev vaše odpornosti" pripravlja javnost na to, da ne bo upoštevala neželenih dogodkov po cepljenju.

Ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) zdaj oglašuje novo cepivo za COVID-19 kot "posodobitev protiteles" za "dopolnitev vaše imunosti" - kot da bi bil vaš imunski sistem baterija, ki jo je treba napolniti, ali vaša imunost sistem programske opreme, ki potrebuje "posodobitve" genske terapije. To je transhumanistični žargon, ki nima nikakršne zveze z biološko ali fiziološko dejavnostjo v resničnem svetu, in dokazuje, da FDA podpira transhumanistične ideje tehnokracije, ki jih uveljavlja globalistična kabala.

Ko ste že mislili, da ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) ne more biti slabša, so dokazali, da se motite. Tukaj sta dve nedavni sporočili kampanje COVID, ki ju je FDA objavila na Twitterju:

Čas je, da namestite posodobitev! "Update Your Antibodies with a new COVID19 booster." Ne bodite šokirani! Sedaj lahko dopolnite svojo imuniteto s posodobljenim poživitvenim odmerkom cepiva za COVID19.

FDA zdaj spodbuja transhumanistično sanjarjenje: FDA zdaj želi, da verjamete, da je vaš imunski sistem nekaj, kar je treba "napolniti", kot bi šlo za baterijo, ali "posodobiti" z injekcijami mRNA kot programsko opremo.

Ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA) in Center za nadzor bolezni (CDC) pozivata vse odrasle, naj se cepijo s petim odmerkom covid-19 cepiva, kljub pomanjkanju podatkov o varnosti in učinkovitosti. (21)

Izredna dovoljenja za bivalentne injekcije COVID-19 podjetij Pfizer in Moderna temeljijo na predhodnih rezultatih testov na le osmih miših, ti podatki pa sploh še niso bili objavljeni.

Sumimo, da je bil namen operacije Warp Speed - ki jo je spomladi leta 2020 zasnovalo ducat visokih uradnikov iz zdravstvenega in obrambnega ministrstva takratnega predsednika Trumpa, da bi pospešili razvoj cepiva za COVID-19 - morda normalizirati odobritev zdravil brez ustreznega testiranja.

Tudi če normalizacija pospešene odobritve zdravil prvotno ni bila mišljena, se je od takrat zagotovo uporabljala in zlorabljala v ta namen. Junija 2022 je agencija FDA na tihem uvedla shemo "prihodnjega okvira ", da bi pospešila izdajo poživitvenih odmerkov cepiva za COVID-19. Prav to omogoča odobritev preoblikovanih injekcij za COVID brez poskusov na ljudeh.

Agencija FDA je v bistvu na hitro preoblikovala pravila in se odločila, da so genske terapije z mRNA enakovredne običajnim cepivom proti gripi ter se lahko posodobijo in izdajo brez testiranja.

Pri tem gre za to, da naj bi bila varnost cepiv mRNA za COVID dokazana že z originalnimi cepivi, ki po njihovem mnenju niso nikogar poškodovala ali ubila. Zato je varnost zagotovljena, učinkovitost preoblikovanih cepiv pa je mogoče oceniti preprosto s preverjanjem ravni protiteles pri nekaj miših, kar sta storila podjetji Pfizer in Moderna.

V resnici pa so prvotna cepiva poškodovala in ubila na milijone ljudi po vsem svetu, v poskusih na ljudeh za ta cepiva je bilo veliko goljufij, raven protiteles ne pove ničesar o sposobnosti cepiva za zaščito pred okužbo, obe tehnologiji (običajna cepiva proti gripi in genska terapija z mRNA) pa nimata nobene skupne točke.

Ne dvomimo, da se bo ta program "prihodnji okvir" sčasoma razširil tudi na druga cepiva in zdravila, s katerimi se bodo morda želeli ukvarjati proizvajalci zdravil. Morda bo celo znižal standarde za preskušanje zdravil na splošno, ki so v preteklosti zahtevali vsaj 10 let večfaznega preskušanja. Nevarnosti tega trenda res ni mogoče preceniti.

Agencija FDA zavrača objavo ključnih analiz varnosti cepiv za COVID-19 (20)

Julija 2022 je časnik The Epoch Times od FDA zahteval, naj objavi "vse analize, ki jih je agencija izvedla za cepiva COVID-19 z uporabo ... empiričnega bayesovskega podatkovnega rudarjenja, ki vključuje primerjavo neželenih dogodkov, zabeleženih po določenem cepivu COVID-19, s tistimi, zabeleženimi po cepljenju s cepivi, ki niso COVID-19.

Agencija FDA je to doslej zavračala, češ da so podatki povezani z "notranjimi razpravami, ki jih ščiti zakon". Časopis The Epoch Times je 10. septembra 2022 poročal:

"V skladu z operativnimi postopki, ki sta jih agencija in njen partner določila januarja 2021 in februarja 2022 naj bi agencija FDA izvajala podatkovno rudarjenje "vsaj dvakrat tedensko", da bi ugotovila neželene dogodke, "o katerih so po cepljenju s cepivi COVID-19 poročali pogosteje od pričakovanega". Agencija bi rudarjenje izvajala na podlagi podatkov iz sistema poročanja o neželenih dogodkih pri cepivih (VAERS).

V nedavnem odgovoru je urad za evidence FDA časniku The Epoch Times sporočil, da ne bo zagotovil nobene od analiz, niti v redigirani obliki. Agencija se je sklicevala na izjemo zakona o svobodi obveščanja, ki vladi omogoča, da zadrži memorandume in pisma med agencijami in znotraj agencij, "ki po zakonu ne bi bili na voljo stranki, ki ni agencija, v sodnem sporu z agencijo".

Agencija je opozorila tudi na Zakonik o zveznih predpisih, ki pravi, da se "vsa sporočila znotraj izvršilne veje zvezne vlade, ki so v pisni obliki ali so naknadno pretvorjena v pisno obliko, lahko zadržijo pred razkritjem javnosti, razen da so dejanske informacije, ki jih je mogoče razumno ločiti v skladu s pravilom iz člena 20. na voljo za razkritje javnosti".

Ni jasno, zakaj agencija FDA ni mogla predložiti kopij analiz z redigiranimi informacijami, ki niso dejanske. Časopis Epoch Times se je na odločitev urada za evidence pritožil."

Dr Maryanne Demasi (23): Moja najnovejša preiskava za medicinsko revijo The BMJ razkriva, da je ameriška Uprava za hrano in zdravila (FDA) julija 2021 potihoma razkrila ugotovitve o morebitnem povečanju števila štirih vrst resnih neželenih dogodkov pri starejših ljudeh, ki so prejeli Pfizerjevo cepivo covid-19: akutni miokardni infarkt,
diseminirana intravaskularna koagulacija, imunska trombocitopenija in pljučna embolija.

Več kot leto dni pozneje pa agencija FDA ni izdala sporočila za javnost, ni obvestila zdravnikov, ni objavila ugotovitev v predtisku ali v znanstveni literaturi niti ni posodobila oznake cepiva.

Dr. Meryl Nass je zdravstvene regulatorne agencije obtožila prikrivanja podatkov, zlasti v zvezi s cepivi COVID-19 in nosečnostjo in meni, da ameriški zdravstveni regulatorji namenoma opuščajo svoje poslanstvo (24)

Še več kot to, ali regulatorne agencije sodelujejo z industrijskim kompleksom za depopulacijo? Cepiva, ki jih je odobrila FDA, niso ocenjena glede kancerogeneze, mutageneze in škodljivosti za plodnost. Resnica je skrita na spletni strani Uprave za hrano in zdravila – FDA (25): cepivi za hepatitis Havrix in Energix B, cepivo za gripo Fluarix.

