Članek
ŠENTVIŠKA ŠOLA BO PRIDOBILA SEDEM NOVIH UČILNIC, NOVO KUHINJO, …
Objavljeno Apr 04, 2024

Po podpisu gradbene pogodbe za rekonstrukcijo in dozidavo Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični, je Občina Ivančna Gorica na objektu šole že začela prva gradbena dela. Projekt rekonstrukcije šentviške šole zajema rušitev severozahodnega trakta učilnic v pritličju z novogradnjo prizidka v dveh etažah, šola pa bo s tem pridobila sedem novih učilnic, od tega štiri dodatne učilnice v 1. nadstropju novega prizidka. Na območju obstoječih učilnic je izvajalsko podjetje GPI Tehnika že odstranilo fasadne obloge, talne obloge in okna ter začelo z odstranjevanjem strešne kritine. Sledila bo rušitev strehe in zidov.

Poleg izgradnje prizidka pa projekt zajema še rekonstrukcijo posameznih obstoječih prostorov, kot so kuhinja, zbornica, del upravnih prostorov in prostori kabinetov. Glavnina teh del se bo izvedla v poletnih mesecih.

Tako v šoli kot v okolici nje je vzpostavljen spremenjen režim gibanja, zato je še toliko bolj potrebna previdnost v času gradnje.

#IvančnaGorica #IvancnaGorica #aktualno #GradbenaDela #Rekonstrukcija #OsnovnaŠola #FerdaVesela #ŠentvidPriStični #GPItehnika #Prizidek #Kuhinja #Zbornica #OsnovnaŠolaFerdaVesela #ObčinaIvančnaGorica #novice