Članek
VELIKONOČNO VOŠČILO ŽUPANA DUŠANA STRNADA
Objavljeno Mar 29, 2024

Spoštovane občanke in občani.

V našo deželo počasi prihaja pomlad. Narava se prebuja in zdi se, da z njo tudi ljudje. V pomladnih mesecih se naš svet odpre, veliko časa preživimo zunaj, vse bolj se vračamo k naravi in postajamo hvaležni za darove, ki nam jih daje. Po lanskih katastrofalnih poplavah se še bolj zavedamo, kako je krhko je lahko blagostanje in kako hitro se znajdemo v težkih preizkušnjah. Tudi zato je prav, da si znamo vzeti čas za druženje, pogovor, sodelovanje in praznovanje.

Velikonočni prazniki predstavljajo slavje luči in zmago življenja. V njih je posebna simbolika in svečana tradicija, ki gre iz roda v rod. Letos smo praznično vzdušje že petnajsto leto zapored začeli z Ivankinim velikonočnim sejmom. Domači izdelki, cvetne butarice, pletene košare in tradicionalne dobrote velikonočnega jerbasa nas spominjajo, da bistvo praznovanja predstavljata družina in medsebojna povezanost. Zato vam želim, da bi v prihodnjih prazničnih dneh na prvo mesto postavili vrednote, ki so nam skozi stoletja zgodovine pomagale preživeti.

Drage občanke in občani. Blagoslovljene velikonočne praznike vam voščim in vam skupaj s sodelavci želim, ustvarjalno, delavno, veselja in upanja polno pomlad.

#aktualno #DušanStrnad #IvančnaGorica #IvancnaGorica #NaravaSePrebuja #ObčinaIvančnaGorica #ObcinaIvancnaGorica #PomladnihMesecih #PrihajaPomlad #VelikaNoč