Članek
KONSTITUTIVNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE IVANČNA GORICA
Objavljeno Dec 15, 2022

V sredo, 14. 12. 2022, je v občinski sejni sobi potekala 1. konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica v novem mandatnem obdobju 2022 – 2026. Ustanovno sejo je vodil najstarejši član novoizvoljenega Občinskega sveta, Jože Anžlovar.

Novoizvoljeni člani občinskega sveta so se na ustanovni seji seznanili s poročilom Občinske volilne komisije (ObVK), ki ga je predstavila predsednica ObVK Elizabeta Žgajnar. Soglasno so potrdili mandate vsem novoizvoljenim 21 članom občinskega sveta in potrdili nov štiriletni mandat županu Dušanu Strnadu. Za nadomestnega člana občinskega sveta je bil po potrditvi Dušana Strnada za župana, potrjen naslednji kandidat na listi Slovenske demokratske stranke v 1. volilni enoti, Tone Mestnik.

V novem mandatnem obdobju 2022 – 2026 bodo občinski svet sestavljali:

Adamič Vojko
Anžlovar Jože
Brodnjak Irena
Butkovič Magdalena
Hrovat Martina
Jevnikar Milan
Koščak Marija
Kozinc Jože
Lukman Nataša
Markovič Samo
Matkovič Samo
Mestnik Tone
Mežan Janez
Omahen Jurij
Pajk Sašo
Praznik Silvo
Robek Perpar Andreja
Smole Tomaž
dr. Strah Nina
Žaren Mateja
Žnidaršič Helena


Po slovesni zaobljubi je zbrane svetnike in svetnice nagovoril župan Dušan Strnad. Kot prvo se je v imenu vseh izvoljenih zahvalil volivcem za zaupanje na lokalnih volitvah, 20. novembra 2022, in obljubil, da bodo odgovorno in po najboljših močeh delali v dobro občine. Zahvalil se je tudi občinski volilni komisiji za strokovno in natančno opravljeno delo. V nadaljevanju je orisal kratko zgodovino občine Ivančna Gorica od ustanovitve do danes ter se zahvalil vsem dosedanjim sestavam občinskih svetov in Svetov krajevnih skupnosti. Zahvalo je namenil še vsem zaposlenim v občinski upravi z direktorico občinske uprave na čelu, vsem prostovoljcem v občini, zaposlenim v šolah in vrtcih ter drugih zavodih. Vsi so zaslužni, da je občina Ivančna Gorica uvrščena med najbolj razvite slovenske občine. »Smo prostovoljstvu, starejšim, mladim in čebelam prijazna občina. Upravičeno smo ponosni na doseženo, vendar je to zdaj preteklost. Posvetiti se moramo prihodnosti, zato so nas ljudje izvolili. Izzivi za prihodnji mandat so veliki. Pred nami je nekaj velikih projektov, ki se jih bomo lotili. Z nekaterimi se bo novoizvoljena sestava občinskega sveta srečala že v bližnji prihodnosti«, je še povedal župan Strnad. Ob zaključku je izvoljenim svetnicam in svetnikom kot tudi Občini Ivančna Gorica zaželel vse dobro na prijetno domači poti v prihodnjih štirih letih.

Imenovano je bilo tudi že prvo delovno telo, Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in priznanja. Po tajnem glasovanju so bili v komisijo izvoljeni naslednji člani občinskega sveta: Vojko Adamič, Jože Anžlovar, Martina Hrovat, Milan Jevnikar, Janez Mežan, Tomaž Smole in Mateja Žaren. Za predsednika pa je bil, tako kot v prejšnjem mandatu, izvoljen občinski svetnik Janez Mežan.

Seja se je začela z državno himno, ki jo je zapel trio solopevk iz Glasbene šole Grosuplje – podružnica Ivančna Gorica, pod mentorstvom prof. Polone Kopač Trontelj.

POVEZANE OBJAVE: 1. konstitutivna seja.

#IvančnaGorica #aktualno