Članek
MAMA, TVOJ GLAS JE KOT NAJLEPŠA PESEM …
Objavljeno Mar 26, 2024

V petek, 22. marca, ob zaključku tedna družine je v šentviškem kulturnem domu na povabilo KD Vidovo in KS Šentvid pri Stični potekala prireditev ob materinskem dnevu. Z izbranimi besedami je prireditev povezovala Nuša Volkar.

S pesmijo, besedo in plesom so nastopajoči folklorniki KD Vidovo, pevci MoPZ Vidovo, Vokalne skupine Šentviški slavčki, recitatorka Nika Gjerek izrazili hvaležnost materam za vse lepe trenutke in jim zaželeli lep materinski dan.

Zavedamo se, da se otrok od matere nauči, kaj je ljubezen, nežnost, naklonjenost in zlasti, kaj pomeni biti ljubljen in sprejet. Ravno ta materin vzorec ljubezni in sprejetosti otrok pozneje išče v ostalih odnosih. Oče pa je tisti, ki mu širi obzorja, ga uvede v svet zunaj družine, mu pokaže in razloži, da je svet tam zunaj varen, da se lahko vedno vrne in da zmore. S svojim zaupanjem in vero v otroka omogoči, da otrok naredi odločilni korak in poleti v svet in tam tudi uspe. Oče da otroku občutek varnosti, samozavesti, občutek za tveganje in vero vase.

Obiskovalce je nagovoril predsednik KS Šentvid pri Stični Silvo Praznik, poudaril je pomen materinskega praznika, besede zahvale pa je izrekel tudi predsednik KD Vidovo Franjo Čuček, ki je prisotnim materam, ženam in dekletom izročil nagelj.


Zapisala: Nuša Volkar

Foto: Edo Strah

#aktualno #EdoStrah #FranjoČuček #IvančnaGorica #IvancnaGorica #KD Vidovo #MaterinskiDan #MoPZVidovo #NikaGjerek #NušaVolkar #ŠentviškiSlavčki #SilvoPraznik