Članek
PODNEBNA ŠTAFETA POTOVALA TUDI SKOZI NAŠO OBČINO
Objavljeno Oct 30, 2022

V preteklih dveh dneh je skozi Slovenijo potovala podnebna štafeta. Najdaljši neprekinjeni podnebni tek z naslovom »Čas se izTEKa« (ang. Running out of Time) se je začel 30. septembra v Glasgowu na Škotskem, zaključil pa se bo 6. novembra v Sharm El Sheikhu v Egiptu. Skoraj 7770 kilometrov dolgo potovanje podnebne štafete skozi 18 držav, razdeljeno na 732 etap, poteka na okolju prijazen način – podajajo si jo tekači, kolesarji in jadralci.

Trasa po Sloveniji v dolžini 245 kilometrov je bila razdeljena na 23 etap. Od vstopa v Slovenijo so s podnebno štafeto tekli in kolesarili prek Vipavskega Križa, Cola, Logatca in Vrhnike do Tivolija in Pedagoške fakultete v Ljubljani. Od tam je pot nadaljevala proti Lavrici, Vrhniki, Grosuplju, Ivančni Gorici, Trebnjem, Mirni Peči, Novemu mestu, Kostanjevici na Krki do Krškega. Štafeta je nato pot nadaljevala skozi Hrvaško.

V Ivančno Gorico je podnebna štafeta prispela v noči na sredo ob 3.20 uri. Pred stavbo občine jo je prevzel občan Primož Dolenc in jo s kolesom popeljal do Velikega Gabra v občini Trebnje. Za to lepo gesto se mu v imenu občine Ivančna Gorica iskreno zahvaljujemo.

#IvančnaGorica #aktualno