Članek
90 LET ROZALIJE ZALETELJ IZ KUŽELJEVCA
Objavljeno Apr 17, 2024

V petek, 12. aprila, je župan Dušan Strnad obiskal občanko Rozalijo Zaletelj iz Kuželjevca, ki je praznovala častitljivi jubilej – 90 let. Ob osebnem prazniku je župan slavljenki izročil šopek rož in ji zaželel predvsem veliko zdravja in obilo lepih trenutkov v krogu njenih najbližjih.

Slavljenka se je rodila 12. aprila leta 1934, kot peti otrok v družini štirinajstih bratov in sester, mami Ivani in očetu Tonetu. Otroška leta so v številni družini potekala veselo, a tudi delavno, saj je slavljenka Rozalija kot starejša sestra morala skrbeti za mlajše. Osnovno šolo je obiskovala v Ambrusu, nato v stiški gimnazij ter šolanje nadaljevala v Novem mestu. Svojo prvo zaposlitev je našla v trgovini v Ambrusu, kjer je spoznala tudi svojega bodočega moža Henrika iz Kuželjevca. Skupaj sta zgradila družino, ki so jo obogatili sinovi Hinko, Bojan, Marko in hči Marija.

Leto za letom je Rozalija doživljala tako skrbi kot radosti. Njeni otroci so se poročili in ji podarili osem vnukov, izgubila pa je tudi moža. V zadnjem desetletju se je Rozalija razveselila tudi enajstih pravnukov, ki so ji prinesli novo dodatno veselje v življenje.

#aktualno #Ambrusu #DušanStrnad #IvančnaGorica #IvancnaGorica #NovemMestu #novice #ObčinaIvančnaGorica #RozalijaZaletelj #StiškiGimnazij