Članek
SREČANJE STAREJŠIH V ŠENTVIDU PRI STIČNI
Objavljeno Dec 13, 2022

Jubilejno Plečnikovo in Tartinijevo leto se izteka. Veselili smo se uspehov, se tolažili ob težavah in neuspehih. Pred nami so božični prazniki. Ti nas kar silijo v premišljevanje o dobrem, o družini, o sreči, o sočloveku …

Krajevna organizacija Rdečega križa Šentvid pri Stični je minulo soboto v Župnijski dom Župnije Šentvid pri Stični povabila starejše in varovance dnevnega varstva v BOŠ Šentvid pri Stični s spremljevalko gospo Ireno Brodnjak. Z veseljem so se odzvali povabilu. Ko so naši medsebojni odnosi še posebej na preizkušnji, so takšna srečanja še toliko bolj dobrodošla. Utrjujejo namreč našo medsebojno povezanost, so priložnost za izmenjavo izkušenj in druženje.

Dobrodošlico je izrekel šentviški župnik g. Izidor Grošelj. S svojo prisotnostjo je zbrane počastil predsednik RKS OZ - Grosuplje g. Matjaž Marinček, ki jim je zaželel prijetno druženje, čestital prostovoljkam za prizadevnost in opravljeno delo ter izrazil srečno in zdravo leto 2023. Pozdravil jih je tudi predsednik KS Šentvid pri Stični g. Silvo Praznik, ki je spregovoril o opravljenem delu v preteklem letu in o načrtih za prihodnje. Voščil jim je tudi predsednik DU Šentvid pri Stični g. Jože Kenda. Priložnostni kulturni program sta oblikovala harmonikarja Lan in David Skubic, učenca OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični.

Prostovoljke KORK Šentvid pri Stični se zahvaljujemo za gostoljubje g. župniku, spoštovanim gostom, Pekarni Grosuplje, učencem OŠ Ferda Vesela za spominsko darilo in vsem prisotnim.

Novo leto 2023 pa naj prinese izpolnitev želja, ki so jih po vasi prepevali fantje – koledniki v svojih pesmih kolednicah: ʺDosti žita, dosti vina, zdrava bodi vam družina!ʺ

 

#IvančnaGorica #aktualno