Članek
ZŠAM IVANČNA GORICA ENO NAJAKTIVNEJŠIH ZDRUŽENJ V SLOVENIJI
Objavljeno Feb 28, 2024

V nedeljo, 25. februarja 2024, je v prostorih Osnovne šole Stična potekal 64. redni letni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica. Z delom preteklega leta in načrtih za prihodnost so se poleg članic in članov seznanili številni gostje, med njimi tudi župan Dušan Strnad, podžupan Tomaž Smole in novoizvoljeni predsednik Zveze ZŠAM Slovenije Brane Praznik, ki je obenem tudi član ivanškega združenja šoferjev in avtomehanikov.

V letnem poročilu za preteklo leto se je predsednik ZŠAM Ivančna Gorica Franc Bivic zahvalil vsem aktivnim članicam in članom, ki so pripomogli k izvedenim nalogam za leto 2023. Združenje, ki danes šteje 246 članov, je po besedah Bivica na lokalni ravni vpeto praktično v vsa dogajanja, ki so povezana s preventivo in varnosti udeležencev v cestnem prometu. Tako so v preteklem obdobju v številnih aktivnostih prostovoljno izvedli 1926 ur, prevozili 6418 kilometrov, pri vsem tem pa je sodelovalo 432 članov. Poleg tega so člani ZŠAM med glavnimi akterji pri opravljanju brezplačnih prostovoljskih prevozov za starejše občane v projektu Prostofer. Predsednik Bivic je ob pogledu na opravljeno delo, ki ga ni bilo malo, povedal: »To je dokaz, da lokalna skupnost v naši občini ceni naše prostovoljno in humano delo na področju preventive in varnosti v prometu. Lahko rečem, da je naše združenje nepogrešljiv faktor v občini Ivančna Gorica. Dobrega sodelovanja si želim tudi v letošnjem let.,« je še dodal.

V nadaljevanju so prisotne nagovorili gostje. Med prvimi je spregovoril župan Dušan Strnad, ki je povedal, da je prostovoljstvo v občini Ivančna Gorica na izjemno visokem nivoju. »Praktično ni dogodka oziroma aktivnosti izvedene brez pomoči prostovoljcev. Tudi zato našo občino številne analize uvrščajo v sam vrh po razvitosti med slovenskimi občinami,« je povedal Strnad ter dodal, da je ZŠAM Ivančna Gorica zagotovo med najbolj aktivnimi združenji v Sloveniji. Zaključil je z zahvalo članom ZŠAM Ivančna Gorica za nepogrešljiv doprinos na področju izobraževanja in preventive v občini Ivančna Gorica.

V nadaljevanju so zbranim spodbudne besede namenili še drugi gostje: predsednik Zveze ZŠAM Slovenije Branko Praznik, podžupan Tomaž Smole, predsednik GZ Ivančna Gorica Jure Strmole, predsednik SPV Ivančna Gorica Marjan Balant, pomočnik načelnika PP Grosuplje Damjan Lenček, namestnica direktorice Agencije za varnost prometa RS mag. Saša Jevšnik Kafol, predsednik Sveta KS Ivančna Gorica Refik Hodžič in predstavniki sosednjih združenj.

Na občnem zboru so podelili tudi jubilejne značke za dolgoletno delo v združenju. Za 60 let članstva let sta značko prejela Alojz Hočevar in Ignac Zajec. Plaketo veterana pa so prejeli: Alojz Borštnar, Peter Bregar, Avguštin Finec st., Ciril Grabljevec, Marija Mandelj, Anton Trontelj, Alojz Zadel in Ciril Zajec.

ZŠAM Ivančna Gorica vabi na preventivni akciji za motoriste in traktoriste

ZŠAM Ivančna Gorica bo v prihodnjih tednih, skupaj s soorganizatorji, organiziralo dve večji preventivni akciji. Prva bo organizirana v sodelovanju z Društvom motoristi za motoriste, in sicer v petek, 22. marca 2024, ob 18. uri, v Samostanu Stična. Na preventivni akciji bodo sodelovali strokovnjaki iz različnih področij, kjer bodo ljubiteljem jeklenih konjičkov na dveh kolesih predstavili svoje poglede na varnost motoristov v prometu.

Drugi večji preventivni dogodek pa bo izveden na zaprtem delu Sokolske ulice v centru Ivančne Gorice. Preventivna akcija »Pasti vožnje traktorjev v prometu« bo ZŠAM organiziralo v soboto, 6. aprila, v dopoldanskem času. Sodelujoči si bodo lahko ogledali tudi praktične nevarnosti traktorjev s priključki.



Gašper Stopar

#BrankoPraznik #Društvo #DušanStrnad #DušanStrnad #FrancBivic #IvančnaGorica #JureStrmole #MarjanBalant #novice #ObčinaIvančnaGorica #Prostofer #RefikHodžič #SašaJevšnikKafol #TomažSmole #ZŠAM #ZŠAMIvančnaGorica #aktualno