Članek
ODPRTJE PRENOVLJENE TRGOVINE MAVER IN KEPCA BARA V VIŠNJI GORI
Objavljeno Oct 06, 2022

Minuli petek je v Višnji Gori potekala slovesna otvoritev prenovljene poslovalnice Tuš Market Maver in Kepca bara. Odprtja sodobnega trgovskega kompleksa se je udeležil tudi župan Dušan Strnad.

Trgovska dejavnost na tej lokaciji posluje že vse od leta 1984, od leta 2014 pa je tu prisotno podjetje Mesarstvo Maver. Po osmih letih se je podjetje odločilo za kompletno prenovo trgovine, ki je prodajni prostor iz 150 povečalo na 270 m2. Po besedah direktorja podjetja Jake Mavra je prenova zajemala kompletno prenovo strehe, fasade, inštalacij, stavbnega pohištva, na novo pa je zasnovana varnost trgovine in LED razsvetljava. Pri opremljanju je podjetje upoštevalo želje krajanov Višnje Gore ter v notranjosti poudarilo lokalne znamenitosti. »Trgovina je trajnostno naravnana z energetsko učinkovitimi kompresorji, toplotno črpalko, dobro izolacijo. V bodoče bomo izgradili tudi sončno elektrarno. Kupcu smo ponudili novo nakupovalno izkušnjo ter optimizirali nakupovalne poti. Povečani in prenovljeni so vsi oddelki sadja, kruha, delikatese in kar je najpomembnejše mesarije. Po nakupu se bo kupec lahko osvežil tudi v prenovljenem lokalu Kepca baru, ki ga vodi znani gostinec Joško Kepa iz Praproč pri Temenici«, je še povedal direktor podjetja Maver.

Zadovoljstva ob odprtju poslovalnice ni skrival niti župan Dušan Strnad. Povedal je, da se Višnja Gora neprestano povečuje in razvija, zato je bila prenova več kot dobrodošla. Veseli ga, da je objekt tudi navzven sodoben in se lepo ujema v krajino spodnjega centra Višnja Gore. Vsaka nova pridobitev v Višnji Gori, po besedah župana, omogoča boljše in kvalitetnejše življenje. »Glede na to, da sta moči združili družini Maver in Kepa, lahko od njih pričakujemo še kakšno presenečenje«, je zaključil Strnad in vsem kupcem zaželel ugodno nakupovanje, obiskovalcem Kepca bara pa prijetno okrepčilo.

Ob odprtju prenovljene poslovalnice sta prisotne nagovorila še Irenca Ocvirk, direktorica sektorja veleprodaje Engrotuš d.o.o. in predsednik Krajevne skupnosti Višnja Gora, Janko Zadel. Blagoslov sta opravila domači župnik Slavko Judež in Martin Golob iz župnije Grosuplje.

#IvančnaGorica #aktualno