Tudi Izraelska vlada skriva podatke o neželenih učinkih Covid-19 cepiv, kar je zelo pomembno, saj je Izrael eksperimentalni laboratorij za Pfizer. Profesor na MIT, Retsef Levi, je povedal (26): »Ministrstvo za zdravje v Izraelu pred izraelsko javnostjo aktivno skriva ključne informacije o stranskih učinkih cepiva. Zakaj je to pomembno? Ker se Pfizer se v vseh fazah odobritve pri Upravi za hrano in zdravila (FDA) zanaša na podatke iz Izraela.«

Poleg tega je preiskovalna novinarka Maryanne Demasi ugotovila (to je objavila tudi medicinska revija The BJM) (27), da je iz regulativnih dokumentov razvidno, da je agencija FDA pred izdajo dovoljenja za cepivo mRNA pregledala le devet od 153 Pfizerjevih preskuševalnih mest. Podobno je bilo pregledanih le deset od 99 preskuševalnih mest podjetja Moderna in pet od 73 preskuševalnih mest za zdravilo Remdesivir.

Strokovnjaki so kritizirali nadzor kliničnih preskušanj, ki ga izvaja FDA, in ga označili za "skrajno neustreznega", saj se soočajo z zaostankom pri inšpekcijskih pregledih. Pravijo, da težava, ki se je pojavila že pred kovidom 19, ni omejena le na pomanjkanje inšpekcijskih pregledov, ampak tudi na to, da ob ugotovljenih kršitvah ne obvesti javnosti ali znanstvenih revij, kar pomeni, da se znanstvene kršitve učinkovito prikrivajo pred medicinsko stroko.

FDA "ogroža javno zdravje", ker ni odkrita glede kršitev, ki so bile odkrite med inšpekcijskimi pregledi lokacij kliničnih preskušanj, pravi David Gortler, farmacevt in farmakolog, ki je med letoma 2007 in 2011 delal kot medicinski nadzornik pri FDA, nato pa je bil v letih 2019-21 imenovan za višjega svetovalca pri komisarju FDA.

"Pomanjkanje popolne preglednosti in izmenjave podatkov zdravnikom in drugim medicinskim znanstvenikom ne omogoča, da bi neodvisno potrdili podatke in pripravili celovito oceno tveganja in koristi," nadaljuje Gortler, ki je zdaj sodelavec thinktanka Ethics and Public Policy Center v Washingtonu. (27)

Dokumenti (30,31), ki so bili objavljeni kot del pritožbe žvižgača proti družbi Pfizer, razkrivajo, da si je ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) "zatiskala oči" pred "goljufivimi podatki", ki jih je družba Pfizer predložila skupaj s svojim "cepivom" za koronavirus Wuhan (Covid-19) v obliki mRNA.

Predstavnik Urada za preiskovanje kaznivih dejanj (OCI) agencije FDA je v elektronskem sporočilu priznal, da je agencija FDA vedela, da so bili Pfizerjevi podatki goljufivi, vendar jih je vseeno sprejela in jih uporabila za izdajo dovoljenja za nujne primere (EUA), nato pa odobrila Pfizerjeve izdelke v injekcijah za Covid-19.

Urad OCI deluje podobno kot policija, saj izvaja kriminalistične preiskave nezakonitih dejavnosti, ki vključujejo izdelke, odobrene s strani agencije FDA. Zadeve nato predloži Ministrstvu za pravosodje v kazenski pregon.

Približno 200 zveznih agentov, najetih iz tajne službe, FBI in enote za kriminalistične preiskave davčne uprave (IRS), dela v OCI, ki ima agente razporejene po vsej državi in tudi na nekaterih čezmorskih postajah.

Službo OCI, ki ima enaka pooblastila za aretacije kot drugi zvezni organi pregona, je ustanovil nekdanji komisar FDA David Kessler po škandalu z generičnimi zdravili konec osemdesetih let prejšnjega stoletja. Kessler je želel zajeziti zaposlene v agenciji FDA zaradi sprejemanja podkupnin v zameno za odobritev zdravil.

"Najbolj mi je mar za povrnitev verodostojnosti in integritete Uprave za hrano in zdravila," je takrat izjavil Kessler. "In edini način, da to dosežemo, je, da se osredotočimo na strogo izvrševanje. Uveljavljali bomo zakonodajo."

Tudi FDA je vedela za goljufive podatke družbe AstraZeneca

Zadevno elektronsko sporočilo agenta OCI z datumom 26. marec 2021 je prišlo v javnost kot del pritožbe žvižgača Brooka Jacksona proti družbi Pfizer. Kot se morda spomnite, je Jackson razkril goljufive klinične poskuse in "ponarejene podatke" družbe Pfizer.

"Ker sem delal pri agenciji FDA, se mi zdi iz več razlogov presenetljivo, da si je agencija zatiskala oči pred zavestno predložitvijo goljufivih podatkov s strani podjetja," je v diskurzu zapisal uradnik OCI.

Dodal je, da se je FDA "verjetno bala kritik, ki bi jih bila nedvomno deležna zaradi zaviranja cepiva (za katerega so vedeli, da ga bodo na koncu tako ali tako odobrili) na račun nešteto izgubljenih življenj", pri čemer je opozoril, da je agencija tudi "tehtala razmerje med tveganjem in koristjo".

Šlo je za odločitev med resnico in lažjo, čeprav jo je uradnik OCI predstavil v nekoliko bolj nenavadnih, politično obarvanih izrazih. Odgovor je preprost: govoriti resnico - vendar vemo, da se FDA za to možnost nerada odloči.

Omenjena je bila tudi neuspešna injekcija covida podjetja AstraZeneca in goljufivi podatki iz kliničnih preskušanj, ki so bili uporabljeni tudi za to cepivo. Lastni odbor za spremljanje podatkov in varnosti v preskušanju podjetja je opozoril na "zastarele in potencialno zavajajoče podatke", predložene agenciji FDA, in uradnik OCI je obravnaval tudi to zadevo.

"Splošna javnost mora imeti možnost zaupati, da so klinični rezultati veljavni za prodajo, odobritev ali jemanje zdravil," je zapisal in dodal politično korektno opozorilo, da je verjetno "še vedno izjemno verjetno, da je zdravilo varno in učinkovito".

"Moja poanta je, da so bili regulatorji, namesto da bi zaščitili javnost, v našem primeru soudeleženi pri goljufiji," je še namignil v poznejši izjavi o zadevi. "V tistem času so morda delali tisto, za kar so verjeli, da je v izrednih okoliščinah prav. Toda zdaj bodo morda kmalu morali veliko pojasnjevati."

* * *

Bill Gates in drugi zasebni interesi uporabljajo pravne vrzeli za korupcijo agencije FDA. (29) Milijoni zaupajo ameriški Upravi za hrano in zdravila, da ureja področje velike hrane in velike farmacije, ne da bi se zavedali, da v ozadju vlečejo niti Bill Gates in drugi člani zasebnega sektorja.

Ameriška uprava za hrano in zdravila (FDA) sicer sama ne sprejema denarja podjetij, vendar ga prejema prek neprofitne fundacije, ki prejema denar od drugih neprofitnih organizacij, ki jih financirajo zasebni interesi.

