Članek
NA VELIKONOČNEM IVANKINEM SEJMU NAZNANILI PRIHAJAJOČE PRAZNIKE
Objavljeno Mar 28, 2024

Minulo soboto 23. marca, je na Sokolski ulici v Ivančni Gorici Občina Ivančna Gorica pripravila tradicionalni, že 15. velikonočni Ivankin sejem, ki je tudi letos privabil številne obiskovalce. Ti so lahko uživali v kulturno-zabavnem programu in izbirali v pestri ponudbi na več kot 30 stojnicah, ki so naznanjale prihajajoče velikonočne praznike.

Tradicionalni velikonočni Ivankin sejem je osrednji pomladanski dogodek na ivanški tržnici in se vsako leto odvija na soboto pred cvetno nedeljo. Prav prvi velikonočni sejmi so bili zametke redne sobotne tržnice, ki jo Občina Ivančna Gorica organizira od leta 2011 dalje. Na letošnjem jubilejnem Ivankinem sejmu so se na stojnicah poleg naših kmetij, ki redno prodajajo na sobotni tržnici, med drugimi predstavili tudi Društvo podeželskih žena Ivanjščice, skupina Papirčkarice iz Kulturno-športnega društva Dob, ustvarjalke ročnih del iz Kulturnega društva Korinj, Center za krepitev zdravja iz ZD Ivančna Gorica, Ivankine spominčice, izdelovalec košar Franc Perko in drugi ponudniki izdelkov ročnih del in domače obrti. Praznovanje Velike noči nekoč in danes so predstavljali na stojnici Turističnega društva Ivančna Gorica, ki je tudi letos poskrbelo za okrasitev prireditvenega prostora z vozički »kulcami« in maketami velikonočnih pirhov in piščancev.

Posebej zanimiva je bila stojnica, na kateri je Marjetka Meglen izvajala prikaz izdelovanja cvetnih butaric, manjkale niso tudi butarice iz oblancev, ki jih izdeluje Anton Ceglar. Seveda pa je bila na tokratni tržnici tudi bogata ponudba šunk, potic in drugih dobrot naših lokalnih pridelovalcev in kmetij.

V kulturnem programu so se predstavili otroci iz Vrtca Ivančna Gorica, enota Krka. Otroci iz oddelka sloni so priklicali pomladno razpoloženje, k prijetnemu in predprazničnemu vzdušju pa so pripomogle tudi pevke Ženskega pevskega zbora Harmonija. Za veselo razpoloženje na sejmu so skrbeli mladi glasbeniki domačega ansambla Yunick.

V imenu organizatorjev tržnice je vse obiskovalce, nastopajoče in ponudnike pozdravil župan Dušan Strnad, ki je poudaril pomen Ivankinega sejma in prihajajočih praznikov. Da bo tudi v prihodnje podeželska tržnica v Ivančni Gorici uspešno delovala pa bo zagotovo pripomogla nova tržnica, ki jo Občina trenutno gradi v središču Ivančne Gorice. Župan Strnad je podaril tudi pomen drugih infrastrukturnih projektov, ravno ta dan je med drugim potekala ureditev montažnega krožišča. Vse navzoče je povabil tudi na naslednji tematski dan na tržnici, t.i. Čebelarsko ulico, ki bo potekala v soboto 13. aprila.

Zapisal: Matej Šteh, Foto: Nejc Travnik

#aktualno #AntonCeglar #DušanStrnad #FrancPerko #IvančnaGorica #IvancnaGorica #IvankinSejem #KulturniProgram #MarjetkaMeglen #novice #ObčinaIvančnaGorica #SokolskaUlica #Tržnica #VelikaNoč