Članek
PODPISANA POGODBA ZA IZGRADNJO KROŽIŠČA IN PLOČNIKA GABROVČEC
Objavljeno Nov 14, 2022

Poročamo o odlični novici za krajane suhokranjskega dela naše občine. Občina Ivančna Gorica je v začetku novembra prejela podpisano gradbeno pogodbo, v višini 1,7 milijona evrov, med Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, izvajalcem del Trgograd, d.o.o. in Občino Ivančna Gorica, za izgradnjo krožišča in pločnika od Krške vasi do konca naselja Gabrovčec. S tem se bo bistveno izboljšala prometna varnost udeležencev v prometu.

Projekt »krožišče Gabrovčec« bo zajemal rekonstrukcijo zdajšnjega križišča državne ceste Ivančna Gorica – Krka – Žužemberk v 4-krako krožno križišče (pri gostinskem obratu Gostišče Krka). Poleg izgradnje krožišča projekt zajema še izgradnjo enostranskega hodnika za pešce in javne razsvetljave na celotnem območju naselja Gabrovčec v dolžini 1,2 kilometra. V sklopu projekta bo urejeno še odvodnjavanje, avtobusni postajališči, ekološki otok ter ureditev priključkov in dostopov do javnih poti in stanovanjskih hiš. Rok izvedbe del je 8 mesecev.

Istočasno bo Občina Ivančna Gorica pri gradnji sodelovala še z obnovo vodovoda in izgradnjo kanalizacije na območju vasi Gabrovčec.

#IvančnaGorica #aktualno