Fundacija Reagan-Udall je neprofitna fundacija, ki jo je leta 2007 ustanovil kongres, da bi podpirala znanstvene raziskave, ki so v interesu agencije FDA. Fundacija sprejema donacije od vlade, posameznih donatorjev in drugih neprofitnih organizacij - tudi če so te neprofitne organizacije ustanovljene in financirane s strani industrije.

Fundacija Reagan-Udall je prejela velike donacije od fundacije Bill & Melinda Gates.

Ellen Sigal, ki trenutno predseduje upravnemu odboru fundacije Reagan-Udall, je tudi podpredsednica programa Cancer Moonshot, ki ga financira fundacija Gates, in članica upravnega odbora inštituta Parker, ki sodeluje s podjetjem Inovio, ki ga financira fundacija Gates in ki trenutno pripravlja cepivo COVID-19.

V skladu s pravili naj bi bili največ štirje od 14 članov upravnega odbora fundacije Reagan-Udall predstavniki industrijskih panog, ki jih regulira FDA, vendar je bilo leta 2017 devet od takrat 13-članskega odbora ob imenovanju finančno povezanih z industrijo. Večina ljudi verjetno domneva, da FDA financira ameriška vlada in zato ne skrbi za zasebno industrijo.

* * *

Zahvaljujoč neprofitni organizaciji, ki jo sestavljajo strokovnjaki s področja javnega zdravja in medicine, znanstveniki in novinarji, imamo zdaj na voljo prepričljive dokaze (32), da sta Pfizer in ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) v začetku leta 2021 vedela, da cepiva ubijajo na tisoče ljudi in ves čas sta jih silila in podkupovala, da so jemali smrtonosne injekcije.

ŠOKANTNO poročilo družbe Pfizer: Dokument, predložen agenciji FDA, razkriva več kot 42.000 poročil o primerih, vključno s 1.223 smrtnimi primeri po Pfizerjevi injekciji mRNA v samo 90 dneh po dovoljenju za uporabo v sili (EUA)

Dokument, ki ga je pridobila neprofitna organizacija PHMPT (Public Health and Medical Professionals for Transparency), nedvomno kaže, da je družba Pfizer že zgodaj vedela za tisoče neželenih dogodkov in smrti, o katerih so ljudje poročali po jemanju poskusnega cepiva. Če se sprašujete, zakaj bi FDA objavila tako obremenjujoče informacije, vedite, da se je agencija borila z zobmi in nohti, da bi preprečila njihovo objavo.

Poročilo z naslovom Kumulativna analiza poročil o neželenih dogodkih po odobritvi zdravila PF-07302048 (BNT162B2), prejetih do 28. februarja 2021, je PHMPT pridobil z zahtevo po zakonu o svobodi obveščanja (FOIA), vloženo 27. avgusta 2021 - štiri dni po tem, ko je družba Pfizer za svoj izdelek, ki se trži pod imenom Comirnaty, prejela odobritev FDA za starost od 16 let naprej.

Zahteva FOIS je vključevala "vse podatke in informacije za Pfizerjevo cepivo, naštete v 21 CFR § 601.51(e), razen javno dostopnih poročil v sistemu poročanja o neželenih dogodkih pri cepivih". Oglejmo si vsebino poročila.

Poročilo razkriva: Je trikrat več žensk kot moških, ki so utrpele škodo zaradi Pfizerjevega cepiva. Dokument na 38 straneh vsebuje zaupne podatke, ki jih je družba Pfizer predložila agenciji FDA v okviru poročila o varnosti po pridobitvi dovoljenja. Tukaj je nekaj grozljivih ugotovitev: Do 28. februarja 2021 je bilo 42.086 poročil o primerih, ki so vsebovali 158.893 neželenih dogodkov. Največ primerov je bilo prejetih iz ZDA, Združenega kraljestva, Italije, Nemčije, Francije, Portugalske in Španije

29 914 primerov je vključevalo ženske; 9 182 pa moške, kar pomeni, da je bilo zaradi zdravila jab poškodovanih trikrat več žensk kot moških. Čeprav število žensk in moških, ki so prejeli injekcijo, ni znano, bi lahko trikrat večje število poškodovanih žensk kot moških kazalo na spolno pogojeno tveganje pri uporabi injekcije. 1 223 primerov se je končalo s smrtnim izidom. Starostna skupina, ki je bila najbolj prizadeta zaradi neželenih učinkov, je bila od 31 do 50 let, in sicer 13 886 primerov.

Pfizer je obvestil FDA, da bi njegova mRNA cepiva lahko povzročila "okrepljeno bolezen".

Pomembno je poudariti, da je v oddelku 3.1.2. Povzetek varnostnih pomislekov v ameriškem načrtu farmakovigilance družba Pfizer kot "pomembna možna tveganja" injekcije navaja povečanje bolezni, povezano s cepljenjem, vključno s povečano boleznijo dihal, povezano s cepljenjem (Vaccine-associated Enhanced Respiratory Disease - VAERD).

To pomeni, da je FDA vedela, da lahko cepivo ne le povzroči bolezen, ampak celo ubije cepljene osebe, ki se pozneje okužijo s COVID. FDA je vedela, da lahko injekcija mRNA ubije nerojene otroke

Če zgornji podatki niso dovolj odvratni, je tu še ena "resničnost, s katero se je težko soočiti". V razdelku Uporaba v nosečnosti in dojenju postane zaskrbljujoče očitno, da je ta injekcija ubila številne nerojene otroke s spontanimi splavi, prezgodnjim porodom s smrtjo novorojenčka, spontanim splavom z intrauterino smrtjo in še več.

V luči objavljenega poročila ni le nesporno, da je Pfizerjeva injekcija poškodovala na tisoče otrok, temveč tudi, da je FDA prezrla smrti in uničenje ter izdelek označila kot "varen in učinkovit".

Kako lahko Američani zaupajo agenciji FDA, da varuje javno zdravje? Ali ne bi morali najvišji uradniki odgovarjati? In če je tako, kdaj?!

Dr. Robert Malone, začetnik tehnologije mRNK cjepiv je v videoposnetku (33) navedel podatke, ki dajejo pod vprašaj verodostojnost dela regulatornih agencij in njihov nadzor nad cepivi. Ali odločitve sprejemajo neodvisni strokovnjaki ali pa ljudje, ki so na plačilnem seznamu farmacevtske industrije? Ali so zato Covid-19 cepiva velik eksperiment na ljudeh?

Glede na zgoraj navedeno korupcijo Uprave za hrano in zdravila (FDA), ni čudno, da je od zveznega sodnika zahtevala rok za objavo vseh svojih dokumentov v povezavi z odobritvijo Pfizer/BionTech cepiva za Covid-19 šele čez 55 let, to je do leta 2076! (34)

Dr. Wolfgang Wodarg o korupciji v Svetovni zdravstveni organizaciji WHO

https://odysee.com/@PlanetLockdown:6/Wolfgang-Wodard:e

11. VIRI:

1 https://www.politico.eu/article/ursula-von-der-leyen-pfizer-text-messages-ombudsman/

2 1 https://twitter.com/EUProsecutor/status/1580871549837791232?s=20&t=MfVjFj4wJ9tn6D88ZWlUPA

3 https://p39.si/2022/10/14/uvedena-preiskava-evropskega-javnega-tozilstva/

4 https://www.youtube.com/watch?v=OPFFZe3vI2s

5 http://www.paraf.hr/vrh-eu-a-suprug-ursule-von-der-leyen-je-direktor-tvrtke-koja-se-bavi-razvojem-cjepiva-za-covid-19/?fbclid=IwAR3EdiA7AYm6EgsGXVkQYKz9bzGbEl2oXNwh1dcgAZk9EHG-TGNjnOSwDgM

