Članek
V VIŠNJI GORI PREDSTAVILI IZID PESMARICE GLASBENE ČEBELICE
Objavljeno Feb 05, 2024

V Hiši kranjske čebele v Višnji Gori je v soboto, 3. februarja 2024, ob praznovanju letošnjega slovenskega kulturnega praznika, potekala predstavitev pesmarice Glasbene čebelice avtorja, skladatelja in profesorja Tomaža Habeta. Pogovor o nastanku pesmarice je s prof. Habetom vodila Ambasadorka občine Ivančna Gorica, Dragica Šteh. Dogodek so s petjem popestrili učenci Podružnične šole Višnja Gora.

Predstavitev te edinstvene pesmarice, ki vsebuje več kot 25 priredb s čebelarsko tematiko za vse zborovske zasedbe, je po besedah predsednika Čebelarske zveze Slovenije, Boštjana Noča, direktorice ZKT Prijetno domače Ivančna Gorica, Maje Lampret, in župana Dušana Strnada, nekakšno darilo in poklon slovenski besedi ter kulturi. Profesorja Habeta se dobro spominjamo tudi v ivanški občini, saj je bil leta 2019 slavnostni govorec na 49. Taboru slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. Sobotni dogodek je s prisotnostjo obogatil tudi dolgoletni zborovodja šentviškega Tabora in častni občan naše občine, Igor Švara.

V drugem delu sobotnega dogodka je sledil koncert Komornega moškega pevskega zbora Čebelarske zveze Slovenije s pestrim naborom pesmi ter gosti Moškega pevskega zbora Šmarje Sap. Dogodek sta popestrili tudi zborovodkinji Neli Zidar Kos na citrah in solistka Glasbene šole Grosuplje, Polona Kopač Trontelj.

Obiskovalci so si lahko ogledali tudi priložnostno razstavo prof. Habeta v kavarni Hiše kranjske čebele.

#KranjskaČebela #VišnjaGora #TomažHabet #DragicaŠteh #BoštjanNoč #MajaLampret #DušanStrnad #IgorŠvara #NeliZidarKos #PolonaKopačTrontelj #HišaKranjskeČebele #HisaKranjskeCebele #Kultura #Društvo #ObčinaIvančnaGorica #IvančnaGorica #Novice #aktualno