Članek
PODJETJE LIVAR D.D. HIŠI KRANJSKE ČEBELE PODARILO DONACIJO V VIŠINI 2.000,00 EVROV
Objavljeno Dec 16, 2022

V četrtek, 15. decembra 2022, smo v Hiši kranjske čebele gostili vodstvo podjetja LIVAR d.d., ki uspešno deluje že vse od leta 1954 s sedežem v Ivančni Gorici. Podjetje z dolgoletno tradicijo se nenehno razvija in uspešno krmari čez viharne čase. S perspektivnim kadrom stremijo k inovacijam in izboljšavam proizvodnje ter zadostujejo potrebam na trgu. Podjetje LIVAR d.d. zaposluje preko 600 ljudi v dveh proizvodnih enotah v Ivančni Gorici in v Črnomlju. Z dolgoletnim ter uspešnim delovanjem na tržišču dokazujejo, da stopajo po poti pravih in pogumnih odločitev.

V Hiši kranjske čebele smo vodstvo podjetja LIVAR d.d. prisrčno sprejeli ter jih popeljali na doživljajsko razstavo. Odkrili smo veliko stičnih točk med podjetjem Kranjski trgovski čebelnjak, ki ga je na gradu Podsmreka pri Višnji Gori uspešno vodil Emil Rothschütz v 2. polovici 19. stoletja in največjo livarno na Slovenskem. Dobre ideje, entuziazem, pogum, prodornost, poznavanje svoje ciljne publike, spretnost pri trženju in promociji, kakovostni izdelki in vlaganje v inovacije so vsekakor vrednote, ki so vodilo uspešnega podjetja. Pri tem pa seveda nikakor ne smemo pozabiti na skrb za delavce in njihovo vsakdanjo marljivost.

Po ogledu doživljajske razstave je sledila še slavnostna pogostitev v predavalnici in Hiša kranjske čebele se je izkazala kot primerna in prijetna lokacija za izvedbo takšnih priložnosti. Pred obedom nas je čakalo presenečenje. Podjetje LIVAR d.d. nas je povsem presenetilo z donacijo v vrednosti 2.000,00 EUR. Predsednik uprave Livarja dr. Rok Rozman in član nadzornega odbora Jože Strmole sta donacijo predala direktorici zavoda ZKT Prijetno domače Maji Lampret. Slednja se je ganjena zahvalila obema. Župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad je izrazil zadovoljstvo ob prepoznanem dobrem delu in zaželel podjetju Livar d.d. nadaljnjih uspehov pri njihovi nadaljnji poslovni poti in delu.

Iz srca je hvaležna tudi ekipa Hiše kranjske čebele, saj je bilo naše delo in naš entuziazem, ki ga vnašamo v edinstveno hišo na celem svetu, prepoznan. Še toliko bolj nas navdaja veselje ob dejstvu, da prihaja takšna spodbuda iz lokalnega okolja. Za Hišo kranjske čebele je komajda eno leto izkušenj in je šele dobro pričela prodirati na turistični in podjetniški trg. Veseli nas, da ustanova ohranja izobraževalno noto še naprej in, da v prvi vrsti ozavešča o pomenu medonosne čebele in divjih opraševalcev za naše življenje.

Zares hvala, da ste skupaj z nami ustvarili preplet podjetništva, metalurgije skupaj z naravno in kulturno dediščino ter prisluhnili našim zgodbam. 

Napisala: Petra Špehar

#IvančnaGorica #aktualno