Članek
Slovenci v Avstriji in 7. člen ADP
Objavljeno Feb 24, 2017

Državna pogodba o obnovi neodvisne in demokratične Avstrije poznana kot ADP je bila podpisana leta 1955 s strani zmagovitih sil II. svetovne vojne, to je Rusije, ZDA, VB in Francije ter poraženke Avstrije na drugi strani. Jugoslavija jo je so podpisala pol leta kasneje. 

Od konca vojne do leta 1955 Avstrija kot samostojna država ni več obstajala in je bilo njeno ozemlje pod upravo zmagovalcev.

Zavezniške sile so leta 1955 ponudile prebivalcem ozemlja bivše Avstrije s to pogodbo, njenimi zavezami in prepovedmi, da lahko pogojno obnovijo neodvisno in demokratično Avstrijo. Tako lahko Avstrija obstaja kot neodvisna država le, če spoštuje to pogodbo, če ne, jo lahko zavezniške sile kadar koli razpustijo in pride njeno ozemlje ponovno pod njihovo upravo.

7. člen te pogobe varuje slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem in Štajerskem. Kljub temu, da je od podpisa in obvez te pogodbe minilo preko 60 let Avstrija ni izpolnila v celoti vseh zahtev 7. člena do slovenske manjšine, v svetu pa se šopiri s svojo "demokracijo". Slovenska manjšina ima manj pravic v letu 2017 kot jih je imela pred letom 1918.

Slovenska politika ob osamosvojitvi R Slovenije 1991 še ni prenesa nase pravnega nasledstva ADP, da bi lahko učinkovito uveljavljala in varovala pravice zamejskih Slovencev.  

Česa se bojijo slovenski politiki? Pritisnimo nanje, da RS notificira ADP.

Nas je že okrog 4.350!

Podpiši z nami in deli povezavo okrog:

https://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov

 

    

goji se tiho upanje

haapy yack:)* Povedal si pravo bistvo! :)* 12#

yack uhh

vladislav prispevek je namenjen, da ljudje vidijo kaj ADP pomeni Slovencem

Hvala Rastko. Jasno, poučno.

da upajmo, da bo jih črv prej popapal

happy yack po prerokbah ne eno, ne drugo, ne tretje ampak čisto nekaj drugega ;)

abram, stoyan drži

rastko:)* Tisti,ki naivno verjamejo slovenskim politikom so vedno znova razočarani.

naše oblastne prostozidarske lutke (malteški vitezi) morajo ubogati njihove nadrejene v Vatikanu, katerih cilj pa kot je znano je NWO.(novi svetovni red)