6 https://www.facebook.com/sudacmislavkolakusic/videos/1508210579679724

7 https://expose-news.com/2022/10/17/investigation-into-von-der-leyens-dealings-with-bourla/

8 https://twitter.com/CristianTerhes/status/1581173081720356864?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1581173081720356864%7Ctwgr%5E5185e071687f46a0cb1e66aa914e10c9458b479b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fexpose-news.com%2F2022%2F10%2F17%2Finvestigation-into-von-der-leyens-dealings-with-bourla%2F

9 https://brownstone.org/articles/wheres-biontech-the-eu-parliaments-pfizer-hearing-farce/?s=07&fbclid=IwAR0j124BmWG-_vLcktccTCa16X9lX9MCpuoT2ilSoSs_uN3Sv7nkSV1A7ME

10 https://www.breitbart.com/europe/2022/12/17/time-to-drain-the-swamp-orban-says-everyone-knew-eu-was-corrupt-before-scandal/

11 https://strategika.fr/2021/10/11/le-scandale-des-pots-de-vin-de-big-pharma-eclate-en-australie-entrainant-la-chute-de-six-fonctionnaires-corrompus-et-du-premier-ministre-de-nouvelle-galles-du-sud-australie-berejiklian/

12 https://www.francesoir.fr/opinions-tribunes/conflits-dinteret-et-corruption-lagence-europeenne-du-medicament?fbclid=IwAR3QwpHbfVnabfj-1EqFFhXXcMqwhpWC4RbDHjqDEMqjCqQIXK4eY6VFK9o

13 https://europaforum.public.lu/fr/actualites/2012/10/eca-agences-conflit-interets/index.html?fbclid=IwAR1pWk4pDDXcTmj4vexvd1l7A3ZgBRsi2wGS_afAomLIEU5T-aAXPI-tY-8

14 https://www.facebook.com/watch/?v=166921438920638

15 https://publishwall.si/narava.zdravi/post/607166/evropska-agencija-za-zdravila-ema-je-korumpirana-in-dela-v-interesu-farmacevtskih-korporacij-to-velja-tudi-za-amerisko-fda

16 https://p39.si/2022/10/16/lovke-farmacevtskih-gigantov-segajo-v-sam-vrh-organov-odlocanja/

17 https://www.technocracy.news/whole-of-government-eo-begins-fda-embraces-transhumanist-narrative-on-latest-covid-shots/

18 https://standforhealthfreedom.com/action/cdc-grand-jury-investigation/

19 https://greenmedinfo.com/blog/covid-19-restoring-public-trust-during-global-health-crisis

20 https://www.technocracy.news/whole-of-government-eo-begins-fda-embraces-transhumanist-narrative-on-latest-covid-shots/

21 https://childrenshealthdefense.org/defender/fda-cdc-adults-5th-covid-shot-booster-cola/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=d32e72fb-ad2f-4a68-825c-f44b9f7d0111

22 https://www.documentcloud.org/documents/23180971-senator-rand-paul-letter-to-cdc-on-weber-shandwick?fbclid=IwAR36Gp9u7sTInsN9jaurDsqJjHhULrKAx3jszweHezhMNUS4u4VcydiNU-E

23 https://maryannedemasi.substack.com/p/fda-silent-on-covid-19-vaccine-safety?s=07&fbclid=IwAR0bQY1kPTVPxEUDHiZgp0F9ybkv79OiiVCC_EUWp-LTz-AyaWX4OBLNiag

24 https://childrenshealthdefense.org/defender/cdc-fda-breaking-law-meryl-nass-rfk-jr-podcast/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=5709e76c-4c00-42be-a77f-f72b1225ad8b

25 https://lionessofjudah.substack.com/p/the-depopulation-industrial-complex

26 https://twitter.com/drelidavid/status/1592852051083595777?s=12&t=YenCa9-JkM6A15raa2fMOg

27 https://www.bmj.com/content/379/bmj.o2628?fbclid=IwAR3_hFeOtps0KmSKC19i4xDhUHipZNrJUPyMeQPW1cjl2hpDvVFBp9lkqN4

28 https://petermcculloughmd.substack.com/p/how-pfizer-and-moderna-used-weber?r=iutjw&utm_medium=ios&utm_campaign=post&s=07&fbclid=IwAR2Ql897lpjqUNY6DBFU-JxstgWmGN2JpA9oxANBgIuKhuQ9YE8OfGQhxZ4

29 https://childrenshealthdefense.org/defender/bill-gates-private-interests-corrupt-fda-cola/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=09241798-acd8-40fe-bd43-29669478258e

30 https://www.naturalnews.com/2022-12-15-fda-blind-eye-fraudulent-data-covid-vaccines.html

31 https://chemicalviolence.com/2022-12-15-fda-blind-eye-fraudulent-data-covid-vaccines.html

32 https://www.naturalhealth365.com/bombshell-evidence-fda-and-pfizer-3468.html?fbclid=IwAR0p7eh0yhEyNiVTZjjXknC7MiThPw4bLjcT3CHSZcRgeFQtbTswFrIKsnQ

33 https://dokumentarac.hr/covid-19/video-dr-robert-malone-podaci-koji-dovode-u-pitanje-pouzdanost-rada-regulatornih-tjela-hrvatski-prijevod/?fbclid=IwAR3_q-UgL443QumBSnEF8rpTE1Avep-UeuG_QUC59cn_yUg0HpvzWIA1atY

34 https://www.logicno.com/politika/fda-trazi-od-suda-55-godina-da-u-potpunosti-objavi-podatke-o-pfizerovom-cjepivu-protiv-covid-a.html?fbclid=IwAR0yXD0XQTqi1yrxFFsqpgjOHWY8Z-y2aJgTiscmh-B8qkPhIOVtW6ItcgI

https://merylnass.substack.com/p/many-government-officials-besides?utm_source=post-email-title&publication_id=746368&post_id=102112216&isFreemail=true&utm_medium=email

https://childrenshealthdefense.eu/vaccination/letters-from-the-underworld/

https://merylnass.substack.com/p/i-riff-off-jordon-walker-fda-corruption?utm_source=post-email-title&publication_id=746368&post_id=99505865&isFreemail=true&utm_medium=email

https://rwmalonemd.substack.com/p/is-the-fda-doubling-down-on-a-failed?utm_source=post-email-title&publication_id=583200&post_id=100007151&isFreemail=true&utm_medium=email

Vlada ZDA družbi Pfizer daje vse lastniške in licenčne pravice Gre za zelo edinstveno in skrajno kombinacijo izjem, ki jih je vlada ZDA določila za podjetje Pfizer in jih ni določila za podjetje Moderna ali katerega koli drugega proizvajalca ali podizvajalca "cepiva" COVID-19. https://karenkingston.substack.com/p/us-government-forfeits-all-ownership?utm_source=post-email-title&publication_id=1103773&post_id=97800283&isFreemail=true&utm_medium=email

https://petermcculloughmd.substack.com/p/end-the-national-emergency-and-public?r=14jb45&utm_campaign=post&utm_medium=web&fbclid=IwAR0aMvXEfvw1GOF9CLtco3RMRm32c7mISQttgaM8sfSr2GVKAiE__YA_qOU

Pfizerjevi dokumenti https://rumble.com/v2al4os-slobodni-podcast-5-pfizerovi-dokumenti-drugi-dio.html

https://icandecide.org/press-release/cdc-admits-it-has-no-data-to-support-recommending-covid-19-booster-shots-for-12-to-49-year-olds/

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2023-000281_EN.html Pieces by Swedish painter, graphic artist and sculptor Lena Birgitta Cronqvist Tunström are currently on display in the corridors of the European Parliament in Brussels. These extremely questionable pieces, produced by an artist who unmistakeably draws inspiration from the macabre, are in full view of all who pass by. Lena Cronqvist’s supposedly artistic world depicts naked adults alongside children and infants being gutted or placed in jars, and the artist has no qualms about placing herself in these truly morbid scenes. The artist’s perverse obsessions, which are morally objectionable in themselves, should never have been put on display at the European Parliament, particularly at a time when child abuse and crimes committed against children continue to be of major concern to EU citizens. In the light of the above: 1. Is the Commission aware of Lena Cronqvist’s other ‘works’? 2. Has this artist received financial support from the Commission and, if so, how much? 3. What does the Commission intend to do to tackle child abuse and crime against children?

