Članek
ALEŠ ERJAVEC, PREJEMNIK NAJVIŠJEGA PRIZNANJA PLANINSKE ZVEZE SLOVENIJE
Objavljeno Dec 09, 2022

Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje posameznikom za dolgoletno predano prostovoljsko delo na različnih področjih planinske dejavnosti, tako v lokalnem kot širšem družbenem okolju. Na svečani podelitvi, 3. decembra 2022, v Slovenski Bistrici, je podelila svečane listine PZS 11 zaslužnim posameznikom, spominske plakete PZS 22 planincem ob življenjskih jubilejih in pet priznanj vodstva PZS za posebne dosežke.  

Najvišja priznanja PZS so skromna pozornost in edina nagrada, ki jo lahko planinska organizacija podeli zaslužnim posameznikom za njihovo dolgoletno prostovoljno delo na različnih področjih planinske dejavnosti. Med letošnjimi prejemniki SVEČANIH LISTIN PZS, najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2022, je tudi naš občan ALEŠ ERJAVEC, predsednik Planinskega društva Polž Višnja Gora.

Pod obrazložitev so zapisali: »Aleš Erjavec najvišje priznanje Planinske zveze Slovenije prejme za obsežno in vztrajno delo v društvu, katerega vodi zadnjih dvajset let; hkrati pa je planinski vodnik z veliko posluha za delo z mladimi. Društvo pod njegovim vodstvom že dolga leta skupaj z Občino Ivančna Gorica soorganizira tradicionalni Jurčičev pohod iz Višnje Gore do Muljave.«

Alešu Erjavcu iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

#IvančnaGorica #aktualno