Članek
POGOVORNI VEČER TADEJ GOLOB - NJEGOVE KRIMINALKE NA VRHU BRANOSTI
Objavljeno Apr 04, 2024

Kategorije dogodka: Prireditev
Organizator: Hiša kranjske čebele
Lokacija
Naslov: Mestni trg 2, 1294 Višnja Gora

Termini
10.04.2024 (sreda) ob 18:00

Tadej Golob je pisatelj, kolumnist, bil je novinar, tudi alpinist, ki je osvojil najvišjo goro sveta Mount Everest. Napisal je več življenjepisov, med drugim košarkarja Gorana Dragića, pevca Zorana Predina in igralke Milene Zupančič.
Po objavi romana Jezero, njegove prve kriminalke, pa je postal sinonim za pisatelja kriminalk. V njih glavni junak, kriminalistični inšpektor Taras Birsa, rešuje kriminalistične zaplete in se včasih – na osebni, ne na kriminalistični ravni – zaplete tudi sam. Taras nastopa tudi v zadnji knjigi, ki je izšla lani z naslovom Oj Triglav, moj dom. S svojo policijsko ekipo se odpravi na Triglav in ne sluti, da se bo njihova izletniška odprava prelevila v napeto detektivsko uganko.
Kako se konča? Kako nastajajo kriminalistične zgodbe Tadeja Goloba? Ali se obeta nova televizijska nanizanka, posneta po njegovi knjigi? O tem v pogovoru z Darjo Groznik.
Prijave sprejemajo na 01 44 40 410.
Prisrčno vabljeni!

#aktualno #GoranDragić #IvančnaGorica #IvancnaGorica #Jezero #KranjskeČebele #MilenaZupančič #MountEverest #novice #ObčinaIvančnaGorica #OjTriglav #TadejGolob #TarasBirsa #VišnjaGora #ZoranPredina