Članek
JANA ZUPANČIČ, LETOŠNJA PREJEMNICA NAGRADE PREŠERNOVEGA SKLADA
Objavljeno Feb 09, 2024

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika so v Cankarjevem domu v Ljubljani podelili državne Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada. Med letošnjimi nagrajenci Prešernovega sklada, ki jih podeljujejo za vrhunsko ustvarjalnost zadnjih treh let, je prejela tudi "naša" dramska igralka Jana Zupančič. Zupančičeva, ki je od leta 2003 članica Mestnega gledališča ljubljanskega, je na svoji uspešni ustvarjalni poti prejela vse pomembnejše gledališke nagrade.

Nekdanjo dijakinjo Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica odlikujejo izjemen občutek za grajenje vlog, odrska prepričljivost in raznolikost.

Jani Zupančič ob prejeti državni nagradi iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad. Naj spomnimo, da je igralka leta 2016 iz rok župana prejela tudi spominski kovanec Prijetno domače, za izjemne vidne uspehe in dosežke.

#Ljubljani #PrešernoveNagrade #PrešernovegaSklada #JanaZupančič #MestnegaGledališča #JosipaJurčiča #DušanStrnad #PrijetnoDomače #IvančnaGorica #ObčinaIvančnaGorica #Novice #Kultura #aktualno