More on the CICP and how we are cheated by federal "health" agencies, and the data they hide to avoid paying, treating, and stopping the vax https://merylnass.substack.com/p/more-on-the-cicp-and-how-we-are-cheated?utm_source=post-email-title&publication_id=746368&post_id=104943764&isFreemail=true&utm_medium=email

Pfizer’s Clinical Trial Had More Deaths After Vaccination than Placebo February 22, 2023 • by Aaron Siri The FDA would likely let Pfizer get away with literally almost anything. https://dailyclout.io/pfizers-clinical-trial-had-more-deaths-after-vaccination-than-placebo/

Why did Pfizer/BNT not withdraw the mRNA technology gene injection vaccine when the EU safety report was so devastating ? Deadly safety signals for the Pfizer-BioNTech Covid-19 vaccine (COMIRNATY). Why did Pfizer not stop it? Why did the FDA approve the EUA? See substack of Sonia Elijah below, very good scholarship. Points to a EURO report on 19th August 2021 that was enough to pull the plug https://palexander.substack.com/p/why-did-pfizerbnt-not-withdraw-the

Nemški tisk razpravlja o goljufiji pri preskušanju cepiva Pfizer. Bo sledil "covidni obračun"? "Pfizerjeva goljufija", o kateri se zdaj odkrito razpravlja v glavnem nacionalnem tisku https://igorchudov.substack.com/p/german-press-discusses-pfizer-vaccine

DOJ zveznemu sodišču: Tožiti bi morali nas – ne Moderno – zaradi kršitve patenta Ameriška vlada – in ne proizvajalec cepiva proti COVID-19 Moderna – bi se morala soočiti s tožbo zaradi kršitve patenta, ki trenutno teče proti podjetju, so v torek povedali odvetniki ameriškega ministrstva za pravosodje na zveznem sodišču. https://childrenshealthdefense.org/defender/moderna-covid-vaccine-patent-infringement/

Avstralski regulator za zdravila je pred javnostjo skrival smrti zaradi cepiva, zaskrbljen, da bi "razkritje lahko spodkopalo zaupanje javnosti" Skrite smrti vključujejo dva otroka, stara 7 in 9 let, ki sta oba utrpela usoden srčni zastoj, kar je TGA ocenilo kot vzročno povezano s cepljenjem proti covidu. https://rebekahbarnett.substack.com/p/breaking-australias-drug-regulator?r=1ukyc2&utm_campaign=post&utm_medium=email

https://insajder.com/svet/ursula-von-der-leyen-je-s-sms-om-nabavila-cepiva-za-milijardo-evrov-new-york-times-sedaj-tozi

Skrivanje podatkov avstralskih regulatorjev https://petermcculloughmd.substack.com/p/australian-regulators-concealed-fatal?utm_source=post-email-title&publication_id=1119676&post_id=102719869&isFreemail=true&utm_medium=email

https://expose-news.com/2023/02/13/why-are-governments-still-promoting-vaccines/

https://markcrispinmiller.substack.com/p/something-wonderful-is-happening

https://www.politico.eu/article/new-york-times-sue-european-union-ursula-von-der-leyen-pfizer-texts/

Sweden THROWS AWAY 8.5 million doses of covid vaccines People don’t want this anymore. https://petersweden.substack.com/p/throwing-away-doses

