Članek
50 LET OBMOČNE OBRTNO – PODJETNIŠKE ZBORNICE GROSUPLJE
Objavljeno May 10, 2024

Župan Dušan Strnad se je v petek, 10. maja, v Družbenem domu Grosuplje udeležil slovesnega praznovanja 50-letnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Grosuplje (OOZ Grosuplje). Na jubilejni prireditvi so se sprehodili skozi pol stoletja delovanja in obstoja zbornice, najbolj zaslužnim obrtnikom in podjetnikom pa so podelili zaslužna priznanja OOZ Grosuplje.

Na slavnostni akademiji je župan Dušan Strnad predsedniku OOZ Grosuplje Milanu Sašku izročil posebno jubilejno priznanje v obliki spominskega kovanca Prijetno domače. Prisotne sta nagovorila še sosednja župana dr. Peter Verlič iz Grosuplja in Janez Pavlin iz občine Dobrepolje ter predstavnica Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Začetki obrtne zbornice segajo v leto 1974, ko so obrtniki iz takratne občine Grosuplje združili in ustanovili stanovsko društvo Obrtno združenje Grosuplje. To je bil prvi korak k oblikovanju današnje zbornice. Skozi leta so rasli in se prilagajali potrebam članov. Organizirali so izobraževanja, športne dogodke in skupne izlete. Leta 1988 smo odprli novo poslovno stavbo Dom obrtnikov s sedežem v Grosuplju. V naslednjih letih so se preoblikovali v avtonomno Obrtno zbornico Slovenije, leta 1994 pa so se pridružili še 62 območnim obrtnim zbornicam iz Slovenije.

Danes je grosupeljska zbornica most skoraj 300 obrtnikom in podjetnikom iz občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje.

Za glasbeno popestritev sta poskrbela člana Dua Tvoja glasba. Prireditev je povezovala Klara Miklič.

#aktualno #DomObrtnikov #DruzbeniDomGrosuplje #DušanStrnad #IvančnaGorica #IvancnaGorica #JanezPavlin #KlaraMiklic #MilanSasku #ObčinaIvančnaGorica #ObrtnoZdruzenjeGrosuplje #OOZGrosuplje #PeterVerlic #TvojaGlasba #ZupanDusanStrnad