Članek
PRAVILA ZA UPORABO ČASOPISNEGA PROSTORA V LOKALNEM ČASOPISU KLASJE ZA PREDSTAVITEV KANDIDATOV NA LOKALNIH VOLITVAH, 20. NOVEM
Objavljeno Oct 30, 2022

Uredniški odbor javnega glasila Občine Ivančna Gorica je sprejel naslednje pogoje za uporabo časopisnega prostora v lokalnem časopisu Klasje za predstavitev kandidatov na lokalnih volitvah, ki bodo potekale 20. novembra 2022.

Za namen predstavitve kandidatov bo izšla predvolilna priloga kot del notranjih strani redne novembrske številke Klasja. Datum izida: 16. november 2022.
Razpoložljivi prostor:
- vsak kandidat za župana ima na voljo ½ strani;

- vsaka lista kandidatov za člane Občinskega sveta ima na voljo eno celo stran ali ½ strani;

- samostojni kandidat za člana Občinskega sveta ima na voljo največ 1/8 strani.

3. Naročnik objave naroči objavo v skladu z veljavnim cenikom o oglaševanju v časopisu Klasje, ki je objavljen na spletni strani www.ivancna-gorica.si, in sicer:

- 1 stran je cena: 440,66 EUR + DDV,

- ½  strani je cena: 276,33 EUR + DDV,

- 1/8 strani je cena: 106,03 EUR + DDV.

4. Oglasno sporočilo uredništvo sprejema kot že izdelan oglas (1 stran je dimenzije 271 X 374 mm v pokončni postavitvi; 1/2 strani je dimenzije 271x184 mm v ležeči postavitvi; 1/8 strani je dimenzije 106x150 mm v pokončni postavitvi). Oglas mora biti izdelan v primernem formatu za tisk (PDF ali JPG) in posredovan v določenem roku na elektronski naslov uredništva urednistvo@klasje.net, ali na USB ključu oz. drugem primernem elektronskem nosilcu na sedež uredništva, na naslov Sokolska ulica 8, 1295 Ivančna Gorica.

5. Naročnik oglasa mora ob oddaji oglasnega materiala posredovati tudi pisno naročilo objave. Na oglasu mora biti naveden naziv in naslov pravne oz. fizične osebe, ki naroča oglas.

6. Za vrstni red objav predstavitev kandidatov za župana se upošteva vrstni red iz uradnega seznama kandidatur, ki ga sestavi Občinska volilna komisija na podlagi javnega žreba.

7. Rok za oddajo oglasnega materiala je do 9. novembra 2022.

8. Za objavljeno vsebino uredništvo ne odgovarja, ne sme pa biti žaljiva do drugih političnih strank ali posameznikov.

9. V rednem delu predvolilne številke Klasja se ne objavi sporočil političnih strank ali avtorskih člankov, s političnimi vsebinami povezanih s predvolilno kampanjo.

10. Dodatne informacije na e-naslovu urednistvo@klasje.net, oz. na tel. številki 781 21 30. 

#IvančnaGorica #aktualno