Dr. Brigitte Röhring, nemška odvetnica nam je včeraj v interno skupino posredovala članek, ki je izšel pri Berliner Zeitung. Članek je ob 10.00 uri dopoldan še bil dosegljiv na spletni strani omenjenega časnika, čez nekaj ur so ga umaknili, vendar smo ga pred tem seveda uspešno shranili. To dejstvo govori, da so tudi v uradnih medijih (ali vsaj nekateri novinarji) pripravljeni na to, da se sliši tudi drugo, kritično stran. Kljub temu da so članek v rekordnem času umaknili, je več kot očitno, da se tako brutalnih napak, kar je mili izraz za to, za kako obsežna kazniva dejanja gre, ne bo več mogoče dolgo skrivati. Resnica prodira na dan. Katastrofalne napake pri odobritvi cepiv: lobiranje in kršitev zakonodaje v primeru mRNA substanc? Odvetniki so pri odobritvi mRNA substanc C-19 ugotovili resne pomanjkljivosti. Gostujoči prispevek na temo korone. Avtorji: René M. Kieselmann in ostali Med pandemijo korone so bili upi politikov in številnih državljanov zgodaj usmerjeni v morebitna cepiva proti virusu Sars-CoV-2. Ta naj bi pomagala končati pandemijo in, če bi bilo mogoče, zaščitila tiste ljudi, ki so bili izpostavljeni hudemu poteku korone. Zato je bila pri razvoju cepiva, ki se je začel že spomladi leta 2020, najpomembnejša hitrost. Trije profesorji prava, en predavatelj prava in trije pravniki iz pravne prakse so podrobno preučili okoliščine in postopek uradne odobritve novih mRNA substanc. Ugotovili so resne pomanjkljivosti in dali predloge, čemu je treba v prihodnje nameniti več pozornosti. Tukaj je prispevek k naši razpravi o koroni. Z veseljem sprejemamo poziv Holgerja Friedricha, da se vključimo v razpravo o izkušnjah iz koronskega obdobja z naslovom "brez prepovedi tem in brez prepovedi razmišljanja": Obravnavati je treba postopek odobritve novih cepiv proti koroni. Gre za škandal, iz katerega pa moramo nujno sprejeti sklepe za naprej. Evropska agencija za zdravila (EMA) in Evropska komisija sta skupaj z nacionalnimi organi odobrili gensko terapijo za "cepljenje" proti nalezljivim boleznim. Ne gre za cepljenje v običajnem pomenu besede. Je v nasprotju z opredelitvijo cepljenja, kot je na primer navedeno v Direktivi 2001/83/ES Evropskega parlamenta in Sveta iz leta 2001 (Priloga I, del 3, točka 1.2). To pa zato, ker ne vsebujejo antigenov, temveč načrt za dele virusa, tuje snovi, ki naj bi jih telo proizvedlo samo. Za genska zdravila veljajo visoki standardi testiranja. Zato cepivo neposredno povzroči, da telo samo proizvede škodljivo snov - in ne, kot pri običajnih cepljenjih, neposredno posebne obrambne ali zaščitne snovi (člen 4(4) AMG), glej člen 4(4) Zakona o zdravilih (AMG). Nastanek protiteles in s tem zaščitnih snovi se zgodi šele v drugem koraku. Dovoljenje za gensko terapijo kot cepivo je bilo izdano na podlagi, ki odstopa od splošnih zahtev za nova zdravila (zlasti za cepiva in gensko terapijo) ter je zato vprašljivo z vidika znanosti in medicinskega prava. To ima nepredvidljive posledice za zdravje prebivalstva. V nadaljevanju sta predstavljena dva bistvena vidika. Za genska zdravila, ki so namenjena le peščici bolnikom z zelo specifičnimi kliničnimi slikami, veljajo visoki standardi testiranja, absurdno pa je, da za genska zdravila, ki so zakonsko opredeljena kot "cepiva za nalezljive bolezni" in se injicirajo zdravim (!) ljudem, to ne velja. Od 2. decembra 2021 do oktobra 2022 se je v Evropi uporabilo skoraj milijarda odmerkov teh "cepiv" - do oktobra 2022 le na podlagi pogojnih dovoljenj za promet. To se je zgodilo zaradi vpliva močnih lobijev: Evropska komisija je z Direktivo št. 2009/120/ES že leta 2009 brez sodelovanja Evropskega parlamenta izključila "cepiva proti nalezljivim boleznim" iz skupine posebej urejenih zdravil za gensko zdravljenje s pravno redefinicijo: "Cepiva proti nalezljivim boleznim niso zdravila za gensko zdravljenje." Ta opredelitev je bila spremenjena šele po pobudi farmacevtske industrije. Prvotni osnutek direktive je predvideval široko opredelitev zdravil za gensko zdravljenje v korist varovanja javnega zdravja, v katero bi tako vključili tudi gensko terapijo C-19. Od 2. decembra 2021 do oktobra 2022 je bilo v EU uporabljenih skoraj milijarda odmerkov teh "cepiv" - do oktobra 2022 le na podlagi pogojnih dovoljenj za promet. Farmacevtska podjetja: Zaradi varnostnih zahtev je proizvodnja mRNA terapevtikov dražja . Farmacevtska podjetja so med drugim trdila, da bi stroge varnostne zahteve iz osnutka Direktive znatno podražile proizvodnjo genske terapije. Evropska komisija je nato spremenila besedilo Direktive. Izključitev genskih cepiv proti nalezljivim boleznim iz skupine genskih terapevtikov proizvajalcem prihrani številne dolgotrajne in finančno drage predklinične študije, ki pa so bistvene za oceno varnosti zdravila in ljudi, ki sodelujejo v kliničnih študijah. Kliničnih študij se ne sme začeti brez rezultatov predkliničnih študij. Običajno med drugim pojasnijo porazdelitev cepiv v telesu - vključno s tveganjem prenosa genov v zarodno linijo v primeru zdravil za gensko terapijo -, možne spremembe genskega materiala celic (genotoksičnost), tveganja za nastanek raka, vpliv cepiv na pomembne parametre za osnovne funkcije človeškega telesa (varnostna farmakologija) in interakcije z drugimi zdravili. Več let trajajoče s placebom nadzorovane študije so "zlati standard". Posledica nove opredelitve je, da do danes še ni bilo znanstveno dokazano, ali pripravki za množično uporabo vendarle niso genotoksični ali rakotvorni. Ne glede na to je Evropska komisija oktobra 2022 na priporočilo Odbora za zdravila za uporabo v humani medicini (CHMP) pri agenciji EMA pogojna dovoljenja za promet za Pfizer/Biontech in Moderna spremenila v redna dovoljenja za promet! S tem je Komisija kršila pravne določbe, zlasti člen 14a Uredbe št. 726/2004/ES in člen 7 Uredbe Komisije št. 507/2006/ES. Ti določajo, da se pogojno dovoljenje za promet lahko spremeni v redno dovoljenje za promet šele, ko proizvajalec izpolni vse pogoje iz pogojnega dovoljenja za promet. Na primer, prvotni pogoj je bil, da se nadaljujejo s placebom nadzorovane klinične študije in da se njihovi rezultati predložijo do konca leta 2023 ali sredine leta 2024. Večletne, s placebom nadzorovane študije so za regulativne organe po vsem svetu "zlati standard" za dokazovanje učinkovitosti in (dolgoročne) varnosti zdravil. Brez takšnih veljavnih študij je treba redno dovoljenje za promet z zdravilom obvezno zavrniti v skladu s členom 12(1) Uredbe 726/2004/ES. Razrešitev kontrolne skupine je bila v nasprotju z zahtevo po odobritvi Leta 2021 je postalo znano, da sta podjetji Pfizer/Biontech in Moderna v svojih študijah razpustili kontrolne skupine, ki so prejemale le placebo, čeprav je bil to pogoj iz pogojnega dovoljenja za promet. Razlog za razpustitev kontrolne skupine je bil, da je bilo etično sporno pridržati cepivo necepljenim. Predpogoj za to pa mora biti dokazana učinkovitost cepiva. Toda ali ni precej neetično dati cepiva v splošno uporabo, ki ni bil sistematično preizkušen v primerjavi s kontrolno skupino glede dolgoročne učinkovitosti, predvsem pa glede dejavnikov varnosti? Odbor CHMP pri agenciji EMA je v svoji uradni oceni vloge podjetja Pfizer/Biontech za spremembo pogojnega dovoljenja za promet v redno dovoljenje za promet izrecno opozoril na ta postopek, ki krši zahtevo za pridobitev dovoljenja za promet. Prav tako priznava, da je zaradi opustitve kontrolne skupine nadaljevanje študije nesmiselno, saj ni mogoče pričakovati nadaljnjega pridobivanja znanja o učinkovitosti in varnosti izdelka. Farmacevtska industrija in organi dejansko ovirajo znanstveno razlago, saj tako na veliko odstranjujejo sledi. Vendar se ni zgodilo nič, namesto da bi sredi leta 2021 proizvajalce takoj sankcionirali v skladu s členom 20a Uredbe št. 726/2004/ES ter spremenili, začasno ustavili ali preklicali pogojno odobritev. Pred kratkim je Komisija celo izdala redno dovoljenje. Kršitev pogojev je bila dejansko nagrajena. Proizvajalci nimajo spodbud za prostovoljne dolgoročne študije. Dolgoročnih podatkov o varnosti cepiv mRNA zdaj ni več mogoče zbirati v kontrolnih skupinah. Podobno radodaren je bil tudi ameriški zdravstveni regulator FDA in drugi organi. Proizvajalci nimajo nobenih spodbud za prostovoljne dolgoročne študije; pravzaprav dobavljajo le vladam, ki jim zagotavljajo odškodninsko odgovornost za škodo, povzročeno s cepivom. Prihodnost bo pokazala, ali so takšne daljnosežne opustitve (v pogodbah so potemnjeni deli, ki so tajni in javnosti neznani) pravno vzdržne ali neučinkovite, ker so nemoralne in morda tajne, kar pomeni, da gre morda za nezakonito sodelovanje več udeležencev z namenom oškodovanja tretjih oseb. Niti agencija EMA niti zvezna vlada ali podrejeni organi niso sprožili lastnih celovitih dvojno slepih in s placebom nadzorovanih študij. Observacijski podatki iz milijardne uporabe mRNA substanc ne morejo nadomestiti stroge, s placebom nadzorovane študije. To še toliko bolj velja ob tako slabem zbiranju in vrednotenju podatkov o morebitnih škodljivih učinkih cepiv, kot jih doživljamo zdaj. Lobistični vpliv v postopku izdaje dovoljenj je privedel do spodkopavanja temeljnih pravil medicinske zakonodaje: Če se cepijo zdravi ljudje, so potrebni višji varnostni standardi, kot če se pri hudo bolnih ljudeh izvaja poskus zdravljenja z zdravili za gensko zdravljenje. Katastrofa pri izdajanju dovoljenj se ne sme ponoviti. Takšna katastrofa pri izdajanju licenc se ne sme ponoviti. V ta namen je treba najprej in predvsem umakniti pravno določilo, da "cepiva proti nalezljivim boleznim", ki temeljijo na genski terapiji, niso genska zdravila. Nemška vlada si mora za to prizadevati neposredno pri Evropski komisiji. Poleg tega bi moral preiskovalni odbor zaradi utemeljenega suma kršitve zakonodaje preiskati agencijo EMA in Evropsko komisijo ter drugih strani, vpletenih v koronsko krizo. Avtorji: René M. Kieselmann (odvetnik), prof. dr. Gerd Morgenthaler, dr. Amrei Müller, prof. dr. Günter Reiner, dr. Patrick Riebe (odvetnik), dr. Brigitte Röhrig (odvetnica), prof. dr. Martin Schwab Prevedla in pripravila: Tjaša Vuzem https://web.archive.org/.../das-zulassungsdesaster...

