Članek
ZIMSKA IDILA NA 12. SOBRAŠKEM POHODU
Objavljeno Jan 24, 2024

Minulo nedeljo se je v Sobračah odvijal že 12. tradicionalni Sobraški pohod po bližnjih vaseh, ki sta ga organizirala Prostovoljno gasilsko društvo in Krajevna skupnost Sobrače. Dogodek je potekal po idiličnih zasneženih vaseh, kjer so udeleženci lahko v polnosti doživeli čar zimske pravljice.

Sončna in zasnežena nedelja je že sama po sebi vabila pohodnike na raziskovanje zasneženih planjav. Udeleženci so se zbrali pred gasilskim domom, kjer so jih pričakali predstavniki PGD Sobrače in KS Sobrače, nudili sladke dobrote ter tople napitke. Predsednik PGD Sobrače Matej Pečan, je podrobneje predstavil potek dogodka, opisal traso in zaželel prijetno doživetje. Obuti v pohodne čevlje in zaviti v topla oblačila se je 140 pohodnikov podalo na pot, ki jih je vodila skozi slikovite, zasnežene vasi.

Trasa je potekala najprej proti prvemu vzponu do Čagoške kapelice, kjer so pohodniki pridobili vpogled v zgodovino "Pintarjeve kapelice". Nadaljevali so skozi vas Bukovica, kjer so jih prijazno pogostili na Selanovi domačiji, nato pa se odpravili proti zahtevnejšemu vzponu do Felič Vrha. Tam so lahko pohodniki občudovali čudovit razgled po zasneženih planjavah vse do belih Kamniško-Savinjskih Alp. Na tem mestu je bil organiziran postanek s podporno ekipo, ki je pohodnike razvajala z značilno "ocvirkovo potico" in toplimi napitki. Po okrepčilu in z nasmejanimi obrazi so se pohodniki podali skozi vasi Javorje, Vrata, Višnji Grm, Kalce in nato zaključili s spustom proti gasilskemu domu Sobrače. Ob prihodu na cilj jih je pričakal topel obrok in spominska majica, ki je pohodnike opominjala na nepozabno doživetje.

Organizatorji se iskreno zahvaljujejo vsem sponzorjem in podpornikom. Veselijo se morebitnega nadaljnjega sodelovanja in vas že zdaj vabijo, da se pridružite tudi naslednje leto in sicer na 13. Sobraški pohod.



PGD SOBRAČE IN KS SOBRAČE

#Sobrače #ProstovoljnoGasilskoDruštvo #KrajevnaSkupnost #SončnaNedelja #MatejPečan #ČagoškaKapelica #SelanovaDomačija #FeličVrh #Javorje #VišnjiGrm #ObčinaIvančnaGorica #IvančnaGorica #Novice #Društvo #SobraškiPohod #Pohod #aktualno