Članek
NOVOLETNA POSLANICA ŽUPANA DUŠANA STRNADA
Objavljeno Dec 31, 2022

Spoštovane občanke in občani.

Prehojena pot ima vedno dva pogleda. Eden seže nazaj, med ovinke in premagane ovire na poti in drugi seže naprej, v prihodnost. Tudi zaključek koledarskega leta je takšen. Ko se oziram nazaj – v to supervolilno leto, ne vidim le novih obrazov in idej, ampak čutim predvsem zadovoljstvo ob uspešno zaključenih projektih, vidim uspešne zgodbe, slišim podporo in ideje mnogih ustvarjalnih in vsestransko uspešnih posameznikov. V hvaležnem spominu pa hranim tudi tiste, ki so nas v letošnjem letu zapustili – med drugim tudi častne občane naše občine – Štefana Horvata, dr. Mihaela Glavana, Franceta Slane in monsinjorja Jožeta Kastelica. V spoštovanju in hvaležnosti ohranimo spomin na njihov osebni, kulturni in duhovni pečat v naši družbi.

Na prehodu v novo leto, pa se seveda oziramo tudi naprej. Priznam, da so novi začetki vedno nekaj posebnega. Dajejo nam priložnost zadihati s polnimi pljuči, z zanosom in novimi izzivi, ki jih pred nas postavi nova letnica. Iskreno si želim, da bi nam prinesla stabilnost, mir in družbeno blagostanje. Želim, da bi znali ohranjati in nadgrajevati vse tisto, kar je že dobro zastavljeno in prinaša zadovoljstvo. Želim pa si tudi, da ne bi nikoli obupali v iskanju še boljših rešitev in v želji, da bi vsak od nas odkril in izpolnil svoje življenjsko poslanstvo.

Drage občanke in občani, naj bo leto 2023 – leto spodbudnega razvoja, prijaznih medsebojnih odnosov, spoštljivega ravnanja z naravo in ustvarjanja še boljših pogojev za življenje v naši prijetni in domači občini.

Nazdravite novemu letu in novim načrtom ter se poveselite z vašimi najdražjimi. Moda pa se tudi mi srečamo na katerem izmed številnih prazničnih dogodkov in nazdravimo skupaj!

Srečno 2023! Srečno Občina Ivančna Gorica!

#IvančnaGorica #aktualno