Članek
V VIŠNJI GORI JE POTEKALO TEKMOVANJE V GASILSKEM KVIZU
Objavljeno Feb 12, 2024

Župan Dušan Strnad se je v soboto, 10. februarja 2024, v družbi predsednika GZ Ivančna Gorica Jureta Strmoleta in predsednika Sveta Krajevne skupnosti Višnja Gora Jurija Omahna, udeležil razglasitve 17. občinskega tekmovanja v gasilskem kvizu za pionirje, mladince in gasilske pripravnike. Tekmovanje je v prostorih Podružnične šole Višnja Gora pripravila Mladinska komisija Gasilske zveze Ivančna Gorica v sodelovanju z gostiteljem PGD Višnja Gora.

Na tekmovanju je nastopilo 71 gasilskih ekip in več kot 300 tekmovalcev v zgoraj omenjenih kategorijah iz štirinajstih gasilskih društev GZ Ivančna Gorica. Tekmovanje v gasilskem kvizu je razdeljeno v praktični in teoretični del. Pri praktičnem delu so se tekmovalci preizkusili v gasilski spretnosti in štafetni navezavi vozlov, v teoriji pa so se pomerili še v pisanju testov iz gasilske tematike.

Vse ekipe so za sodelovanje na tekmovanju dobila priznanja in spominske magnete, prve tri ekipe medalje, zmagovalna ekipa pa še prehodni pokal.

Na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo 16. 3. 2024 v GZ Loški potok, so se uvrstile najboljše 3 ekipe iz vsake kategorije.

Rezultati:

Pionirji:

-mesto PGD Ivančna Gorica 1
-mesto PGD Šentvid pri Stični 3
-mesto PGD Muljava 3

Mladinci:

-mesto PGD Krka 1
-mesto PGD Kriška vas 2
-mesto Šentvid pri Stični 3


Gasilci pripravniki:

-mesto PGD Stična
-mesto PGD Kriška vas
-mesto PGD Šentvid pri Stični

#ZupanDusanStrnad #GZIvancnaGorica #JureStrmolet #JurijOmahna #PodruznicnaSolaVisnjaGora #GasilskaZvezaIvancnaGorica #PGDVisnjaGora #GasilskiKviz #GasilskaSpretnost #RegijskoTekmovanje #IvančnaGorica #ObčinaIvančnaGorica #Novice #Društvo #aktualno