Članek
DANES OBELEŽUJEMO 180-OBLETNICO ROJSTVA JOSIPA JURČIČA
Objavljeno Mar 04, 2024

Na predvečer jubilejnega 30. Pohoda po Jurčičevi poti so se Muljavci in ostali gostje tradicionalno srečali pred rojstno hišo rojaka Josipa Jurčiča.

Moški pevski zbor Josipa Jurčiča Muljava z zborovodkinjo Majdo Adamič je z ubranim petjem zapel podoknico in naredil uvod v pozdravni nagovor predsednice Kulturnega društva Josipa Jurčiča Muljava Lidije Zajc, ki je pozdravila vse navzoče, še posebno župana Dušana Strnada, predstavnike društev in organizacij Občine Ivančna Gorica, predstavnike muljavskih društev ter seveda Muljavce.

Ravno 180-obletnica Jurčičevega rojstva, ki jo praznujemo na današnji dan, 4. marca, nakazuje na bogato leto obletnic, ki se jih bomo še spominjali. Predvsem je potrebno omeniti 160-letnico od izida povesti Jurij Kozjak, ki si jo boste letos lahko ogledali v letnem gledališču na Muljavi in 100. obletnico uprizarjanja Jurčičevih del v izvedbi domačinov. Ob tej priložnosti bo v septembru na Muljavi potekala slavnostna akademija.

Po pozdravnem nagovoru župana Dušana Strnada in slavnostnem govorniku Igorju Grudnu, profesorju Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica, so kulturni program s svojo razigranostjo dopolnili učenci Podružnične šole Muljava.

Še eno prijetno medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje na Muljavi so zaokrožili člani KD Josipa Jurčiča Muljava s prebiranjem zapisov o Jurčiču.



Zapisala: Maruša Pušnik, TD Muljava; Foto: Gašper Stopar

#JosipJurcic #Muljava #Jurcic #MajdaAdamic #LidijaZajc #DusanStrnad #IgorGruden #ObčinaIvančnaGorica #IvančnaGorica #Novice #Kultura #aktualno