Članek
V IVANČNI GORICI SO SE POMERILE NAJBOLJŠE GASILSKE EKIPE IZ SLOVENIJE
Objavljeno Mar 21, 2024

V soboto, 16. marca 2024 je dvorana OŠ Stična gostila najboljše in najhitrejše gasilke in gasilce iz Slovenije. Tekmovanja v Spajanju sesalnega voda (SSV) se je udeležilo 18 moških in 10 ženskih ekip. Gre za izjemno atraktivno tekmovanje, ki poteka na izpadanje. V vsakem krogu tekmovalce čakata dve vaji. Cilj je čim hitreje, pravilno ter uigrano speti gasilske cevi, sodniki pa med tem budno spremljajo dogajanje in si zapisujejo morebitne kazenske napake. Zmagovalec iz para se uvrsti v naslednji krog, nasprotnik pa čaka na mesto med srečnimi poraženci.

Našo GZ Ivančna Gorica so odlično zastopale članice PGD Ivančna Gorica, PGD Stična ter člani PGD Krka. Ivanške gasilke so z izjemno hitrimi časi dokazale, da desetletje truda in vaj, ni bilo zaman. V velikem finalu so, ob izjemni navijaški kulisi, sicer morale priznati premoč nasprotnicam in z nekoliko grenkega priokusa končale na še vedno odličnem 2. mestu. Stiške gasilske so tekmovanje končale na 7. mestu, gasilci iz Krke pa na 16. mestu.

Tekmovanje, ki ga je premierno organizirala PGD Ivančna Gorica, je bilo hkrati tudi tretje tekmovanje za Pokal Gasilske zveze Slovenije. Po dveh zmagah (Starše in Tinje) in domačem drugem mestu je že znano, da bodo članice PGD Ivančna Gorica, ne glede na izid zadnje, finalne tekme v Kamencah, ki bo potekala 6. 4. 2024, že drugič v svojem delovanju osvojile naslov pokalnih prvakinj v SSV. Lepo darilo za njihovo 10. obletnico tekmovalne enote, ki jo praznujejo ravno v mesecu aprilu.

PGD Ivančna Gorica, ki se je izkazala z odlično organizacijo tekmovanja, se na tem mestu zahvaljuje celotnemu tekmovalnemu odboru, vsem sponzorjem in podpornikom. Največje zahvale gredo Občini Ivančna Gorica, Gasilski zvezi Ivančna Gorica ter Gasilski zvezi Slovenije, brez katerih tako velikega dogodka nebi mogli izvesti. Hvala tudi vsem domačim gasilkam in gasilcem, ki so poskrbeli, da tekmovalci in navijači niso bili žejni in lačni. Da so se vsi gasilci zares počutili domače in še bolj sprejeto, pa je poskrbel DJ Kasnich, ki je poskrbel, da so v dvorani odmevali poskočni ritmi še pozno v noč. Članice se zahvaljujejo veliki navijaški podpori in vas vabijo na ogled zaključne tekme v SSV.

za PGD Ivančna Gorica zapisala Maja Ceglar

#aktualno #DJKasnich #GasilskaZvezaSlovenije #IvančnaGorica #IvancnaGorica #MajaCeglar #novice #ObčinaIvančnaGorica #PGDIvančnaGorica #PGDKrka #PGDStična #SSV #Stična