Članek
SAŠA KOLEŠA ŠE NAPREJ NA ČELU IVANŠKE KULTURE
Objavljeno Mar 14, 2024

V prostorih Doma krajanov Temenice je v torek, 12. marca 2024, potekala redna letna skupščina Zveze kulturnih društev občine Ivančna Gorica, na kateri so nov mandat še naprej zaupali dosedanji predsednici zveze Saši Koleša. Novoizvoljena predsednica se je po izvolitvi prisotnim zahvalila za zaupanje z željo po dobrem sodelovanju tudi v prihodnje. »Le tako bomo naši občini ohranili naziv kulturne občine«, je še dodala.

Zbrane sta nagovorila tudi podžupan Tomaž Smole in direktorica Zavoda za kulturo in turizem Prijetno domače Ivančna Gorica, Maja Lampret. Podžupan se je v imenu vodstva občine zahvalil predstavnikom društev za njihov izjemen prispevek k obogatitvi kulturnega utripa v ivanški občini. »Brez kulture bi bilo življenje v naši občini bolj siromašno z manj možnostmi, tudi manj prijetno in domače«, je še dejal Smole.

Sicer pa so v ZKD občine Ivančna Gorica v lanskem letu ohranili že preizkušene abonmaje, kot sta gledališki in otroški, med tem, ko si glasbeni abonma počasi utira pot. Zveza je poleg abonmajev organizirala osrednjo občinsko svečanost ob Prešernovem dnevu in decembrsko prireditev na Ta veseli dan kulture. Na novo so v sodelovanju s Srednjo šolo Josipa Jurčiča Ivančna Gorica izpeljali prvi kulturni bazar, novost je bil tudi pripovedovalski večer prepletanja preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Kot je še povedala nova – stara predsednica bodo z omenjenimi programi nadaljevali tudi v letošnjem letu.

Člani ZKD občine Ivančna Gorica so si lahko po uradnem delu ogledali priložnostno likovno razstavo otrok in odraslih na temo Okusi preteklosti, navdih sedanjosti, ki je nastala v organizaciji Kulturnega društva Temenica.

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #SašaKoleša #TomažSmole #MajaLampret #JosipJurčič #KulturnaObčina #KulturniBazar #PrešernovDan #SrednjaŠola #LikovnaRazstava #ObčinaIvančnaGorica #novice