https://sashalatypova.substack.com/p/letters-from-the-underworld

FDA se želi vmešavati v medicinsko prakso Malo opažena določba predloga zakona o porabi sredstev bi lahko agenciji dala pooblastila, da prepove uporabo odobrenih terapij, ki niso označene kot priporočene. https://www.wsj.com/articles/the-fda-wants-to-interfere-in-the-practice-of-medicine-physicians-patients-medical-devices-treatment-11673562165 https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2023/02/04/new-laws-allow-pharma-make-decisions-patients.aspx

https://peterhalligan.substack.com/p/cdcfda-evusheld-no-longer-works-as?utm_source=post-email-title&publication_id=1032096&post_id=99669336&isFreemail=true&utm_medium=email

https://merylnass.substack.com/p/the-fda-succeeded-in-interfering?utm_source=post-email-title&publication_id=746368&post_id=100914770&isFreemail=true&utm_medium=email

Dr. McCullough Names Those Who Played Roles in the Greatest Conspiracy Against Humankind in History - Klaus Schwab - Bill Gates - Jacinda Ardern - Justin Trudeau - Joe Biden - Ashish Jha (C19 Coordinator) - Tony Fauci - Robert Califf (Head of FDA) - Peter Marks (FDA) - Eric Rubin (NEJM) Vir: Telegram PC

Dobra novica! Kalifornijsko sodišče je izdalo začasno odredbo, ki preprečuje izvajanje kalifornijskega zakona AB2098, sprejetega z namenom, da bi zdravnikom zaprli usta in jim preprečili, da bi svoje paciente opozarjali na nevarnosti cepiv COVID-19. https://igorchudov.substack.com/p/federal-court-used-my-arguments-to?utm_source=post-email-title&publication_id=441185&post_id=99151967&isFreemail=true&utm_medium=email

Izkazalo se je, da so izdelovalci cepiv Covid spretno ogoljufali svoje stranke in obdržali velik del predplačila, ne da bi pošiljali odmerke cepiv, po katerih ni več povpraševanja. https://igorchudov.substack.com/p/nyt-covid-vaccine-makers-and-bill https://igorchudov.substack.com/p/nyt-covid-vaccine-makers-and-bill?utm_source=post-email-title&publication_id=441185&post_id=100369978&isFreemail=true&utm_medium=email

Uradniki CDC, ki so širili napačne informacije, so se opravičili viru lažnih podatkov, ne pa tudi javnosti: https://www.theepochtimes.com/health/cdc-officials-who-spread-misinformation-apologized-to-source-of-false-data-but-not-to-public-emails_5003867.html

Napovedi družbe Pfizer za leto 2023 so za delničarje družbe razočaranje. Napovedi družbe Pfizer Inc. za leto 2023 niso izpolnile pričakovanj analitikov zaradi močnega upada povpraševanja po cepivih Covid-19 booster in zdravilu Paxlovid. Podjetje za leto 2023 napoveduje prilagojeni dobiček v višini od 3,25 do 3,45 USD na delnico, kar je precej pod povprečno napovedjo analitikov v višini 4,31 USD na delnico. Prihodki v tem letu bodo znašali približno 67 milijard dolarjev, je podjetje Pfizer navedlo v izjavi. Analitiki so pričakovali 71,7 milijarde dolarjev. Vir: CHD TV

FDA and CDC advisors accuse Moderna of withholding trial data that suggested its Covid bivalent booster was LESS effective than older shot — to secure $5bn Government order Members of the Covid-19 advisory board claim crucial data was withheld Omitted study showed that new booster was LESS effective than original jab Though data was limited, advisors say it should have been shown to them US taxpayers have forked out $5billion for new booster, with very low uptake Vaccine advisory board say they're 'disappointed' and 'angry' at omission https://www.dailymail.co.uk/health/article-11624959/FDA-CDC-vaccine-advisers-angry-early-data-Covid-19-booster-shot-withheld-year.html

FDA Sued for Withholding COVID-19 Vaccine Safety Analyses https://www.theepochtimes.com/mkt_app/fda-sued-for-withholding-covid-19-vaccine-safety-analyses_5017378.html

Nemški odvetniki o stanju v sodnem sistemu https://rumble.com/v27lxgk-on-the-state-of-the-german-judiciary-der-zustand-der-deutschen-justiz.html

https://childrenshealthdefense.org/defender/fda-advisers-bivalent-vaccine/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=b10ab12a-9145-457a-a009-beb7a8ae8a07

How BioNTech & Pfizer faked their pre-clinical studies, lied when they claimed their "vaccine" provides 8 times better protection than natural immunity, and how no one said a word about it. https://ehden.substack.com/p/monkey-business

Big Pharma je korumpirala regulatorne agencije https://worldcouncilforhealth.org/multimedia/the-health-forum-nz/

Korumpirani in korporacijam prodani znanstveniki zdaj lažejo, da jajca in ne cepiva povzročajo krvne strdke in presežne smrti. Ja, zagotovo je to zaradi jajc, če so vanje vbrizgali cepiva z grafen oksidom https://newspunch.com/scientists-warn-eggs-are-causing-thousands-of-people-to-suddenly-form-blood-clots/amp/

Dr. McCullough: "Naši uradniki FDA, NIH, CDC delajo za svojo naslednjo službo v industriji" • Nekdanji predsednik FDA Scott Gottlieb je zdaj v upravnem odboru Pfizerja. • Nekdanji komisar FDA Stephen Hahn se je pridružil Moderni. • Dr. Rick Bright je zatrl zdravilo hidroksliklorokin HCQ — nato se je pridružil fundaciji Rockefeller. Vir: Telegram /PC video

Znanstveniki FDA so predlagali letno cepljenje proti covidu, ki ustreza trenutnim sevom https://www.statnews.com/2023/01/23/fda-scientists-propose-an-annual-covid-shot-matched-to-current-strains/

