Članek
OBČINA IVANČNA GORICA MED VODILNIMI PO OPRAVLJENIH PREVOZIH PROSTOFER V LETU 2023
Objavljeno Jan 19, 2024

Župan Dušan Strnad je na priložnostnem srečanju gostil voznice in voznike, ki izvajajo brezplačne prevoze prostovoljskega projekta za mobilnost starejših v občini Ivančna Gorica – PROSTOFER. Prevoze izvajajo starejši aktivni vozniki, v večini so to člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica, nekaj pa je tudi drugih voznikov – občanov prostovoljcev.

V nagovoru se je župan Dušan Strnad zahvalil voznikom za njihove številne prostovoljne ure, trud in prijaznost do tistih občanov, ki prevoz potrebujejo. Njihovo delo ima po besedah župana resnično pozitiven vpliv za našo lokalno skupnost in pusti trajen pečat v srcih tistih, ki so jim omogočili večjo mobilnost in povezanost. V znak zahvale je voznikom izročil jakne, za še večjo prepoznavnost prostovoljskega projekta v naši občini.

Povabilu se je odzval tudi ustanovitelj in direktor Zavoda Zlata mreža, ki izvaja projekt Prostofer v 103 slovenskih občinah, Miha Bogataj. Povedal je, da je bila Občina Ivančna Gorica v letu 2023 najboljša slovenska občina po številu prostovoljnih voznikov in številu opravljenih prevozov z enim vozilom. V ivanški občini je trenutno 21 aktivnih voznikov – prostovoljcev, ki so v preteklem letu opravili kar 325 prevozov. V večini so se vožnje opravile na relaciji zdravstvenih ustanov v Ljubljani in Novem mestu. Projekt Prostofer je v Ivančni Gorici zaživel v sredini leta 2020, do danes pa je bilo opravljenih okrog 900 brezplačnih prevozov in prevoženih 67.000 kilometrov.

Srečanje voznikov je bila tudi odlična priložnost za izmenjavo mnenj, idej in izkušenj k še boljši uporabi in prepoznavnosti Prostoferja.

Kako se naročiti na brezplačen prevoz?

V kolikor potrebujete prevoz je na voljo brezplačna številka 080 10 10. Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8. in 18. uro, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. V komunikacijskem centru bodo zabeležili vaše podatke in lokacijo prevoza. Po najavi prevoza bo klicni center obvestil prostovoljnega voznika o prevozu in to sporočil uporabniku, za katerega se opravi prevoz.

#DusanStrnad #Prostof #IvancnaGorica #Prostofer #MihaBogataj #ZlataMreza #Ljubljani #NovemMestu #KlicniCenter #KomunikacijskemCentru #ObčinaIvančnaGorica #Novice #ZavodZlataMreža #Društvo #Voznik #IvančnaGorica #aktualno