Zdaj izvemo, da tako hvaljen U.K. regulator za zdravila, MHRA, navsezadnje ni dovolil ali uporabil cepiv za covid-19. Samo pretvarjali so se, da so, in ponosno objavili, da so prvi na svetu, ki so to storili. Toda na podlagi trditve, da je ta temeljita regulativna agencija pregledala vse podatke in jih razglasila za varne in učinkovite, so regulatorji številnih drugih držav te iste izdelke žigosali, včasih ne da bi sploh pregledali podatke. Menim, da to velja za avstralsko upravo za terapevtske izdelke. Tako kot v ZDA, kjer so se farmacevtska podjetja pretvarjala, da so vložila dosje, FDA pa se je pretvarjala, da ga pregleduje, je dovoljenje, ki dovoljuje injiciranje več deset milijonov ljudi, izdal POLITIK. Predvidevam, da mislijo na Mata Hancocka, takratnega ministra za zdravje v Združenem kraljestvu. V ZDA je bil to minister za zdravje in socialne zadeve, sam in v celoti po lastni presoji. Prosimo, delite to udarno novico s prijatelji in sosedi, ki morda še vedno delajo v napačnem prepričanju, da so izkušeni regulatorji zdravil opravili svoje delo. Na nek način mi je odleglo. Izgubil sem zaupanje v celoten sistem, vendar se regulatorji vsaj ne pretvarjajo, da so pregledali klinične profile teh učinkovin in jih razglasili za dobre. Ker niso bili in niso. Najboljše želje dr. Mike Yeadon https://dailysceptic.org/2023/01/19/blame-game-begins-as-mhra-passes-the-buck-all-the-covid-vaccine-authorisation-decisions-were-taken-by-the-government-minister/ https://lionessofjudah.substack.com/p/dryeadon-it-just-gets-worse-now-we

Statistični regulator Združenega kraljestva se strinja z našim priporočilom, naj ne upošteva nobenih trditev o varnosti cepiva, ki temeljijo na podatkih ONS o umrlih glede na status cepljenja. https://wherearethenumbers.substack.com/p/uk-statistics-regulator-agrees-with?utm_source=cross-post&publication_id=1229032&post_id=97956070&isFreemail=true&utm_campaign=1032096&utm_medium=email

CDC je zavestno izpustil resne neželene dogodke iz raziskav po cepljenju, kažejo dokumenti https://www.theepochtimes.com/health/cdc-left-serious-adverse-events-off-post-vaccination-surveys-despite-knowledge-of-possible-link-documents-show_4988809.html?utm_source=newsnoe&src_src=newsnoe&utm_campaign=breaking-2023-01-19-one&src_cmp=breaking-2023-01-19-one&utm_medium=email&est=f0LVIgHeZKs/g+VPaCuyrD/tIRH7MMgvykFhC4xFfoItu3dB48X7QIElQNw=

Družba Moderna je že izgubila pravno vojno proti družbi Pfizer za licenčnine in je postavljena za globalnega kriminalca na podlagi ameriških vojaških pogodb Vlada je družbi Pfizer podelila licenco za intelektualno lastnino družbe Moderna in obljubila plačila licenčnin, nato pa družbi Pfizer obljubila, da bo vsa Pfizerjeva cepiva označila kot nove izume. NIH in Moderna imata v lasti več deset nanotehnoloških patentov za mRNA COVID-19 in sta pričakovala velika izplačila od svetovne prodaje "cepiva" COVID-19, zlasti od družbe Pfizer. Po predstavitvi portfelja mRNA družbe Pfizer, ki jo je 12. decembra 2022 pripravil Navin Katyal, je družba Pfizer prevzela 63 % svetovnega trga cepiv mRNA. https://karenkingston.substack.com/p/moderna-has-already-lost-the-legal?utm_source=post-email-title&publication_id=1103773&post_id=96578915&isFreemail=true&utm_medium=email

Škotska vlada skriva podatke o poškodbah po cepljenju Douglas Brodie se je vrnil. Tokrat je napisal odprto pismo Nicoli Sturgeon MSP, škotski predsednici vlade: https://expose-news.com/2023/01/18/open-letter-to-nicola-sturgeon-facts-are-being-hidden/

Vlada UK nesramno laže: glavni svetovalec vlade za zdravje Chris Whitty z LAŽNIMI trditvami o pomanjkanju statinov in tablet za krvni tlak prikriva 22.000 s srcem povezanih smrti zaradi cepiva proti covidu https://expose-news.com/2023/01/18/whitty-lied-about-additional-22000-heart-related-deaths/

Ursula vonder Leyen v Davosu na konferenci WEF napoveduje največjo industrijsko revolucijo- beri The Great Reset ali transhumanizem, v katerem bo vaša prisotnost odveč, ker bo slonela na digitalizaciji in robotih, ki potrebujejo za svoje delovanje omrežje 5G https://epoha.com.hr/2023/01/18/von-der-leyen-u-davosu-porucila-dogodit-ce-se-najveca-industrijska-revolucija-koju-je-svijet-ikada-vidio/

CDC skriva podatke https://merylnass.substack.com/p/cdc-and-media-scramble-to-deny-bivalent?utm_source=post-email-title&publication_id=746368&post_id=97343071&isFreemail=true&utm_medium=email

CDC ignorira poškodbe po cepljenju https://stevekirsch.substack.com/p/the-cdc-has-been-ignoring-the-death?utm_source=post-email-title&publication_id=548354&post_id=96493469&isFreemail=true&utm_medium=email

Dr. Paul Offit, član svetovalnega odbora za cepiva ameriške agencije FDA, je v reviji New England Journal of Medicine pozval k prenehanju množičnega cepljenja, zlasti tistih, pri katerih je tveganje za okužbo z virusom majhno. https://newspunch.com/fda-chief-calls-for-an-immediate-end-to-covid-vaccines-millions-are-dropping-dead/?utm_source=substack&utm_medium=email

Pfizerjev načrt, kako ohraniti laž o varnosti cepiv https://stevekirsch.substack.com/p/exclusive-pfizers-secret-guide-for?utm_source=post-email-title&publication_id=548354&post_id=96997503&isFreemail=true&utm_medium=email CDC skriva podatke o nevarnosti cepiv https://stevekirsch.substack.com/p/epic-fail-kirsch-vs-the-debunkers?utm_source=post-email-title&publication_id=548354&post_id=96952644&isFreemail=true&utm_medium=email

Ali CDC laže? https://igorchudov.substack.com/p/is-the-cdc-lying-130-people-had-strokes?utm_source=post-email-title&publication_id=441185&post_id=97093672&isFreemail=true&utm_medium=email

Insekti- nova hrana v EU- imajo nevarne parazite https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6613697/

Angleška regulatorna agencija MHRA laže, ko trdi, da poškodbe zaradi injekcij Covid "niso resne". https://expose-news.com/2022/12/28/mhra-is-lying-when-it-claims-harms-not-serious/

Žrtve družbe AstraZeneca: Stephen Wright. Viteški naziv izvršnega direktorja družbe AstraZeneca je razlog za osvetlitev njegovega zločinskega podjetja in strašnega vpliva, ki ga ima njegovo poskusno "cepivo" še vedno na javnost v Združenem kraljestvu. Danes smo objavili članek Simona Elmerja o podeljevanju viteških nazivov ljudem, ki jih želi država Združeno kraljestvo zaščititi pred pregonom zaradi zločinov proti britanskemu ljudstvu. Najnovejši primer tega je izvršni direktor podjetja AstraZeneca Pascal Soriot. Elmer je zapisal: "Pascal Soriot, KBE, ni le moralno odgovoren za poškodbe skoraj četrt milijona Britancev in 1 334 smrtnih žrtev, ki jih je povzročil s cepivom z virusnimi vektorji svojega podjetja. Prav tako laže o tveganjih, ki jih to cepivo še vedno predstavlja za tiste, ki so bili dovolj ustrahovani, da so verjeli v čast vitezov, dam, kraljev in drugih osebnosti britanskega establišmenta. https://expose-news.com/2022/12/24/victims-of-astrazeneca-dr-stephen-wright/